دنیای اسراء

پنجشنبه, ۱۶ تیر ۱۳۹۰، ۰۸:۲۵ ب.ظ

سوپ خامه ای


یکی از پر طرفدارترین سوپ ها در تبریز سوپ خامه ایه .این سوپ یکی از خوشمزه ترین سوپهاست.مطمئنم با یه بار امتحان  مشتری همیشگیش میشید. این سوپ اسمهای مختلفی داره، وقتی بدون خامه درست میشه سوپ شیر گفته میشه، و کلا به سوپهایی که داخلش از شیر استفاده میشه و رنگشون سفیده سوپ سفید اطلاق میشه.




مواد لازم:

جو نصف لیوان

شیر 1 لیتر

آب مرغ 1.2 لیتر یا عصاره مرغ 2 عدد

هویج یک دونه کوچیک

آرد 2 قاشق غذاخوری

کره 25 گرم

خامه 100 گرم

نمک وفلفل(ترجیحا فلفل سفید) ,و آبلیموجوزهندى رنده شده 1.4 قاشق چایخورى

جعفری ساتوری شده و فلفل قرمز یا پول بیبر برای تزیین 



طرز تهیه:

جو رو از شب قبل خیس کنید.بعد با آب مرغ و نصف کره و نمک بگذارید تا پخته بشه.جو باید در حدی پخته بشه که کاملا نرم بشه و لعاب بندازه.

کمی از شیر رو داخل قابلمه بریزید و آرد رو توش بریزید و و خوب هم بزنید تا آرد توی شیر کاملا حل بشه. اگه گلوله داشت از صافی رد کنید.




بقیه شیر و کره رو بریزید.




جوی پخته شده رو اضافه کنید. لازم نیست آب جو کامل کشیده بشه.



هویج رو رنده کنید(هویج رو از طول دو سه قسمت کنید،انتهای هویج رو جدا نکنید و با رنده درشت اون رو رنده کنید.با اینکار هویجها درشتن اما دراز نیستن). هویجهای رنده شده رو داخل صافی بریزید و بشورید (واسه اینکه رنگ سوپ رو نارنجی نکنه,اینکار رو حتما انجام بدید وگرنه رنگ سوپ سفید نمیشه)، هویج رو داخل سوپ بریزید.



فلفل رو اضافه کنید، اگه از فلفل سفید استفاده کنید داخل سوپ دونه های سیاه دیده نمشه، اگه در دسترس نداشتید هم میتونید از فلفل سیاه هم استفاده کنید، بنظر من که مهم هم نیست که دونه های فلفل تو سوپ دیده بشه.ترجیحا فلفل رو حذف نکنید چون تند بودن این سوپ رو خوشمزه تر میکنه.



اگه دوست داشتید مقداری هم جوز هندی داخلش رنده کنید، من اگه برای خودمون این سوپ رو بپزم حتما جوز رو اضافه میکنم. ولی  برای اینکه طعم جوز خاصه برای مهمونها نمیریزم چون برای مهمونی باید ذائقه همه در نظر گرفته بشه.

بگذارید سوپ بجوشه و کامل جا بیفته اگه وسط پخت دیدید که سوپ غلیظ شده ولی جو زیاد وا نرفته میتونید مقداری شیر یا آب مرغ اضافه کنید ولی اصلا آب خالی اضافه نکنید که طعم سوپ رو آبکی میکنه.

توی یه کاسه خامه رو بریزید، آبلیمو رو اضافه کنید.



با چنگال بزنید تا یکنواخت بشه.



اکثر همه در مورد بریده بریده شدن سوپ بعد از اضافه کردن آبلیمو مشکل دارن، خود منم یک زمانی هر کاری میکردم سوپم کامل یکنواخت نمیشد. ولی یکی از دوستان سایت این روشی رو که توضیح میدم براتون پیشنهاد داد و من امتحان کردم و راضی بودم.

بعد از پخت سوپ یکی دو ملاقه از سوپ رو داخل مخلوط خامه و آبلیمو بریزید و هم بزنید.



این مخلوط رو داخل سوپ بریزید و هم بزنید. دیگه لازم نیست سوپ بجوشه از روی شعله بردارید و سرو کنید. اگه همون موقع هم نمی خواهید سوپ رو سرو کنید مشکلی پیش نمیاد، شعله رو خاموش کنید و وقتی خواستید سرو کنید کمی گرم کنید.دیگه مطمئن باشید سوپ نمی بره.



مقداری خامه با یکی دو قاشق شیر کمی رقیق کنید و سوپ رو با اون تزیین کنید، میتونید بجای شیر از زعفران داخل خامه بریزید و با خامه زرد سوپ رو تزیین کنید. برای تزیین این سوپ از جعفری،تکه های مرغ و گردو هم استفاده میشه . من از مقداری پول بیبر که یک نوع فلفل قرمز ترکی است تزیین میکنم، اگه با پول بیبر تزیین میکنید مقدار فلفل سوپ رو کمتر کنید.





اگه به این سوپ خامه نزنیم در این شکل سوپ شیر میشه که اون هم خیلی خوشمزه است،من بیشتر اوقات واسه خودمون خامه رو کنار سوپ میارم و خودم بدون خامه میخورم و بقیه توی سوپشون خامه میریزن.آرد رو میتونید از سوپ حذف کنید در اینصورت سوپتون رقیق تر میشه.

میتونید آبلیمو رو موقع سرو به همراه سوپ بیارید و هر کس خواست داخل سوپ بریزه، چون این سوپ بدون آبلیمو هم خوشمزه است.

  پ ن .رسپی سوپ رو با ویرایش جدید به همراه عکس دوباره پست کردم.

اینم سفره افطار ما با سوپ خامه ای و حلوای شیر و نان زنجبیلی تبریز.


 

 اینم یک عکس قدیمی سوپ با تزیین خامه زعفرانی و جعفری 




نوشته شده توسط اسراء افسری
ساخت وبلاگ در بلاگ بیان، رسانه متخصصان و اهل قلم

پیوندها
طبقه بندی موضوعی

سوپ خامه ای

پنجشنبه, ۱۶ تیر ۱۳۹۰، ۰۸:۲۵ ب.ظ


یکی از پر طرفدارترین سوپ ها در تبریز سوپ خامه ایه .این سوپ یکی از خوشمزه ترین سوپهاست.مطمئنم با یه بار امتحان  مشتری همیشگیش میشید. این سوپ اسمهای مختلفی داره، وقتی بدون خامه درست میشه سوپ شیر گفته میشه، و کلا به سوپهایی که داخلش از شیر استفاده میشه و رنگشون سفیده سوپ سفید اطلاق میشه.




مواد لازم:

جو نصف لیوان

شیر 1 لیتر

آب مرغ 1.2 لیتر یا عصاره مرغ 2 عدد

هویج یک دونه کوچیک

آرد 2 قاشق غذاخوری

کره 25 گرم

خامه 100 گرم

نمک وفلفل(ترجیحا فلفل سفید) ,و آبلیموجوزهندى رنده شده 1.4 قاشق چایخورى

جعفری ساتوری شده و فلفل قرمز یا پول بیبر برای تزیین 



طرز تهیه:

جو رو از شب قبل خیس کنید.بعد با آب مرغ و نصف کره و نمک بگذارید تا پخته بشه.جو باید در حدی پخته بشه که کاملا نرم بشه و لعاب بندازه.

کمی از شیر رو داخل قابلمه بریزید و آرد رو توش بریزید و و خوب هم بزنید تا آرد توی شیر کاملا حل بشه. اگه گلوله داشت از صافی رد کنید.




بقیه شیر و کره رو بریزید.




جوی پخته شده رو اضافه کنید. لازم نیست آب جو کامل کشیده بشه.



هویج رو رنده کنید(هویج رو از طول دو سه قسمت کنید،انتهای هویج رو جدا نکنید و با رنده درشت اون رو رنده کنید.با اینکار هویجها درشتن اما دراز نیستن). هویجهای رنده شده رو داخل صافی بریزید و بشورید (واسه اینکه رنگ سوپ رو نارنجی نکنه,اینکار رو حتما انجام بدید وگرنه رنگ سوپ سفید نمیشه)، هویج رو داخل سوپ بریزید.



فلفل رو اضافه کنید، اگه از فلفل سفید استفاده کنید داخل سوپ دونه های سیاه دیده نمشه، اگه در دسترس نداشتید هم میتونید از فلفل سیاه هم استفاده کنید، بنظر من که مهم هم نیست که دونه های فلفل تو سوپ دیده بشه.ترجیحا فلفل رو حذف نکنید چون تند بودن این سوپ رو خوشمزه تر میکنه.



اگه دوست داشتید مقداری هم جوز هندی داخلش رنده کنید، من اگه برای خودمون این سوپ رو بپزم حتما جوز رو اضافه میکنم. ولی  برای اینکه طعم جوز خاصه برای مهمونها نمیریزم چون برای مهمونی باید ذائقه همه در نظر گرفته بشه.

بگذارید سوپ بجوشه و کامل جا بیفته اگه وسط پخت دیدید که سوپ غلیظ شده ولی جو زیاد وا نرفته میتونید مقداری شیر یا آب مرغ اضافه کنید ولی اصلا آب خالی اضافه نکنید که طعم سوپ رو آبکی میکنه.

توی یه کاسه خامه رو بریزید، آبلیمو رو اضافه کنید.



با چنگال بزنید تا یکنواخت بشه.



اکثر همه در مورد بریده بریده شدن سوپ بعد از اضافه کردن آبلیمو مشکل دارن، خود منم یک زمانی هر کاری میکردم سوپم کامل یکنواخت نمیشد. ولی یکی از دوستان سایت این روشی رو که توضیح میدم براتون پیشنهاد داد و من امتحان کردم و راضی بودم.

بعد از پخت سوپ یکی دو ملاقه از سوپ رو داخل مخلوط خامه و آبلیمو بریزید و هم بزنید.



این مخلوط رو داخل سوپ بریزید و هم بزنید. دیگه لازم نیست سوپ بجوشه از روی شعله بردارید و سرو کنید. اگه همون موقع هم نمی خواهید سوپ رو سرو کنید مشکلی پیش نمیاد، شعله رو خاموش کنید و وقتی خواستید سرو کنید کمی گرم کنید.دیگه مطمئن باشید سوپ نمی بره.



مقداری خامه با یکی دو قاشق شیر کمی رقیق کنید و سوپ رو با اون تزیین کنید، میتونید بجای شیر از زعفران داخل خامه بریزید و با خامه زرد سوپ رو تزیین کنید. برای تزیین این سوپ از جعفری،تکه های مرغ و گردو هم استفاده میشه . من از مقداری پول بیبر که یک نوع فلفل قرمز ترکی است تزیین میکنم، اگه با پول بیبر تزیین میکنید مقدار فلفل سوپ رو کمتر کنید.





اگه به این سوپ خامه نزنیم در این شکل سوپ شیر میشه که اون هم خیلی خوشمزه است،من بیشتر اوقات واسه خودمون خامه رو کنار سوپ میارم و خودم بدون خامه میخورم و بقیه توی سوپشون خامه میریزن.آرد رو میتونید از سوپ حذف کنید در اینصورت سوپتون رقیق تر میشه.

میتونید آبلیمو رو موقع سرو به همراه سوپ بیارید و هر کس خواست داخل سوپ بریزه، چون این سوپ بدون آبلیمو هم خوشمزه است.

  پ ن .رسپی سوپ رو با ویرایش جدید به همراه عکس دوباره پست کردم.

اینم سفره افطار ما با سوپ خامه ای و حلوای شیر و نان زنجبیلی تبریز.


 

 اینم یک عکس قدیمی سوپ با تزیین خامه زعفرانی و جعفری 


نظرات  (۱۸)

سلام. وب جالبی داری. حتما از دستورالعملهایت استفاده می کنم. خوشحال میشوم به وب من هم سر بزنی و نظرت را راجع به آن بگذاری.
پاسخ:
سلام.مرسی از لطفت.به روی چشم حتما سر میزنم.

- I?U`•.¸
-- I?U`•.¸
-- I?U`•.¸
--- I?U`•.¸
--- I?U`•.¸
---- I?U`•.¸
---- I?U`•.¸
----- I?U`•.¸
----- I?U`•.¸
---- I?U`•.¸
---- I?U`•.¸
--- I?U`•.¸
--- I?U`•.¸
-- I?U`•.¸
-- I?U`•.¸
- I?U`•.¸
- I?U`•.¸
- I?U`•.¸
- I?U`•.¸
-- I?U`•.¸
-- I?U`•.¸
--- I?U`•.¸
--- I?U`•.¸
---- I?U`•.¸
---- I?U`•.¸
----- I?U`•.¸
----- I?U`•.¸
---- I?U`•.¸
---- I?U`•.¸
--- I?U`•.¸
--- I?U`•.¸
-- I?U`•.¸
-- I?U`•.¸
- I?U`•.¸
- I?U`•.¸
- I?U`•.¸
- I?U`•.¸
-- I?U`•.¸
-- I?U`•.¸
--- I?U`•.¸
--- I?U`•.¸
---- I?U`•.¸
---- I?U`•.¸
----- I?U`•.¸
----- I?U`•.¸
---- I?U`•.¸
---- I?U`•.¸
--- I?U`•.¸
--- I?U`•.¸
-- I?U`•.¸
-- I?U`•.¸
- I?U`•.¸
- I?U`•.¸
- I?U`•.¸
- I?U`•.¸
-- I?U`•.¸
-- I?U`•.¸
--- I?U`•.¸
--- I?U`•.¸
---- I?U`•.¸
---- I?U`•.¸
----- I?U`•.¸
----- I?U`•.¸
---- I?U`•.¸
---- I?U`•.¸
--- I?U`•.¸
--- I?U`•.¸
-- I?U`•.¸
-- I?U`•.¸
- I?U`•.¸
- I?U`•.¸
- I?U`•.¸
- I?U`•.¸
-- I?U`•.¸
-- I?U`•.¸
--- I?U`•.¸
--- I?U`•.¸
---- I?U`•.¸
---- I?U`•.¸
----- I?U`•.¸
----- I?U`•.¸
---- I?U`•.¸
---- I?U`•.¸
--- I?U`•.¸
--- I?U`•.¸
-- I?U`•.¸
-- I?U`•.¸
- I?U`•.¸
- I?U`•.¸
سلام به منم سر بزن
سلام اسرا جون
این توضیحاتت که بدجوری خوشمزه بود حتی بدون عکس ترکها خیلی خوش خوراک هستند باید حتما این سوپ را درست کنم
پاسخ:
سلام.آره شاپرک جون واقعا هم خوشمزه است.امیدوارم تو هم دوست داشته باشی.
سلام اسرا جون ، یه روش دیگه برای اضافه کردن آبلیمو ( برای اینکه نبره ) اینه که پس از خاموش کردن سوپ و قبل از کشیدن در سوپخوری یک ملاقه از سوپ را در یک پیاله کشیده و هم بزنیم تا کمی خنک بشه بعدش آبلیمو را در داخل آن ریخته و سپس محتویات پیاله رو داخل قابلمه برگردونده و با بقیه سوپ مخلوط کنیم.
پاسخ:
سلام ملیسا جان.مرسی از راهنماییت،اینبار حتما این روش رو امتحان میکنم.
عزیزم از دستور عالیت تو سایتم استفاد کردم راضی باش منونم
پاسخ:
آدرس سایتت رو میگذاشتی تا ما هم ببینیم عزیزم
سلام .مرسی عزیزم که ذوق و سلیقه ای که خدا بهتون داده رو با سخاوت در اختیار همگان قرار میدین. انشاا... خدای بزرگ  سلامتی و خیر دنیا و آخرت رو نصیب خودتون و خانواده محترمتون بکند. "ممنون به خاطر این همه لطف و زحمت."
پاسخ:

سلام ممنون از لطفتون دوست عزیز

و صد البته ممنون بخاطر دعای خیرتون، منم برای شما آرزوی بهترینها رو دارم

ما به این میگیم سوپ شیر و خیلی هم خوشمزه است
پاسخ:
نوش جان

سلام عسیسم . وبلاگت خ عالیه . فقط من این سوپ خامه ای رو درست کردم خ خ خ بد شد . نمیدونم علتش چیه ؟ تازه با شیر و خامه محلی درست کردم . طوری که دور ریختیم . اولین بارم بود سوپ شیر درست میکردم .

میشه راهنمایی کنی؟

پاسخ:
سلام دوست عزیز
منظورتون رو از بد شده متوجه نشدم، یعنی طعمش رو دوست نداشتید یا مشکل دیگه ای داشتید.
اسرار جان سلام خسته نباشی. اون زرده روی سوپ چیه؟
پاسخ:
سلام مرسی عزیزم، خامه که با زعفران مخلوط کردم
در ضمن اسراء هستم عزیزم
سلام من سوپ سفید و. فقط با آرد و خامه درست کرده بودم شیر نزدم اونم خوشمزه میشه در ضمن نمیبره.
پاسخ:
سلام،بله خوشمزه میشه ولی کالری بالایی خواهد داشت
سلام من سوپ سفید و. فقط با آرد و خامه درست کرده بودم شیر نزدم اونم خوشمزه میشه در ضمن نمیبره.
پاسخ:
سلام، با خامه خیلی پر کالری میشه، شیر طعم عالی به سوپ میده، اگه حین پخت آبلیمو به سوپ اضافه نکنید سوپ نمیبره
من امتحان کردم عالی بود حرف نداشت
پاسخ:
نوش جان
.سلام اسراجون.نمازوروزه ات قبول عزیزم سایت خیلی خوبی داری عزیزم.
ستفاده کردم دستت دردنکنه.توسوپ خامه قارچ میشه بریزیم.
پاسخ:
سلام عزیزم، طاعات و عبادات شما هم قبول
بله میشه استفاده کرد
وای عزیزم.مرسی از آموزشات.من عروس تبریزیا شدم.دوست داشتم این سوپ رو یاد بگیرم.ممنونم ازت

پاسخ:
مرسی عزیزم
سلام اسرا جون
ممنون از دستورهای خوشمزه تون
اگه سوپمون برید میشه درستش کرد؟
بازم ممنون
پاسخ:
سلام
مرسی دوست عزیز
اگه سوپ برید بعد اینکه داخل ظرف سرو ریختید مقداری بیشتری خامه رو هم بزنید و داخل سوپ بریزید، اگه مقدار خامه زیاد باشه بریده بریده بودن سوپ زیاد بچشم نمیاد. ولی اگه با روشی که من گفتم درست کنیددیگه این مشکل رو نخواهید داشت
سلام و عرض ادب، لطفا بگید آرد چی باید استفاده کنم؟
پاسخ:
سلام
آرد اگر ترجیحا سفید و قنادی باشه بهتر هست جون رنگ سوپ رو تیره نمیکنه
سلام عزیزان...من این سوپ رو درست کردم فوق العاده بود ممنونم اسراء جوووووون
سلام عزیزان...من این سوپ رو درست کردم فوق العاده بود ممنونم اسراء جوووووون

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی