دنیای اسراء

سه شنبه, ۲۳ اسفند ۱۳۹۰، ۱۲:۲۳ ق.ظ

چلو مرغ تبریز

در چهارشنبه آخر سال مثل بیشتر جاهای ایران در آذربایجان هم برای نوعروسان خنچه برده میشه، اگه نامزد باشن از طرف خانواده پسر این خنجه به خونه دختر می برند و بعد از ازدواج هم خانواده دختر هر سال شب چهارشنبه سوری واسه دخترشون خنچه می برند، که سال اولش مفصل تره. توی خنچه علاوه بر هفت سین و ماهی هدایای از جمله لباس و طلا و انواع شیرینی و میوه و آجیل برده میشه.

قدیمها اکثرا شام هم می بردند که متاسفانه کم کم این رسم رو به فراموشی میره، مخلفات این شام شامل سوپ و کوکو و دسر و غذای اصلی که چلو هست با مرغ یا کباب و یا ماهی .

به همین مناسبت من هم تصمیم گرفتم  به وعدهای که به چند تا از دوستهای نازنینم برای آموزش چلو مرغ تبریز رو داده بودم عمل کنم و این غذای خوشمزه رو به مناسبت چهارشنبه سوری آموزش بدم.

 


مواد لازم:

مرغ

 پیاز، ساقه کرفس ، هویج، برگ بو، پوست پرتقال و چوب دارچین

رب ،زعفران، آبلیمو و نمک و فلفل سیاه

برای دورچین:

سیب زمینی

هویچ

لوبیا سبز

 

طرز تهیه:

توی قابلمه آب بریزید و بگذارید بجوشه، بعد مرغ و نمک رو توش بریزید.

برای خوش طعم کردن مرغ و گرفتن بوی زهم مرغ میتونید از سبزیجاتی که در مواد اولیه گفتم استفاده کنید.

من اگه هویج و کرفس هم تو خونه نداشته باشم مثل اینبار حتما پیاز و پوست پرتقال و چوب دارچین موقع پحت مرغ توش می اندازم، بعضی ها بعد از پخت مرغ توش پودر دارچین میریزن که البته خوشمزه میشه ولی رنگ مرغ رو سیاه میکنه.

توصیه می کنم حتما برای پختن مرغ از پوست پرتقال استفاده کنید، چون مرغ رو خیلی خوش عطر می کنه، برای اینکار میتونید پوست پرتقالها رو خشک کنید و نگه دارید و موقع پخت مرغ ازش استفاده کنید.

 

برای تهیه یک مرغ خوشمزه باید بعد از پخت مرغ آب زیادی نداشته باشه فقط در حدود یک لیوان. اگه بعد از پختن مرغ آبش رو جدا کنید و برای تهیه سوپ استفاده کنید مرغتون زیاد خوشمزه نخواهد شد مخصوصا قسمت سینه مرغ که چون بدون چربیه در این صورت خشک میشه و زیاد مطلوب نیست. پس من توصیه میکنم برای تهیه سوپ بهتره از اسکلت مرغ استفاده کنید که سوپش هم خوشمزه تر میشه.

بگذارید مرغ بپزه و حدود یک لیوان آب بمونه.

توی یه تابه کمی کره و کمی روغن مایع(برای اینکه کره به تنهایی زود میسوزه) و یک قاشق رب بریزید و رب رو کمی داخل کره تفت بدید..حرارت حتما باید خیل کم باشه.

 

 

زعفران آبکرده رو اضافه کنید.

 

 



 تکه های مرغ رو داخل رب میگذاریم در حدی که روی مرغ کمی طلایی بشه.


 


یک لیوان آبی که از پخت مرغ مونده بود رو اضافه کنید. از سس روی مرغها بدید.

آبلیمو رو اضافه کنید.


 

 

در تابه رو بگذارید و اجازه بدید تا کمی بجوشه و سس به خورد مرغ بره.

مرغها رو برگردونید و باز هم بگذارید بجوشه تا سس کمی غلیظ بشه.حدود ده دقیقه.

 

 


مرغمون آماده است، حالا می مونه دورچین غذا، توی تبریز در کنار مرغ سه تا چیزگذاشته میشه.



سیب زمینی سرخ کرده

 و لوبیا سبز رو آب پز می کنیم و کمی توی روغن تفت می دهیم و بهش کمی رب و آبلیمو اضافه میشه.

و یکی هم هویج رو خلالی خرد می کنیم و توی روغن سرخ میکنیم و بعد با زعفران و آبلیمو طعم داره میشه.

این هم یه دیس پلوی خوشگل که با زعفران و زرشک و خلال پسته وپودر گل محمدی تزیین شده

 

 

 

این هم عکس رنده ای که با اون سیب زمینی ها رو رنده کردم.

 



نوشته شده توسط اسراء افسری
ساخت وبلاگ در بلاگ بیان، رسانه متخصصان و اهل قلم

پیوندها
آخرین مطالب
طبقه بندی موضوعی

چلو مرغ تبریز

سه شنبه, ۲۳ اسفند ۱۳۹۰، ۱۲:۲۳ ق.ظ
در چهارشنبه آخر سال مثل بیشتر جاهای ایران در آذربایجان هم برای نوعروسان خنچه برده میشه، اگه نامزد باشن از طرف خانواده پسر این خنجه به خونه دختر می برند و بعد از ازدواج هم خانواده دختر هر سال شب چهارشنبه سوری واسه دخترشون خنچه می برند، که سال اولش مفصل تره. توی خنچه علاوه بر هفت سین و ماهی هدایای از جمله لباس و طلا و انواع شیرینی و میوه و آجیل برده میشه.

قدیمها اکثرا شام هم می بردند که متاسفانه کم کم این رسم رو به فراموشی میره، مخلفات این شام شامل سوپ و کوکو و دسر و غذای اصلی که چلو هست با مرغ یا کباب و یا ماهی .

به همین مناسبت من هم تصمیم گرفتم  به وعدهای که به چند تا از دوستهای نازنینم برای آموزش چلو مرغ تبریز رو داده بودم عمل کنم و این غذای خوشمزه رو به مناسبت چهارشنبه سوری آموزش بدم.

 


مواد لازم:

مرغ

 پیاز، ساقه کرفس ، هویج، برگ بو، پوست پرتقال و چوب دارچین

رب ،زعفران، آبلیمو و نمک و فلفل سیاه

برای دورچین:

سیب زمینی

هویچ

لوبیا سبز

 

طرز تهیه:

توی قابلمه آب بریزید و بگذارید بجوشه، بعد مرغ و نمک رو توش بریزید.

برای خوش طعم کردن مرغ و گرفتن بوی زهم مرغ میتونید از سبزیجاتی که در مواد اولیه گفتم استفاده کنید.

من اگه هویج و کرفس هم تو خونه نداشته باشم مثل اینبار حتما پیاز و پوست پرتقال و چوب دارچین موقع پحت مرغ توش می اندازم، بعضی ها بعد از پخت مرغ توش پودر دارچین میریزن که البته خوشمزه میشه ولی رنگ مرغ رو سیاه میکنه.

توصیه می کنم حتما برای پختن مرغ از پوست پرتقال استفاده کنید، چون مرغ رو خیلی خوش عطر می کنه، برای اینکار میتونید پوست پرتقالها رو خشک کنید و نگه دارید و موقع پخت مرغ ازش استفاده کنید.

 

برای تهیه یک مرغ خوشمزه باید بعد از پخت مرغ آب زیادی نداشته باشه فقط در حدود یک لیوان. اگه بعد از پختن مرغ آبش رو جدا کنید و برای تهیه سوپ استفاده کنید مرغتون زیاد خوشمزه نخواهد شد مخصوصا قسمت سینه مرغ که چون بدون چربیه در این صورت خشک میشه و زیاد مطلوب نیست. پس من توصیه میکنم برای تهیه سوپ بهتره از اسکلت مرغ استفاده کنید که سوپش هم خوشمزه تر میشه.

بگذارید مرغ بپزه و حدود یک لیوان آب بمونه.

توی یه تابه کمی کره و کمی روغن مایع(برای اینکه کره به تنهایی زود میسوزه) و یک قاشق رب بریزید و رب رو کمی داخل کره تفت بدید..حرارت حتما باید خیل کم باشه.

 

 

زعفران آبکرده رو اضافه کنید.

 

 



 تکه های مرغ رو داخل رب میگذاریم در حدی که روی مرغ کمی طلایی بشه.


 


یک لیوان آبی که از پخت مرغ مونده بود رو اضافه کنید. از سس روی مرغها بدید.

آبلیمو رو اضافه کنید.


 

 

در تابه رو بگذارید و اجازه بدید تا کمی بجوشه و سس به خورد مرغ بره.

مرغها رو برگردونید و باز هم بگذارید بجوشه تا سس کمی غلیظ بشه.حدود ده دقیقه.

 

 


مرغمون آماده است، حالا می مونه دورچین غذا، توی تبریز در کنار مرغ سه تا چیزگذاشته میشه.



سیب زمینی سرخ کرده

 و لوبیا سبز رو آب پز می کنیم و کمی توی روغن تفت می دهیم و بهش کمی رب و آبلیمو اضافه میشه.

و یکی هم هویج رو خلالی خرد می کنیم و توی روغن سرخ میکنیم و بعد با زعفران و آبلیمو طعم داره میشه.

این هم یه دیس پلوی خوشگل که با زعفران و زرشک و خلال پسته وپودر گل محمدی تزیین شده

 

 

 

این هم عکس رنده ای که با اون سیب زمینی ها رو رنده کردم.

 

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۰/۱۲/۲۳
اسراء افسری

نظرات  (۴۷)

وای به به
۲۳ اسفند ۹۰ ، ۱۲:۰۴ ریحانه بهشتی
وایییییییییییی عجب رنگی داره این رون مرغ دهنم آب افتاد .دستت طلا...
پاسخ:
خواهش میکنم..........قابل شما رو نداره رویا جونمممممممممم
گشنمه آخه این چه کاریه می کنی خانم افسری
ووووووووواااااااااااااااااااااااااااای
پاسخ:
ههههههههههههههههههه
سلام بانو

پیشاپیش عیدت مبارک

دست گلت درد نکنه....عالی بود
سلام خدمت شما
ممنون به خاطر وقتی که گذاشتید
امیدوارم سالی همراه با سلامتی و شادی و موفقیت داشته باشید
ممنون از دستور پخت چلو مرغ تبریزی شما و متشکر از بیان رسم زیبایی که در
شهر شماست و در یزد شهر من این رسم وجود نداره !
پاسخ:
خواهش میکنم عزیزم...هر شهر رسم و رسومات خاص خودش رو داره! شهر شما هم رسمهای زیبای خودش رو داره.
اپم اسرا جون
خیلی رنگش عالی شده!
ایشالا حتما وقتی مهمون داشتم از این روش استفاده می کنم
به هم برای گرفتن بوی مرغ خیلی خوبه

احوال خانم خانما چطوری ...عاشق چلو مرغم ..امشب یه عالمه غذا درست کردم ولی مرغ خوردم همه میخندن که چقد مرغی ام ..خدایش بامزه ست ..دست گلتم درد نکنه ..با این تزیینو برنج خوشکلو مرغ دارم وسوسه میشم برم بخورم
سلام واقعا خوبه وهم توضیح ان خوبه مممممممممنون سیب زمینی ها رو چکار کردی اینجوری شده ؟؟؟قالب زدی ؟؟؟
پاسخ:
سلام...ممنونم از لطفت عزیزم....با رنده مخصوص، اگه بخوای عکسش رو تو وبلاگ برات میگذارم
من آپم.
بیا پیشم.
من آپم.
بیا پیشم.
هووووووووم عجب چلو مرغی دستت درد نکنه اسرا جون از چهارشنبه سوری که گذشت باید سال دیگه به فکر باشم
۲۴ اسفند ۹۰ ، ۲۲:۵۳ سفره عقد ارکید
سلام دوست عزیزم
سال نو را به شما پیشاپیش تبریک میگم ، انشاا... سال بسیار خوبی را داشته باشید
کسی که خیلی دوستت داره,همیشه نگرانته بخاطر همین بیشتراز اینکه بگه دوستت داره ,میگه مواظب خودت باش,راستی..مواظب خودت باش..
دوباره اپم اسرایی
به به دلم آب افتاد چقده خوش رنگ و لعاب درست کردی اسرا جون مرسی که این رسم و رسوم را توضیح دادی برام جالب بود
۲۶ اسفند ۹۰ ، ۱۷:۵۴ سراشپز سپیده
اتفاقا منم از این رسم و رسوما داشتم تااااااااااادلت بخاد راستی چه مرغیییییییییییییییی منم میخاااااااااااااام
تو وبلاگ خودت ؟؟؟حتما بذار........
پاسخ:
حتما در اسرع وقت
آرزو دارم بهاران مال تو
شاخه های یاس خندان مال تو
ساده بودن های باران مال تو
آن خداوندی که دنیا آفرید تا ابد همراه و پشتیبان تو
عیدت پیشاپیش مبارک
پاسخ:
اسما جونم عید شما هم مبارک و امیدوارم سال شاد و پربرکتی داشته باشید
اسراجون خیلی دوست دارم واقعا کارت عالیه ازت میخوام چیزهایی که با زله درست میشه که خیلی شیک دیده میشه برامون بزاریچون من خودم تبریزی هستم چون شمادر بعضی موارد لفظ ترکی بکار میبرین خیلی خوشم میاد وبیشابیش عید تبریک عرض میکنم
پاسخ:
عید شما هم مبارک، امیدوارم سالی سرشار از شادی داشته باشید.
با عرض سلام . من دو تا شیرینی با دستور شما پختم. یکیش پیچ انگشتی بود که خیلی عالی شد ولی اون یکی پفکی بادامی بود که بد در اومد .تا قبل از افزودن پودر بادام مایع کاملا سفت شده بود (بنا به دستورتون رو بخار کتری هم زده بودم) ولی بعدش شل شد ودیگه فرم نگرفت. میشه راهنماییم کنین؟
پاسخ:
سلام عزیزم...کامنتت رو تو پست شیرینی پفکی جواب دادم.
سلام اسراء خوب وعزیزم
امیدوارم سال نو:سالی توام با سلامتی،سعادت ،دلخوشی وعاقبت به خیری برای شما وخانواده محترمت باشد.
پیشاپیش نوروزت مبارک
سلام
پیشاپیش سال جدید را به شما تبریک میگویم وبهترین ها را برایتان آرزو میکنم
اسرایی کجایی نیستیتق تق کیه کیه ؟منم منم کامنتک ,عیدشما جلو جلو مبارک
سلام دوست نازنین و عزیزم
برایت آرزوی بهترینها را در سال جدید دارم
موفق باشی
دنیا را برایتان شاد شاد و شادی را برایتان دنیا دنیا آرزو مندم
هر روزتان نوروز . . . سال ۹۱ مبارک
بخدا دیگه راستی راستی عیدت مبارک صد سال به این سالها اسرا جونی ..
پاسخ:
عید تو هم مبارک تهمینه جونم... سال خوبی برای شما و خانواده محترم آرزو میکنم عزیزم
سلام اسرای عزیزم سال نو مبارک امیدوارم که سال پیش رو بهترینها را برات داشته باشه و سرشار از سلامتی و نشاط و شادمانی باشه
قربونت گلم..پسرم پیشمه سلام میرسونه خدمتت عیدم تبریک گفته تا حالا بیداره شیطونکآب و هوای تبریز چطوره ؟ اینجا فعلنه خوب خداروشکر
با آمدن فصلی نو و سالی نو برایت کمی عشق و کمی صمیمیت آرزومندم تا با بسیار مهربانی که داری آفتاب را با دیگران قسمت کنی و نگاه خداوندبسیار با تو باشد .سال نو مبارک عزیزم
آخرین لحظه های زمستانت پر از نم نم آرزوهای قشنگ!
اولین لحظه های بهارت از نم نم آنها سبز رنگ!
و من آرزومند آرزوهایت
سال نو مبارک.
سلام اسراء جونم سال نو مبارک بهترینها رو براتون آرزو میکنم....
۱۶ فروردين ۹۱ ، ۰۲:۱۱ خودت میدونی کی هستم
امان از بوی یه عطر خاص...

که باهاش خاطره داری...

اگر یه جایی به مشامت بخوره...

تا کجاهای خاطره میتونه تو رو ببره...

...و چه احساسی رو برات زنده می کنه...

دمار از روزگارت در میاره...
۱۸ فروردين ۹۱ ، ۲۳:۱۳ خودت میدونی کی هستم
بازم میگم :دمار از روزگارت در میاره...
حالا صبر کن به موقعش ببینیم بازم می تونی بخندی
سلام اسراء جون بازم منم مزاحم همیشگی اسراء جون میشه دستوری از میگو تو وبلاگت بزاری ممنونت میشم
پاسخ:
شرمنده گلم
ببخشید

تو بی نظیری. من همیشه برای پخت مرغ مشکل داشتم.حرف نداشت. عاشقتم
سلام اسرا جون با تشکر از زحماتت و دستورات عالیتون می خواستم به من کمک کنی توی پخت مرغ هرکاری میکنم مرغام بجز اینکه زیاد خوش عطر و بو نمیشه سفت هم میشه با اینکه زعفرون و کره هم میریزم ممنون میشم کمکم کنید
پاسخ:
سلام عزیزم جوابتون رو تو کامنت بعدی دادم 
سلام عزیزم ، ازت کمک میخام ، مرغای من بعد از پخت سفت میشه چیکار کنم که یه مرغ خوش عطر و نرم داشته باشم خیلی خیلی متشکرم
پاسخ:
سلام تو همین پست توضیح دادم، مرغهای امروزی کلا بی طعم و مزه هستند ولی اگه میخواید مرغتون خوش طعم بشه نکات این پست رو رعایت کنید. ز مرغهای کوچیک استفاده کنید و  آب زیادی برای پخت مرغ استفاده نکنید و بعد از پخت هم مرغتون بیشتر از یکی دو فنجان آب نداشته باشه.
سلام اسرا جون وبلاگ خیلللللی خوبی داری.من تازه باهات آشنا شدم.خیلی استفاده کردم. چلو مرغتم خیلی عالی بود.دستت درد نکنه.
پاسخ:
سلام ممنونم از لطفتون. خوشحالم از آشنایی با شما.
موفق باشید
aliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii bod.tnx azizam
پاسخ:
خواهش عزیزم
سلام. مرسی. نه تنها آشپزی تون بسیار زیبا بود بلکه ما هم تونستیم به یاد دوران خوش کودکی دوباره این غذا رو درست کنیم... یاد قدیما خوش باد. به قول شاعری که گفت: چنان دوست دارم که کودک باشم هر لحظه / به یاد خنده ها و گریه های دیرینم/ دلم تنگ است دلم تنگ است...
ممنون. به یاد استاد شهریار:
کاش قیدیب بیرده اوشاق اولیدیم / خنچه آچیب سولیدیم......... 
پاسخ:
سلام
خوشحالم که مطلب تونست شما رو به یاد دوران کودکی برگردونه. امیدورام هر جا که هستید موفق و موید باشید.
اسرا جون سلام چند شب پیش خیلی اتفاقی با سایتت آشنا شدم . امشب هم به روش شما مرغ پختم و نتیجه عالی شد دیگه تصیمیم گرفتم مرغهام رو به این روش درست کنم . خیلی از آشنایی با شما خوشوقتم و براتون سلامتی و موفقیت آرزو میکنم . پر توان باشی
پاسخ:

سلام، خوشحالم از اشناییتون.

موفق باشید عزیز

سلام اسرا جان

تازه با سایتت آشنا شدم

ممنون از این همه سلیقه و صداقت که عکس ها رو هم برامون می گذاری .

ممنون گلم

پاسخ:
سلام دوست عزیز
خیلی خوش آمدید و ممنون از لطفتون
سلام خیلی لذت بردم
پاسخ:
سلام، مرسی

سلام عزیزم با این غذاها ی خوشمزه وباسلیقه منو دیونه کردی الان سرکارمو روده کوچیکه روده بزرگه رو داره میخوره موفق باشی

 

پاسخ:
سلام، این از نمونه های مردم آزاری دیگه دوست عزیز. سربلند باشید

ارسال نظر

متاسفانه به علت عملیات بروزرسانی، موقتا امکان ارسال نظر و نظرسنجی مطالب غیر فعال می باشد.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی