دنیای اسراء

يكشنبه, ۹ بهمن ۱۳۹۰، ۱۰:۵۰ ب.ظ

مربای بالنگ


مربای بالنگ جزو مرباهایی که مامان من  حتما هر سال درست میکنه، و به کمتر از 5،6 کیلو هم رضایت نمیداد ، اما این چند ساله من انقدر مرباهای مختلف درست میکنم که دیگه مامانم به دو کیلو مربای بالنگ رضایت میده. تا فصل بالنگ تموم نشده دست به کار بشید و این مربای خوشمزه رو از دست ندید.





مواد لازم:

بالنگ تازه 2 کیلو

شکر 1800 گرم

جوهر لیمو 1.3 قاشق چایخوری




طرز تهیه:

من دو مدل مربا از این بالنگها درست کردم، مقداریش رو پوست گرفتم و مربع خرد کردم ، این مدل واسه خوردن تو صبحانه مناسبه، مقداریش رو هم به صورت گل درست کردم که واسه سینی مربا خیلی خوبه.

بالنگها رو نصف کنید.




قسمت داخلیش رو در بیارید.





برای مدل گل، نیازی نیست پوست بالنگ رو بگیرید، یک نوار نازک از بالای بالنگ رو برش بزنید





و از یک طرف بپیچید. و با خلال دندان محکم کنید.





بقیه بالنگ ها رو پوست بگیرید، و خرد کنید.





توی قابلمه آب بریزید و بالنگها رو بریزید توش . بگذارید بجوشه . باید حرارت کم باشه که زیاد قل نزنه ، تا گلها شکلشون رو از دست ندن.





وقتی 5 دقیقه جوشید بریزید توی صافی تا آبش خارج بشه بعد دوباره این کار رو تکرار کنید. معمولا در سه مرحله تلخی بالنگها گرفته میشه. بالنگا رو بچشید اگه هنوز زیاد تلخی دارند یکبار دیگه بجوشونید




در مرحله آخر کمی هم بالنگها رو توی آبکش فشار بدید تا آبش خارج بشه.




یک لیتر آب توی قابلمه بریزید و بالنگها رو توش بریزید. شکر رو اضافه کنید و بگذارید بجوشه.





کف روش رو بگیرید.





نیم ساعت بگذارید تا مربا با حرارت ملایم بجوشه بعد جوهر لیمو رو اضافه کنید.





بعد بگذارید مربا باز هم بجوشه و مربا قوام بیاد این مرحله هم حدود نیم ساعت زمان میبره.




این مرباهایی که به شکل مربع خرد کردم.



این هم گلهای خوشگل مربای بالنگ، من از دو رنگ بالنگ استفاده کردم، زرد بخاطر رنگش و سبز بخاطر عطرش. اگه نمی خواهید گل درست کنید از بالنگ سبز استفاده کنید که خوشمزه تر و خوش عطر تره.



بعد از پخت مربا اجازه بدید مربا خنک بشه بعد بریزید داخل شیشه تمیز و درش رو محکم کنید، اگه مربا خوب قوام اومده باشه کیک نمیزنه ولی اگه بخواهید مربا رو مدت زمان زیادتری نگه دارید مثلا یک سال بهترین جا نگهداری داخل فریزره با این کار مرباتون درست مثل روز اول می مونه.



 



نوشته شده توسط اسراء افسری
ساخت وبلاگ در بلاگ بیان، رسانه متخصصان و اهل قلم

پیوندها
آخرین مطالب
طبقه بندی موضوعی

مربای بالنگ

يكشنبه, ۹ بهمن ۱۳۹۰، ۱۰:۵۰ ب.ظ


مربای بالنگ جزو مرباهایی که مامان من  حتما هر سال درست میکنه، و به کمتر از 5،6 کیلو هم رضایت نمیداد ، اما این چند ساله من انقدر مرباهای مختلف درست میکنم که دیگه مامانم به دو کیلو مربای بالنگ رضایت میده. تا فصل بالنگ تموم نشده دست به کار بشید و این مربای خوشمزه رو از دست ندید.





مواد لازم:

بالنگ تازه 2 کیلو

شکر 1800 گرم

جوهر لیمو 1.3 قاشق چایخوری




طرز تهیه:

من دو مدل مربا از این بالنگها درست کردم، مقداریش رو پوست گرفتم و مربع خرد کردم ، این مدل واسه خوردن تو صبحانه مناسبه، مقداریش رو هم به صورت گل درست کردم که واسه سینی مربا خیلی خوبه.

بالنگها رو نصف کنید.




قسمت داخلیش رو در بیارید.





برای مدل گل، نیازی نیست پوست بالنگ رو بگیرید، یک نوار نازک از بالای بالنگ رو برش بزنید





و از یک طرف بپیچید. و با خلال دندان محکم کنید.





بقیه بالنگ ها رو پوست بگیرید، و خرد کنید.





توی قابلمه آب بریزید و بالنگها رو بریزید توش . بگذارید بجوشه . باید حرارت کم باشه که زیاد قل نزنه ، تا گلها شکلشون رو از دست ندن.





وقتی 5 دقیقه جوشید بریزید توی صافی تا آبش خارج بشه بعد دوباره این کار رو تکرار کنید. معمولا در سه مرحله تلخی بالنگها گرفته میشه. بالنگا رو بچشید اگه هنوز زیاد تلخی دارند یکبار دیگه بجوشونید




در مرحله آخر کمی هم بالنگها رو توی آبکش فشار بدید تا آبش خارج بشه.




یک لیتر آب توی قابلمه بریزید و بالنگها رو توش بریزید. شکر رو اضافه کنید و بگذارید بجوشه.





کف روش رو بگیرید.





نیم ساعت بگذارید تا مربا با حرارت ملایم بجوشه بعد جوهر لیمو رو اضافه کنید.





بعد بگذارید مربا باز هم بجوشه و مربا قوام بیاد این مرحله هم حدود نیم ساعت زمان میبره.




این مرباهایی که به شکل مربع خرد کردم.



این هم گلهای خوشگل مربای بالنگ، من از دو رنگ بالنگ استفاده کردم، زرد بخاطر رنگش و سبز بخاطر عطرش. اگه نمی خواهید گل درست کنید از بالنگ سبز استفاده کنید که خوشمزه تر و خوش عطر تره.



بعد از پخت مربا اجازه بدید مربا خنک بشه بعد بریزید داخل شیشه تمیز و درش رو محکم کنید، اگه مربا خوب قوام اومده باشه کیک نمیزنه ولی اگه بخواهید مربا رو مدت زمان زیادتری نگه دارید مثلا یک سال بهترین جا نگهداری داخل فریزره با این کار مرباتون درست مثل روز اول می مونه.



 

نظرات  (۴۱)

چه مرباهای خوشگلی
بسیار عالی دست گلت درد نکنه اسراء جون....
۱۰ بهمن ۹۰ ، ۱۳:۱۰ سراشپز سپیده
عکساش وا نشد
سلام بانو

دست گلت درد نکنه بابت این همه هنرنمایی...عزیزم متاسفانه هیچکدام از عکسهای مربای بالنگ باز نمیشه.....دلم آب شد.
واییییی منو عاشق آشپزی کردین شما

تک تکشونو دوس دارم درست کنم

بازمممم ممنون
۱۳ بهمن ۹۰ ، ۰۰:۲۶ سراشپز سپیده
به به الان واشد اسرا میدونستی واسه درس کردن مربای بالنگ اگه از اون سبزا ورداری بهتره؟مرباش شفاف درمیاد اینا هم خیییلی خوشگلن دستت طلا گلم
پاسخ:
مرسی گلم
مربای بالنگ خییییییلی خوشمزه است
میوه فروشی ها دارند؟
تا کی فصلش هست؟
به نظر من بهتری وب لاگ آشپزی رو شما دارید همه چیز را با عکس و مرحله به مرحله توضیح دادید خیلییییییییی ممنوننننننن
من خیلی چیزا ازتون یاد گرفتم
سلام دستای هنرمندتون درد نکنه مثل همیشه خیلی عالیه
پاسخ:
ممنونم از لطفتون
عزیزم بالنگ رو از کجا باید بخریم؟
همه ی میوه فروشی ها دارند؟
من خییییلی مربای بالنگ رو دوست دارم دو سه بار بیشتر نخوردم تا حالا ولی عاشقشمممممم
خییلی خوب توضیح میدی مرسسسسسسیییییی

چقدقشنگن!

چه باصبر وحوصله وبا سلیقه،تبریک میگم بهتون
سلام . دستت درد نکنه خیلی خوشگل شده .من گلهای درست شده رو با کمک سوزن به نخ می کشم (مثل تسبیح ) راحت تره .لطفا طرز تهیه این مربا با بالنگ خشک رو اموزش بدین. آخه م خیلی دوست دارم ولی بلد نیستم خدابیامرز مادر بزرگم همیشه درست میکرد.
سلام از شما برای غذاهاو دسرهای و... رنگینتون متشکرم.من رو به وجد میارن
پاسخ:
سلام دوست خوبم...خیلی ممنونم از لطفتون...
سلام اسرا خانم خسته نباشید وممنون اگه بدونید چندروزه دنبال طرز تهیه این مربا هستم یه سوال من بالنگ تازه روپوست کندم وسه روز تو اب سرد که هی ابشو عوض میکردم گذاشتم که تلخیش بره حالا برای پخت دوباره باید سه بار بجوشه حالا یعنی مربام دیگه عطری نداره بخصوص که ازاون زردهاش هم بود حالا چیکار کنم باز هم ممنون از راهنماییهاتون
سلام عزیزم مرسی از دستورات خوبتون منم شوهرم تبریزیه خیلی غذاهاتون و دوست دارم
میخاستم بدونم شما دستور دسر دیگچه تبریزی رو بلدید مادر شوهرم دسته میکنه گفت موادش همون مواد خاگینه قاشقیه که مثل کوکو یه تکه میریزن تو تابه و سرخ میکنن و بعدش شیره میریزن دوست دارم اگه بلدی یادمون بدی
شیرینی لوز تبریز رو هم خیلی دوست دارم از قنادی تصاج همیشه برام میارن
پاسخ:
اگه خدا بخواد سعی میکنم تا عید دستور لوز تبریز رو هم بگذارم.
e che jaleb man nemidonestam ina baleng hastan hamishe beshon migoftam limo
مرسی خانم بابت توضیح کاملتون
۱۴ دی ۹۱ ، ۱۸:۳۷ امیر نصیر
عجب مربا هایییییییییییییی !
دستورالعملشو نوشتم واسه ابجیم تا درست کنه
من خیلییییی شیکموووووووووووم دیگه
راستی ممنون
سلام عزیزم . خیلی سایت خوبی داری از اموزش های که میدی ممنونم
یه سوال دارم شما این مربا رو با خواباندن بالنگ ها داخل آب آهک هم درست کردی ؟ اگر درست کردی کدومش بهتره این روش یا با آب آهک ؟
دوم اینکه اینجوری که شنیدم این مربا با بالنگی که هنوز سبز بهتر میشه درسته ؟
پاسخ:

سلام ممنون از لطفتون

بخاطر مضرات آهک من تنها برای مرباهایی از آهک استفاده میکنم که ضروریه، ولی برای بالنگ نیازی به استفاده از آهک نمی بینم بدون آهک هم خیلی خوب میشه فقط تفاوتش در اینه که با آهک مربا ترد و کرانچی میشه و بدون آهک نرم، اگه برای استفاده روزانه تهیه میکنید توصیه میکنم بدون آهک بپزید ولی از برای مهمونی میتونید از آهک استفاده کنید.

بله تو پست توضیح دادم عطر بالنگ سبز بیشتره.

سلام
لطفا بنویسید در هر بار چقدر باید بالنگ ها را جوشاند تا تلخیش گرقته بشه
مرسی

پاسخ:
سلام 
حدود 5 دقیقه
من نمیدونستم که باید 2الی 3بار بجوشونم و ابش رو عوض کنم حالا مربام رنگش خیلی خوبه اما تلخه حالا باید چکار کنم یعنی دیگه قابل استفاده نیست؟
پاسخ:
نمی دونم دوست خوبم، اگه شیره مربا خیلی تلخ نشده بالنگهاش رو جدا کن و چند بار داخل آب بریز و بجوشون تا حسابی تلخیش گرفته بشه بعد داخل شیره بریز و چند جوش بده، تا حالا همچین موردی برام پیش نیومده این رو هم که گفتم نمیدونم جواب میده یا نه میتونی با مقداری از مربا این کار رو امتحان کنی.
thanx a lot
پاسخ:
mici
خیلی ممنون بابت مربای خوشگلی که درست کردی

پاسخ:
مرسی عزیزم
خیلی خوب توضیح دادیدممنون
پاسخ:
مرسی
ممنون از توضیح عالی تون
پاسخ:
مرسی عزیزم
سلام خیلی ممنون لذت بردم
ولی ما یه بار از تازه اش درست کردیم نمیدونم چرا وا رفت و آش و لاش شد این بالنگا توی مربا ؟؟؟

میشه راهنمایی کنید ؟

ممنون

پاسخ:

سلام 

حتما زیادی توی آب جوشوندید، نوشتم که شعله هم باید کم باشه که بالنگها وا نرن

موفق باشید

سلام خسته نباشید من همه اون کارایی که گفتید انجام دادم اما بالنگ ها حالت پفکی و اسفنجی دارن الان نمیدونم باید چه کار کنم حالته پفکی داره لطفاً راهنمایی کنید ممنونم
پاسخ:
سلام ممنون عزیزم، منظورتون رو از حالت پفکی متوجه نمیشم، مربای بالنگ سفت نیست و حالت کرانچی نداره اگه بخواید زیر دندون بیاد و سفت باشه باید داخل آب آهک بخوابونید.برای این منظور بعد از خرد کردن آهک 5 ،6 ساعت داخل آب آهک بخوابونید. بعد نصف روز هم داخل آب معمولی بخوابونید بعد مرباش رو درست کنید. روش استفاده از آهک رو در مربای پوست بادمجان توضیح دادم
سلام من از توضیح کامل شما که همراه با عکس بود نهایت تشکر را دارم
اولین بارم هست که مربا درست میکنم و دنبال مطالب و توضیحات زیادی گشتم و
توضیح کامل شما مرا آسوده تر کرد.
امید دارم همیشه لحظه هایتان به شیرینی مرباهایتان باشد
هموطن شما :آرزو از تبریز
پاسخ:

سلام همشهری

مرسی، خیلی لطف داری عزیزم

موفق باشید


۱۹ دی ۹۲ ، ۱۲:۳۸ مخمل خان
سلام و خسته نباشید
واقعا وبلاگ و بیان خوبی داری
فقط 1سوال
داخل بالنگ برای مربا مناسب نیست؟
داخل بالنگ رو چکار کنیم؟
پاسخ:

سلام و ممنون از لطفتون

توی پست هم نوشتم ما آب قسمت داخلی بالنگ رو میگیریم و به عنوان چاشنی غذا در کنار آبلیمو و آبغوره استفاده میکنیم.

ممنون
عالی بود!
پاسخ:
ممنونم از لطفتون
مرسییییی
پاسخ:
ممنونم
سلام بانوی عزیز،با سلیقه و هنرمند. از اینکه هنرتون رو در اختیار دیگران هم قرار میدین بسیار متشکرم.دست مریزاد. منم میخوام برای اولین بار مربای بالنگ درست کنم الان دستورشو از سایت شما گرفتم امیدوارم بتونم یه مربای خوب درست کنم من عاشق این کارام.
پاسخ:
سلام عزیزم.ممنون از لطفتون، مطمئنم عالی میشه
سلام.عالی بود.به جای جوهر لیمو دیگه چی میشه ریخت و چقدر؟ممنون
پاسخ:

سلام و ممنون

دو قاشق غذاخوری آبلیمو بریزید

پاینده باشین
ساده و واضح است دستورالعمل ها ، خیلی عالی هس که عکس گرفتین
با سپاس
پاسخ:
ممنون از لطفتون
سلام مرسی عزیزم از اموزشت واقعا عالی بود  ولی میشه بگین که اگه بخواهیم تو اهک بخوابونیم اول تو اب بجوشونیم یا نه اول باید تو اهک بزاریم ؟ اگه بگید ممنون میشم.
پاسخ:
سلام دوست عزیز
ممنون از لطفتون
اول بجوشونید و تلخیش رو بگیرید بعد دو سه ساعت در آهک بخوابونید
ئرسی عالی بود
پاسخ:
ممنونم
واقعا عاااااااااااااااااااااااااااااااااااااااالی بود ممنون
پاسخ:
مرسی
۲۴ بهمن ۹۲ ، ۲۰:۵۲ þårï§å m@lïk
سلام میخواسم بدونم من مربا رو درس کردم ولی تلخی آن دو نگرفتم و شکر اضافه کردم
الآن چی کار کنم؟ لطفا سریع جواب بده!
پاسخ:
سلام.شىره رو جدا کنید,اگه بالنگها داخل شیره زیاد نجوشیده باشه و شیره تلخ نشده باشه شىره رو نگه دارید و بالنگها چند بار داخل اب بجوشونید تا تلخیش گرفته بشه بعد داخل شىره بریزىد و بجوشونید تا مربا قوام بیاد,ولى اگه شیره تلخ باشه دیگه نمیشه کارى کرد
سلام با تشکر از شما. میشه وانیل یا هل هم اضافه کرد؟ 
پاسخ:
سلام، بله میتونید من چون عطر بالنگ رو دوست دارم از اسانس دیگه ای استفاده نمیکنم، 
سلام اسرا جون من مربای بالنگ درست کردم ولی عطر و طعم مرباهای کارخونه ای رو نداشت البته  من با بالنگ زرد درست کردم میتونم هل یا گلاب توش بریزم تا طعم و عطر بهتری بگیره؟
پاسخ:
سلام، بالنگ سبز عطر و طعم بهتری داره،میتونید از هل یا گلاب یا وانیل هم استفاده کنید.
۲۰ ارديبهشت ۹۳ ، ۱۴:۴۰ سولمازازتبریز

سلام خسته نباشید از توضیح کاملتون واز عکسای خیلی عالیتون ممنونم فقط میخواستم بپرسم شربتو اول نمیشه درست کرد وجوهر لیمو زد بعد باللنگهارو توش ریخت؟
پاسخ:
سلام مرسی عزیزم، مامانم همیشه با این روش درست میکنه و خیلی هم عالی میشه، البته جوهر لیمو رو میشه از اول داخل مربا بریزی
سلام اسرا جون ممنون از سابت خوبت فقط میخواستم بگم که من بالنگها رو از وسط نصف کرده و دیگه خرد نمیکنم تا بعد از جوشاندن خوب فشار داده تلخیشو بگیرم و موقع سرو کردن به شکلهای دلخواه درمیارم ضمنا با پوست بالنگها هم بصورت خلالی میشه مربای خوبی تهیه کرد که برای معده خیلی مفیده و خوشمزه هم هست.
پاسخ:
سلام، ممنون از توضیحاتتون

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی