خورش کرفس و لوبیا
مواد لازم:(برای 4 نفر)
کرفس 750 گرم
لوبیا چشم بلبلی یک پیمانه
گوشت خورشتی برای هر نفر یک تکه
آبلیمو دو قاشق(من ترش دوست دارم بیشتر میریزم)
نمک یک قاشق چایخوری
زردچوبه نصف قاشق چایخوری
فلفل سیاه 1.4 قاشق چایخوری
زعفران یک قاشق(اختیاری)
طرز تهیه:
لوبیا رو خیس کنید یکی دو ساعت. البته لوبیا چشم بلبلی سریع میپزه پس اگه عجله داشتید میتونید بدون خیس کردن هم بپزید.
بعد از اینکه لوبیا پخت آبش رو دور بریزید.
و با آب داغ بشورید تا سیاهیش بره.
کرفس رو میتونید خلالی یا مکعبی خرد کنید. هر دو مدلش رو تو این پست می بینید چون عکس مراحل بعدا اضافه شده.
میتونید کرفس رو تفت بدید ولی من ترجیح میدم تفت ندم و به نظرم خوشمزه هم میشه، البته این نظر منه اگه شما عادت به غذاهای سرخ کرده دارید مطمئن نیستم. ولی خیلی خوبه که ذائقه تون رو عوض کنید بعد از مدتی می بینید که خورشهای این مدلی رو بیشتر از سرخ کردنی دوست دارید.
کرفس رو با کمی آب بگذارید نیم پز بشه. اگه با آب گوشت بپزید صد البته خوشمزه تر خواهد شد.
گوشتهای پخت شده رو اضافه کنید.
رب و ادویه و نمک رو هم اضافه کنید. اگه خواستید زعفران هم بریزید تو این مرحله اضافه کنید. با زعفران خورشت بی نظیر خواهد شد.
لوبیا رو هم اضافه کنید.
و آبلیمو رو هم بریزید.
درب غذا رو بگذارید و یک ربع، بیست دقیقه با حرارت ملایم بگذارید خورش جا بیفته.
با چلو به همراه ته دیگ آردی و سالاد فصل نوش جان شد.
و لوبیای مخصوص قرمه هم باید لوبیای قرمز ریز باشه نه لوبیا چیتی و ... چون کمرنگ و بد نشونش میده. در کل غذای ترکها زیاد باب میل نیست به نظرم. با ذائقه ما کردها اصلا" سازگار نیست . چرب و جا افتاده نیست و .......
ممنون از زحماتتون