مربای زردآلو
برای تهیه مربای زردآلو مهمتر از هر چیزی خود زرد آلوها هستن.که باید رسیده باشن ولی سفت.اگه زردآلوهاتون کال باشن بعد از پخت چروک میشن (مثل زردآلو های من که کمی نارس بودن)و اگه نرم باشن در حین پخت له میشن.
در مورد مربای قیسی هم که ملیسا جان خواسته بودن باید بگم که تفاوت چندانی در پخت ندارن،فقط اینکه اگه قیسی ها خیلی خشک باشن باید حدود نیم ساعت در آب ولرم خیس کنیم تا کمی نرم بشن.اما اگه تازه قیسی رو خریده باشین معمولا نرم هستن و نیازی به خیس کردن ندارن.و اینکه برای مربا قیسی های سیاه خوشمزه ترن،چون در حین خشک کردن به قیسی هایی که رنگ زرد دارن گوگرد میزنن من طعمشون رو دوست ندارم.
مواد لازم:
زردآلو 2 کیلو
شکر 1 کیلو
آب 3 لیوان
جوهر لیمو نوک قاشق یا یک قاشق آبلیمو
طرز تهیه:
هسته زرد آلوها رو خارج کنید، طوریکه زردآلو پاره نشه اگه میخواین مرباتون مجلسی باشه میتونین هسته های زردآلو یا بادام رو پوست بگیرین که قسمت سفید داخلش بمونه و داخل زرد آلوها بذارین.
آب و شکر رو روی حرارت بگذارید تا بجوشه و کمی غلیظ بشه.زردآلوها رو داخل شربت بریزید و حرارت رو کم کنید تا شیره بجوشه و زرد آلوها پخته بشه.
وقتی زردآلوها پخته شدن جوهر لیمو یا آبلیمو رو اضافه کنید.
بعد از اینکه چند جوش زد، زرد آلوها رو از شیره در بیارید و بگذارید تا شیره قوام بیاد.
برای فهمیدن اینکه مربا قوام اومده یه قاشق از مربا رو بردارین بریزین تو یه پیاله و بگذارین داخل فریزر بعد از یک دقیقه اگه دیدین که غلیظ شده مربا آماده است.این کار برای اینکه تا مربا گرم رقیقه و وقتی خنک میشه سفت تره و اگه مربا زیاد بجوشه شکرک میزنه.
نکته:
میتونین برای در آوردن هسته از موچین استفاده کنید،من که موچین دارم فقط برای درآوردن هسته زردآلو و آلبالو و گیلاس ازش استفاده میکنم. به نظر بهتر از هسته گیرهای مخصوص اینکاره.فقط کافیه موچین رو داخل میوه فرو کنی و هسته میوه رو بگیری و 45 درجه موچین رو بگردونی به راحتی هسته از میوه جدا میشه و میتونی درش بیاری.در مورد زردآلو فقط کافیه هسته رو با موچین بگیری و بکشی بیرون .فقط باید سر موچین کوچیک باشه.