حلوای کفگیری تبریز
چند روزه میخواستم پست جدید بگذارم ولی هر بار که میشینم پای بلاگ چشمم میخورد به کلی کامنت تایید نشده که منتظر جواب من بودن، مشغول میشدم به جواب دادن کامنتها که دیگه وقت پای نت نشستنم که به خودم دادم تموم میشد. ولی بالاخره دیروز تونستم صد و خورده ای کامنت رو جواب بدم و امروز بشینم و این پست رو بنویسم.
حلوا کفگیری از حلوای های خیلی خوشمزه شهر تبریزه که در هر زمانی تو قنادی ها پیدا میشه ولی ماه رمضون دیگه مشتریش زیاده و پای ثابت سفره های افطاری.
خیلی وقته قصد داشتم این حلوا رو آموزش بدم چون خیلی از دوستام درخواست آموزشش رو داشتن که بالاخره امروز قسمت شد تا دستورش تایپ بشه.
مواد لازم:
آرد سفید قنادی 2 لیوان
آرد نخودچی 1 لیوان
پودر قند (نثار) 2 لیوان
روغن جامد یا نیمه جامد 2/3 لیوان
کره 50 گرم
پودر هل 2 قاشق سوپخوری
بادام یا گردوی خرد شده نصف لیوان
طرز تهیه:
آرد سفید رو با حرارت خیلی ملایم حدود 45 دقیقه تفت بدید، حرارت باید خیلی کم باشه تا آرد کاملا خامیش گرفته بشه و در ضمن رنگش هم زیاد تغییر نکنه.
تابه رو کنار بگذارید و آرد نخود چی رو داخل آرد سفید الک کنید. دوباره روی شعله بگذاریدو 10 دقیقه هم با این آرد تفت بدید.
آرد ها رو الک کنید.
روغن و کره رو اضافه کنید. باز 5 دقیقه تفت بدید.
تابه رو از رو شعله بردارید و بگذارید تا خنک بشه.
در این حین هل رو آسیاب کنید. بهتره هل رو همون لحظه آسیاب کنید تا عطرش از بین نره.
گردو و یا بادام رو هم بریزید تو آسیاب و فقط در حد اینکه کمی خرد بشن آسیاب کنید، نمیخوایم پودر بشه چون میخوایم زیر دندون بیاد.
آرد که خنک شده نثار رو داخل مواد الک کنید. اگه نثار رو الک نکنیم توی حلوا گلوله میشه.
بعد پودر هل رو توش بریزید.و حسابی با پشت قاشق نثار رو به خورد آرد میدیم.
بادام یا گردو رو اضافه میکنیم.
با دست حلوا رو فشار میدیم تا منسجم بشه.
حلوا رو کنار تابه جمع میکنیم.کفگیر داخل حلوا فرو میکنیم. توضیحش سخته ولی فکر کنم با عکس متوجه بشید. حلوا رو با کفگیر بلند کنید. بشقاب سروتون رو روی حلوا برگردونید. و حلوا رو توش برگردونید.
روی حلوا رو با پسته تزیین کنید.
نکات:
میتونید آرد نخودچی رو حذف کنید و به همون میزان از آرد سفید استفاده کنید در این صورت رنگ حلوا روشن تر خواهد شد. ولی با آرد نخودچی طعم خوبی داره.
در بعضی دستورها روغن و نثار بیشتر از این مقداره ولی به نظرم خیلی چرب و شیرین میشه اگه به خود من باشه مقدار نثار رو 1.5 لیوان و مقدار روغن رو نصف لیوان میگیرم.
میتونید حلوا رو به صورت برشی هم آماده کنید، روشش رو تو پست حلوای زنجبیلی توضیح دادم.
اگه آرد خوب تفت نخوره و خامیش کامل گرفته نشه موقع خوردن حلوا به کام می چسبه.
خیلی عالی شده. دستتون درد نکنه گلم.