دنیای اسراء

دوشنبه, ۱۴ مرداد ۱۳۹۲، ۰۷:۱۲ ب.ظ

حلوای کفگیری تبریز

چند روزه میخواستم پست جدید بگذارم ولی هر بار که میشینم پای بلاگ چشمم میخورد به کلی کامنت تایید نشده که منتظر جواب من بودن، مشغول میشدم به جواب دادن کامنتها که دیگه وقت پای نت نشستنم که به خودم دادم تموم میشد. ولی بالاخره دیروز تونستم صد و خورده ای کامنت رو جواب بدم و امروز بشینم و این پست رو بنویسم.

حلوا کفگیری از حلوای های خیلی خوشمزه شهر تبریزه که در هر زمانی تو قنادی ها پیدا میشه ولی ماه رمضون دیگه مشتریش زیاده و پای ثابت سفره های افطاری.

خیلی وقته قصد داشتم این حلوا رو آموزش بدم چون خیلی از دوستام درخواست آموزشش رو داشتن که بالاخره امروز قسمت شد تا دستورش تایپ بشه.



مواد لازم:

آرد سفید قنادی 2 لیوان

آرد نخودچی 1 لیوان

پودر قند (نثار) 2 لیوان

روغن جامد یا نیمه جامد 2/3 لیوان

کره 50 گرم

پودر هل 2 قاشق سوپخوری

بادام یا گردوی خرد شده نصف لیوان


طرز تهیه:

آرد سفید رو با حرارت خیلی ملایم حدود 45 دقیقه تفت بدید، حرارت باید خیلی کم باشه تا آرد کاملا خامیش گرفته بشه و در ضمن رنگش هم زیاد تغییر نکنه.



تابه رو کنار بگذارید و آرد نخود چی رو داخل آرد سفید الک کنید. دوباره روی شعله بگذاریدو  10 دقیقه هم با این آرد تفت بدید.



آرد ها رو الک کنید.



روغن و کره رو اضافه کنید. باز 5 دقیقه تفت بدید.



تابه رو از رو شعله بردارید و بگذارید تا خنک بشه.



در این حین هل رو آسیاب کنید. بهتره هل رو همون لحظه آسیاب کنید تا عطرش از بین نره.

گردو و یا بادام رو هم بریزید تو آسیاب و فقط در حد اینکه کمی خرد بشن آسیاب کنید، نمیخوایم پودر بشه چون میخوایم زیر دندون بیاد.

آرد که خنک شده نثار رو داخل مواد الک کنید. اگه نثار رو الک نکنیم توی حلوا گلوله میشه.



بعد پودر هل رو توش بریزید.و حسابی با پشت قاشق نثار رو به خورد آرد میدیم.



بادام یا گردو رو اضافه میکنیم.


این مرحله یه مقدار قدرت دست میخواد که حسابى نثار رو با پشت قاشق به خورد آرد بدیم


با دست حلوا رو فشار میدیم تا منسجم بشه.

حلوا رو کنار تابه جمع میکنیم.کفگیر داخل حلوا فرو میکنیم. توضیحش سخته ولی فکر کنم با عکس متوجه بشید. حلوا رو با کفگیر بلند کنید. بشقاب سروتون رو روی حلوا برگردونید. و حلوا رو توش برگردونید.



روی حلوا رو با پسته تزیین کنید.



نکات:

میتونید آرد نخودچی رو حذف کنید و به همون میزان از آرد سفید استفاده کنید در این صورت رنگ حلوا روشن تر خواهد شد. ولی با آرد نخودچی طعم خوبی داره.

در بعضی دستورها روغن و نثار بیشتر از این مقداره ولی به نظرم خیلی چرب و شیرین میشه اگه به خود من باشه مقدار نثار رو 1.5 لیوان و مقدار روغن رو نصف لیوان میگیرم.

میتونید حلوا رو به صورت برشی هم آماده کنید، روشش رو تو پست حلوای زنجبیلی توضیح دادم.

اگه آرد خوب تفت نخوره و خامیش کامل گرفته نشه موقع خوردن حلوا به کام می چسبه.




نوشته شده توسط اسراء افسری
ساخت وبلاگ در بلاگ بیان، رسانه متخصصان و اهل قلم

پیوندها
طبقه بندی موضوعی

حلوای کفگیری تبریز

دوشنبه, ۱۴ مرداد ۱۳۹۲، ۰۷:۱۲ ب.ظ

چند روزه میخواستم پست جدید بگذارم ولی هر بار که میشینم پای بلاگ چشمم میخورد به کلی کامنت تایید نشده که منتظر جواب من بودن، مشغول میشدم به جواب دادن کامنتها که دیگه وقت پای نت نشستنم که به خودم دادم تموم میشد. ولی بالاخره دیروز تونستم صد و خورده ای کامنت رو جواب بدم و امروز بشینم و این پست رو بنویسم.

حلوا کفگیری از حلوای های خیلی خوشمزه شهر تبریزه که در هر زمانی تو قنادی ها پیدا میشه ولی ماه رمضون دیگه مشتریش زیاده و پای ثابت سفره های افطاری.

خیلی وقته قصد داشتم این حلوا رو آموزش بدم چون خیلی از دوستام درخواست آموزشش رو داشتن که بالاخره امروز قسمت شد تا دستورش تایپ بشه.



مواد لازم:

آرد سفید قنادی 2 لیوان

آرد نخودچی 1 لیوان

پودر قند (نثار) 2 لیوان

روغن جامد یا نیمه جامد 2/3 لیوان

کره 50 گرم

پودر هل 2 قاشق سوپخوری

بادام یا گردوی خرد شده نصف لیوان


طرز تهیه:

آرد سفید رو با حرارت خیلی ملایم حدود 45 دقیقه تفت بدید، حرارت باید خیلی کم باشه تا آرد کاملا خامیش گرفته بشه و در ضمن رنگش هم زیاد تغییر نکنه.



تابه رو کنار بگذارید و آرد نخود چی رو داخل آرد سفید الک کنید. دوباره روی شعله بگذاریدو  10 دقیقه هم با این آرد تفت بدید.



آرد ها رو الک کنید.



روغن و کره رو اضافه کنید. باز 5 دقیقه تفت بدید.



تابه رو از رو شعله بردارید و بگذارید تا خنک بشه.



در این حین هل رو آسیاب کنید. بهتره هل رو همون لحظه آسیاب کنید تا عطرش از بین نره.

گردو و یا بادام رو هم بریزید تو آسیاب و فقط در حد اینکه کمی خرد بشن آسیاب کنید، نمیخوایم پودر بشه چون میخوایم زیر دندون بیاد.

آرد که خنک شده نثار رو داخل مواد الک کنید. اگه نثار رو الک نکنیم توی حلوا گلوله میشه.



بعد پودر هل رو توش بریزید.و حسابی با پشت قاشق نثار رو به خورد آرد میدیم.



بادام یا گردو رو اضافه میکنیم.


این مرحله یه مقدار قدرت دست میخواد که حسابى نثار رو با پشت قاشق به خورد آرد بدیم


با دست حلوا رو فشار میدیم تا منسجم بشه.

حلوا رو کنار تابه جمع میکنیم.کفگیر داخل حلوا فرو میکنیم. توضیحش سخته ولی فکر کنم با عکس متوجه بشید. حلوا رو با کفگیر بلند کنید. بشقاب سروتون رو روی حلوا برگردونید. و حلوا رو توش برگردونید.



روی حلوا رو با پسته تزیین کنید.



نکات:

میتونید آرد نخودچی رو حذف کنید و به همون میزان از آرد سفید استفاده کنید در این صورت رنگ حلوا روشن تر خواهد شد. ولی با آرد نخودچی طعم خوبی داره.

در بعضی دستورها روغن و نثار بیشتر از این مقداره ولی به نظرم خیلی چرب و شیرین میشه اگه به خود من باشه مقدار نثار رو 1.5 لیوان و مقدار روغن رو نصف لیوان میگیرم.

میتونید حلوا رو به صورت برشی هم آماده کنید، روشش رو تو پست حلوای زنجبیلی توضیح دادم.

اگه آرد خوب تفت نخوره و خامیش کامل گرفته نشه موقع خوردن حلوا به کام می چسبه.


نظرات  (۲۹)

۱۵ مرداد ۹۲ ، ۱۱:۱۷ لیدی الهام
سلام عزیزم
خیلی عالی شده. دستتون درد نکنه گلم.
پاسخ:
سلام گلم
لطف دارى عزیزم

سلام اسرا جون عبادات قبول و پیشاپیش عیدتون هم مبارک

اسرا جون فکر کنم این همون حلوایی باشه که توی ارومیه  درست میشه و در مجالس ترحیم استفاده میشه

اینجا به یه روش جالبی برش میخوره یه کم از حلوا رو پودر کاکائو میزنن و به بقیه زعفران بعد قسمت زعفرانی رو روی یه نایلون تمیز پهن میکنن و قسمت کاکائویی رو وسطش میذارن و رول میکنن با همون نایلون رول میکنن و یه کم تو همون حالت ورز میدن تا سطحش صاف بشه مثل استوانه بعد برشش میزنن   برشش رو هم با ابزار مخصوص برش سیب زمینی به صورت دالبری میزنن شیک و مجلسیه

البته من خودم هیچ وقت جرئت نکردم دست به کار بشم چون تا حالا دستور تهیه دقیقش رو نمیدونستم راستشو بخوای من خودم اهل ارومیه نیستم ولی با دستور تهیه شما حتما یه بار درست میکنم

پاسخ:

سلام عزیزم

بله تقریبا همون حلواست البته این حلوا با دستورات مختلفی تهیه میشه که میزان روغن و شکرش فرق میکنه.

زیاد سخت نیست مطمئنا اگر بخواهید میتونید درستش کنید.

سلام اسرا جون

 میخواستم بپرسم که چرا این حلوا دو رنگ میشه که اخر پست نوشته بودین. ممنون

پاسخ:

سلام 

نه عزیزم دو رنگ نمیشه منظورم اینه که میتونید آرد نخودچی رو حذف کنید و همش رو آرد سفید استفاده کنید. با آرد سفید رنگ حلوا روشن تر میشه، چون آرد نخودچی کرم رنگه وقتی استفاده میشه رنگ حلوا کرمی میشه.

دستورشو الهام جونم گذاشته بودن (لیدی الهام)خیلی خوشم اومده حتما باید درست کنم...دست گلت درد نکنه عزیزم.....

پاسخ:

مرسی آرزو جان

امیدوارم دوست داشته باشی

درود بر مدیره محترم وبلاگ.همه ی دختران شهر ما چنین هنری دارند و شما هم این هنر رو تو این سایت عیان کردید.صد آفرین و صد احسنت بر شما و همه ی دختران محجوب تبریزی.
پاسخ:
نظر لطفتونه دوست عزیز
سلام اسرای عزیزم وقتت به خیر طاعاتت قبول درگاه احدیت و عید فطر بر شما و خانواده محترم مبارک امیدوارم هر کجا که هستی شاد و سلامت باشی.
دلم برات تنگ شده بود اسرا جون دستت درد نکنه برای این حلوای خوشمزه .قیافه خیلی خوبی داره باید حتما امتحانش کنم .
پاسخ:

سلام شاپرک جان، طاعات و عبادات شما هم مقبول حق عزیزم و عید شما هم مبارک

دل منم برات خیلی تنگ شده نمیدونم چرا از نت دور شدی ولی جای خالیت برای من خیلی محسوسه امیدوارم بازم دستورهای زیبات رو با ما به اشتراک بگذاری

همیشه شاد و سربلند باشی گلم

سلام عزیزم ممنون از دستورت فقط لطف میکنی بگی نثار دقیقه چیه؟ شما به پودر قند میگید نثار یا پودر قند میتونه جایگزین نثار باشه و نثار یه چیز جداست؟!!!!
پاسخ:
نثار همون پودر قنده عزیزم
سلام اسرا جون دست گلتون درد نکنه واقعا خوشمزه بودت تازه با وبلاگتون آشنا شدم واقعا عالیه
پاسخ:
سلام نسترن جان، سرشما درد نکنه. از آشناییتون خوشحالم
سلام عزیز مرسی بابت زحمتایی که میکشی حتما امتحان میکنم فقط یه سوال داشتممن با حلواهام ارد برنج وقتی استفاده میکنم مرحله اخر میریزم دو دقیقه تفت میدم بعدش الک میکنم که وباره بریزم تو تابه ویه دو دقیقه دیگه هم اونجا تفت میدم تا خامی ارد برنج بره زیاد تفتم نمیدم ها ولی باز گلوله میشه اردش میتونم بپرسم علتش چیه؟ممنون بابت پاسخ
پاسخ:

سلام 

شیره حلوا رو بگذارید خنک بشه بعد بریزید روی آردها و بعد با پشت قاشق حسابی مخلوط کنید. 

۲۲ مرداد ۹۲ ، ۰۱:۳۳ فاطمه سلیمی
سلام اسراجان دست گلت دردنکنه عالی شده است افتخارمیکنم همشهری هنرمندی مثل شما دارم . لطفا درصورت امکان قرابیه باورژن قنادیها ونان قندیزمخصوصزرمضان راهم برای کسانی مثل من که مقیم خارجیم در دسترسمان نیست اموزش دهید ممنون .
پاسخ:

سلام دوست عزیز، نظر لطف شماست.

انشاله قرابیه برای عید یاد میدم ولی نان مخصوص رمضان رو متاسفانه بلد نیستم با چندتا دستور امتحان کردم ولی اونی نشد که میخواستم ولی خودم دنبال دستور اصلیش هستم.

براتون آرزوی سربلندی و شادکامی دارم.

عالیهههههههه اسرا جونممممممم. دست گلت درد نکنهههههه:* 
پاسخ:
قربانت یسنا جان
به نظرم که خیلی خوشمزه ست.دستت درد نکنه خانوووووووووووووووووووووووووووووم کد بانو
پاسخ:
آره خوشمزه است، امیدوارم تهیه کنید و نوش جان بفرمایید

واااااای دختر تو معرکه ای

برای اولین بار بود که توی یه سایت آشپزی تا آرشیو 7-8 رو یه باره خوندم

باز هم برای اولین بار از روی یه دستور آشپزی غذا پختم

پنج شنبه گذشته که نامزدم اومد جوجه زعفرونی و کوکوی پگاه و سوپ ورمیشل (البته نه با دستور تو ، مدل خودم ) درست کردم. مامان بابا و آبجیا و نامزدم حسااااابی خوششون اومده بود

همه دستورای آشپزی ات رفت توی لیستم که درستش کنم

البته یه سری هاشو وقتی یه سال دیگه رفتم خونه خودم درست می کنم

مرسی بابت این همه ذوق و سلیقه ات خانم خانما

پاسخ:

لطف داری عزیزم

نوش جونتون دوست عزیز، برات آرزوی خوشبختی و آرامش دارم عزیزم

سلام   به به حلوای کفگیری  که خیلی هم خوشمزه هستش دست گلتون درد نکنه 
پاسخ:
سلام مرسی عزیزم
خیلی عالی بود .واقعا"هنرمندید .همانطور که تبریز عروس شهرهای ایرانه .اهالی انجاهم تک هستند*
پاسخ:
ممنون دوست عزیزم
سلام اسرا جان
من بتازگی با سایتت آشنا شدم
میخواستم خواهش کنم اگه امکانش هست کاچی و آش اوماج رو آموزش بدی
مرسیییییییییییی
پاسخ:

سلام عزیزم

تو برنامم هست عزیزم

دوست داشتم حتما درست میکنم
پاسخ:
خوشحالم دوست داشتید
این حلوا واقعا به نظر سخت میاد درست کردنش!
پاسخ:
سخت نیست فقط کمی وقت میبره
سلام اسرا جون
دستت درد نکنه خیلی دوست داشتم این حلوا رو یاد بگیرم. از آموزشهای مفیدت ممنونم
پاسخ:

سلام عزیزم

ممنون از لطفتون

سلام أسرا جون اگه امکان داره طرز تهیه میم میکادو رو اموزش بدید  متشکر
پاسخ:

سلام عزیزم

سعی میکنم

دستتون درد نکنه ولی روغنش خیلی زیاده نمیتونیم روغنش کم کنیم
پاسخ:
بله این حلوا روغنش زیاد، من خودم مقدار روغنش رو کمتر از ورژن اصلیش گفتم، میشه کمی کمتر کنید ولی اگه خیلی کم باشه حلوا منسجم نمیشه و موقع خوردن تو دست پودر میشه.
هل را چطوری توی هاونگ بکوبم سخته
پاسخ:
بله در هاونگ سخته، میتونید از دستگاه آسیاب یا 123 استفاده کنید.
سلام اسراجان من با این  حلوا یک مشکل اساسی  دارم  از هر کسی پرسیدم نمیدانست  امیدوارم  شما بتوانید کمک کنید موقع درست کردن حلواذر مرحله اخر وقتی که  نثار اضافه میشود حلوا بجای اینکه حالت خمیری بگیرد شل میشود ورقیق میشود  وسئوال دوم وقتی به این حلوا زعفران اضافه میکنم  کاملا خشک شده  پودر میشود  گویی اصلا روغن ندارد درحا لیکه روغن زیادی دارد برای اینکه به حالت خمیری دربیاد مجبور میشوم  از گلاب بیشتری استفاده بکنم دراین صورت هم حلوا خیس میشود خیلی خوشایند نیست
پاسخ:
سلام عزیزم
اگه مقادىر و نکاتى رو که در این پست نوشتم بدقت رعایت کنید مشکلتون حل خواهد شد
واقعا تشکر می کنم از دستوراتی که باعث شد یه حلوای خیلی خوب درست کنم
طرز تهیه ی حلوا های دیگر رو هم بذارید((لطفا))
پاسخ:
نوش جانت عزیزم
چشم
عزیزم ممنون از این دستورات عالی.می خواستم خواهش کنم لطف کنی دستورانواع نانهای محلی آذربایجانی را برامون بذاری.
پاسخ:
تا اونجایی که بلدم چشم
سلام. خیلی سایت قشنگی دارید.مطالبش کامل هست مخصوصا عکسها خیلی به آدم کمک می کنه.من خیلی از غذاهای شما استفاده می کنم.خیلی ممنونم از سایتتون.
پاسخ:

سلام

ممنونم از لطفتون و خیلی خوش آمدید

سلام
ببخشید منظورت از نثار چیه؟
پاسخ:
سلام
قند یا شکری که در آسیاب کاملا به صورت پودر در آمده باشه
سلام اسراجون به جای روغن جامدمیشه از مایع استفاده کرد؟ممنون از سایت مفیدتون
پاسخ:
سلام عزیزم، روغن مایع باعث میشه حلوا نرم بشه و دیگه توی دهن پودر نمیشه، پس بهتره از همون روغن جامد استفاده بشه
سلام ..خسته نباشین😊😊😊
همین الان با دستور شما در حین پخت هستم ایشالاه که خوب در بیاد ...دستورات مختلفی رو دیدم تو سایت ها ولی مال شما به نظرم بهتر از همش بود 
پاسخ:
سلام ممنون دوست عزیز

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی