شپردزپای "Shepherds Pie "
شپردز پای "Shepherds
Pie" یا "cottage pie" یک غذای انگلیسی است که در سراسر دنیا طرفداران
زیادی دارد، یک پای گوشت با رویه پوره سیب زمینی می باشد، شپرد (Shepherd) در انگلیسی به معنی چوپان می باشد و شپردزپای هم میشه پای چوپان و (
cottage)
هم به معنی کلبه میباشد، در دورانی که این غذا رایج شد سیب زمینی غذایی
بعلت ارزان بودن مورد استفاده قشر فقیر جامعه انگلیس بوده که بعدها به این
خاطر به پای چوپان معروف میشود. در تبریز این غذا به اسم پف طلایی رایجه و محبوب در میهمانی ها
مواد لازم:
سیب زمینی 2 عدد
گوشت چرخ کرده 300 گرم
پیاز 1 عدد
فلفل دلمه ای نصف (من از فلفل دلمه ای که توی فریزر داشتم استفاده کردم)
قارچ 200 گرم
سیر دو حبه
کره 50 گرم
شیر 1 فنجان
رب 1 قاشق
نمک و فلفل
طرز تهیه:
سیب زمینی رو آب پز کنید. بعد پوست بگیرید و رنده کنید و داخل قابلمه بریزید و بگذارید روی حرارت. کره رو به سیب زمینی اضافه کنید و هم بزنید تا کره آب بشه.
شیرو نمک و فلفل (بهتر از فلفل سفید استفاده کنید، اما من چون نداشتم فلفل سیاه ریختم) رو اضافه کنید و هم بزنید تا شیر تبخیر بشه.
پیاز رو نگینی خرد کنید و کمی تفت بدید تا نرم بشه، سیر و فلفل دلمه رو هم اضافه کنید. و تفت بدید.
گوشت رو اضافه کنید و تفت بدید.
قارچ رو خرد کنید و بعد از خرد کردن کمی آبلیمو روی قارچ بریزید تا سیاه نشه. قارچ رو تفت بدید.
مایع گوشت رو به قارچ اضافه کنید.
رب رو اضافه کنید.
و مواد رو باهم یه تفت کوچیک بدید.
ته ظرف مورد نظر رو چرب کنید.
مقداری از پوره سیب زمینی رو ته قالب بریزید و صاف کنید.
روش پنیر پیتزا بریزید.
مایع گوشت رو روش بریزید.
باز روش پنیر پیتزا بریزید.
پوره رو داخل قیف بریزید و روی مواد رو شکوفه بزنید.
روش پنیر پیتزا بریزید.
بگذارید داخل فر با حرارت 180 تا روش طلایی بشه. البته مال من چون یک عده آدم گرسنه منتظر خوردنش بودن دیگه زیاد نتونستم بگذارم توی فر بمونه و روش کاملا طلایی بشه.
من معمولا لایه زیری رو پوره نمیریزم و فقط روش رو با پوره شکوفه میزنم، اما اینبار چون مقدار پوره زیاد بود لایه زیریش رو هم پوره ریختم که به نظرم باعث شده بود سنگین بشه، همون لایه بالایی پوره کافیه.