شیرینی لوز زعفرانی
این شیرینی یکی از سوغات خوشمزه شهر تبریزه، البته بعد از شیرینی قرابیه در رده دوم قرار گرفته. بخاطر وجود بادام و زعفران در کنار هم طعم بی نظیری داره، البته به همین خاطر هم قیمتش خیلی بیشتر از شیرینی های معموله. اما شما میتویند خیلی راحت اون رو توی خونه درست کنید که با صرفه تر در میاد، در ضمن برای دوستانی که فر ندارند هم گزینه مناسبیه، چون نیاز به پخت توی فر نداره.
مواد لازم:
بادام 150 تا 200 گرم
شکر 1 پیمانه
آب نصف پیمانه
زعفران دم کرده غلیظ 1 قاشق سوپخوری
پودر قند 2 قاشق سوپخوری معادل 20 گرم
پسته کوبیده مقداری
طرز تهیه:
برای این شیرینی نیاز به پودر بادام داریم، یا میتونید آماده تهیه کنید، ولی اگه من توصیه میکنم خودتون اینکار رو انجام بدید، چون کیفیتش خیلی بهتره.
برای تهیه پودر بادام، بادام خام رو توی آب خیس کنید و پوستش رو بگیرید و یک روز بگذارید تا خشک بشه بعد آسیاب کنید و بعد از الک ریز رد کنید. پودر بادام باید خیلی نرم باشه و زیر دندون احساس نشه. پودر قند رو با پودر بادام مخلوط کنید و کنار بگذارید.
شکر و آب رو با هم مخلوط کنید و بگذارید روی حرارت تا بجوشه و قوام بیاد، باید مثل مربا شیره کشدار بشه.
بگذارید شیره حسابی خنک بشه.بعد با هم زن برقی شروع به هم زدن کنید، حدود ده الی پانزده دقیقه باید هم بزنید تا مایع سفید و کشدار بشه.
زعفران رو بهش اضافه کنید.( دقت کنید که زعفران باید غلیظ باشه تا فقط یک قاشقش به مایع خوب رنگ بده. چند دقیقه دوباره هم بزنید.
پودر بادام رو کم کم به مایع اضافه کنید و هم بزنید.
پودر بادام باید آنقدر اضافه بشه که مایع شیرینی به شکل خمیر دربیاد و به دست نچسبه.
من چون حدود 120 گرم پودر بادام داشتم به همین خاطر مایع شیرینیم کمی شل شد و به اون سفتی که میخواستم در نیومد. طعمش محشر شده بود، البته کمی نرمتر از شیرینی های بیرون.
داخل قالب مستطیل رو کاغذ روغنی بندازید و مایع شیرینی رو توش بریزید و پهن کنید و پسته ها رو روش بپاشید و با پشت قاشق صاف کنید.
نصف روز توی یخجال بگذارید تا شیرینی کاملا منسجم بشه، بعد برش بزنید.
شیرینی لوز زعفرانی آماده است. میتونید از خودتون و مهمونهاتون با این شیرینی بسیار خوشمزه پذیرایی کنید.
ای ای ایییییییییییییی که گفتی یعنی چَه؟
تو میدونی من فر ندارم اینو عمدا گذاشتی؟
صد در صد درستش میکنم
مرسییییییییییییییییییییییییییییییییییییییی