دنیای اسراء

سه شنبه, ۲۸ آذر ۱۳۹۱، ۰۹:۳۹ ب.ظ

شله زرد نذری

گریه نکن! خرابه‏های شام، گهواره توست. هزاران فرشته برایت آغوش گشوده‏اند، گریه نکن! ارکانِ این هنگامه، روزی بر صخره‏های تاریخ نوشته خواهد شد.

 سلام. فردا سالروز شهادت حضرت رقیه دختر سه ساله امام حسین(ص) است. بی مناسبت ندیدم واسه امشب دستور شله زرد رو بگذرام. شله زردی که برای عاشورا و شهادت امام حسین پخته شده و شب شهادت نازدانه ش پست میشه.  

 

 

 من مقدار مواد رو بر پایه یک پیمانه برنج میگم و شما اگر خواستید مقدار بیشتری درست کنید میتونید به نسبت مقدار مواد رو اضافه کنید.

 

 

مواد لازم:

پیمانه لیوان معمولی به گنجایش 250 میلی لیتر می باشد.

برنج یک  لیوان(برای شله زرد سعی کنید حتما از برنج خوش عطر ایرانی استفاده کنید، اگه نیم دونه باشه که خیلی عالیه و کلی کارتون راحت میشه. در درجه بعد میتونید از برنج آشی هم استفاده کنید عطرش مثل برنج ایرانی نمیشه ولی شکل شله زرد خوب میشه ولی به هیچ عنوان از برنج خارجی و برنجهای هندی و پاکستانی استفاده نکنید چون شله زردتون نه عطر و طعم خوبی خواهد داشت و هر چقدر هم بجوشونید باز هم برنج شفته و به قول ما ترکها شیله نمیشه و باید کلی انرژی بگذارید و برنجها رو خرد کنید.)

شکر دو الی دو و نیم لیوان (این مقدار بستگی به این داره که دوست دارید شله زردتون خیلی شیرین باشه یا شیرینیش معمولی باشه)

آب هفت لیوان

گلاب یا عرق شاهسپرم 1.4 لیوان

خلال بادام 50 گرم(اگه میخواید داخل شله زرد خلال بادام بریزید حتما خودتون بادام بگیرید و خلال کنید و گرنه تو بازار خلال بادام زمینی بجای خلال بادام قالبتون میکنند.)

زعفران حدود 1.4 قاشق چایخوری زعفران ساییده(دقت کنید زعفران ساییده نه زعفران دم کرده) ولی در کل مقدار زعفران رو دقیق نمیشه گفت بستگی به مقدار ری برنجتون و کیفیت زعفران داره در حدی میریزیم که رنگ شله زرد، زرد خوشرنگ(به نظر من زرد پر رنگ بشه)

نوک قاشق از زعفران رو کنار بگذارید بقیه رو با مقداری آب جوش بگذارید دم بکشه.


 

طرز تهیه:

برنج رو از شب قبل با آب گرم خیس کنید. مقداری از زعفران رو داخل برنج بریزید تا برنج رنگ بگیره.

برنج به این شکل در میاد.

 

 

 

اگر برنجتون نیم دونه یا آشی بود که نیازی نیست چنگ بزنید اما اگه از برنج ایرانی کامل استفاده میکنید دستکش دست کنید و برنجها رو با دست خرد کنید. میگذاریم برنج کمی پخته بشه. تا تقریبا اینجوری بشه.

 

بعد شکر رو اضافه کنید و کامل هم بزنید تا شکر داخل برنج حل بشه.

 

 

روی حرارت بگذارید و هم بزنید دقت کنید که شله زرد باید مدام هم زده بشه تا ته نگیره.

 

 

باز مقداری زعفران اضافه کنید ولی مقداریش رو نگه دارید تا آخر سر داخل شله زرد بریزیم.(واسه اینکه عطر زعفران غالب باشه)

خلال بادام رو بریزید.(میتونید از شب خلال ها رو داخل گلاب خیس کنید تا خوشمزه تر بشه)


 

وقتی برنج کاملا پخت و وارفت گلاب یا عرق شاهسپرم رو بریزید. (میتونید عرق شاهسپرم رو هم امتحان کنید بجای گلاب عطر و طعم عالی به شله زرد میده، تبریز بجای گلاب معمولا از شاهسپرم استفاده میشه)


 

وقتی شله زرد جا افتاد باقی زعفران رو بریزید و خوب مخلوط کنید.

 

 

شعله رو خاموش کنید.من چون دوست دارم دونه های زعفران توی شله زرد دیده بشه تو این مرحله باز  مقداری هم زعفران ساییده داخل شله زرد میریزم.


 

شله زرد رو از گاز بردارید، روی درش دم کنی بگذارید و یک ربع الی نیم ساعت بگذارید دم بکشه اینکار باعث میشه که زود آب نندازه (چون نیم ساعت میخواهیم شله زرد رو دم کنیم اگه روی گاز باشه حرارت گاز بعد از خاموش شدن هم ممکنه باعث بشه شله زرد ته بگیره.)

نگذارید شله زرد زیادی هم سفت بشه چون بعد از سرد شدن ترک میخوره.


 

این هم شله زرد تو ظرفهای کوچیک





نوشته شده توسط اسراء افسری
ساخت وبلاگ در بلاگ بیان، رسانه متخصصان و اهل قلم

پیوندها
آخرین مطالب
طبقه بندی موضوعی

شله زرد نذری

سه شنبه, ۲۸ آذر ۱۳۹۱، ۰۹:۳۹ ب.ظ
گریه نکن! خرابه‏های شام، گهواره توست. هزاران فرشته برایت آغوش گشوده‏اند، گریه نکن! ارکانِ این هنگامه، روزی بر صخره‏های تاریخ نوشته خواهد شد.

 سلام. فردا سالروز شهادت حضرت رقیه دختر سه ساله امام حسین(ص) است. بی مناسبت ندیدم واسه امشب دستور شله زرد رو بگذرام. شله زردی که برای عاشورا و شهادت امام حسین پخته شده و شب شهادت نازدانه ش پست میشه.  

 

 

 من مقدار مواد رو بر پایه یک پیمانه برنج میگم و شما اگر خواستید مقدار بیشتری درست کنید میتونید به نسبت مقدار مواد رو اضافه کنید.

 

 

مواد لازم:

پیمانه لیوان معمولی به گنجایش 250 میلی لیتر می باشد.

برنج یک  لیوان(برای شله زرد سعی کنید حتما از برنج خوش عطر ایرانی استفاده کنید، اگه نیم دونه باشه که خیلی عالیه و کلی کارتون راحت میشه. در درجه بعد میتونید از برنج آشی هم استفاده کنید عطرش مثل برنج ایرانی نمیشه ولی شکل شله زرد خوب میشه ولی به هیچ عنوان از برنج خارجی و برنجهای هندی و پاکستانی استفاده نکنید چون شله زردتون نه عطر و طعم خوبی خواهد داشت و هر چقدر هم بجوشونید باز هم برنج شفته و به قول ما ترکها شیله نمیشه و باید کلی انرژی بگذارید و برنجها رو خرد کنید.)

شکر دو الی دو و نیم لیوان (این مقدار بستگی به این داره که دوست دارید شله زردتون خیلی شیرین باشه یا شیرینیش معمولی باشه)

آب هفت لیوان

گلاب یا عرق شاهسپرم 1.4 لیوان

خلال بادام 50 گرم(اگه میخواید داخل شله زرد خلال بادام بریزید حتما خودتون بادام بگیرید و خلال کنید و گرنه تو بازار خلال بادام زمینی بجای خلال بادام قالبتون میکنند.)

زعفران حدود 1.4 قاشق چایخوری زعفران ساییده(دقت کنید زعفران ساییده نه زعفران دم کرده) ولی در کل مقدار زعفران رو دقیق نمیشه گفت بستگی به مقدار ری برنجتون و کیفیت زعفران داره در حدی میریزیم که رنگ شله زرد، زرد خوشرنگ(به نظر من زرد پر رنگ بشه)

نوک قاشق از زعفران رو کنار بگذارید بقیه رو با مقداری آب جوش بگذارید دم بکشه.


 

طرز تهیه:

برنج رو از شب قبل با آب گرم خیس کنید. مقداری از زعفران رو داخل برنج بریزید تا برنج رنگ بگیره.

برنج به این شکل در میاد.

 

 

 

اگر برنجتون نیم دونه یا آشی بود که نیازی نیست چنگ بزنید اما اگه از برنج ایرانی کامل استفاده میکنید دستکش دست کنید و برنجها رو با دست خرد کنید. میگذاریم برنج کمی پخته بشه. تا تقریبا اینجوری بشه.

 

بعد شکر رو اضافه کنید و کامل هم بزنید تا شکر داخل برنج حل بشه.

 

 

روی حرارت بگذارید و هم بزنید دقت کنید که شله زرد باید مدام هم زده بشه تا ته نگیره.

 

 

باز مقداری زعفران اضافه کنید ولی مقداریش رو نگه دارید تا آخر سر داخل شله زرد بریزیم.(واسه اینکه عطر زعفران غالب باشه)

خلال بادام رو بریزید.(میتونید از شب خلال ها رو داخل گلاب خیس کنید تا خوشمزه تر بشه)


 

وقتی برنج کاملا پخت و وارفت گلاب یا عرق شاهسپرم رو بریزید. (میتونید عرق شاهسپرم رو هم امتحان کنید بجای گلاب عطر و طعم عالی به شله زرد میده، تبریز بجای گلاب معمولا از شاهسپرم استفاده میشه)


 

وقتی شله زرد جا افتاد باقی زعفران رو بریزید و خوب مخلوط کنید.

 

 

شعله رو خاموش کنید.من چون دوست دارم دونه های زعفران توی شله زرد دیده بشه تو این مرحله باز  مقداری هم زعفران ساییده داخل شله زرد میریزم.


 

شله زرد رو از گاز بردارید، روی درش دم کنی بگذارید و یک ربع الی نیم ساعت بگذارید دم بکشه اینکار باعث میشه که زود آب نندازه (چون نیم ساعت میخواهیم شله زرد رو دم کنیم اگه روی گاز باشه حرارت گاز بعد از خاموش شدن هم ممکنه باعث بشه شله زرد ته بگیره.)

نگذارید شله زرد زیادی هم سفت بشه چون بعد از سرد شدن ترک میخوره.


 

این هم شله زرد تو ظرفهای کوچیک



نظرات  (۱۸)

جالب بود مرسی. من خیلی جاها دیدم شکر رو بعد از ری کردن برنج اضافه میکنن. شما از همون اول ریختی.
قبول باشه و التماس دعا
به به! بسیار عالیییییییییییی... انشاالله خدا ازتون قبول کنه
۲۸ آذر ۹۱ ، ۲۳:۵۵ آموزشگاه یاقوت
عالی بود
پاسخ:
ممنون
ممنون بابت یاداوری شهادت حضرت رقیه ع عزادایهاتون مقبول درگاه الهی و حاجاتتون روا انشالله
شله زرد پرملات و سزاوار عزادارهای حسینی هستش دستتون درد نکنه
پاسخ:
عزاداری های شما هم قبول و التماس دعا دوست نازنین من
شهادت حضرت رقیه رو به شما دوست عزیز تسلیت میگم
پاسخ:
منم این ایام رو به شما تسلیت میگم و التماس دعا دوست عزیز
۲۹ آذر ۹۱ ، ۱۴:۰۳ یه خواننده
مثل همیشه عالی بود با دقیق ترین توضیحات
پاسخ:
ممنون خواننده عزیز، کاش اسمتون رو هم میدونستم
سلام اسرا جونم حالت چطوره خانوم گل امیدوارم که شاد و سلامت باشی .این روز را بهت تسلیت میگم و نذرتون هم قبول باشه شله زردهاتون خیلی قشنگ تزئین شده حتما کار خودته این عرق شاهسپرم فکر کنم مال خطه آذربایجان هست چون در فارس همچین چیزی نشنیدم و عطرش را نمیدونم که به چه صورته شاید اینجا عطاریها یا عرقیات فروشیها داشته باشن حتما میخرم ممنون عزیزم برای دستور عالیت .
سلام اسرا جون. وبلاگ بسیار جذابی دارید.با افتخار لینکتون کردم.شما هم اگر مایل بودین منو لینک کنید.
fek nemikoni chon farda chellast behtar bood ye up ham be monasebate in rooz bezariiiiiiiiiiiiiiiii asra jun?
پاسخ:
دسر انار هم تقدیم به شما دوست عزیز
سلام اسرا خانوم دستت درد نکنه خانمی تو دستور نوشتی: زعفران ساییده(دقت کنید زعفران ساییده نه زعفران دم کرده) , ولی تو تصاویر از زعفران دم کرده استفاده کردید !؟
پاسخ:
سلام ملیسا جان، مرسی به خاطر دقت نظرت، آره همون زعفران ساییده بود منظورم فقط یادم رفته بود بنویسم این مقدار رو با آب جوش دم میکنیم. اصلاح کردم.
قبول باشه.من یک کمی هم اخر کار کره اضافه می کنم.به نظرم خوب می شه.
سلام اسراء جان قبول باشه
منظور از پیمانه چه مقداره آخه من لیوان فرانسوی دسته دار ساده معمولا پیمانه می کنم.
پاسخ:
از هر پیمانه ای میتونی استفاده کنی فقط نسبتها رو رعایت کن.
سلام عزیزم
وبلاگ زیبائی راه اندازی کردی
مفید و آموزنده
اجرت با اقا امام حسین (ع)
پاسخ:

سلام نسرین جان

ممنونم از لطفتون

التماس دعا عزیزم

۰۳ فروردين ۹۲ ، ۱۳:۳۹ همسرسیدعلی-یه خواننده
دوست دارم...
پاسخ:
لطف دارید

اسرا جون دستور شله زرد عالی بود 

منم شله زرد نذری داشتم اولین بارم بود تنها هم بودم ولی دستور شما برای شله زرد عالی بود و خیلی کمکم کرد 

در ضمن خیلی خوشمزه شده بود

پاسخ:
خوشحالم مفید بوده عزیزم
من خودم برای شوهرم شله زرد درست میکنم.
پاسخ:
خوش بحال شوهرتون خانوم
سلام سایت زیبایی دارین از مطالب قشنگتون به خصوص آشپزی هاش لذت بردم.
پاسخ:
سلام و ممنون دوست عزیز
دستتون درد نکنه 
من و مامانم خیلی از دسرهاتون بخصوص ژله ها لذت بردیم!
پاسخ:
مرسی عزیزم

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی