دنیای اسراء

سه شنبه, ۱۱ مرداد ۱۳۹۰، ۰۱:۰۰ ب.ظ

مربای تزیینی هویج و خیار


مربای هویج به شکل گل میخک

مواد لازم:

هویج نیم کیلو

شکر نیم کیلو

آب نصف حجم شکر

آبلیمو 1 قاشق مربا خوری

آهک نصف پیمانه و آب برای آهک 1 لیتر

گلاب نصف لیوان یا چند دانه هل یا وانیل




طرز تهیه:

هویج ها رو پوست بگیرید و با استفاده از پوست کن یا رنده چیپس ورقه ورقه کنید.(من از رنده v استفاده کردم)

روی هویجها رو نمک بپاشید تا نرم بشه تا بتونیم بپیچیم.



هویجها رو به شکل عکس برش میزنیم.



از یک طرف هویجها رو میپیجیم و در آخر با خلال دندان محکم میکنیم.یک ساعت داخل آب معمولی قرار میدیم تا نمک هویجها گرفته بشه.



آهک رو با آب مخلوط میکنیم و خوب هم میزنم و میگذاریم تا آهک ته نشین بشه.آب روی آهک رو توی ظرف جدا میکنیم و هویجها رو داخل آب آهک به مدت 12 ساعت قرار میدیم.بعد هویجها رو داخل آب معمولی میریزم و به مدت 6 ساعت داخل آب معمولی قرار میدیم. تو این مدت چند بار آب رو عوض میکنیم.

هویجها رو داخل آب میریزم و نیم ساعت اونها رو میپزیم.

شکر و آب رو داخل قابلمه ترجیحا لعابی میجوشاینم.هویجها رو داخل شیره می ریزیم به مدت 20 دقیقه میجوشاینم وگلاب رو توی مربا میریزم و با 5 تا 10 دقیقه تا قوام بیاد بعد یه قاشق آبلیمو رو میریزم و بعد از چند جوش مربا آماده است.




مربای خیار به شکل برگ

مواد لازم:

خیار سالادی 3 عدد

شکر 2 پیمانه

آب 1 پیمانه

گلاب یا هل

آبلیمو یا جوهر لیمو

آب آهک

طرز تهیه:

خیار را با پوست برشهای ضخیم  طولی (حدود نیم سانتی) میزنیم به صورتی که به قسمت میانی نرسد و فقط قسمت گوشت آن برش بخورد . با قالب شکل برگ قالب می زنیم و یا با چاقو به برش میزنیم و با نوک چاقو خطهایی به صورت رگبرگهای برگ می اندازیم

 خیارها را به مدت 12 ساعت در آب آهک میگذاریم و 6 -7 ساعت در آب معمولی میگذاریم و چند بار آب آن را عوض میکنیم .

آب و شکر را میجوشانیم و بعد برگهای خیار را داخل شیره  میریزیم تا با شربت بجوشد و شربت به خورد آنها برود و قوام آید و کمی گلاب یا هل و یا هردو و کمی جوهر لیمو ( یا آبلیمو = 1 قاشق مرباخوری ) میریزیم.روی درب ظرف دم کنی میگذاریم تا در حین خنک شدن شیره به خورد مربا برود.

نکته: اگر برشها نازک باشد خیارها بعد از پخت چروک میشود.

                              


 



نوشته شده توسط اسراء افسری
ساخت وبلاگ در بلاگ بیان، رسانه متخصصان و اهل قلم

پیوندها
آخرین مطالب
طبقه بندی موضوعی

مربای تزیینی هویج و خیار

سه شنبه, ۱۱ مرداد ۱۳۹۰، ۰۱:۰۰ ب.ظ


مربای هویج به شکل گل میخک

مواد لازم:

هویج نیم کیلو

شکر نیم کیلو

آب نصف حجم شکر

آبلیمو 1 قاشق مربا خوری

آهک نصف پیمانه و آب برای آهک 1 لیتر

گلاب نصف لیوان یا چند دانه هل یا وانیل




طرز تهیه:

هویج ها رو پوست بگیرید و با استفاده از پوست کن یا رنده چیپس ورقه ورقه کنید.(من از رنده v استفاده کردم)

روی هویجها رو نمک بپاشید تا نرم بشه تا بتونیم بپیچیم.



هویجها رو به شکل عکس برش میزنیم.



از یک طرف هویجها رو میپیجیم و در آخر با خلال دندان محکم میکنیم.یک ساعت داخل آب معمولی قرار میدیم تا نمک هویجها گرفته بشه.



آهک رو با آب مخلوط میکنیم و خوب هم میزنم و میگذاریم تا آهک ته نشین بشه.آب روی آهک رو توی ظرف جدا میکنیم و هویجها رو داخل آب آهک به مدت 12 ساعت قرار میدیم.بعد هویجها رو داخل آب معمولی میریزم و به مدت 6 ساعت داخل آب معمولی قرار میدیم. تو این مدت چند بار آب رو عوض میکنیم.

هویجها رو داخل آب میریزم و نیم ساعت اونها رو میپزیم.

شکر و آب رو داخل قابلمه ترجیحا لعابی میجوشاینم.هویجها رو داخل شیره می ریزیم به مدت 20 دقیقه میجوشاینم وگلاب رو توی مربا میریزم و با 5 تا 10 دقیقه تا قوام بیاد بعد یه قاشق آبلیمو رو میریزم و بعد از چند جوش مربا آماده است.




مربای خیار به شکل برگ

مواد لازم:

خیار سالادی 3 عدد

شکر 2 پیمانه

آب 1 پیمانه

گلاب یا هل

آبلیمو یا جوهر لیمو

آب آهک

طرز تهیه:

خیار را با پوست برشهای ضخیم  طولی (حدود نیم سانتی) میزنیم به صورتی که به قسمت میانی نرسد و فقط قسمت گوشت آن برش بخورد . با قالب شکل برگ قالب می زنیم و یا با چاقو به برش میزنیم و با نوک چاقو خطهایی به صورت رگبرگهای برگ می اندازیم

 خیارها را به مدت 12 ساعت در آب آهک میگذاریم و 6 -7 ساعت در آب معمولی میگذاریم و چند بار آب آن را عوض میکنیم .

آب و شکر را میجوشانیم و بعد برگهای خیار را داخل شیره  میریزیم تا با شربت بجوشد و شربت به خورد آنها برود و قوام آید و کمی گلاب یا هل و یا هردو و کمی جوهر لیمو ( یا آبلیمو = 1 قاشق مرباخوری ) میریزیم.روی درب ظرف دم کنی میگذاریم تا در حین خنک شدن شیره به خورد مربا برود.

نکته: اگر برشها نازک باشد خیارها بعد از پخت چروک میشود.

                              


 

نظرات  (۱۴)

سلام دست شما درد نکنه خیلی عالی بود من کلی استفاده کردم.
پاسخ:
سلام ممنونم خانمی.خوشحالم مفید بوده.
چقدر خوشگلن خانومی دستت بی بلا
سلام اسرا جون دستت درد نکنه با آموزش عالیت این مربا با این شکل زیبا واقعا خوردن داره
سلام خیلی عالی و با سلیقه
اسرا جون اگه از اهک استفاده نکنیم خراب میشه؟
پاسخ:
بله اگه از آهک استفاده نشه مربا بعد از پخت نرم میشه و شکل دلخواه رو نداره.
چه خانوم هنرمندی....!

شاد باشید
پاسخ:
موفق باشید
سلام اسرا خانوم
ببخشید اخر سر نباید این خلال دندان رو در بیاریم

ممنون
پاسخ:
خوب چرا بعد از پخت دیگه نیازی نیست خلال دندون بمونه
سلامممممممممممممممممممممممممم مجدد.چقدر خوشگلهههههههههههههه این.اسرا من مربای پوست پرتقالم دیدم اونجا میخواستم نظر بذارم کد رو درست وارد میکردم ولی میزد کد رو درست وارد نکردی.اشکال نداره اینجا میگم.مربای پوست پرتقالت که واقعا زیباستتتتتتتتتتتت.نشانه اوج سلیقه تونه..واقعا ایمان اوردم که تبریزیا با سلیقه ن.مربای هویجتم خیلی خوشگل از اب دراومده.فکر کنم اگه مربای پوست پرتقال و مربای هویجت رو سفره باشه اشتهای اهل خونه ده برابر شه.واقعا براووووووووووووووووووووو
پاسخ:
سلام عزیزم. قربانت عزیزم، بعضی وقتها بلاگفا قاطی میکنه.نظرت لطفت دوست خوبم، آره مربا جزو لاینفک سفره های تبریزه. و سینی مربا هم که شامل انواع مرباست توی مهمونی ها حتما هست.
اسرا جان واقعا" دستت درد نکنه من خیلی از غذاهاتو درست کردم عالی عالین. خیلی با سلیقه ای من هر چند روز یه بار به سایتت سر می زنم. 
می شه لطفا" بگی چند تا تکه قالب زده خیار منظورته؟یا اینکه هر خیار چند تکه می ده؟ 
ساغولاسان همشهری
پاسخ:
مرسى عزیزم

اندازه برگها رو میتونى کوچیک یا بزرگ بگیرى,بطور متوسط هر خیار رواز طول سه برش بزن,اگه خیار کلفت باشه از هر برش سه تا برگ بدست میاد
سلام اسراجان از تبریز مزاحم میشم واقعادست گلت درد نکنه میشه بگی اولا این قالب خیاررو از کجا بگیرم دوماخیاررو از وسط نصف میکنیم قالب میزنیم متشکرم.
پاسخ:

سلام، خواهش عزیزم

از لوازم قنادی ها و از همون قالب شیرینی های خشک که به شکل برگ هست میتونید استفاده کنید، بله از وسط نصف کنید بعد قالب بزنید

سلام خسته نباشین  عالی بود مرررررررسسسسسی
پاسخ:
مرسی عزیزم
اینا که کار خاصی ندارن،، واقعا به اینا میگی سلیقه!!!!!
شوخی کردم عالین!!!!!!!!!
پاسخ:
لطف داری دوست عزیز
بجا اهک چیز دیگه میشه زد اخه اهک خیلی خطرناکه برا سلامتی  اهک منظورتون همون اهک مصالح فروشیه یا امونیاک تو قنادی ها اشتفاده میکنن
بجا اهک چیز دیگه میشه زد اخه اهک خیلی خطرناکه برا سلامتی  اهک منظورتون همون اهک مصالح فروشیه یا امونیاک تو قنادی ها اشتفاده میکنن
پاسخ:
برای ترد کردن خمیر جایگزین دیگه ای برای آهک نیست

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی