آش تنور
مواد لازم:
بلغور دو پیمانه
نخود پخته شده یک پیمانه
پیاز یک عدد
گوشت قوورما برای هر نفر یک تکه
نمک و روغن
طرز تهیه:
پیاز رو خرد کنید.
و در روغن تفت بدید تا سبک بشه.(توفصل پاییز که پیاز ریز توی بازار هست خیلی عالیه که از اون پیازها استفاده کنید. ده پانزده تا کافیه)
برای این آش بهتره از بلغور درشت استفاده کنید ولی اگه نداشتید مجبورید دیگه از بلغور معمولی استفاده کنید. بهتره بلغور رو چند ساعت خیس کنید تا زودتر پخته بشه و لعاب بندازه. آب بریزید و بلغور رو هم اضافه کنید.
وقتی بلغور پخت و لعاب انداخت نخود پخته شده رو بریزید. دیگه مامان صبر نکرده بود من عکس بگیریم. اگه نخود رو از شب قبل خیس کنید و بلغور رو هم چند ساعت، بعد از اینکه پیاز رو تفت دادید بلغور و نخود رو با هم بریزید و بگذارید پخته بشه.
گوشت قوورما رو داخل آش بریزید و بگذارید چند جوش هم با گوشت بخوره و طعم گوشت وارد آش بشه. همونطور که تو پست قوورما توضیح دادم معمولا برای آشها از خرده های گوشت که شور اشکنه گفته میشه استفاده میشه ولی چون شور اشکنه ها توسط من تناول شده بود و واسه آش نمونده بود دیگه از قوورما توش ریختیم.
همونطور که گفتم این آش بدون قوورما هم طبخ میشه، به این صورت که در موقع سرو روی آش رو ساری یاغ (روغن زرد)یا روغن کرمانشاهی میریزن و با پیاز داغ سرو میشه.
این آش کاملا لعابدار و تقریبا غلیظه.