مربای کامکوات(Kumquats)
کامکوات جزو مرکباته و میوه ای شبیه به پرتقاله اما در اندازه کوچکتر و به شکل بیضی، اگه خیلی بزرگ بشه میشه اندازه خرما. پوست اون زیاد تلخ نیست و میشه با پوست این میوه رو میل کرد. به خاطر عطر و شکل زیبایی که داره برای تهیه مربا خیلی عالیه..
مواد لازم:
کامکوات یک کیلو
شکر یک کیلو
آب دو لیوان
جوهر لیمو نوک قاشق یا یک قاشق آبلیمو
طرز تهیه:
برای تهیه این مربا هم میتونید کامکوات رو درسته مربا کنید به این صورت که دایره کوچکی از ته کامکوات ببرید و هسته هاش رو خارج کنید، یا اینکه میتونید نصف کرده و هسته هاش رو خارج کنید. من اونهایی رو که کوچکتر بودن نصف کردم و اونهایی که درشت تر بودن رو حلقه ای خرد کردم.
کامکوات را بریزید داخل قابلمه روش آب بریزید و بگذارید بجوشه. حرارت باید کم باشه تا شکل میوه خراب نشه.
بگذارید بجوشه بعد از چند دقیقه بریزید توی آبکش. این کار رو سه بار تکرار کنید تا هم تلخی کامکوات گرفته بشه و هم پخته بشه.
شکر و آب رو بریزید توی قابلمه و بگذارید بجوشه.
میوه رو بریزید داخل شیره و بگذارید نیم ساعت بجوشه.
اگه دیدید میوه ها کاملا پخته شده ولی شیره هنوز رقیقه، کامکواتها رو خارج کنید و جوهر لیمو رو اضافه کنید و بگذارید شیره بجوشه و غلیظ بشه.
بعد از دو سه روز اگه دیدید شربت مربا رقیق شده میوه ها رو از شربت خارج کرده و شربت رو بجوشونید تا غلیظ بشه.
بگذارید مربا خنک بشه و بعد بریزید داخل شیشه تمیز و با درب محکم. مربا رو هم میتونید داخل یخجال نگهداری کنید و اگه میخواهید زمان زیادی مربا رو نگهداری کنید، بهترین روش نگهداری در فریزر می باشد.
نکات:
معمولا دو تا مشکل در تهیه مربا پیش میاد:
یکی اینکه مربا بعد از مدتی کپک میزنه، و دلیلش اینه که مربا قوام نیامده و شربت اون رقیقه. دو سه روز بعد از اینکه مربا رو تهیه کردید بهتره چک کنید اگه دیدید شربت مربا رقیقه، میوه رو از شربت خارج کنید و بگذارید تا شربت قوام بیاد و نشانه قوام آمدن مربا هم اینه که وقتی سرد شد به راحتی از قاشق نریزه، البته اگه مربا رو زیاد از حد و با حرارت زیاد بچوشونید شکرک میزنه، و راه حل این مساله هم اینه در زمان طبخ مربا حرارت کم باشه و حتما از جوهر لیمو یا آبلیمو در تهیه مربا استفاده بشه. البته در تهیه مربای میوه های ترش مثل آلبالو ، ذغال اخته و غیره نیازی به آبلیمو تا جوهر لیمو نیست.
در تهیه مربا حتما از ظرف لعابی استفاده کنید، فقط برای تهیه مربای به، بهتره برای اینکه رنگ مربا قرمز بشه از قابلمه مسی استفاده بشه.
یادم رفته بود از کامکوات عکس بگیرم یک عکس اینترنتی براتون میگذارم.