دنیای اسراء

دوشنبه, ۱۶ آبان ۱۳۹۰، ۱۰:۵۵ ب.ظ

ترشی مخصوص تبریز


فاخته جون بیا که من بالاخره فرصت کردم ترشی رو که خواسته بودی درست کنم.

این ترشی که می بینید رایج ترین ترشی است که در تبریز درست میشه، تفاوت عمده اون با سایر ترشی ها در کم بودن سرکه اونه، و این باعث میشه دل رو زود نزنه و میتونید یه پیاله ش رو یه جا بخورید، شوخی کردم بابا جدی نگیرید چون زیاده روی در هر چیزی مضره، ولی خوب خیلی خوشمزه است.



مواد لازم:

گل کلم یک عدد بزرگ

کرفس یک بوته

لوبیا سبزو هویج و خیار هر کدام نیم کیلو

سیر یک بوته

چند دانه فلفل قلمی تند

سیب 2 عدد(میتونید حذفش کنید)

کروز 1 بوته(در مورد این سبزی توضیح میدم)

سرکه 1 لیتر

آب نیم لیتر

نمک 4،5 قاشق غذاخوری

طرز تهیه:

اول یه توضیح در مورد کروز بدم، این یه سبزی خوش عطره که توی تبریز برای تهیه انواع ترشی و خیارشور از اون استفاده میشه، معادل فارسیش رو نمیدونم ولی عکسش رو میگذارم، یه سبزی که شکل ظاهریش شبیه جعفریه با برگهای و بوته درشت تر و عطرش تقریبا شبیه به کرفس و طعم ترش مزه ای داره. استفاده از این سبزی باعث میشه ترشی خیلی خوش عطرو طعم بشه. البته اگه دوستان این سبزی رو در اختیار نداشتن میتونن به جای اون از برگهای کرفس استفاده کنن.

عکس کروز



برگهای کرفس رو جدا میکنیم و کروز رو پاک میکنیم و به همراه برگهای کرفس توی قابلمه میریزیم و نیم لیتر آب و یه قاشق از نمک روش میریزم و میگذاریم با در باز سبزی ها پخته بشن و عطر و طعمشون رو به آب بدن. نمک رو برای این اول میریزم که سبزی ها به آب رنگ زیادی پس ندن.بعد از اینکه سبزیها پخت میریزیم توی صافی و خود سبزی ها رو دور میریزیم و آبش رو میگذاریم تا خنک بشه و بعد با سرکه مخلوط میکنیم.



ساقه های کرفس رو خرد کنید. اگه مثل من میخواهید ترشیتون زود عمل بیاد کرفس رو نیم پز کنید وگرنه نیازی به پخت کرفس نیست.




لوبیا ها رو هم خرد کنید و اونها رو هم نیم پز کنید، در هیچ یک از مراحل پخت سبزی ها در قابلمه رو نگذارید تا سبزی ها رنگ قشنگشون رو از دست ندن.



هویج و به شکل دلخواه خرد کنید.



گل کلم رو هم خرد کنید، سعی کنید توی خرد کنید که شکل گلهای گل کلم حفظ بشه.



سیب رو هم پوست بکنید و خرد کنید. و سیر رو ورقه کنید.

 بعضی ها خیار رو خرد میکنند ولی در این صورت بعد از مدتی خیارها توی ترشی له میشه، بهتره خیارها رو درسته توی ترشی بریزید و در زمان مصرف خردش کنید.

میتونید تو این مرحله همه سبزی ها رو مخلوط کنید و بعد بریزید توی شیشه یا اینکه مثل من لایه لایه بریزید.

بعد بقیه نمک رو میریزیم داخل آب سبزیجات و سرکه و مخلوط میکنیم و میریزیم روی ترشی.



نکات:

یه سیفی ما داریم  به اسم کالک (کمبوزه) که همون خربزه است که تازه در اومده و خیلی کوچیکه مثل خیار و توی تابستون هست، وقتی ترشی رو توی تابستان درست میکنن از اون هم توی ترشی میریزن که خوشمزه میشه.

اگه کرفس رو خام میریزین توی ترشی بهتره آب سبزیجات رو کمی ولرم کرده و توی ترشی بریزید تا ترشی سریع تر آماده بشه. ولی اگه مثل من سبزیجات رو پختید باید سرد باشه چون ترشی شل میشه.

اگه میخواهید ترشی رو مدت زیادی نگه دارید بهتره سبزیجات رو خام توی ترشی بریزید، دیرتر ترشی آماده میشه ولی ماندگاریش بیشتره.با این روشی که من درست کردم در حدود دو هفته طول میکشه تا ترشی آماده بشه، ولی با اون روش یک ماه تا چهل روز وقت میبره تا ترشی جا بیفته.

در طول این مدت به هیچ عنوان نباید در ظرف ترشی باز بشه و هوا وارد اون بشه چون ترشی خراب میشه.

مقدار سبزیجات بسته به ذائقه فرق میکنه، من گل کلم بیشتر دوست دارم ولی مامانم کرفس و لوبیا دوست داره، استفاده از سیب تو این ترشی باعث میشه ترشی خوش عطر بشه.

یک نکته خیلی مهم در تهیه ترشی اینه که همه سبزی ها باید خشک باشن. سبزی ها رو بشورید و بگذارید تا کاملا آبشون خشک بشه در غیر این صورت ترشی کپک خواهد زد.

 

 

 

 



نوشته شده توسط اسراء افسری
ساخت وبلاگ در بلاگ بیان، رسانه متخصصان و اهل قلم

پیوندها
طبقه بندی موضوعی