دنیای اسراء

جمعه, ۱۶ دی ۱۳۹۰، ۰۴:۱۶ ب.ظ

مربای کامکوات(Kumquats)


کامکوات جزو مرکباته و میوه ای شبیه به پرتقاله اما در اندازه کوچکتر و به شکل بیضی، اگه خیلی بزرگ بشه میشه اندازه خرما. پوست اون زیاد تلخ نیست و میشه با پوست این میوه رو میل کرد. به خاطر عطر و شکل زیبایی که داره برای تهیه مربا خیلی عالیه..





مواد لازم:

کامکوات یک کیلو

شکر یک کیلو

آب دو لیوان

جوهر لیمو نوک قاشق یا یک قاشق آبلیمو




طرز تهیه:

برای تهیه این مربا هم میتونید کامکوات رو درسته مربا کنید به این صورت که دایره کوچکی از ته کامکوات ببرید و هسته هاش رو خارج کنید، یا اینکه میتونید نصف کرده و هسته هاش رو خارج کنید. من اونهایی رو که کوچکتر بودن نصف کردم و اونهایی که درشت تر بودن رو حلقه ای خرد کردم.




کامکوات را بریزید داخل قابلمه روش آب بریزید و بگذارید بجوشه. حرارت باید کم باشه تا شکل میوه خراب نشه.




بگذارید بجوشه بعد از چند دقیقه بریزید توی آبکش. این کار رو سه بار تکرار کنید تا هم تلخی کامکوات گرفته بشه و هم پخته بشه.



شکر و آب رو بریزید توی قابلمه و بگذارید بجوشه.



میوه رو بریزید داخل شیره و بگذارید نیم ساعت بجوشه.



اگه دیدید میوه ها کاملا پخته شده ولی شیره هنوز رقیقه، کامکواتها رو خارج کنید و جوهر لیمو رو اضافه کنید و بگذارید شیره بجوشه و غلیظ بشه.




بعد از دو سه روز اگه دیدید شربت مربا رقیق شده میوه ها رو از شربت خارج کرده و شربت رو بجوشونید تا غلیظ بشه.

بگذارید مربا خنک بشه و بعد بریزید داخل شیشه تمیز و با درب محکم. مربا رو هم میتونید داخل یخجال نگهداری کنید  و اگه میخواهید زمان زیادی مربا رو نگهداری کنید، بهترین روش نگهداری در فریزر می باشد.




نکات:

معمولا دو تا مشکل در تهیه مربا پیش میاد:

یکی اینکه مربا بعد از مدتی کپک میزنه، و دلیلش اینه که مربا قوام نیامده و شربت اون رقیقه. دو سه روز بعد از اینکه مربا رو تهیه کردید بهتره چک کنید اگه دیدید شربت مربا رقیقه، میوه رو از شربت خارج کنید و بگذارید تا شربت قوام بیاد و نشانه قوام آمدن مربا هم اینه که وقتی سرد شد به راحتی از قاشق نریزه، البته اگه مربا رو زیاد از حد و با حرارت زیاد بچوشونید شکرک میزنه، و راه حل این مساله هم اینه در زمان طبخ مربا حرارت کم باشه و حتما از جوهر لیمو یا آبلیمو در تهیه مربا استفاده بشه. البته در تهیه مربای میوه های ترش مثل آلبالو ، ذغال اخته و غیره نیازی به آبلیمو تا جوهر لیمو نیست.

در تهیه مربا حتما از ظرف لعابی استفاده کنید، فقط برای تهیه مربای به، بهتره برای اینکه رنگ مربا قرمز بشه از قابلمه مسی استفاده بشه.


یادم رفته بود از کامکوات عکس بگیرم یک عکس اینترنتی براتون میگذارم.




 

 



نوشته شده توسط اسراء افسر
بلاگ بیان، رسانه متخصصان و اهل قلم
پیوندها
طبقه بندی موضوعی

مربای کامکوات(Kumquats)

جمعه, ۱۶ دی ۱۳۹۰، ۰۴:۱۶ ب.ظ


کامکوات جزو مرکباته و میوه ای شبیه به پرتقاله اما در اندازه کوچکتر و به شکل بیضی، اگه خیلی بزرگ بشه میشه اندازه خرما. پوست اون زیاد تلخ نیست و میشه با پوست این میوه رو میل کرد. به خاطر عطر و شکل زیبایی که داره برای تهیه مربا خیلی عالیه..





مواد لازم:

کامکوات یک کیلو

شکر یک کیلو

آب دو لیوان

جوهر لیمو نوک قاشق یا یک قاشق آبلیمو




طرز تهیه:

برای تهیه این مربا هم میتونید کامکوات رو درسته مربا کنید به این صورت که دایره کوچکی از ته کامکوات ببرید و هسته هاش رو خارج کنید، یا اینکه میتونید نصف کرده و هسته هاش رو خارج کنید. من اونهایی رو که کوچکتر بودن نصف کردم و اونهایی که درشت تر بودن رو حلقه ای خرد کردم.




کامکوات را بریزید داخل قابلمه روش آب بریزید و بگذارید بجوشه. حرارت باید کم باشه تا شکل میوه خراب نشه.




بگذارید بجوشه بعد از چند دقیقه بریزید توی آبکش. این کار رو سه بار تکرار کنید تا هم تلخی کامکوات گرفته بشه و هم پخته بشه.



شکر و آب رو بریزید توی قابلمه و بگذارید بجوشه.



میوه رو بریزید داخل شیره و بگذارید نیم ساعت بجوشه.



اگه دیدید میوه ها کاملا پخته شده ولی شیره هنوز رقیقه، کامکواتها رو خارج کنید و جوهر لیمو رو اضافه کنید و بگذارید شیره بجوشه و غلیظ بشه.




بعد از دو سه روز اگه دیدید شربت مربا رقیق شده میوه ها رو از شربت خارج کرده و شربت رو بجوشونید تا غلیظ بشه.

بگذارید مربا خنک بشه و بعد بریزید داخل شیشه تمیز و با درب محکم. مربا رو هم میتونید داخل یخجال نگهداری کنید  و اگه میخواهید زمان زیادی مربا رو نگهداری کنید، بهترین روش نگهداری در فریزر می باشد.




نکات:

معمولا دو تا مشکل در تهیه مربا پیش میاد:

یکی اینکه مربا بعد از مدتی کپک میزنه، و دلیلش اینه که مربا قوام نیامده و شربت اون رقیقه. دو سه روز بعد از اینکه مربا رو تهیه کردید بهتره چک کنید اگه دیدید شربت مربا رقیقه، میوه رو از شربت خارج کنید و بگذارید تا شربت قوام بیاد و نشانه قوام آمدن مربا هم اینه که وقتی سرد شد به راحتی از قاشق نریزه، البته اگه مربا رو زیاد از حد و با حرارت زیاد بچوشونید شکرک میزنه، و راه حل این مساله هم اینه در زمان طبخ مربا حرارت کم باشه و حتما از جوهر لیمو یا آبلیمو در تهیه مربا استفاده بشه. البته در تهیه مربای میوه های ترش مثل آلبالو ، ذغال اخته و غیره نیازی به آبلیمو تا جوهر لیمو نیست.

در تهیه مربا حتما از ظرف لعابی استفاده کنید، فقط برای تهیه مربای به، بهتره برای اینکه رنگ مربا قرمز بشه از قابلمه مسی استفاده بشه.


یادم رفته بود از کامکوات عکس بگیرم یک عکس اینترنتی براتون میگذارم.




 

 

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۰/۱۰/۱۶
اسراء افسر

نظرات  (۱۹)

سلام اسرا جون خوبی؟ یه پستی گذاشتم تلفیق نقاشی و روبان دوزیه فکر کنم خوشت بیاد راستی نمی دونم عکس این پست باز نمیشه یا من نمی بینم؟
پاسخ:
آره عزیزم آپلودهام مشکل داره.
من نمی بینم
خیلی تعریفش رو شنیدم اما ندیدم تا حالا...خیلی دوست دارم ببینم و بخورم
سلام
اسرا جان من این خوراکیهای خوشمزه رو میبینم دهنم آب میفته. خوش به حالت که چه قدر هنرمندی. یه غذای خوشمزه ی ساده رو آموزش بده ما هم بتونیم با موادی که داریم بتونیم درست کنیم.
دست گلت درد نکنه.
هروقت میام تو وبت کیف میکنم.
سلام
اسرا جان میشه کلم پلو رو آموزش بدی
ممنون از وب بسیار زیبا و آموزندت.
وااای من عاشق طعم و مزه خوشمزه این مربا هستم دست گلت درد نکنه دوست کدبانوی من...
۱۸ دی ۹۰ ، ۲۱:۳۷ سراشپزسپیده
به به کامکوات دستت دردنکنه اسرا خیلی عالیه تو صبونه با کره عالیه
بیست
بیست
۱۹ دی ۹۰ ، ۱۳:۱۶ آرزو یکی از اعضای دهکده جهانی نت
من با این کامکاوات ها ترشی درست کردم

ترشیش هم خیلی خوشمزه شد

مرباش هم ایده خوبیه و خیلی خوشم اومد

حتما امتحانش میکنم



با یه کباب ترکی آپم

۲۰ دی ۹۰ ، ۱۳:۲۲ خاله ریزه
ما درخت ش رو تو خونه مون داریم!!!
یه عمره دنبال اسمیم براش !!
آخرشم بهش گفتیم نارنگی خارجی
مربا ش معرکه ست!!!
امروز به مامان اینا میگم اسمش رو از وبلاگت یاد گرفتم
من تو را دوست دارم...
تو دیگری را دوست داری...
دیگری دیگری را دوست دارد...
و اینچنین است که ما تنهاییم .
سلام .من عاشق هنر در خانه هستم.وب خوبی داری با تبادل لینک موافقم .منتظرم
سلام اسرا جان
خیلی قشنگ شده دست شما درد نکنه
امیدوارم هیچ راه نجاتی پیدا نکنی وقتی که غرق در خوشی ها هستی
۲۳ دی ۹۰ ، ۰۰:۲۵ الی گولو
هنرمند دست گلت درد نکنه من یک بار خوردم و خیلی دوست داشتم
سلام اسرا جون امروز همه عکس ها را می بینم دستت درد نکنه با این دستور خوشمزه
مثل همیشه خیلی عالی و باسلیقه
پاسخ:
مثل همیشه لطف داری عزیزم
۱۶ فروردين ۹۱ ، ۰۲:۱۵ خودت میدونی کی هستم
کلافه ام

از جماعتی که اعتبارش را

به احترام دیگری ، از تو کلاه برداری می کند

بیا بغض هایمان را / در محله هایی دست فروشی کنیم

که زیر بار همدست فروشی نمی روند

می خواهم ،دست هایم را

با تو در میان بگذارم...

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی