شله زرد نذری
سلام. فردا سالروز شهادت حضرت رقیه دختر سه ساله امام حسین(ص) است. بی مناسبت ندیدم واسه امشب دستور شله زرد رو بگذرام. شله زردی که برای عاشورا و شهادت امام حسین پخته شده و شب شهادت نازدانه ش پست میشه.
من مقدار مواد رو بر پایه یک پیمانه برنج میگم و شما اگر خواستید مقدار بیشتری درست کنید میتونید به نسبت مقدار مواد رو اضافه کنید.
مواد لازم:
پیمانه لیوان معمولی به گنجایش 250 میلی لیتر می باشد.
برنج یک لیوان(برای شله زرد سعی کنید حتما از برنج خوش عطر ایرانی استفاده کنید، اگه نیم دونه باشه که خیلی عالیه و کلی کارتون راحت میشه. در درجه بعد میتونید از برنج آشی هم استفاده کنید عطرش مثل برنج ایرانی نمیشه ولی شکل شله زرد خوب میشه ولی به هیچ عنوان از برنج خارجی و برنجهای هندی و پاکستانی استفاده نکنید چون شله زردتون نه عطر و طعم خوبی خواهد داشت و هر چقدر هم بجوشونید باز هم برنج شفته و به قول ما ترکها شیله نمیشه و باید کلی انرژی بگذارید و برنجها رو خرد کنید.)
شکر دو الی دو و نیم لیوان (این مقدار بستگی به این داره که دوست دارید شله زردتون خیلی شیرین باشه یا شیرینیش معمولی باشه)
آب هفت لیوان
گلاب یا عرق شاهسپرم 1.4 لیوان
خلال بادام 50 گرم(اگه میخواید داخل شله زرد خلال بادام بریزید حتما خودتون بادام بگیرید و خلال کنید و گرنه تو بازار خلال بادام زمینی بجای خلال بادام قالبتون میکنند.)
زعفران حدود 1.4 قاشق چایخوری زعفران ساییده(دقت کنید زعفران ساییده نه زعفران دم کرده) ولی در کل مقدار زعفران رو دقیق نمیشه گفت بستگی به مقدار ری برنجتون و کیفیت زعفران داره در حدی میریزیم که رنگ شله زرد، زرد خوشرنگ(به نظر من زرد پر رنگ بشه)
نوک قاشق از زعفران رو کنار بگذارید بقیه رو با مقداری آب جوش بگذارید دم بکشه.
طرز تهیه:
برنج رو از شب قبل با آب گرم خیس کنید. مقداری از زعفران رو داخل برنج بریزید تا برنج رنگ بگیره.
برنج به این شکل در میاد.
اگر برنجتون نیم دونه یا آشی بود که نیازی نیست چنگ بزنید اما اگه از برنج ایرانی کامل استفاده میکنید دستکش دست کنید و برنجها رو با دست خرد کنید. میگذاریم برنج کمی پخته بشه. تا تقریبا اینجوری بشه.
بعد شکر رو اضافه کنید و کامل هم بزنید تا شکر داخل برنج حل بشه.
روی حرارت بگذارید و هم بزنید دقت کنید که شله زرد باید مدام هم زده بشه تا ته نگیره.
باز مقداری زعفران اضافه کنید ولی مقداریش رو نگه دارید تا آخر سر داخل شله زرد بریزیم.(واسه اینکه عطر زعفران غالب باشه)
خلال بادام رو بریزید.(میتونید از شب خلال ها رو داخل گلاب خیس کنید تا خوشمزه تر بشه)
وقتی برنج کاملا پخت و وارفت گلاب یا عرق شاهسپرم رو بریزید. (میتونید عرق شاهسپرم رو هم امتحان کنید بجای گلاب عطر و طعم عالی به شله زرد میده، تبریز بجای گلاب معمولا از شاهسپرم استفاده میشه)
وقتی شله زرد جا افتاد باقی زعفران رو بریزید و خوب مخلوط کنید.
شعله رو خاموش کنید.من چون دوست دارم دونه های زعفران توی شله زرد دیده بشه تو این مرحله باز مقداری هم زعفران ساییده داخل شله زرد میریزم.
شله زرد رو از گاز بردارید، روی درش دم کنی بگذارید و یک ربع الی نیم ساعت بگذارید دم بکشه اینکار باعث میشه که زود آب نندازه (چون نیم ساعت میخواهیم شله زرد رو دم کنیم اگه روی گاز باشه حرارت گاز بعد از خاموش شدن هم ممکنه باعث بشه شله زرد ته بگیره.)
نگذارید شله زرد زیادی هم سفت بشه چون بعد از سرد شدن ترک میخوره.
این هم شله زرد تو ظرفهای کوچیک
قبول باشه و التماس دعا