عدس پلو مجلسی
من علاقه زیادی به آشپزی و صد البته تزیین غذا دارم. سعی می کنم تو این وبلاگ غذاهایی رو که بلدم براتون بذارم و بیشتر سعیم اینه که دستورغذاهای مخصوص آذربایجان و تبریز رو داشته باشم .
چون عدس پلو یکی از غذاهای مورد علاقه منه.مخصوصا اگه خوش برو رو هم باشه به همین دلیل اولین پست آشپزی رو با عدس پلو شروع میکنم.
مواد لازم:
برنج 3 پیمانهعدس 1 پیمانه
گوشت چرخ کرده 300 گرم
پیاز یک عدد
کشمش یک سه قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده مقداری
روغن زیتون 3 قاشق غذاخوری
روغن سرخ کردنی 1 قاشق غذاخوری
نمک،ادویه پلو،زرد چوبه،فلفل سیاه
طرز تهیه:
برنج را دو سه ساعت قبل خیس میکنیم.عدس را نیز نیم ساعت با آب ولرم خیس میکنیم.مقداری روغن و نمک داخل عدس میریزیم و میگذاریم تا پخته شود.آب عدس را کم میریزیم تا بعد از پخت آب نداشته باشد و در ضمن شکل خود راحفظ کند و له نشود.پیاز را رنده میکنیم و آب آن را میگیریم و با گوشت چرخ کرده و نمک و زردچوبه و ادویه دلخواه مخلوط و ورز میدهیم گوشت را به صورت کوفته قلقلی درست میکنیم و در روغن سرخ میکنیم و کنار میگذاریم.کشمش رادر آب ولرم خیس میکنیم تا نرم شود.برنج را آبکش میکنیم.کشمش را در روغن باقی مانده از سرخ کردن کوفته ها تفت میدهیم تا کمی پف کند.ته قابلمه را ته دیگ دلخواه میگذاریم.مقداری از برنج و عدس رابرای تزیین کنار میگذاریم.بقیه عدس و برنج را لایه لایه داخل قابلمه میریزیم.برنج کنار گذاشته را درگوشه قابلمه میریزیم و روی برنج روغن زیتون میدهیم و درب قابلمه را میگذاریم.و روی شعله قرار میدهیم.وقتی برنج بخار کرد رویش دم کنی میگذاریم و شعله را بسیار کم میکنیم تا برنج دم بکشد.وقتی برنج دم کشید اول برنجی را که با عدس مخلوط نکرده بودیم را برمیداریم وبا زعفران مخلوط میکنیم.پلو را در ظرف میکشیم رویش ادویه پلو میپاشیم و با کشمش و کوفته قلقلی و عدس و برنج زعفرانی تزیین میکنیم.
در پخت پلوهای مخلوط برنج را کمی زنده تر برمیداریم
در صورت تمایل میتوانیم به عدس پلو چند تا خرما هم اضافه کنیم در این صورت هسته خرماها را در میآوریم و در روغن کمی تفت میدهیم.
این هم عدس پلو بدون گوشت با زرشک
/font
و همه خاطراتی که مونده و نمونده ،،،، موند تو خاطرم
به همه سالهایی که تکرار شدنشون خیاله و
چشمهایی که دیدنشون فک کنم محاله
امروز روز آخر دنیاست
پرونده که تکمیل شد دلم گرفت وقتی بستش .......