دنیای اسراء

يكشنبه, ۱۲ بهمن ۱۳۹۳، ۰۹:۴۳ ب.ظ

موساکا Moussaka

سلام خدمت همه دوستهای نازنینم بعد از یک غیبت طولانی، تو این مدت که نبودم کامنتهای شما منبع انرژی و دلگرمیه من بود، هر وقتی فرصتی برام پیش اومده سعی کردم کامنتها رو جواب بدم ولی تعداد زیادی کامنت جواب داده نشده هست که امیدوارم بزودی بتونم همشون رو جواب بدم.

بریم سراغ غذای امروز،موساکا به انگلیسی moussaka که  از mousakás یونانی گرفته شده است(μουσακάς)، و در ترکیه  musakka گفته میشود، که اصل این کلمه از musaqqa'ah عربی (مسقعة) به معنی "سرد" مشتق شده است. موساکا غذایی هست متعلق به کشورهای شرق اروپا من جمله یونان، اوکراین، بوسنی و ترکیه ولی ریشه اصلی این غذا متعلق به کشورهای عربی است. در هر کدام از این کشورهای به شیوه متفاوتی تهیه و سرو میشه، در ترکیه یک غذای سرخ شده است شبیه گزاتمای ما آذری ها که با ماست خورده میشود، در کشورهای عربی همانطور که از اسمش پیداست بصورت سرد سرو میشود.

اما موساکای یونانی بصورت عمده از بادمجان سرخ شده و گوشت که بصورت لایه لایه چیده میشود و به همراه سس بشامل پخته میشود، در بعضی از موارد کدوی و سیب زمینی ، قارچ و گاهی هم از خرده نان استفاده میشود. در گیاهخواران گوشت و لبنیات حذف میشه و با بادمجان و سس گوجه و خرده نان درست میشود.



مواد لازم:

بادمجان متوسط 5 عدد

گوشت چرخ کرده 150 گرم

سیب زمینی 2 عدد

پیاز 1 عدد

رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذاخوری

پنیر موزارلا (پیتزا) یک پیمانه

روغن برای سرخ کردن

ادویه و نمک و پودر آویشن یا کاکوتی

مواد لازم برای سس بشامل:

آرد سه قاشق غذاخوری

شیر دو لیوان

عصاره بره یا مرغ یک قرص

روغن مایع یا کره یک الی دو قاشق غذاخوری

فلفل ترجیحا فلفل سفید نصف قاشق چایخوری



طرز تهیه:

1:بادمجانها رو بصورت ورقه ای یا حلقه ای برش بزنید، در رسپی اصلی پوست بادمجانها کنده نمیشه و بصورت ورقه ای برش داده میشه،بادمجانها رو نمک بزنید و نیم ساعت استراحت بدید تا تلخی بادمجانها خارج بشه بعد بشورید و با چند قاشق روغن سرخ کنید.

2: پیاز رو نگینی خرد کنید و تفت بدید تا سبک بشه بعد گوشت رو اضافه کنید.

3:وقتی رنگ گوشت عوض شد رب و ادویه رو اضافه کنید، میتونید از ادویه پاستا یا زردچوبه و یا ادویه مخصوص گوشت استفاده کنید من از ادویه 18 قلم که از مشهد خریده بودم استفاده میکنم که چون تنده دیگه نیازی به استفاده از فلفل نیست. میتونید بجای رب از یک لیوان پوره گوجه فرنگی استفاده کنید. داخل سس گوشت میتونید از نخود فرنگی، ذرت و قارچ هم استفاده کنید.

4: مقداری آویشن هم داخل سس گوشت استفاده میشه ولی من طعم کاکوتی رو بیشتر از آویشن دوست دارم،  من همون موقع داخل سس توی دستم پودر میکنم و میریزیم، داخل سس ماکارونی هم از کاکوتی استفاده میکنم

4: سیب زمینی ها رو ورقه کنید، میتونید سیب زمینی ها رو سرخ کرده یا بخارپز یا آبپز کنید، مسلما سرخ کردش خوشمزه تره ولی من رژیمیش رو ترجیح میدم چون از غذا بحد کافی پرکالری هست.


 

اینم یه کلوزآپ از کاکوتی به ترکی (کهلیک اُتی)، عطری شبیه به آویشن و اورگانو داره و من عطر و طعمش رو به آویشن ترجیح میدم. جایگزین مناسب تری نسبت به آویشن برای اورگانو در تهیه پاستا و پیتزا و غذاهای ایتالیایی می باشد . تست خوبی بهمراه دوغ داره عرقش یا خشک شدش رو داخل دوغ بهمراه پودر گل محمدی بریزید دیگه از خوردن دوغ سیر نمیشید.



خب تا موادمون پخته بشه و جا بیفته بریم سراغ درست کردن سس بشامل

1:آرد رو داخل قابلمه بریزید.

2: کره یا روغن مایع رو بریزید، در تهیه سس بشامل کره استفاده میشه ولی من بخاطر رژیم مامانم که کره براش ممنوع هست از روغن مایع استفاده میکنم، میتونید اگه طعم روغن زیتون رو دوست داشته باشید از روغن زیتون استفاده کنید. آرد رو چند دقیقه با حرارت ملایم تفت بدید

3: شیر رو یکبار بریزید و سریع ویسک کنید تا آرد داخلش گلوله نشه، اگه سرعت عمل نداشته باشید آرد داخل شیر گلوله میشه در این صورت از صافی رد کنید و دوباره داخل قابلمه بریزید.

4: فلفل بریزید، میتونید فلفل رو حذف کنید.

5: عصاره گوشت رو داخل سس پودر کنید، میتونید عصاره رو حذف کنید و فقط نمک استفاده کنید یا اینکه از دو قاشق پودر پنیر پارمزان استفاده کنید.

6: هم بزنید، شعله باید ملایم باشه تا آرد پخته بشه. سس باید غلیظ باشه، امیدوارم عکس غلظت مورد نظر رو نشون بده.


1:


1: ظرف پیرکس رو کنید و روش پودر سوخاری بپاشید، میتونید یک لایه از سس ته ظرف بدید

2: نصف بادمجانها رو ته ظرف بچینید.

3: سس گوشت رو روی بادمجانها بدید و صاف کنید.

4: سیب زمینی ها رو بچینید، رو روش رو سس بشامل بریزید.

5: باقی مانده بادمجانها رو بچینید.

6: میتونید مقداری از سس رو نگه دارید در این مرحله روی همه مواد بدید و روی پنیر رو روش بریزید. داخل فر با حرارت 180 درجه بمدت 30 تا 45 دقیقه بگذارید تا پخته بشه، اگه طلایی نشد گریل رو اواخر پخت روشن کنید.


همونطور که گفتم موساکا رو گرم سرو نمیکن وقتی خنک شد میتونید برش بزنید یا اینکه با همون ظرف سروش کنید.





نوشته شده توسط اسراء افسری
ساخت وبلاگ در بلاگ بیان، رسانه متخصصان و اهل قلم

پیوندها
طبقه بندی موضوعی

موساکا Moussaka

يكشنبه, ۱۲ بهمن ۱۳۹۳، ۰۹:۴۳ ب.ظ

سلام خدمت همه دوستهای نازنینم بعد از یک غیبت طولانی، تو این مدت که نبودم کامنتهای شما منبع انرژی و دلگرمیه من بود، هر وقتی فرصتی برام پیش اومده سعی کردم کامنتها رو جواب بدم ولی تعداد زیادی کامنت جواب داده نشده هست که امیدوارم بزودی بتونم همشون رو جواب بدم.

بریم سراغ غذای امروز،موساکا به انگلیسی moussaka که  از mousakás یونانی گرفته شده است(μουσακάς)، و در ترکیه  musakka گفته میشود، که اصل این کلمه از musaqqa'ah عربی (مسقعة) به معنی "سرد" مشتق شده است. موساکا غذایی هست متعلق به کشورهای شرق اروپا من جمله یونان، اوکراین، بوسنی و ترکیه ولی ریشه اصلی این غذا متعلق به کشورهای عربی است. در هر کدام از این کشورهای به شیوه متفاوتی تهیه و سرو میشه، در ترکیه یک غذای سرخ شده است شبیه گزاتمای ما آذری ها که با ماست خورده میشود، در کشورهای عربی همانطور که از اسمش پیداست بصورت سرد سرو میشود.

اما موساکای یونانی بصورت عمده از بادمجان سرخ شده و گوشت که بصورت لایه لایه چیده میشود و به همراه سس بشامل پخته میشود، در بعضی از موارد کدوی و سیب زمینی ، قارچ و گاهی هم از خرده نان استفاده میشود. در گیاهخواران گوشت و لبنیات حذف میشه و با بادمجان و سس گوجه و خرده نان درست میشود.



مواد لازم:

بادمجان متوسط 5 عدد

گوشت چرخ کرده 150 گرم

سیب زمینی 2 عدد

پیاز 1 عدد

رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذاخوری

پنیر موزارلا (پیتزا) یک پیمانه

روغن برای سرخ کردن

ادویه و نمک و پودر آویشن یا کاکوتی

مواد لازم برای سس بشامل:

آرد سه قاشق غذاخوری

شیر دو لیوان

عصاره بره یا مرغ یک قرص

روغن مایع یا کره یک الی دو قاشق غذاخوری

فلفل ترجیحا فلفل سفید نصف قاشق چایخوری



طرز تهیه:

1:بادمجانها رو بصورت ورقه ای یا حلقه ای برش بزنید، در رسپی اصلی پوست بادمجانها کنده نمیشه و بصورت ورقه ای برش داده میشه،بادمجانها رو نمک بزنید و نیم ساعت استراحت بدید تا تلخی بادمجانها خارج بشه بعد بشورید و با چند قاشق روغن سرخ کنید.

2: پیاز رو نگینی خرد کنید و تفت بدید تا سبک بشه بعد گوشت رو اضافه کنید.

3:وقتی رنگ گوشت عوض شد رب و ادویه رو اضافه کنید، میتونید از ادویه پاستا یا زردچوبه و یا ادویه مخصوص گوشت استفاده کنید من از ادویه 18 قلم که از مشهد خریده بودم استفاده میکنم که چون تنده دیگه نیازی به استفاده از فلفل نیست. میتونید بجای رب از یک لیوان پوره گوجه فرنگی استفاده کنید. داخل سس گوشت میتونید از نخود فرنگی، ذرت و قارچ هم استفاده کنید.

4: مقداری آویشن هم داخل سس گوشت استفاده میشه ولی من طعم کاکوتی رو بیشتر از آویشن دوست دارم،  من همون موقع داخل سس توی دستم پودر میکنم و میریزیم، داخل سس ماکارونی هم از کاکوتی استفاده میکنم

4: سیب زمینی ها رو ورقه کنید، میتونید سیب زمینی ها رو سرخ کرده یا بخارپز یا آبپز کنید، مسلما سرخ کردش خوشمزه تره ولی من رژیمیش رو ترجیح میدم چون از غذا بحد کافی پرکالری هست.


 

اینم یه کلوزآپ از کاکوتی به ترکی (کهلیک اُتی)، عطری شبیه به آویشن و اورگانو داره و من عطر و طعمش رو به آویشن ترجیح میدم. جایگزین مناسب تری نسبت به آویشن برای اورگانو در تهیه پاستا و پیتزا و غذاهای ایتالیایی می باشد . تست خوبی بهمراه دوغ داره عرقش یا خشک شدش رو داخل دوغ بهمراه پودر گل محمدی بریزید دیگه از خوردن دوغ سیر نمیشید.



خب تا موادمون پخته بشه و جا بیفته بریم سراغ درست کردن سس بشامل

1:آرد رو داخل قابلمه بریزید.

2: کره یا روغن مایع رو بریزید، در تهیه سس بشامل کره استفاده میشه ولی من بخاطر رژیم مامانم که کره براش ممنوع هست از روغن مایع استفاده میکنم، میتونید اگه طعم روغن زیتون رو دوست داشته باشید از روغن زیتون استفاده کنید. آرد رو چند دقیقه با حرارت ملایم تفت بدید

3: شیر رو یکبار بریزید و سریع ویسک کنید تا آرد داخلش گلوله نشه، اگه سرعت عمل نداشته باشید آرد داخل شیر گلوله میشه در این صورت از صافی رد کنید و دوباره داخل قابلمه بریزید.

4: فلفل بریزید، میتونید فلفل رو حذف کنید.

5: عصاره گوشت رو داخل سس پودر کنید، میتونید عصاره رو حذف کنید و فقط نمک استفاده کنید یا اینکه از دو قاشق پودر پنیر پارمزان استفاده کنید.

6: هم بزنید، شعله باید ملایم باشه تا آرد پخته بشه. سس باید غلیظ باشه، امیدوارم عکس غلظت مورد نظر رو نشون بده.


1:


1: ظرف پیرکس رو کنید و روش پودر سوخاری بپاشید، میتونید یک لایه از سس ته ظرف بدید

2: نصف بادمجانها رو ته ظرف بچینید.

3: سس گوشت رو روی بادمجانها بدید و صاف کنید.

4: سیب زمینی ها رو بچینید، رو روش رو سس بشامل بریزید.

5: باقی مانده بادمجانها رو بچینید.

6: میتونید مقداری از سس رو نگه دارید در این مرحله روی همه مواد بدید و روی پنیر رو روش بریزید. داخل فر با حرارت 180 درجه بمدت 30 تا 45 دقیقه بگذارید تا پخته بشه، اگه طلایی نشد گریل رو اواخر پخت روشن کنید.


همونطور که گفتم موساکا رو گرم سرو نمیکن وقتی خنک شد میتونید برش بزنید یا اینکه با همون ظرف سروش کنید.



نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی