دنیای اسراء

پنجشنبه, ۱۰ آذر ۱۳۹۰، ۱۱:۰۶ ب.ظ

ساری یاغ (روغن زرد) و تورتا


خیلی وقت بود به شاپرک جون قول تورتا و ساری یاغ رو داده بودم، ولی فرصت نمیکردم، بالاخره دیروز که بابا کره محلی خریده بود عزمم رو جزم کردم که یه پست در مورد اون داشته باشم.

ساری یاغ یا همون روغن زرد روغن بسیار خوش عطر و طعمی که از کره محلی تهیه میشه و مصارف زیادی داره و مخصوصا در آذربایجان و تبریز روغن اصلی که مصرف میشه همین روغنه. این روغن به خاطر اینکه کالری زیادی داره و از طرفی خیلی خوش عطر و طعمه باید در مصرف اون افراط نشه، چون با زندگی های ماشینی و تحرک کم باعث افزایش وزن و چربی خون میشه.

کره به علت وجود آب و دوغ داخلش بعد از مدتی که می مونه طعم ترشیدگی میده و از قدیم الایام یکی از راههای نگهداری کره تبدیل اون به روغن بوده که در این پروسه آب و دوغ کره جدا میشه و ماندگاری بیشتری خواهد داشت.



مواد لازم:

کره محلی 2 کیلو (کره گاوی) بهترین کره در منطقه آذربایجان متعلق به شهر سراب است

آرد 2 قاشق




طرز تهیه:

کره رو در یک قابلمه که گنجایشش سه برابر یا بیشتر از کره باشه بگذارید. و روی حرارت قرار بدید.(کره وقتی ذوب میشه و به جوش میداد به علت اینکه توش آب هست و این آب تبخیر میشه سریع کف میکنه و بالا میاد. قابلمه باید بزرگ باشه تا روغن سرریز نشه.)



بگذارید کره کاملا آب بشه.



تو این مرحله روغن زود سر میره پس مرتب هم بزنید.



آرد رو بهش اضافه کنید و سریع هم بزنید. تا آرد کاملا توی روغن باز بشه. و حرارت باید کم باشه.



بعد از این مرحله روغن مدام باید هم زده بشه، یکی به علت اینکه سر نره و اینکه اگه هم زده نشه آرد ته نشین میشه و زود میسوزه.



برای جلوگیری از سر رفتن روغن با یک ملاقه روغن رو بردارید و از ارتفاع ده، بیست سانتی داخل قابلمه بریزید با این کار کف روغن سریعتر می خوابد.




حدود نیم ساعت طول میکشد تا آب کره تبخیر و دوغ اون با آرد ترکیب و روغن صاف بشه.



وقتی دیدید آرد تغییر رنگ پیدا کرد مثل تصویر پایین. گاز رو خاموش کنید ولی همچنان به هم زدنتون ادامه بدید چون هنوز روغن داغه و سرمی ره.



وقتی روغن کمی خنک شد اون رو از یه صافی رد کنید تا روغن از تورتا جدا بشه.



اینهایی که می بینید بهش میگیم تورتا، که واقعا خوشمزه است و ما در تهیه دلمه و دویماج و شوربا استفاده میکنیم.



وقتی روغن خنک شده توی شیشه تمیز بریزید ودر زمستان نیازی نیست در یخچال نگهداری بشه ولی در تابستان به علت گرمی هوا حالت مایع داره میتونید داخل یخچال قرار بدید.

این روغن عطر و طعم بی نظیری داره و با خیال راحت میتونید بدون فکر کردن به مضرات روغن از اون استفاده کنید.



اگه برای کته و پلو از این روغن استفاده کنید عطر و طعم بی نظیری به غذاتون میده، حتما امتحان کنید.

 

 


شاپرک جونم لطف کرده و عکس ساری یاغ رو که درست کرده برام فرستاده، این هم عکساش


سایت آپلود عکس رایگان , فضای رایگان برای آپلود عکس , آپلود عکس با لینک مستقیم , آپلود عکس رایگان


سایت آپلود عکس رایگان , فضای رایگان برای آپلود عکس , آپلود عکس با لینک مستقیم , آپلود عکس رایگان

 



نوشته شده توسط اسراء افسری
ساخت وبلاگ در بلاگ بیان، رسانه متخصصان و اهل قلم

پیوندها
طبقه بندی موضوعی

ساری یاغ (روغن زرد) و تورتا

پنجشنبه, ۱۰ آذر ۱۳۹۰، ۱۱:۰۶ ب.ظ


خیلی وقت بود به شاپرک جون قول تورتا و ساری یاغ رو داده بودم، ولی فرصت نمیکردم، بالاخره دیروز که بابا کره محلی خریده بود عزمم رو جزم کردم که یه پست در مورد اون داشته باشم.

ساری یاغ یا همون روغن زرد روغن بسیار خوش عطر و طعمی که از کره محلی تهیه میشه و مصارف زیادی داره و مخصوصا در آذربایجان و تبریز روغن اصلی که مصرف میشه همین روغنه. این روغن به خاطر اینکه کالری زیادی داره و از طرفی خیلی خوش عطر و طعمه باید در مصرف اون افراط نشه، چون با زندگی های ماشینی و تحرک کم باعث افزایش وزن و چربی خون میشه.

کره به علت وجود آب و دوغ داخلش بعد از مدتی که می مونه طعم ترشیدگی میده و از قدیم الایام یکی از راههای نگهداری کره تبدیل اون به روغن بوده که در این پروسه آب و دوغ کره جدا میشه و ماندگاری بیشتری خواهد داشت.



مواد لازم:

کره محلی 2 کیلو (کره گاوی) بهترین کره در منطقه آذربایجان متعلق به شهر سراب است

آرد 2 قاشق




طرز تهیه:

کره رو در یک قابلمه که گنجایشش سه برابر یا بیشتر از کره باشه بگذارید. و روی حرارت قرار بدید.(کره وقتی ذوب میشه و به جوش میداد به علت اینکه توش آب هست و این آب تبخیر میشه سریع کف میکنه و بالا میاد. قابلمه باید بزرگ باشه تا روغن سرریز نشه.)



بگذارید کره کاملا آب بشه.



تو این مرحله روغن زود سر میره پس مرتب هم بزنید.



آرد رو بهش اضافه کنید و سریع هم بزنید. تا آرد کاملا توی روغن باز بشه. و حرارت باید کم باشه.



بعد از این مرحله روغن مدام باید هم زده بشه، یکی به علت اینکه سر نره و اینکه اگه هم زده نشه آرد ته نشین میشه و زود میسوزه.



برای جلوگیری از سر رفتن روغن با یک ملاقه روغن رو بردارید و از ارتفاع ده، بیست سانتی داخل قابلمه بریزید با این کار کف روغن سریعتر می خوابد.




حدود نیم ساعت طول میکشد تا آب کره تبخیر و دوغ اون با آرد ترکیب و روغن صاف بشه.



وقتی دیدید آرد تغییر رنگ پیدا کرد مثل تصویر پایین. گاز رو خاموش کنید ولی همچنان به هم زدنتون ادامه بدید چون هنوز روغن داغه و سرمی ره.



وقتی روغن کمی خنک شد اون رو از یه صافی رد کنید تا روغن از تورتا جدا بشه.



اینهایی که می بینید بهش میگیم تورتا، که واقعا خوشمزه است و ما در تهیه دلمه و دویماج و شوربا استفاده میکنیم.



وقتی روغن خنک شده توی شیشه تمیز بریزید ودر زمستان نیازی نیست در یخچال نگهداری بشه ولی در تابستان به علت گرمی هوا حالت مایع داره میتونید داخل یخچال قرار بدید.

این روغن عطر و طعم بی نظیری داره و با خیال راحت میتونید بدون فکر کردن به مضرات روغن از اون استفاده کنید.



اگه برای کته و پلو از این روغن استفاده کنید عطر و طعم بی نظیری به غذاتون میده، حتما امتحان کنید.

 

 


شاپرک جونم لطف کرده و عکس ساری یاغ رو که درست کرده برام فرستاده، این هم عکساش


سایت آپلود عکس رایگان , فضای رایگان برای آپلود عکس , آپلود عکس با لینک مستقیم , آپلود عکس رایگان


سایت آپلود عکس رایگان , فضای رایگان برای آپلود عکس , آپلود عکس با لینک مستقیم , آپلود عکس رایگان

 

موافقین ۱ مخالفین ۰ ۹۰/۰۹/۱۰
اسراء افسری

نظرات  (۱۴)

سلام اسرا جون
وای که عالیه طفلک خاله ام همیشه زحمت درست کردن وفرستادنش رو برای من ومامان میکشه.
دلم برای خاله ها وتبریز تنگ شد انگار نه انگار که تابستون اونجا بودم.
واجب شد اینبار اومدم اسرا جون رو هم ببینم که همه چیزهای خوب رو برام تداعی میکنه.
سلاااااااااااام اسرا جوووووووووووونم
دستت درد نکنه عزیزم نمیدونی همینکه آپت را دیدم با عجله اومدم چقدر ذوق کردم که زحمت این پست را کشیدی باور می کنی از این دور حس می کنم چه عطری داره با این دستور عالی دیگه میتونم درستش کنم یک دنیا ممنون عزیزممممممممممممممم بوووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووس
پاسخ:
منم هزار تا بوووووووووووووووووووووووووووووس
۱۱ آذر ۹۰ ، ۱۹:۱۹ سراشپز سپیده
ارد رو چرا ریختی؟ما همیشه از روغن حیوانی استفاده میکنیم تا حالا ارد نزدیم مثلا روغن یه سال رو میخریم و ذوب میکنیم 200 کیلو ! تا حالا ارد نزدیم
بهش کمک خاصی میکنه؟
پاسخ:
آرد باعث میشه دوغ سریعتر از روغن جدا بشه و در ضمن آرد که توی این روغن سرخ میشه و جدا میشه خیلی خوشمزه است و همین طور که نوشتم ما تو بعضی از غذاها ازش استفاده میکنیم.
۱۱ آذر ۹۰ ، ۲۳:۰۵ سراشپز سپیده
از دست تو دختر
منظورم از 200 کیلو اینه که همگی استفاده میکنیم مثلا با مادرشوهرم اینا
البته راس گفتیااااااااا خوش خوراکم که شفم دیگه نه؟
اسرا جون من دفعه اولم بود که اسم ساری یاغ را میشنیدم تا حالا هم نخوردم اما مطمئنم خوشمزست . دست گلت درد نکنه خانم آموزش خیلی خوبی بود. ما که اینجا تو تهران از این کره های خوب گیرمون نمیاد که . هر چی هست الکیه .نوش جونتون
پاسخ:
خوب کاری نداره عزیزم یه سر بیا تبریز، خودم برات فرد اعلاش رو بگیرم.بوووووووووووووووووس
سلام اسرا جون
خسته نباشی عزیزم ساری یاغ را درست کردم عکس هم گرفتم اگر خواستی برات بفرستم تورتاها را هم گذاشتم تو یخچال فقط خودت باید بعد یادمون بدی که چکارش کنیم بعد از درست شدن روی پلو دادم فوق العاده خوش عطر بود دستت درد نکنه و بازم ممنون بخاطر این پست عالی و خوشمزه
ممنون از تو اسرا جون
سلام اسراخانم سایت جالبی دارین حال کردم. از این که آشپزی سنتی را آموزش می دی دستت درد نکنه یاشاسین آذری قیزی
پاسخ:
یاشاسین آذربایجانیمز
آفرین اسرا جان چقدر این سایت شما به دردم میخوره، حالا ما جوانها با این زندگی های مستقل که دور از بزرگترها هستیم همه چیز رو به تنهایی باید تجربه کنیم من بارها درست کردن روغن زرد رو از مادربزرگم یا از مادرشوهرم پرسیدم و درست کردم اما چون از رو دست کسی ندیدم برام خیلی استرس میاره این بار شانسی زدم تو اینترنت و چقدر خوب که فقط شما این مطلب رو نوشته بودی و چقدر کامل. دست مریزاد همشهری عزیز.
پاسخ:
خوشحالم از آشنایی با شما و ممنون از لطفتون
۰۹ مرداد ۹۲ ، ۲۰:۳۶ لیدی الهام
سلام اسرا جان
خسته نباشی گلم. عزیزم با اجازه شما، در خصوص تورتا به این پست عالی شما لینک کردم. راستی دستور دلمه ورژن خودمان را هم نوشتم. البته حتماً که روش شما هم خیلی خیلی خیلی عالی است عزیزم. ممنون نازم.
http://ladyelham1984.blogfa.com/post/136
پاسخ:

سلام الهام جان

زنده باشی، شما صاحب اختیارید عزیزم، حتما مشتاق دلمه شما هستم، سر میزنم، شما به من لطف دارید از رنگ روی غذاهاتون مشخصه که خیلی خوشمزن.

fبا سلام بنده سوالی دارم ایا با این کره هایی که در لبنیاتی ها بصورت فله ای کرد شد می باشد هم می تواند این روغن زرد را درست کرد
پاسخ:
سلام، بله از همون کره ها استفاده میشه، اگه کره سراب باشه صد البته بهتره.
۲۵ آذر ۹۲ ، ۱۲:۵۷ سولماز تبریزلی
قیز باشیوا دولانیم نه گوزل ساری یاغی یازمیسان
حتمن بو سری اوزوم جورلرم قیناناما زحمت ورمرم
پاسخ:
مرسی سولماز جان
خوش بحالت با همچین مادرشوهری
دستتون درد نکنه من به جای ارد زردچوبه میریزم که هم خوش رنگتر بشه و هم بوش رو بگیره دست آخر هم عطر خوبی میده 
پاسخ:
بعد از مدتی طعم روغن رو عوض نمیکنه؟
نه اسراء جون در حد یک قاشق مربا خوری که سر پر نباشه میریزم مثلا برای دوکیلو روغن ،به نظر من که بوی روغن رو بهتر میکنه و روغن زردتر میشه تاثیر آنچنانی رو طعمش نداره البته ما اهوازیها خیلی ادویه استفاده میکنیم برای همین این اندازه به چشم هم نمیاد یکبار امتحان کنید امیدوارم شما هم خوشتون بیاد
پاسخ:
حتما امتحان میکنم، مرسی عزیزم

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی