دنیای اسراء

جمعه, ۱۸ آذر ۱۳۹۰، ۱۰:۳۴ ب.ظ

حلوای زنجبیل(زنجفیل تره یی)

طرز تهیه:

آرد سفید مخصوص شیرینی پزی 8 لیوان

روغن جامد 1و نیم لیوان

کره یا روغن زرد نصف لیوان

پودر قند (نثار) 3الی 3 و نیم لیوان

گردو 100 گرم

زنجبیل 3 قاشق مرباخوری

پودر هل سبز در صورت تمایل نصف قاشق مرباخوری

پودر بادام ، پسته ،نارگیل، گل محمدی برای تزیین




طرز تهیه:

آرد رو با حرارت بسیار پایین در حالتی که زیرش شعله پخش کن قرار دادیم، به مدت یک ساعت تفت میدهیم، بوی خامی آرد باید کاملا گرفته بشه ولی تعییر رنگ زیادی نکنه.بهتره برای تهیه حلوای از تابه آلومینیوم یا مسی استفاده بشه تا حرارت راحتتر انتقال پیدا کنه.



این هم رنگ آرد بعد از یک ساعت تفت دادن، می بینید که رنگش عوض نشده ولی کاملا خامیش گرفته شده.
کره و روغن رو داخل آرد میریزیم.



به مدت 5 دقیقه هم آرد و روغن رو تفت میدیم.



آرد رو کنار میگذاریم تا کاملا خنک بشه.

پودر قند رو میریزیم.




پودر زنجبیل رو میریزیم.



توی دستور اصلی این حلوا اسانس اصلی زنجبیله، اما اگه دوست داشتین میتونین کمی هم پودر هل اضافه کنید. اما دقت کنید که طعم زنجبیل غالب باشه. من از بیست قطره اسانس هل استفاده کردم.



و روی آرد میریزیم و با دست ورز میدهیم تا کاملا پودر قند به خورد آرد بره.



بعد از الک سیمی رد میکنیم (سوراخهاش خیلی ریز نباشه جون کارتون سخت میشه) اینکار برای اونه که همه مواد کاملا با هم مخلوط بشه. و گلوهای خمیر و پودر قند باقی نمونه.



گردو رو خرد میکنیم، باید زیاد ریز نشه و دندان گیر باشه، توی حلوا میریزم.



تو این مرحله من مواد رو تو قالب مستطیلی پهن میکردم و بعد برش میزدم، یادم افتاد شهناز جون می گفت توی قالب های یخ میریزه اینبار منم از این روش امتحان کردم، و از نتیجه ش کاملا راضی هستم.

ته قالبهای یخ رو پودر پسته ،بادام، نارگیل یا گل محمدی ریختم. 



 بعد حلوا رو روش مواد ریختم و کاملا با دست فشار دادم تا حلوا منسجم بشه.



چون عجله داشتم به مدت دو ساعت گذاشتم توی فریزر تا کاملا حلوا سفت شد، شما اگه عجله ندارید چهار ساعت بگذارید توی یخچال.

بعد مثل حالتی که میخوایم یخ رو از قالب در بیارم و یه تکون چپ و راستی میدیم، تکون دادم. برگردونم توی سینی و یه ضربه بهش زدم.





و حلواها خیلی راحت از قالب در اومد.



با این روش هم حلوا ها یک اندازه در میان و هم موقع برش زدن خرد نمیشه، در نتیجه در عین راحتی حلوای شیک تری هم خواهید داشت.


 

داخل کپسول کاغذی بگذارید و سرو کنید.




نوشته شده توسط اسراء افسری
ساخت وبلاگ در بلاگ بیان، رسانه متخصصان و اهل قلم

پیوندها
طبقه بندی موضوعی

حلوای زنجبیل(زنجفیل تره یی)

جمعه, ۱۸ آذر ۱۳۹۰، ۱۰:۳۴ ب.ظ

طرز تهیه:

آرد سفید مخصوص شیرینی پزی 8 لیوان

روغن جامد 1و نیم لیوان

کره یا روغن زرد نصف لیوان

پودر قند (نثار) 3الی 3 و نیم لیوان

گردو 100 گرم

زنجبیل 3 قاشق مرباخوری

پودر هل سبز در صورت تمایل نصف قاشق مرباخوری

پودر بادام ، پسته ،نارگیل، گل محمدی برای تزیین




طرز تهیه:

آرد رو با حرارت بسیار پایین در حالتی که زیرش شعله پخش کن قرار دادیم، به مدت یک ساعت تفت میدهیم، بوی خامی آرد باید کاملا گرفته بشه ولی تعییر رنگ زیادی نکنه.بهتره برای تهیه حلوای از تابه آلومینیوم یا مسی استفاده بشه تا حرارت راحتتر انتقال پیدا کنه.



این هم رنگ آرد بعد از یک ساعت تفت دادن، می بینید که رنگش عوض نشده ولی کاملا خامیش گرفته شده.
کره و روغن رو داخل آرد میریزیم.



به مدت 5 دقیقه هم آرد و روغن رو تفت میدیم.



آرد رو کنار میگذاریم تا کاملا خنک بشه.

پودر قند رو میریزیم.




پودر زنجبیل رو میریزیم.



توی دستور اصلی این حلوا اسانس اصلی زنجبیله، اما اگه دوست داشتین میتونین کمی هم پودر هل اضافه کنید. اما دقت کنید که طعم زنجبیل غالب باشه. من از بیست قطره اسانس هل استفاده کردم.



و روی آرد میریزیم و با دست ورز میدهیم تا کاملا پودر قند به خورد آرد بره.



بعد از الک سیمی رد میکنیم (سوراخهاش خیلی ریز نباشه جون کارتون سخت میشه) اینکار برای اونه که همه مواد کاملا با هم مخلوط بشه. و گلوهای خمیر و پودر قند باقی نمونه.



گردو رو خرد میکنیم، باید زیاد ریز نشه و دندان گیر باشه، توی حلوا میریزم.



تو این مرحله من مواد رو تو قالب مستطیلی پهن میکردم و بعد برش میزدم، یادم افتاد شهناز جون می گفت توی قالب های یخ میریزه اینبار منم از این روش امتحان کردم، و از نتیجه ش کاملا راضی هستم.

ته قالبهای یخ رو پودر پسته ،بادام، نارگیل یا گل محمدی ریختم. 



 بعد حلوا رو روش مواد ریختم و کاملا با دست فشار دادم تا حلوا منسجم بشه.



چون عجله داشتم به مدت دو ساعت گذاشتم توی فریزر تا کاملا حلوا سفت شد، شما اگه عجله ندارید چهار ساعت بگذارید توی یخچال.

بعد مثل حالتی که میخوایم یخ رو از قالب در بیارم و یه تکون چپ و راستی میدیم، تکون دادم. برگردونم توی سینی و یه ضربه بهش زدم.





و حلواها خیلی راحت از قالب در اومد.



با این روش هم حلوا ها یک اندازه در میان و هم موقع برش زدن خرد نمیشه، در نتیجه در عین راحتی حلوای شیک تری هم خواهید داشت.


 

داخل کپسول کاغذی بگذارید و سرو کنید.


نظرات  (۲۹)

۱۹ آذر ۹۰ ، ۲۲:۴۹ زهرا عرفانی
سلام اسرا جان. چقد حلوای خوبیه. من تا حالا ندیده بودم. ممنون که این حلوای خوشمزه و جدید رو بهم یاد دادی.
میبوسمت عزیزم.
۲۰ آذر ۹۰ ، ۱۳:۳۳ سراشپز سپیده
اسرا اومدی دیدی من حلوا پزوندم دهنت اب افتاد؟
منیم مامانیم چوخ قشنگ باشارار زنجفیل تره یی پیشیره اونا دیرم که بو سفر دن سنین کیمین قالب ده دوزتسین چوخ جوزل اولوبده مرسیییییییییییی
تونستی بخونی؟
سلام اسرا جونم چرا من این آپت را ندیدم الان هم نصف عکس ها را نمی بینم برم نیم ساعت دیگه بیام .
سلام مجدد اسرا جون با وجود اینکه بعضی عکس ها را از صدقه سر بلاگفا نمی بینم ولی این حلوات خوردن داره
این حلوا رو نخوردم ولی غذاهای آذری همش خوشمزه ست درست کنم ببینم چه میشه چقد ایده ی قالب زدنه خوب بود خوشم اومد
مرسی چه دستور خوبی مخصوصا اون قسمت قالب یخ که حرف نداشت. دستت درد نکنه
پاسخ:
قربونت عزیزم، قابل شما رو نداره.
۲۳ آذر ۹۰ ، ۱۰:۳۰ ریحانه بهشتی
سلام اسرا جان وای کارت عالی بود خیلی خوشمزه بنظر میاد دلم خواست
عالیه عزیزم بهترازاین نمیشه
سلام خوبی خیلی ممنون من این حلوارو تو تبریز پیش خانم شیرزاد یاد گرفتم ولی این فکر خوبیه تو فالب یخ حتما درستش می کنم دست گلت درد نکنه.
سلام اسرا جون دست گلت درد نکنه حلوارو درست کردم خیلی خوب دراومد
پاسخ:
سلام نازنین خانم. خوشحالم که دوست داشتی عزیزم
میگم خوردن این حلوا سخت نیست اسرا جان؟ منظورم اینه که با گاز اول متلاشی نمیشه احیانا؟ مرسی از آموزشهای قشنگت
خیلی مرسی بابت جوابها!
باسلام و خسته نباشید
1-من واقعا به عنوان یک آذربایجانی مخصوصا یه تبریزی افتخار میکنم که کدبانویی مثل شما وقتی هنرهاش رو تو سایت درج میکنه ترک بودنش رو کتمان نمیکنه و احیانا خودش رو فارس معرفی نمیکنه.
2-من خودم چون هم شاغلم و هم دانشجو وقت برای این قبیل هنرها ندارم اما با دیدن دستپختهای جالب شما عزمم رو جزم کردم تا تو این تعطیلات چند مورد رو بپزم.خیلی عالی هستن.
با آرزوی موفقیت و کامیابی تمام خانمها علی الخصوص آذربایجانی
سلام اسراء جان؛خسته نباشی
عزیزم ممنون که بااینهمه مشغله ای که داری جواب میدی؛خانمی من حلوا رو درست کردم قالب یخ فوق العاده ایده جالبی بود؛ولی حلوای من تا زمانی که تو یخچال بود خیلی خوش فرم بود اما تا ده قیقه بیرون از یخچال میموند از هم متلاشی میشد؛ مامان منم مثل خود شمایه کدبانو تمام معنا هستش؛ ایشون میگه روغنش رو کم ریختم؛البته من نصف اندازه ای که گفته بودی رو کره ریختم و نصف دیگه رو روغن جامد؛میخواستم نظر شمارو هم بدونم
به نظرت علت چیه؟
ممنونم عزیزم
پاسخ:
مطمئنا نظر مامانت درسته ایشون مسلما تجربه زیادی دارند، کره چسبندگی بیشتری ایجاد میکنه اگه میخوای روغن جامد جایگزین کنی باید مقدارش رو چند قاشق زیاد تر بگیری.
ما توش نسبت ارد رو به ارد نخودچی یه به دو میگیریم تو فقط ارد معمولی ریختی با نخودچی هم امتحان کن
پاسخ:
حتما امتحان میکنم البته ما گاها توی حلوا کفگیری آرد نخودجی میریزیم
ایده قالب یخ خیلی ایده جالی بوددددددددددددددددد.انگار از بیرون خریدی حلواها رووووووووو
پاسخ:
بله با قالب یخ خیلی راحت و زیبا میشه.
خیلی عالییه عزیزم
پاسخ:
مرسی گلم
Salam chera in aksa vase man baaz nemishe
پاسخ:
بله باید دوباره آپلود کنم
Salam chera in aksa vase man baaz nemishe.
پاسخ:
مشکل از آپلود سنتر هست باید دوباره آپلود کنم
Man kheili az aksaro nemibinam :(  age mishe inaro dobare bezarid hame tarif kardan kheili delam mikhad bebinam  :(   rasty ghalebe yakhe silikoni bashe ya on seftha? Merci
سلام اگه از آرد نانوایی استفاده کنیم ایرادی داره؟
پاسخ:
سعی کنید اگر هم از آرد نانوایی استفاده میکنید رنگ آرد زیاد تیره نباشه تا رنگ حلوا تیره نشه. ولی اگه رنگ حلوا براتون مهم نیست میشه از هر آردی استفاده کرد
سلام
واسه یه لیوان آرد چقدر روغن و کره وپودر قند بریزم؟
پاسخ:

سلام

یک چهارم لیوان مخلوط روغن و کره و نثار کمی بیشتر از یک سوم لیوان

واقعا این حلوارو دوست دارم 
پاسخ:
من هم همینطور
سلام خسته نباشید طرز تهیه حلوای عماج رو بلدید یه حلوای زرد رنگه که  فقط اولش رو بلدم مخلوط آرد و کمی شیر رو از آبکش رد میکنن و بعد تفت میدن
ممنون میشم اگه آموزش بدید
پاسخ:
سلام عزیزم، بله حلوای اوماج، یا به قول شما عماج، خیلی وقت میخوام ولی چون کارش زیاده وقت نمیکنم، بازم سعی میکنم 
سلام اسرا خانم
دستتون درد نکنه
میشه عکسارو دوباره آپلود کنین؟!
چون میخوام هفته دیگه درست کنم، عکسا باز نمیشه
پاسخ:
سلام عزیزم
متاسفانه عکسهای این پست از هارد کامپیوترم حذف شده و باید دوباره درست کنم و عکس بگیرم و متاسفانه فعلا فرصتش رو ندارم. امیدوارم بدون عکس بتونید درست کنید
سلام اسرا خانم خسته نباشی. 
عزیزم اگه به جای روغن جامد از روغن مایع بخوام استفاده کنم چقدر باید روغن مایع بریزم؟
پاسخ:
سلام عزیزم
برای این حلوا روغن مایع مناسب نیست و حتما باید از روغن جامد استفاده بشه
دستت درد نکنه 
پاسخ:
مرسی از لطفتون
سلام انراجان 'من ۳ساله برای تولد امام حسن مجتبی این حلوا درست میکنم' واقعااااااا عالیه 'همه عاشق این حلوا شدن
یک سوال داشتم چرا حلوای من از قالب یخ به راحتی بیرون نمیاد و مثل شما شکیل نمیشه?????
سلام اسراجان'من این حلوا رو 3بار درست کردم اما مثل شما خوب و راحت از قالب جدا نمیشه 'میشه راهنمایی کنید علتش چیه ?
واقعاااااا طعمش عااااالیه'من برای مراسم ولادت امام حسن مجتبی ع هرسال درست میکنم
امسال برای عیدفطر قصد دارم درست کنم لطفا راهنمایی کنید که چرا به راحتی از قالب جدا نمیشه
با سپاس فراوان 

پاسخ:
سلام عزیزم
اگه داخل فریزر بگذارید و حلوا حسابی خنک بشه راحت از قالب جدا میشه
یک مورد دیگه هم ممکنه باعث بشه راحت از قالب جدا نشه اینکه اگه از قالب یخ استفاده میکنید، اگه قالبتون رسوبات آب داشته باشه یعنی در اصل سطحش صاف نباشه حلوا به راحتی از قالب جدا نمیشه.

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی