دنیای اسراء

پنجشنبه, ۲۰ مهر ۱۳۹۱، ۱۰:۴۷ ب.ظ

آش تنور

تو پست قبلی بهتون قول دادم یک آش بسیار خوشمزه با قوورما آموزش بدم، این آش با مواد کم طعم فوق العاده ای داره، البته اگه قوورما نداشتین هم میشه این آش رو درست کرد ولی با قورما خیلی خوشمزه تره.

 

 

مواد لازم:

بلغور دو پیمانه

نخود پخته شده یک پیمانه

پیاز یک عدد

گوشت قوورما برای هر نفر یک تکه 

نمک و روغن

 

طرز تهیه:

پیاز رو خرد کنید.

 

 

و در روغن تفت بدید تا سبک بشه.(توفصل پاییز که پیاز ریز توی بازار هست خیلی عالیه که از اون پیازها استفاده کنید. ده پانزده تا کافیه)

 

 

برای این آش بهتره از بلغور درشت استفاده کنید ولی اگه نداشتید مجبورید دیگه از بلغور معمولی استفاده کنید. بهتره بلغور رو چند ساعت خیس کنید تا زودتر پخته بشه و لعاب بندازه. آب بریزید و بلغور رو هم اضافه کنید.

 

 

وقتی بلغور پخت و لعاب انداخت نخود پخته شده رو بریزید. دیگه مامان صبر نکرده بود من عکس بگیریم. اگه نخود رو از شب قبل خیس کنید و بلغور رو هم چند ساعت، بعد از اینکه پیاز رو تفت دادید بلغور و نخود رو با هم بریزید و بگذارید پخته بشه.

 

 

گوشت قوورما رو داخل آش بریزید و بگذارید چند جوش هم با گوشت بخوره و طعم گوشت وارد آش بشه. همونطور که تو پست قوورما توضیح دادم معمولا برای آشها از خرده های گوشت که شور اشکنه گفته میشه استفاده میشه ولی چون شور اشکنه ها توسط من تناول شده بود و واسه آش نمونده بود دیگه از قوورما توش ریختیم.

 

 

همونطور که گفتم این آش بدون قوورما هم طبخ میشه، به این صورت که در موقع سرو روی آش رو ساری یاغ (روغن زرد)یا روغن کرمانشاهی میریزن و با پیاز داغ سرو میشه.  

این آش کاملا لعابدار و تقریبا غلیظه. 

 

 



نوشته شده توسط اسراء افسری
ساخت وبلاگ در بلاگ بیان، رسانه متخصصان و اهل قلم

پیوندها
طبقه بندی موضوعی

آش تنور

پنجشنبه, ۲۰ مهر ۱۳۹۱، ۱۰:۴۷ ب.ظ
تو پست قبلی بهتون قول دادم یک آش بسیار خوشمزه با قوورما آموزش بدم، این آش با مواد کم طعم فوق العاده ای داره، البته اگه قوورما نداشتین هم میشه این آش رو درست کرد ولی با قورما خیلی خوشمزه تره.

 

 

مواد لازم:

بلغور دو پیمانه

نخود پخته شده یک پیمانه

پیاز یک عدد

گوشت قوورما برای هر نفر یک تکه 

نمک و روغن

 

طرز تهیه:

پیاز رو خرد کنید.

 

 

و در روغن تفت بدید تا سبک بشه.(توفصل پاییز که پیاز ریز توی بازار هست خیلی عالیه که از اون پیازها استفاده کنید. ده پانزده تا کافیه)

 

 

برای این آش بهتره از بلغور درشت استفاده کنید ولی اگه نداشتید مجبورید دیگه از بلغور معمولی استفاده کنید. بهتره بلغور رو چند ساعت خیس کنید تا زودتر پخته بشه و لعاب بندازه. آب بریزید و بلغور رو هم اضافه کنید.

 

 

وقتی بلغور پخت و لعاب انداخت نخود پخته شده رو بریزید. دیگه مامان صبر نکرده بود من عکس بگیریم. اگه نخود رو از شب قبل خیس کنید و بلغور رو هم چند ساعت، بعد از اینکه پیاز رو تفت دادید بلغور و نخود رو با هم بریزید و بگذارید پخته بشه.

 

 

گوشت قوورما رو داخل آش بریزید و بگذارید چند جوش هم با گوشت بخوره و طعم گوشت وارد آش بشه. همونطور که تو پست قوورما توضیح دادم معمولا برای آشها از خرده های گوشت که شور اشکنه گفته میشه استفاده میشه ولی چون شور اشکنه ها توسط من تناول شده بود و واسه آش نمونده بود دیگه از قوورما توش ریختیم.

 

 

همونطور که گفتم این آش بدون قوورما هم طبخ میشه، به این صورت که در موقع سرو روی آش رو ساری یاغ (روغن زرد)یا روغن کرمانشاهی میریزن و با پیاز داغ سرو میشه.  

این آش کاملا لعابدار و تقریبا غلیظه. 

 

 

نظرات  (۲۰)

وای چه خوشمزه بشه این آش..نوش جونتون
پاسخ:
مرسی گلم
سلام اسرا جونم

یک کلام :عاااااااااااااااشقتم....

اونقدر حس خوب داره اینجا ...انگار دارم همه رو تست میکنم ومیچشم....

چه قدر زیباست تجدید خاطرات ...ومن ممنونم برای این حس وحالی که به من میدی
سلام.ایکاش منبع اصلی رو دوست خوب ذکر می کردیداین آش رو من قبلا توی وبلاگ دیگه ای خوندم دقیقا با این همین انشا.
صادق باشیم.
پاسخ:
سلام. منبع من مامان عزیزمه و من فقط عکاسی این کار رو کردم، و فکر نمیکنم غذای سنتی که از بچگی خوردم نیازی به منبع داشته باشه، حتما منبعی هم که شما میگید ترکن که دستورشون مثل اینجاست.
سلام وبلاگ زیبای دارین همشهری دستتون درد نکنه .غذاهای سنتی بیشتر برام خوشاینده چون خاطرات دوران بچگی برام تدایی میشه. کاسهایی از اشکنه قورما ی مادر بزرگ که به همسایه میبردیم خدا میدونه بادستای کوچکمون چطوری میرسندیم.
پاسخ:
سلام فهیمه جان، ممنونم همشهری خوبم. خوش بحالت پس تو خودت دیدی من فقط تعریفش رو از مامان و مامان بزرگم شنیدم.
خیلی عالیه خیلی خوشم اومد. ایشالله درستش میکنم
پاسخ:
خوشحالم سمیر جان
۲۳ مهر ۹۱ ، ۰۱:۵۱ قناد باشی
سلام یکی از بهترین آشها رو آموزش دادین هم ساده هم زیبا هم خوشمزه مخصوصا قدیما مادر بزرگم گوورما اتی ( گوشت قورمه) توی یه کوزه درست می کرد برای ما هم می فرستاد یادش بخیر
موفق باشید
پاسخ:
شاد باشی گلم
۲۴ مهر ۹۱ ، ۱۰:۲۸ اکـــــــــــــــــرم
خیلی تازگی داشت برام
ولی یه نکته؟ از چه آب با چه مقداری باید استفاده بشه؟
و جایگزین این گوشتی که نداریم بهتره چی استفاده کنیم؟
مرسی دوست عزیزم
پاسخ:
قربانت عزیزم
salam balghore chi?be jaye balghoor chi mishe rikht?asan az koja gi miad?
daste shomam dard nakone
پاسخ:
سلام، بلغور به گندمی یا جو گفته میشه که نیم پز میشه و بعد خشک میشه و قدیمها بوسیله سنگ آسیاب و امروزه بوسیله دستگاههای مخصوص خرد میشه.اگه ایران باشید که همه خواربار فروشی ها دارند و خارج از کشور هم معمولا پیدا میشه چون کشورهای عربی و ترکیه هم از بلغور استفاده میکنند. میتونی گندم رو بپزی بعد بریزی داخل غذاساز و خیلی کم خرد کنی تا به شکل نیم دانه دربیاد، دقت کن نمیخواهیم پوره بشه.
سلام اسرا جون انگار دیر رسیدم همه آش ها را خوردن ...باید خیلی خوشمزه باشه من که تا حالا نخوردم دستت درد نکنه دوست کدبانوی من
اسرای عزیز سلام
دستت درد نکنه دوست همزبانم!
عزیزم این آش کشک یا ماست نداره؟
وبلاگت خیلی جالبه خسته نباشی
خانم عزیز چرا رنگ این آش انقدر سفید هست؟ مزسی
سلام خانم گل
امروز اولین بارم بود اومدم وبت فوق العاده بود
شما واقعا هنرمندید.خوش بحال خونوادتون
دوستت دارم بازم پیشت میام
بوووووووووس
بای
سلام عزیزم خیلی عالیه
پاسخ:
سلام ممنونم عزیز
تا حالا آش تنور نخورده بودم
دستت درد نکنه
رنگش باید حتما سفید یاشه؟
نمی شه یه خورده عصاره زعفرون الیت هم بزنی توش  :دی
پاسخ:
اصالتش به همین رنگ سفیده، زعفران طعمش رو عوض میکنه
:*
پاسخ:
:)
تا حالا آش این رنگی ندیدم:دی
پاسخ:
امتحان کن جالبه

سلام دوست نازنین...حتما این آش رو می پزم مطمئنا خیلی خوشمزست.

مادربزرگ منم انواع و اقسام آش و آبگوشت و غذاهای سنتی رو طبخ میکردن با عصاره عشق(خدا رحمتشون کنه) . یکی از آشها که هنوز هم می پزیم و من عاشقشم شبیه آش تنور شماست منتهی بدون نخود و قورمه .ما میگیم آش کاچی و یه نوع آش هم به جای نخود ، ما لوبیا قرمز می ریزیم به اسم آش کشکک .

مرسی خانوم هنرمند و باسلیقه

 

پاسخ:

سلام باران جان

خدا مادر بزرگ نازنین شما و من رو رحمت کنه، من خیلی از غذاهای سنتی رو از مامان بزرگم یاد گرفتم.

خوشحال میشم بدونم اهل کجا هستید؟

قربانت عزیز

سلام اسرا جان، طاعاتتون قبول حق باشه.

خدا مادربزرگ عزیز شما رو هم رحمت کنه. واقعا تو ایام ماه رمضون جای خالی عزیزامون خیلی  بیشتر احساس میشه.

مامانبزرگ عزیزم اهل همدان بودن ، منم مثل شما خیلی از غذاهای سنتی و کلا فوت و فن آشپزی رو از مامانبزرگم یاد گرفتم.

اما عطر و طعم غذای مامانبزرگ مثل عطر حضورش ، چیز دیگه ای بود ...

ممنون از توجهت دوست نازنینم

پاسخ:

سلام باران عزیز

خدا رفتگان شما رو هم رحمت کنه، بله همینطوره. کلا مادر بزرگ یه موجود نازنین هست من الان خیلی حیفم میاد که از دستشون دادم.

موفق باشید و التماس دعا


سلام اسرا جان تبریز اومده بودیم یک آشی شبیه این در رستوران سبز ائل گلی خوردیم نمیدونم همینه یا نه ولی خیلی ترش مزه بود و ما فکر میکردیم آش دوغه از بس سفید و ترشه! چقدر دلم تنگ شده برای ائل گلی هیچ جای تبریز به اندازه ائل گلی به آدم آرامش نمیده امیدوارم بتونم دوباره اونجا رو ببینم 
پاسخ:

سلام لیلا جان، یا سوپ خامه ای بوده یا آش دوغ

تبریز کلا خوبه ائل گلی هم که دیگه معرکه است. خوشحال میشیم بازم به شهرمون تشریف بیارین

اسرا خانم سلام

من تازگیآ با سایتت آشنا شدمُ از رسپی هات استفاده میکنم

میخواستم ازت تشکر کنم بابت این همه زحمت و سلیقه 

پاسخ:
سلام عزیزم
ممنون از لطفتون

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی