بورانی کلم قمری (داش کلم برانی سی)
یکی از سبزیجاتی که کمتر از اون استفاده می کنیم کلم قمریه، که شاید به علت بوی اونه که برای عده ای خوشایند نیست، اما اگه به روش خوبی پخته بشه یک غذای خوشمزه میشه. در منطقه آذربایجان غذایی به اسم برانی کلم قمری، از این سبزی طبخ میشه. ومیتونه یک شام کامل و خوشمزه باشه البته این خوراک با برانی هایی که به صورت سرد با ماست و به عنوان پیش غذا سرو میشه،فرق داره.و یک نوع آش هم با کلم قمری درست میشه که بعضی ها به اون آش هم برانی میگن.
مواد لازم:
کلم قمری کوچک 2عدد
پیاز 1عدد
سیب زمینی 2 عدد
فلفل دلمه ای 1.2عدد
رب 1 قاشق
روغن و نمک و ادویه
طرز تهیه:
همه سبزیجات رو حبه قندی خرد کنید. کلمها را داخل یک تابه بریزید و روش یک لیوان آب بریزید و بگذارید پخته بشه.
بعد از اینکه کلم پخته شد توی روغن تفتش بدید.
پیاز را هم در روغن سرخ کنید.
سیب زمینی ها را هم سرخ کنید.
فلفل دلمه را در روغن تفت بدید. در نسخه اصلی این غذا از فلفل دلمه ای استفاده نمیشه، بعدها با رواج فلفل دلمه ای این سبزی هم وارد این غذا شد.
پیاز و کلم را با فلفل دلمه مخلوط کنید.
رب و نمک و ادویه اضافه کنید و بعد از اینکه رب کمی تفت خود خوراک آماده است.
سیب زمینی رو میتونید با بقیه مواد مخلوط کنید یا اینکه کنار برانی بریزید.
برانی رو با ماست فراوان میل کنید.
نکته: در تهیه کلم قمری دقت کنید که کلمهای کوچیک و بدون رگ و ریشه رو انتخاب کنید.
سبزیجات رو با روغن کم سرخ کنید تا خوراک زیاد چرب و چیلی نشه.
دستت درد نکنه این غذا را تا حالا نخوردم باید حتما امتحانش کنم کلم قمری را خیلی دوست دارم