دنیای اسراء

سه شنبه, ۱۵ شهریور ۱۳۹۰، ۱۱:۲۶ ب.ظ

کیک وارونه هلو


کیک وارونه (Upside-down cake) به کیکهایی گفته میشه که لایه زیری اون میوه چیده میشه و وقتی بعد از پخت برگردونده میشه روی کیک میوه قرار داره.

از معروفترینشون کیک آپساید داون موز برزیلی و کیک آپساید داون آناناس آمریکاییه.

این کیک ها کیکهای خیلی خوشمزه ای هستند هم به خاطر وجود میوه و هم بخاطراینکه لایه زیری کره و شکر قهوه ای یا شکر کارامل شده ریخته میشه و در حین پخت این مواد جذب میوه میشه و طعم بی نظیری به کیک میده.

من اینجا براتون کیک وارونه هلو رو میگذارم.تا فصل هلو تموم نشده حتما یه بار امتحان کنید مطمئناً پشیمون نمیشید.


مواد لازم:

شکر قهوه ای 1.3 پیمانه

کره 25 گرم

هلو کاملا رسیده 2 تا 3 عدد (بهتر از هلوهایی استفاده کنید که رنگشون زرده نه از هلوهای سفید)

آرد 1و1.4 پیمانه

روغن مایع 1.2 پیمانه

تخم مرغ درشت 1 عدد

شکر دانه ریز 1.2 پیمانه

شیر 1.2 پیمانه

بکینگ پودر یک ونیم قاشق چایخوری

وانیل 1 قاشق چایخوری



طرز تهیه:

اولین کاری که در تهیه کیک باید بکنید اندازه گیری دقیق مواده.اگه اندازهها دقیق نباشن کیفیت کیکتون پایین میاد.

دوم آماده کردن قالبه.یعنی چرب کردن و اگه لازم باشه آرد پاشی قالب.(که تو این کیک نیازی به این کار نیست.)

سوم روشن کردنه فره که حتما باید روشن شده و15 تا 20 دقیقه گرم بشه.

و یکی دیگه از کارهایی که باید بکنید اینه که آرد رو با بکینگ پودر مخلوط کرده و 3 بار الکش کنید.

کره رو داخل قالب بریزید و بگذارید تا ذوب بشه. دو سه قاشق از کره رو بردارید.قالب رو بچرخونید تا اطرافش هم به کره آغشته بشه.


شکر قهوه ای رو روی کره بریزید.اگه میخواید رنگ لایه زیری کیک تیره نشه بهتره از شکر قهوه ای روشن استفاده کنید،ولی من تو خونه شکر قهوه ای تیره داشتم از اون استفاده کردم.


اون چند قاشق کره باقیمانده رو بریزید روی شکر قهوه ای تا تماما کره ای بشه.


اگه شکر قهوه ای نداشتید به همون اندازه شکر سفید رو کارامل کنید و ته قالب بریزید.روش کارامل کردن هم اینجوریه که شکر سفید رو توی ظرف بریزید و بذارید روی حرارت ملایم بدون اینکه هم بزنید بذارید تا شکر ذوب بشه و رنگش طلایی بشه و تو این مرحله سریعا بریزید توی قالب چون اگه بمونه سفت میشه.و دقت کنید که حرارت حتما کم باشد تا کارامل نسوزد و تلخ نشود.

هلو ها رو پوست بگیرید و هستش رو جدا کنید و هلالی خرد کرده و توی قالب بچینید.


توی دستور اصلی به جای نصف پیمانه روغن مایع،از کره استفاده شده ولی من اینجا تغییرش دادم شما میتونید همون کره رو استفاده کنید،اما ضرر و زیانش پای خودتون.



روغن مایع یا کره رو با شکر با هم زن بزنید حدود یه دقیقه.



تخم مرغ و وانیل رو اضافه کنید.و هم بزنید تا مواد ترکیب بشن.


شیر رو اضافه کنید.و هم بزنید.اگه شکرتون ریز نبود و تو این مرحله دیدین شکر توی مواد حل نشده 1.4 از شیر رو کم کنید و به جاش 1.4 آب داغ توی مواد بریزید و فورا هم بزنید اینجوری شکر کاملا حل میشه،بعد شیر رو اضافه کنید.


مخلوط آرد و بکینگ پودر رو توی مواد بریزید و فقط در حد ترکیب شدن مواد با همزن بزنید.

مایع کیک رو توی قالب بریزید.




دقت کنید که همه جای قالب به صورت یکنواخت مواد رو بریزید. در هنگام ریختن مایه در قالب مایه رو از کناره های قالب بریزید چون تجمع مایه در وسط قالب باعث میشه وسط کیک گنبدی بشه.


داخل فر با دمای 180 درجه سانتیگراد یا 350 درجه فارنهایت به مدت 45 تا 50 دقیقه.چنگال رو توی کیک فرو کنید اگه از مواد کیک به چنگال نچسبیده باشه کیک آماده است.

کیک رو فورا برنگردونید و اجازه بدید کمی توی قالب بمونه و ولرم بشه بعد برگردونید،البته اگه کیک توی قالب سرد بشه دیگه اصلا از ظرف جدا نمیشه.

یکی از نکات مهم کیک پختن اینه که در حین پخت کیک در فر باز نشه چون در این صورت پف کیک میخوابه. مثل بلایی که سر من اومد یه کوچولوی کنجکاو در فر روباز کرد و کیک تا اون حدی که انتظار داشتم پف نکرد،ولی واقعا خوشمزه شده بود.

 

 هر چقدر از طعم این کیک بگم کم گفتم

تا نخوری ندانی...

یک همچین دلبری هست این کیک

 

 

 

 



نوشته شده توسط اسراء افسری
ساخت وبلاگ در بلاگ بیان، رسانه متخصصان و اهل قلم

پیوندها
طبقه بندی موضوعی

کیک وارونه هلو

سه شنبه, ۱۵ شهریور ۱۳۹۰، ۱۱:۲۶ ب.ظ


کیک وارونه (Upside-down cake) به کیکهایی گفته میشه که لایه زیری اون میوه چیده میشه و وقتی بعد از پخت برگردونده میشه روی کیک میوه قرار داره.

از معروفترینشون کیک آپساید داون موز برزیلی و کیک آپساید داون آناناس آمریکاییه.

این کیک ها کیکهای خیلی خوشمزه ای هستند هم به خاطر وجود میوه و هم بخاطراینکه لایه زیری کره و شکر قهوه ای یا شکر کارامل شده ریخته میشه و در حین پخت این مواد جذب میوه میشه و طعم بی نظیری به کیک میده.

من اینجا براتون کیک وارونه هلو رو میگذارم.تا فصل هلو تموم نشده حتما یه بار امتحان کنید مطمئناً پشیمون نمیشید.


مواد لازم:

شکر قهوه ای 1.3 پیمانه

کره 25 گرم

هلو کاملا رسیده 2 تا 3 عدد (بهتر از هلوهایی استفاده کنید که رنگشون زرده نه از هلوهای سفید)

آرد 1و1.4 پیمانه

روغن مایع 1.2 پیمانه

تخم مرغ درشت 1 عدد

شکر دانه ریز 1.2 پیمانه

شیر 1.2 پیمانه

بکینگ پودر یک ونیم قاشق چایخوری

وانیل 1 قاشق چایخوری



طرز تهیه:

اولین کاری که در تهیه کیک باید بکنید اندازه گیری دقیق مواده.اگه اندازهها دقیق نباشن کیفیت کیکتون پایین میاد.

دوم آماده کردن قالبه.یعنی چرب کردن و اگه لازم باشه آرد پاشی قالب.(که تو این کیک نیازی به این کار نیست.)

سوم روشن کردنه فره که حتما باید روشن شده و15 تا 20 دقیقه گرم بشه.

و یکی دیگه از کارهایی که باید بکنید اینه که آرد رو با بکینگ پودر مخلوط کرده و 3 بار الکش کنید.

کره رو داخل قالب بریزید و بگذارید تا ذوب بشه. دو سه قاشق از کره رو بردارید.قالب رو بچرخونید تا اطرافش هم به کره آغشته بشه.


شکر قهوه ای رو روی کره بریزید.اگه میخواید رنگ لایه زیری کیک تیره نشه بهتره از شکر قهوه ای روشن استفاده کنید،ولی من تو خونه شکر قهوه ای تیره داشتم از اون استفاده کردم.


اون چند قاشق کره باقیمانده رو بریزید روی شکر قهوه ای تا تماما کره ای بشه.


اگه شکر قهوه ای نداشتید به همون اندازه شکر سفید رو کارامل کنید و ته قالب بریزید.روش کارامل کردن هم اینجوریه که شکر سفید رو توی ظرف بریزید و بذارید روی حرارت ملایم بدون اینکه هم بزنید بذارید تا شکر ذوب بشه و رنگش طلایی بشه و تو این مرحله سریعا بریزید توی قالب چون اگه بمونه سفت میشه.و دقت کنید که حرارت حتما کم باشد تا کارامل نسوزد و تلخ نشود.

هلو ها رو پوست بگیرید و هستش رو جدا کنید و هلالی خرد کرده و توی قالب بچینید.


توی دستور اصلی به جای نصف پیمانه روغن مایع،از کره استفاده شده ولی من اینجا تغییرش دادم شما میتونید همون کره رو استفاده کنید،اما ضرر و زیانش پای خودتون.



روغن مایع یا کره رو با شکر با هم زن بزنید حدود یه دقیقه.



تخم مرغ و وانیل رو اضافه کنید.و هم بزنید تا مواد ترکیب بشن.


شیر رو اضافه کنید.و هم بزنید.اگه شکرتون ریز نبود و تو این مرحله دیدین شکر توی مواد حل نشده 1.4 از شیر رو کم کنید و به جاش 1.4 آب داغ توی مواد بریزید و فورا هم بزنید اینجوری شکر کاملا حل میشه،بعد شیر رو اضافه کنید.


مخلوط آرد و بکینگ پودر رو توی مواد بریزید و فقط در حد ترکیب شدن مواد با همزن بزنید.

مایع کیک رو توی قالب بریزید.




دقت کنید که همه جای قالب به صورت یکنواخت مواد رو بریزید. در هنگام ریختن مایه در قالب مایه رو از کناره های قالب بریزید چون تجمع مایه در وسط قالب باعث میشه وسط کیک گنبدی بشه.


داخل فر با دمای 180 درجه سانتیگراد یا 350 درجه فارنهایت به مدت 45 تا 50 دقیقه.چنگال رو توی کیک فرو کنید اگه از مواد کیک به چنگال نچسبیده باشه کیک آماده است.

کیک رو فورا برنگردونید و اجازه بدید کمی توی قالب بمونه و ولرم بشه بعد برگردونید،البته اگه کیک توی قالب سرد بشه دیگه اصلا از ظرف جدا نمیشه.

یکی از نکات مهم کیک پختن اینه که در حین پخت کیک در فر باز نشه چون در این صورت پف کیک میخوابه. مثل بلایی که سر من اومد یه کوچولوی کنجکاو در فر روباز کرد و کیک تا اون حدی که انتظار داشتم پف نکرد،ولی واقعا خوشمزه شده بود.

 

 هر چقدر از طعم این کیک بگم کم گفتم

تا نخوری ندانی...

یک همچین دلبری هست این کیک

 

 

 

 

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۰/۰۶/۱۵
اسراء افسری

نظرات  (۱۰)

۱۶ شهریور ۹۰ ، ۱۳:۰۴ ریحانه بهشتی
سلام اسرا جان
ممنون از این کیک خوشمزه. حتماَ امتحان میکنم. فقط یه سوال : داخل کیک خمیر نمیشه و پایین کیک نمی سوزه ؟ بعدش من شکر قهوه ای از کجا بیارم. فکر نکنم گیرم بیاد .
ضمناَ بابت اون مسئله هم خیالت راحت ایشالا حاجت روا بشی
من تازه وبلاگ شما رو پیدا کردم و خیلی از دیدنش خوشحال شدم. نمیدونی چه حالی میده اگه از کشور خودت دور باشی ، دلت غذای متنوع ایرانی بخواد و بعد یه همچین وبلاگ باحالی رو پیدا کنی که این همه چیزای خوشمزه توش باشه.
دیدم خیلی بی انصافیه اگر ازت تشکر نکنم عزیزم. موفق باشی دوست ندیده ام.
اسراء جان سلام ما که شکر قهوه ای نداریم نمی شه می شه جاش شکر سفید ریخت؟
ممنون
سلام اسرا جون یادمه این پست را چند روز پیش کامنت گذاشتم برم و برگردم ببینم اگر فرستاده نشده دوباره بذارم .
۲۱ شهریور ۹۰ ، ۱۳:۰۰ ریحانه بهشتی
سلام خانمی
کجایی خبری ازت نیست. من آپم . یه سری به ما بزن
پاسخ:
سلام گلم.به روی چشم
بابا خانوم افسری ما فقط یه کوچه با هم فرق داریم!آخه همه ی اینو چطوری تنهایی خوردین!! آنارو واسه همین موقع ها درست کردنا!
پاسخ:
اخه تو این سرما کی میره آنا که مام بریم عزیزم!
خوب آنا نمیشه رفت خونه شما که میشه اومد
تمام مطالب عالی و بی نقص هستند عالی
سلام
اسرا جان کیک من خیلی پف نمیکنه. چه کار کنم؟
ممنونم از وب بسیار خوبت عزیزم
پاسخ:
همه کیکات یا این کیک...اگه سوالت در مورد این کیکه باید بگم این کیک چون کیک سبکی نیست زیاد پف نمیکنه...اما آگه کیکهای دیگت هم این مشکل رو دارن باید به چند نکته توجه کنی..یکی اینکه حتما برای کیک از آرد مخصوص کیک استفاده کنی که سبک باشه و حتما اون رو قبل از پخت کیک چند بار الک کنی و از کیفیت بگینک پودر مطمئن باشی که تازه باشه. و اینکه حتما قبل از شروع به کار فرت رو گرم کنی تا وقتی مایع کیک آماده شد فرت هم حسابی گرم شده باشه...و در حین پخت کیک مخصوصا 30 دقیقه اول به هیچ عنوان در فر رو باز نکنی. امیدوارم با رعایت این مسائل مشکلت حل بشه بازم اگه سوالی داشتی من در خدمتت هستم.
ممنونننننننننننننننننننننننننننننننن.خیلی خوب توضیح میدی.تصاویرم که کاملا گویاست و دیگه آدم فراموش نمیکنه. دستت درد نکنه
پاسخ:
خواهش میکنم دوست عزیز

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی