مربای تزیینی هویج و خیار
مربای هویج به شکل گل میخک
مواد لازم:
هویج نیم کیلو
شکر نیم کیلو
آب نصف حجم شکر
آبلیمو 1 قاشق مربا خوری
آهک نصف پیمانه و آب برای آهک 1 لیتر
گلاب نصف لیوان یا چند دانه هل یا وانیل
طرز تهیه:
هویج ها رو پوست بگیرید و با استفاده از پوست کن یا رنده چیپس ورقه ورقه کنید.(من از رنده v استفاده کردم)
روی هویجها رو نمک بپاشید تا نرم بشه تا بتونیم بپیچیم.
هویجها رو به شکل عکس برش میزنیم.
از یک طرف هویجها رو میپیجیم و در آخر با خلال دندان محکم میکنیم.یک ساعت داخل آب معمولی قرار میدیم تا نمک هویجها گرفته بشه.
آهک رو با آب مخلوط میکنیم و خوب هم میزنم و میگذاریم تا آهک ته نشین بشه.آب روی آهک رو توی ظرف جدا میکنیم و هویجها رو داخل آب آهک به مدت 12 ساعت قرار میدیم.بعد هویجها رو داخل آب معمولی میریزم و به مدت 6 ساعت داخل آب معمولی قرار میدیم. تو این مدت چند بار آب رو عوض میکنیم.
هویجها رو داخل آب میریزم و نیم ساعت اونها رو میپزیم.
شکر و آب رو داخل قابلمه ترجیحا لعابی میجوشاینم.هویجها رو داخل شیره می ریزیم به مدت 20 دقیقه میجوشاینم وگلاب رو توی مربا میریزم و با 5 تا 10 دقیقه تا قوام بیاد بعد یه قاشق آبلیمو رو میریزم و بعد از چند جوش مربا آماده است.
مربای خیار به شکل برگ
مواد لازم:
خیار سالادی 3 عدد
شکر 2 پیمانه
آب 1 پیمانه
گلاب یا هل
آبلیمو یا جوهر لیمو
آب آهک
طرز تهیه:
خیار را با پوست برشهای ضخیم طولی (حدود نیم سانتی) میزنیم به صورتی که به قسمت میانی نرسد و فقط قسمت گوشت آن برش بخورد . با قالب شکل برگ قالب می زنیم و یا با چاقو به برش میزنیم و با نوک چاقو خطهایی به صورت رگبرگهای برگ می اندازیم
خیارها را به مدت 12 ساعت در آب آهک میگذاریم و 6 -7 ساعت در آب معمولی میگذاریم و چند بار آب آن را عوض میکنیم .
آب و شکر را میجوشانیم و بعد برگهای خیار را داخل شیره میریزیم تا با شربت بجوشد و شربت به خورد آنها برود و قوام آید و کمی گلاب یا هل و یا هردو و کمی جوهر لیمو ( یا آبلیمو = 1 قاشق مرباخوری ) میریزیم.روی درب ظرف دم کنی میگذاریم تا در حین خنک شدن شیره به خورد مربا برود.
نکته: اگر برشها نازک باشد خیارها بعد از پخت چروک میشود.