دسر پالدا با ژله انار
دیروز عصر که از سر کار برگشتم خونه، خیلی خسته بودم. اما چون چند روز بود میخواستم این دسر رو درست کنم و وقتی یه فکری به گله اینجانب می افته حتما باید عملی بشه، بعد از کمی استراحت شروع به کار کردم اولش فکر میکردم کارم نیم ساعته تموم میشه، ولی این دسر ما درست دو ساعت از وقت نازنین من رو گرفت (به سادگیش نگاه نکنید) وسطهای کار بود که مامانم هم اومد و کلی دعوام کرد که به جای استراحت اومدی وایستادی پای گاز که چی بشه، بهش گفتم مامان جاااااااااان یه کم هم بیا این رو شما هم بزن من برم ژله رو آماده کنم، گفت کمکت نمیکنم تا درس عبرتی برات بشه، و بعد از این وقتی خسته ای از این کارها نکنی، خلاصه کار من ساعت دوازه نصف شب تموم شد و من بیجاره هم فرداش که میشد امروز یه کار اداری داشتم و باید ساعت شش و نیم صبح از خواب بیدار میشدم.
دیگه دیشب فرصت نشد متنش رو تایپ کنم و براتون بگذارم. این هم از ماجرای دسر پالدا و ژله انار، یه توضیحی در مورد پالدا بگم که این دسر رو ما زعفرانی درست میکنیم و توش شیر هم نمیریزیم، عکس یک دسر شبیه به این رو وقتی از جلوی روزنامه فروشی میگذشتم رو جلد مجله آشپزی خانواده سبز دیدم که با میوه دیگه ای درست شده بود نمیدونم مواد اون دسر چی بود، اما ایده ای شد واسه من برای درست کردن این دسر خوشمزه.دسر پالدا با ژله انار ترکیب یک دسر سنتیه که با کمی تغییر مدرن شده، در نتیجه هم تو لیست دسرهای مدرن و هم در لیست دسرهای سنتی آوردمش.
یه پست قبلا در مورد پالدا داشتم حتما بخونینش.
مواد لازم:
ژله انار 1 بسته
انار دانه شده 1 عدد
نشاسته نصف پیمانه
شکر دوسوم(2/3) پیمانه
شیر یک پیمانه
گلاب نصف پیمانه یا کمی وانیل
آب 1 پیمانه
طرز تهیه:
ژله رو طبق دستور روی پاکت آماده کنید.(یک لیوان آب جوش داخل یک ظرف شیشه ای بریزید و یک بسته پودر ژله رو روش بپاشید، بگذارید روی سماور یا ماکروفر تا ذرات ژلاتین کاملا داخل آب حل بشه بعد یک لیوان آب سرد اضافه کنید و هم بزنید.) اگه از طعم ژله آماده انار خوشتون نمیاد میتونید روی نصف لیوان آب سرد 3 قاشق سوپخوری ژلاتین بپاشید و بگذارید روی بخار آب یا داخل مایکروویو تا ژلاتین داخل آب حل بشه و دانه های ژلاتین داخل آب دوب بشه و مایع شفاف بشه، بعد آب انار و با مخلوط آب و ژلاتین مخلوط کنید و به جای ژله آماده استفاده کنید.
ته گیلاسها یا هر ظرفی که خواستید مقداری از ژله انار رو بریزید و بگذارید تا ژله ببنده. باقیمانده ژله رو روی بخار کتری قرار بدید تا مایع بمونه.
نشاسته، آب و شکر رو مخلوط کنید و روی گاز بگذارید.
مدام باید هم زده بشه چون هم سریع ته میگیره و گلوله، گلوله میشه و هم سر میره.
وقتی مایع کمی غلیظ شد و خامی نشاسته گرفته شد، بگذارید کنار تا از جوشیدن بیفته. بعد شیرو گلاب یا وانیل رو اضافه کنید.
و باز هم بزنید تا به غلظت فرنی برسه.
بگذارید کنار تا کمی از حرارتش کم بشه و وقتی میخوایم بریزیم روی ژله، اون رو آب نکنه. وقتی کمی از گرماش کم شد بریزید روی ژله و بگذارید داخل فریزر. تا سریع بسته بشه .
روی پالدایی که توی قابلمه مونده رو با سلفون بپوشونید تا رویه نبنده، سلفون رو کامل روی پالدا پهن کنید به شکلی که به پالدا بچسبه، اگه اینکار رو نکنید در مدتی که ژله بسته میشه پالدا هم سفت میشه.
لایه دوم ژله رو بریزید.
بعد لایه دوم پالدا. البته واسه من پنج تا رو پر کرد.
و دانه های انار رو بریزید روی دسر و بگذارید داخل یخجال تا دسر کاملا بسته بشه.
دسری آسان و زیبا برای پذیرایی شب یلدای شما
کاش بجای زمینه سفید از یه رنگ دیگه برای عکاسی استفاده میکردم اونجوری رنگ سفید دسر بهتر به چشم می اومد.