پالدا(دسر سنتی آذربایجان)
پالدا یک دسر قدیمی آذربایجان است.که تقریبا شبیه مسقطی میباشد.البته کمی شلتر و بدون روغن.این دسر معمولا با گردوی آسیاب شده سرو میشود که بسیار خوشمزه میشود.در تبریز و تا جایی که من میدونم در اکثر مناطق آذربایجان شرقی در شب چله از طرف خانواده داماد برای عروس خنچه برده میشود و این دسر هم معمولا وجود دارد.
مواد لازم :
نشاسته گندم 1 پیمانه
شکر 2 پیمانه
آب 4 پیمانه
گلاب نصف پیمانه
زعفران آب کرده غلیظ 3 قاشق
نشاسته رو داخل قابلمه بریزید.
نشاسته را در یک لیوان آب سرد مخلوط می کنیم، صبر میکنیم تا نشاسته ته نشین بشه بعد آب روی نشاسته را خالی می کنیم( با اینکار ترشی نشاسته گرفته خواهد شد)
سپس4 لیوان آب مجدداً به نشاسته اضافه نموده و روی شعله می گذاریم و شکر رو اضافه می کنیم، مرتب بهم می زنیم چون زود ته میگیرد.
حرارت باید کم باشد تا خامی نشاسته گرفته شود.باید مرتب هم یزنیم و غافل نشیم چون سر میرود.
گلاب و زعفران را داخل نشاسته ریخته و بهم می زنیم تا کاملاً پخته و غلظت اون مثل ماست شل بشه.
پالدا را به شکل سنتی در پیاله های تک نفره سرو میکنند و وقتی کمی خنک شد روی آن گرودی آسیاب شده ریخته میشود.
تزیین اول برگرفته از وبلاگ خانم منصوره کتابی
http://ashpazierangin.blogfa.com