سوپ خامه ای
یکی از پر طرفدارترین سوپ ها در تبریز سوپ خامه ایه .این سوپ یکی از خوشمزه ترین سوپهاست.مطمئنم با یه بار امتحان مشتری همیشگیش میشید. این سوپ اسمهای مختلفی داره، وقتی بدون خامه درست میشه سوپ شیر گفته میشه، و کلا به سوپهایی که داخلش از شیر استفاده میشه و رنگشون سفیده سوپ سفید اطلاق میشه.
مواد لازم:
جو نصف لیوان
شیر 1 لیتر
آب مرغ 1.2 لیتر یا عصاره مرغ 2 عدد
هویج یک دونه کوچیک
آرد 2 قاشق غذاخوری
کره 25 گرم
خامه 100 گرم
نمک وفلفل(ترجیحا فلفل سفید) ,و آبلیموجوزهندى رنده شده 1.4 قاشق چایخورى
جعفری ساتوری شده و فلفل قرمز یا پول بیبر برای تزیین
طرز تهیه:
جو رو از شب قبل خیس کنید.بعد با آب مرغ و نصف کره و نمک بگذارید تا پخته بشه.جو باید در حدی پخته بشه که کاملا نرم بشه و لعاب بندازه.
کمی از شیر رو داخل قابلمه بریزید و آرد رو توش بریزید و و خوب هم بزنید تا آرد توی شیر کاملا حل بشه. اگه گلوله داشت از صافی رد کنید.
بقیه شیر و کره رو بریزید.
جوی پخته شده رو اضافه کنید. لازم نیست آب جو کامل کشیده بشه.
هویج رو رنده کنید(هویج رو از طول دو سه قسمت کنید،انتهای هویج رو جدا نکنید و با رنده درشت اون رو رنده کنید.با اینکار هویجها درشتن اما دراز نیستن). هویجهای رنده شده رو داخل صافی بریزید و بشورید (واسه اینکه رنگ سوپ رو نارنجی نکنه,اینکار رو حتما انجام بدید وگرنه رنگ سوپ سفید نمیشه)، هویج رو داخل سوپ بریزید.
فلفل رو اضافه کنید، اگه از فلفل سفید استفاده کنید داخل سوپ دونه های سیاه دیده نمشه، اگه در دسترس نداشتید هم میتونید از فلفل سیاه هم استفاده کنید، بنظر من که مهم هم نیست که دونه های فلفل تو سوپ دیده بشه.ترجیحا فلفل رو حذف نکنید چون تند بودن این سوپ رو خوشمزه تر میکنه.
اگه دوست داشتید مقداری هم جوز هندی داخلش رنده کنید، من اگه برای خودمون این سوپ رو بپزم حتما جوز رو اضافه میکنم. ولی برای اینکه طعم جوز خاصه برای مهمونها نمیریزم چون برای مهمونی باید ذائقه همه در نظر گرفته بشه.
بگذارید سوپ بجوشه و کامل جا بیفته اگه وسط پخت دیدید که سوپ غلیظ شده ولی جو زیاد وا نرفته میتونید مقداری شیر یا آب مرغ اضافه کنید ولی اصلا آب خالی اضافه نکنید که طعم سوپ رو آبکی میکنه.
توی یه کاسه خامه رو بریزید، آبلیمو رو اضافه کنید.
با چنگال بزنید تا یکنواخت بشه.
اکثر همه در مورد بریده بریده شدن سوپ بعد از اضافه کردن آبلیمو مشکل دارن، خود منم یک زمانی هر کاری میکردم سوپم کامل یکنواخت نمیشد. ولی یکی از دوستان سایت این روشی رو که توضیح میدم براتون پیشنهاد داد و من امتحان کردم و راضی بودم.
بعد از پخت سوپ یکی دو ملاقه از سوپ رو داخل مخلوط خامه و آبلیمو بریزید و هم بزنید.
این مخلوط رو داخل سوپ بریزید و هم بزنید. دیگه لازم نیست سوپ بجوشه از روی شعله بردارید و سرو کنید. اگه همون موقع هم نمی خواهید سوپ رو سرو کنید مشکلی پیش نمیاد، شعله رو خاموش کنید و وقتی خواستید سرو کنید کمی گرم کنید.دیگه مطمئن باشید سوپ نمی بره.
مقداری خامه با یکی دو قاشق شیر کمی رقیق کنید و سوپ رو با اون تزیین کنید، میتونید بجای شیر از زعفران داخل خامه بریزید و با خامه زرد سوپ رو تزیین کنید. برای تزیین این سوپ از جعفری،تکه های مرغ و گردو هم استفاده میشه . من از مقداری پول بیبر که یک نوع فلفل قرمز ترکی است تزیین میکنم، اگه با پول بیبر تزیین میکنید مقدار فلفل سوپ رو کمتر کنید.
اگه به این سوپ خامه نزنیم در این شکل سوپ شیر میشه که اون هم خیلی خوشمزه است،من بیشتر اوقات واسه خودمون خامه رو کنار سوپ میارم و خودم بدون خامه میخورم و بقیه توی سوپشون خامه میریزن.آرد رو میتونید از سوپ حذف کنید در اینصورت سوپتون رقیق تر میشه.
میتونید آبلیمو رو موقع سرو به همراه سوپ بیارید و هر کس خواست داخل سوپ بریزه، چون این سوپ بدون آبلیمو هم خوشمزه است.
اینم سفره افطار ما با سوپ خامه ای و حلوای شیر و نان زنجبیلی تبریز.
اینم یک عکس قدیمی سوپ با تزیین خامه زعفرانی و جعفری