مربای بالنگ
مربای بالنگ جزو مرباهایی که مامان من حتما هر سال درست میکنه، و به کمتر از 5،6 کیلو هم رضایت نمیداد ، اما این چند ساله من انقدر مرباهای مختلف درست میکنم که دیگه مامانم به دو کیلو مربای بالنگ رضایت میده. تا فصل بالنگ تموم نشده دست به کار بشید و این مربای خوشمزه رو از دست ندید.
مواد لازم:
بالنگ تازه 2 کیلو
شکر 1800 گرم
جوهر لیمو 1.3 قاشق چایخوری
طرز تهیه:
من دو مدل مربا از این بالنگها درست کردم، مقداریش رو پوست گرفتم و مربع خرد کردم ، این مدل واسه خوردن تو صبحانه مناسبه، مقداریش رو هم به صورت گل درست کردم که واسه سینی مربا خیلی خوبه.
بالنگها رو نصف کنید.
قسمت داخلیش رو در بیارید.
برای مدل گل، نیازی نیست پوست بالنگ رو بگیرید، یک نوار نازک از بالای بالنگ رو برش بزنید
و از یک طرف بپیچید. و با خلال دندان محکم کنید.
بقیه بالنگ ها رو پوست بگیرید، و خرد کنید.
توی قابلمه آب بریزید و بالنگها رو بریزید توش . بگذارید بجوشه . باید حرارت کم باشه که زیاد قل نزنه ، تا گلها شکلشون رو از دست ندن.
وقتی 5 دقیقه جوشید بریزید توی صافی تا آبش خارج بشه بعد دوباره این کار رو تکرار کنید. معمولا در سه مرحله تلخی بالنگها گرفته میشه. بالنگا رو بچشید اگه هنوز زیاد تلخی دارند یکبار دیگه بجوشونید
در مرحله آخر کمی هم بالنگها رو توی آبکش فشار بدید تا آبش خارج بشه.
یک لیتر آب توی قابلمه بریزید و بالنگها رو توش بریزید. شکر رو اضافه کنید و بگذارید بجوشه.
کف روش رو بگیرید.
نیم ساعت بگذارید تا مربا با حرارت ملایم بجوشه بعد جوهر لیمو رو اضافه کنید.
بعد بگذارید مربا باز هم بجوشه و مربا قوام بیاد این مرحله هم حدود نیم ساعت زمان میبره.
این مرباهایی که به شکل مربع خرد کردم.
این هم گلهای خوشگل مربای بالنگ، من از دو رنگ بالنگ استفاده کردم، زرد بخاطر رنگش و سبز بخاطر عطرش. اگه نمی خواهید گل درست کنید از بالنگ سبز استفاده کنید که خوشمزه تر و خوش عطر تره.
بعد از پخت مربا اجازه بدید مربا خنک بشه بعد بریزید داخل شیشه تمیز و درش رو محکم کنید، اگه مربا خوب قوام اومده باشه کیک نمیزنه ولی اگه بخواهید مربا رو مدت زمان زیادتری نگه دارید مثلا یک سال بهترین جا نگهداری داخل فریزره با این کار مرباتون درست مثل روز اول می مونه.