کیک وارونه هلو
کیک وارونه (Upside-down cake) به کیکهایی گفته میشه که لایه زیری اون میوه چیده میشه و وقتی بعد از پخت برگردونده میشه روی کیک میوه قرار داره.
از معروفترینشون کیک آپساید داون موز برزیلی و کیک آپساید داون آناناس آمریکاییه.
این کیک ها کیکهای خیلی خوشمزه ای هستند هم به خاطر وجود میوه و هم بخاطراینکه لایه زیری کره و شکر قهوه ای یا شکر کارامل شده ریخته میشه و در حین پخت این مواد جذب میوه میشه و طعم بی نظیری به کیک میده.
من اینجا براتون کیک وارونه هلو رو میگذارم.تا فصل هلو تموم نشده حتما یه بار امتحان کنید مطمئناً پشیمون نمیشید.
مواد لازم:
شکر قهوه ای 1.3 پیمانه
کره 25 گرم
هلو کاملا رسیده 2 تا 3 عدد (بهتر از هلوهایی استفاده کنید که رنگشون زرده نه از هلوهای سفید)
آرد 1و1.4 پیمانه
روغن مایع 1.2 پیمانه
تخم مرغ درشت 1 عدد
شکر دانه ریز 1.2 پیمانه
شیر 1.2 پیمانه
بکینگ پودر یک ونیم قاشق چایخوری
وانیل 1 قاشق چایخوری
طرز تهیه:
اولین کاری که در تهیه کیک باید بکنید اندازه گیری دقیق مواده.اگه اندازهها دقیق نباشن کیفیت کیکتون پایین میاد.
دوم آماده کردن قالبه.یعنی چرب کردن و اگه لازم باشه آرد پاشی قالب.(که تو این کیک نیازی به این کار نیست.)
سوم روشن کردنه فره که حتما باید روشن شده و15 تا 20 دقیقه گرم بشه.
و یکی دیگه از کارهایی که باید بکنید اینه که آرد رو با بکینگ پودر مخلوط کرده و 3 بار الکش کنید.
کره رو داخل قالب بریزید و بگذارید تا ذوب بشه. دو سه قاشق از کره رو بردارید.قالب رو بچرخونید تا اطرافش هم به کره آغشته بشه.
شکر قهوه ای رو روی کره بریزید.اگه میخواید رنگ لایه زیری کیک تیره نشه بهتره از شکر قهوه ای روشن استفاده کنید،ولی من تو خونه شکر قهوه ای تیره داشتم از اون استفاده کردم.
اون چند قاشق کره باقیمانده رو بریزید روی شکر قهوه ای تا تماما کره ای بشه.
اگه شکر قهوه ای نداشتید به همون اندازه شکر سفید رو کارامل کنید و ته قالب بریزید.روش کارامل کردن هم اینجوریه که شکر سفید رو توی ظرف بریزید و بذارید روی حرارت ملایم بدون اینکه هم بزنید بذارید تا شکر ذوب بشه و رنگش طلایی بشه و تو این مرحله سریعا بریزید توی قالب چون اگه بمونه سفت میشه.و دقت کنید که حرارت حتما کم باشد تا کارامل نسوزد و تلخ نشود.
هلو ها رو پوست بگیرید و هستش رو جدا کنید و هلالی خرد کرده و توی قالب بچینید.
توی دستور اصلی به جای نصف پیمانه روغن مایع،از کره استفاده شده ولی من اینجا تغییرش دادم شما میتونید همون کره رو استفاده کنید،اما ضرر و زیانش پای خودتون.
روغن مایع یا کره رو با شکر با هم زن بزنید حدود یه دقیقه.
تخم مرغ و وانیل رو اضافه کنید.و هم بزنید تا مواد ترکیب بشن.
شیر رو اضافه کنید.و هم بزنید.اگه شکرتون ریز نبود و تو این مرحله دیدین شکر توی مواد حل نشده 1.4 از شیر رو کم کنید و به جاش 1.4 آب داغ توی مواد بریزید و فورا هم بزنید اینجوری شکر کاملا حل میشه،بعد شیر رو اضافه کنید.
مخلوط آرد و بکینگ پودر رو توی مواد بریزید و فقط در حد ترکیب شدن مواد با همزن بزنید.
مایع کیک رو توی قالب بریزید.
دقت کنید که همه جای قالب به صورت یکنواخت مواد رو بریزید. در هنگام ریختن مایه در قالب مایه رو از کناره های قالب بریزید چون تجمع مایه در وسط قالب باعث میشه وسط کیک گنبدی بشه.
داخل فر با دمای 180 درجه سانتیگراد یا 350 درجه فارنهایت به مدت 45 تا 50 دقیقه.چنگال رو توی کیک فرو کنید اگه از مواد کیک به چنگال نچسبیده باشه کیک آماده است.
کیک رو فورا برنگردونید و اجازه بدید کمی توی قالب بمونه و ولرم بشه بعد برگردونید،البته اگه کیک توی قالب سرد بشه دیگه اصلا از ظرف جدا نمیشه.
یکی از نکات مهم کیک پختن اینه که در حین پخت کیک در فر باز نشه چون در این صورت پف کیک میخوابه. مثل بلایی که سر من اومد یه کوچولوی کنجکاو در فر روباز کرد و کیک تا اون حدی که انتظار داشتم پف نکرد،ولی واقعا خوشمزه شده بود.
هر چقدر از طعم این کیک بگم کم گفتم
تا نخوری ندانی...
یک همچین دلبری هست این کیک
ممنون از این کیک خوشمزه. حتماَ امتحان میکنم. فقط یه سوال : داخل کیک خمیر نمیشه و پایین کیک نمی سوزه ؟ بعدش من شکر قهوه ای از کجا بیارم. فکر نکنم گیرم بیاد .
ضمناَ بابت اون مسئله هم خیالت راحت ایشالا حاجت روا بشی