کیک شکلاتی با رویه گاناش
بالاخره تونستم پست جدید بگذارم، راستش رو بخواهید یک مقدار دچار تنبلی بعد از مسافرت شده بودم، و کمی هم کارهای عقب افتاده داشتم که در این یک هفته بعد از برگشتن از مشهد نتونستم پست جدید داشته باشم.
خیلی ممنونم از اینهمه لطف و محبت شما دوستهای نازنینم، خیلی باعث دلگرمیه منه، جای همتون خالی زیارت خیلی خوب بود، کلی روحیه پیدا کردم و سبک شدم، انشاله هر چه زودتر قسمت شما هم بشه.
اما در مورد این کیک درسته اون مدلی که میخواستم تزیین کنم نشد، ساعت یک نصف شب دیگه بهتر از این نمیشد. ولی در مورد طعمش بهتون اطمینان میدم که اگه شکلات دوست داشته باشید عاشق این کیک میشید، مخصوصا با رویه گاناش شکلاتی واقعا بی نظیر میشه، البته بدون گاناش هم خیلی خوشمزه است.
مواد لازم:
آب جوش 250 میلی لیتر(معادل یک لیوان فرانسه)
پودر کاکائو الک شده نصف لیوان
شکلات سیاه 60 گرم
وانیل 1.4 قاشق چایخوری
تخم مرغ 4 عدد
روغن مایع 125 میلی لیتر(نصف لیوان)
آرد مخصوص کیک سه بار الک شده 250 گرم (یک و دو سوم لیوان)
نمک یک پینچ(معادل نوک قاشق)
شکر 250 گرم(یک لیوان)
بکینگ پودر 1و 1.2 قاشق چایخوری
مواد لازم برای گاناش:
خامه صبحانه 200 گرم (یک پاکت خامه صورتی پگاه)
شکلات سیاه یا شیری 200 گرم(من از شکلات سیاه 70% استفاده کردم)
طرز تهیه:
پودر کاکائو و شکلات و آبجوش را داخل یک کاسه میریزیم تا پودر کاکائو و شکلات حل شود. وانیل را نیز اضافه می کنیم.
مایع شکلات باید کمی خنک بشه برای همین در این حین قالب رو آماده میکنیم یعنی چرب کرده و حتما کاغذ روغنی می اندازیم.
زرده و سفیده تخم مرغ رو جدا میکنیم.
زرده را داخل مایع شکلات میریزیم و با چنگال یا هم زن میزنیم تا زرده با مواد کاملا مخلوط بشه.
روغن مایع رو اضافه کرده و هم میزنیم.
سفیده تخم مرغ رو با هم زن میزنیم تا کاملا سفت و سفید بشه.
مواد خشک(آرد، نمک، شکر، و بکینگ پودر ) رو با هم مخلوط میکنیم. به صورت مخروط داخل کاسه میریزیم و وسط رو حفره ایجاد میکنیم.مایع شکلاتی رو داخل حفره ای که در مواد خشک ایجاد کردیم میریزم
و با لیسک یا قاشق پلاستیکی هم میزنیم تا مواد خشک کاملا با شکلات مخلوط بشه.
برای اینکه حجم سفیده از بین نره در دو مرحله سفیده رو با مواد مخلوط میکنیم.
و با لیسک به صورت دورانی به شکل عدد 8 انگلیسی هم میزنیم تا سفیده هم کاملا با مواد مخلوط بشه.
مواد رو داخل قالب میریزم.
داخل فر با حرارت 180 درجه به مدت 40 تا 45 دقیقه تا کیک کاملا پخته بشه، برای کنترل پختش هم یک خلال دندان داخل کیک فرو کنید اگه از مواد به خلال دندان نچسبید کیک آماده است ولی اگه چسبید 5 دقیقه دیگه هم بگذارید تا کیک کاملا پخته بشه.
کیک رو داخل قالب بگذارید خنک بشه، بعد برگردونید روی پنجره آهنی تا کاملا سرد بشه.
برای تهیه رویه گاناش:
شکلاتها رو خرد کنید(هرچقدر تکه های شکلات نازک تر باشه زودتر داخل خامه ذوب میشه)
خامه رو داخل یک قابلمه لعابی یا پیرکس بریزید و بگذارید رو حرارت ملایم و مدام هم بزنید تا خامه بجوش بیاد.
شکلات رو اضافه کنید و سریع هم بزنید تا شکلات با خامه کاملا مخلوط بشه.
گاناش رو از روی حرارت بردارید و به صورت داغ روی کیک بریزید.
کناره های کیک شکلات چیپسی چیدم
برای نوشته روی کیک هم شکلات سفید رو به روش بن ماری ذوب کردم. نوشته رو روی یک کاغذ نوشتم و روی کاغذ یک لایه کاغذ روغنی قرار دادم و با چسب دو تا کاغذ رو به هم چسبوندم.
و با کاغذ روغنی قیف درست کردم و شکلات رو روش ریختم.
خیلی کوچیک نوک قیف رو با قیچی بریدم و نوشته رو با شکلات روی کاغذ روغنی نوشتم و منتقل کردم داخل فریزر
بعد از چند دقیقه که شکلات بسته شد خیلی راحت از کاغذ حدا کردم و روی کیک قرار دادم.
نکات:
برای اندازه گیری در کیک و شیرینی بهترین و دقیق ترین وسیله ترازو میباشد، اما برای دوستانی که ترازو در دسترس ندارند، مقدارها را با پیمانه(لیوان فرانسه معادل 250 میلی لیتر) هم ذکر کردم.
طعم شکلات در این کیک بخاطر استفاده از شکلات سیاه خیلی محسوسه،اگه تلخی شکلات رو زیاد دوست ندارید میتونید به جای شکلات سیاه از شکلات شیری استفاده کنید و مقدار پودر کاکائو رو هم کمتر بریزید. در این صورت هر مقدار که از پودر کاکائو کم میکنید آرد به کیک اضافه کنید.
این مقدار مواد برای یک قالب 23 سانتی مناسب است.
پینچ به مقداری گفته میشه که بین دو انگشت جا بگیره.
حتما در تهیه کیک همه مواد باید به دمای محیط رسیده باشند.
آرد رو برای تهیه کیک حتما سه بار الک کنید.
در پخت کیک بهتره ترتیب مراحل زیر رو رعایت کنید. اول روشن کردن فر، اندازه گیری مواد، آماده کردن قالب (چرب کردن و انداختن کاغذ روغنی در صورت نیاز) و آخرین مرحله آماده کردن کیک.
بی
بسیاااااار عالی و خوشمزه