سبزی خورشت تبریز(سبزی قورما)
مواد لازم:
لوبیا چشم بلبلی 1 پیمانه پلوپز
سبزی خورشت (تره و جعفری) نیم کیلو (مقدار جعفری کمی بیشتر از تره)
گوشت (ما معمولا برای خورشتها از ماهیچه گوساله استفاده میکنیم) 300 گرم
رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
آبغوره 3 قاشق غذاخوریپ
آبلیمو 1 قاشق غذاخوری یا 2 عدد لیمو عمانی
زعفران دم کرده مقداری
روغن مایع 2 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه
طرز تهیه:
ما معمولا گوشت خورشتی یک ماه رو یکجا با پیاز میپزیم و بعد به همراه آبگوشت داخل نایلون فریزر برای هر باز خورش جداگانه بسته بندی میکنیم و داخل فریزر نگه میداریم و هر وقت خورشتهای مختلف درست میکنیم یک بسته از گوشت رو داخل خورش میریزیم.
شما هم گوشت رو درشت خرد کنید و بپزید.
لوبیاها رو خیس کنید، اگه از لوبیا چشم بلبلی استفاده میکنید دوساعت خیس کردن کافیه، اما برای لوبیا قرمز یا چیتی بهتره از شب قبل خیس کنید.
تره و جعفری رو پاک کنید و نیم سانتی خرد کنید.(گاهی وقتها مامان من به سبزی این خورش مقدار خیلی کمی گشنیز و نعنا هم اضافه میکنه) سبزی رو بشورید.
لوبیا رو بگذارید بپزه، وقتی تقریبا پخته شد(خیلی زیاد نپزه چون یه مرحله پخت دیگه هم داریم) چون رنگ آبش تیره است اون رو توی آبکش بریزید تا آبش خالی بده.
روغن رو داخل قابلمه بریزید و سبزی رو داخل قابلمه بریزید و در قابلمه رو بگذارید تا سبزی نرم بشه.(جایی نرید چون یک دقیقه بیشتر طول نمیکشه اگه بیشتر بمونه میسوزه)
لوبیا رو اضافه کنید.
آبغوره و رب و آبلیمو و زعفران و نمک و فلفل رو اضافه کنید.
گوشت رو هم اضافه کنید و یک لیوان هم آب اضافه کنید. و در قابلمه رو بگذارید تا نیم ساعت خورش پخته و جا بیفته.
ده دقیقه آخر میتونید گوجه فرنگی رو نصف کنید و به خورش اضافه کنید. گوجه فرنگی در خورشهای تبریز خیلی استفاده میشه، یعنی در کنار اکثر خورشها گوجه فرنگی هم گذاشته میشه.
میتونید توی این خورشت آلوچه خشک هم بریزید، در صورت مصرف آلوچه اون رو خیس کنید و یک ربع آخر به خورش اضافه کنید.
من این خورش رو با رشته پلو خیلی دوست دارم، البته به همراه ماست و سبزی. که امروز هیچ کدومشون رو نداشتیم!
نکته:
ما معمولا لیمو عمانی رو می شکنیم و تخم ها و پوستش رو جدا میکنیم و فقط قسمت داخلی لیمو رو پودر میکنیم و برای خورشها ازش استفاده میکنیم. برای این خورش یک قاشق چایخوری کافیه. البته این مقدار بسته به ذائقه افراد میتونه بیشتر یا کمتر بشه، چون من دوست دارم طعم آبغوره غالب باشه مقدار لیمو رو کمتر میزنم.
اگه از لیمو عمانی درسته هم استفاده میکنید کافیه اون رو بشورید و با چنگال سوراخ کنید و توی خورش بندازید.