شیله رشته (ریشتهَ شیله شی)
شیله ها به غذاهایی گفته میشن که ماده اصلی اون رو برنج تشکیل میده و این خوراک تقریبا شبیه به سوپ یا آشه، و برحسب موادی که توش استفاده میشه نامگذاری میشه، مثل سوزی (تره) شیله سی که توش تره ریخته میشه و مرجیمه (عدس) شیله سه که با عدس پخته میشه، که من این مدلی که امروز یاد میدم رو از همه بیشتر دوست دارم.
خوب که بدونید در زبان ترکی به شله زرد، ساری (زرد) شیله گفته میشه. که خوب ماده اصلی اون رو هم برنج تشکیل میده.
مواد لازم:(برای 3 نفر)
برنج نصف پیمانه پلوپز
پیاز یک عدد
رشته پلویی یک پیمانه
لپه یک چهارم پیمانه
رب 1 قاشق
سیب زمینی متوسط یک عدد
نمک و روغن و زردچوبه و فلفل سیاه به میزان لازم
طرز تهیه:
اول یک نکته بگم که اگه میخواهید شیله تون خوشمزه بشه باید حتما حتما از برنج ایرانی استفاده کنید ولی مهم نیست که برنج کامل باشه، من از برنج نیم دانه ایرانی استفاده میکنم. برنجهای هندی هم عطر و طعم خوبی ندارند و چون هر چقدر هم بجوشند لعاب ندارند و خرد نمی شوند برای این خوراک مناسب نیستند.
لپه رو یک ساعت خیس کنید، بعد آبش رو دور بریزید.
اول پیاز رو خرد کنید و با روغن(بهتره روغن حیوانی) تفت بدید فقط در حدی که سبک بشه.
لپه رو اضافه کنید و نمک و زردچوبه و فلفل سیاه بریزید و روش آب بریزید و بگذارید تا لپه پخته بشه.
سیب زمینی رو حبه قندی خرد کنید و اضافه کنید.
برنج رو هم شسته و داخل قابلمه بریزید و 20 الی30 دقیقه بگذارید تا برنج و سیب زمینی پخته بشه.
رشته پلویی رو خرد کنید و بشورید و داخل قابلمه بریزید و ده دقیقه هم رشته رو با مواد بپزید.
رب رو اضافه کنید و 5 دقیقه دیگه هم بگذارید بجوشه و طعم مواد با هم ترکیب بشه.
شام آماده است، با سبزی خوردن واقعا می چسبه.
نکته:
میزان غلظت این غذا بستگی به خودتون داره میتونید آبکی تر یا غلیظ تر درست کنید.
میتونید مقداری هم آب گوشت داخل شیله بریزید ولی من طعم اصلی این غذا رو بیشتر دوست دارم.
یعنی من عااااااااااشقتم با این غذاهات که دقیقاااااااا میدونم چیه
دستت درد نکنه مهربونم