قارنی یارخ(بادمجان شکم پر)
دوشنبه, ۱۶ خرداد ۱۳۹۰، ۰۴:۳۶ ب.ظ
قارنی یارخ یا شکم پاره یکی از پیش غذاهای آذربایجان است که پنج،ده سال پیش معمولا تو مهمونی ها به عنوان پیش غذا سرو میشد.اما این روزها با باب شدن انواع پیش غذاهای خارجی انواع دلمه و کوکو ها از رونق افتاده.
با یه کم تغییر میتونیم از غذاهای قدیمی خودمون باز هم تو مهمونیامون استفاده کنیم که به نظر من خیلی بهتر از انواع پیش غذاهایی هست که با سوسیس و کالباس درست میشه.
در روش اصلی یک برش طولی به بادمجان میدهند و مواد را داخل آن پر میکنند اما من به روشی که می بینید درست میکنم.
مواد لازم:
بادمجان 4 عدد(درشت باشه ولی صاف و داری کلفتی یکنواخت)
پیاز 1 عدد درشت
گوشت چرخ کرده 200 گرم
سیر چند حبه(یا پودر سیر)
رب گوجه فرنگی 2 قاشق
نمک و روغن
طرز تهیه:
بادمجانها رو راه راه پوست بگیرید.
از طولش به اندازه های 5 سانتی ببرید.
داخلش رو با قاشق یا چاقو خالی کنید طوری که اطرافش سوراخ نشه. روش نمک بپاشید و بگذارید بماند.
در این فاصله پیاز را خرد کنید.در روغن پیاز رو تفت بدید.اگه از سیر استفاده میکنید تو این مرحله سیر رو له کنید و به پیاز اضافه کنید. گوشت رو به پیاز اضافه کنید و تفت بدید.
یک قاشق از رب رو به مواد اضافه کنید و نمک و ادویه و پودر سیر رو اضافه کنید.
بادمجانها رو بشورید یا شوریش بره و اطرافش رو در روغن سرخ کنید،البته نباید زیاد سرخ بشه نرم بشه چون یه مرحله پخت دیگه هم داریم.
داخل بادمجانها رو از مواد پر کنید.
تو تابه ای که گنجایش همه بادمجانها رو داشته باشه کمی روغن بریزد و یک قاشق رب رو با روغن تفت بدید. یک استکان آب توش بریزد و بگذاریذ بجوش بیاد.
چند قاشق از سس رو بردارید، بعد بادمجانها رو داخلش بچینید سسی رو که برداشته بودید روی بادمجانها بدید وتابه روی حرارت ملایم قرار بدید و درب تابه رو بگذارید.اجازه بدید تا سس به خورد بادمجان برود(حدود یک ربع)، در این مرحله چند بار با قاشق از سس داخل بادمجانها بریزید.
میتونید در مرحله آخر بادمجانها رو در ظرفی که میخواید قارنی یارخ ها رو سر سفره ببرید بچینید و سس رو روش بریزید و به مدت یک ربع داخل فر بگذارید.