حلوای زنجبیل(زنجفیل تره یی)
طرز تهیه:
آرد سفید مخصوص شیرینی پزی 8 لیوان
روغن جامد 1و نیم لیوان
کره یا روغن زرد نصف لیوان
پودر قند (نثار) 3الی 3 و نیم لیوان
گردو 100 گرم
زنجبیل 3 قاشق مرباخوری
پودر هل سبز در صورت تمایل نصف قاشق مرباخوری
پودر بادام ، پسته ،نارگیل، گل محمدی برای تزیین
طرز تهیه:
آرد رو با حرارت بسیار پایین در حالتی که زیرش شعله پخش کن قرار دادیم، به مدت یک ساعت تفت میدهیم، بوی خامی آرد باید کاملا گرفته بشه ولی تعییر رنگ زیادی نکنه.بهتره برای تهیه حلوای از تابه آلومینیوم یا مسی استفاده بشه تا حرارت راحتتر انتقال پیدا کنه.
این هم رنگ آرد بعد از یک ساعت تفت دادن، می بینید که رنگش عوض نشده ولی کاملا خامیش گرفته شده.
کره و روغن رو داخل آرد میریزیم.
به مدت 5 دقیقه هم آرد و روغن رو تفت میدیم.
آرد رو کنار میگذاریم تا کاملا خنک بشه.
پودر قند رو میریزیم.
پودر زنجبیل رو میریزیم.
توی دستور اصلی این حلوا اسانس اصلی زنجبیله، اما اگه دوست داشتین میتونین کمی هم پودر هل اضافه کنید. اما دقت کنید که طعم زنجبیل غالب باشه. من از بیست قطره اسانس هل استفاده کردم.
و روی آرد میریزیم و با دست ورز میدهیم تا کاملا پودر قند به خورد آرد بره.
بعد از الک سیمی رد میکنیم (سوراخهاش خیلی ریز نباشه جون کارتون سخت میشه) اینکار برای اونه که همه مواد کاملا با هم مخلوط بشه. و گلوهای خمیر و پودر قند باقی نمونه.
گردو رو خرد میکنیم، باید زیاد ریز نشه و دندان گیر باشه، توی حلوا میریزم.
تو این مرحله من مواد رو تو قالب مستطیلی پهن میکردم و بعد برش میزدم، یادم افتاد شهناز جون می گفت توی قالب های یخ میریزه اینبار منم از این روش امتحان کردم، و از نتیجه ش کاملا راضی هستم.
ته قالبهای یخ رو پودر پسته ،بادام، نارگیل یا گل محمدی ریختم.
بعد حلوا رو روش مواد ریختم و کاملا با دست فشار دادم تا حلوا منسجم بشه.
چون عجله داشتم به مدت دو ساعت گذاشتم توی فریزر تا کاملا حلوا سفت شد، شما اگه عجله ندارید چهار ساعت بگذارید توی یخچال.
بعد مثل حالتی که میخوایم یخ رو از قالب در بیارم و یه تکون چپ و راستی میدیم، تکون دادم. برگردونم توی سینی و یه ضربه بهش زدم.
و حلواها خیلی راحت از قالب در اومد.
با این روش هم حلوا ها یک اندازه در میان و هم موقع برش زدن خرد نمیشه، در نتیجه در عین راحتی حلوای شیک تری هم خواهید داشت.
داخل کپسول کاغذی بگذارید و سرو کنید.
میبوسمت عزیزم.