دنیای اسراء

چهارشنبه, ۲۵ بهمن ۱۳۹۱، ۱۰:۴۱ ب.ظ

ماکارونی ایرانی

توی وبلاگ قصد نداشتم غذاهایی رو که همه بلدند پست کنم و هدف اصلیم ارائه غذاهای قدیمی بود که داشت فراموش میشد. اما بعد دوستهایی که بهم سر میزدند دستور غذاهای ساده رو هم میخواستند. برای همین تصمیم گرفتم غذاهای معمولی که همه بلدند رو هم پست کنم تا افرادی هم که اینجور دستورها رو میخوان هم دست خالی برنگردند.

ماکارونی یه غذای وارداتیه ولی این مدل بعداَ کاملا ایرانیزه شده و به سبک پلوهای خودمون طبخ میشه. 



مواد لازم: برای 4 نفر
ماکارونی 400 گرم( 100 گرم برای هر نفر) ماکارونی های کلفت و توخالی بهتره
گوشت چرخ کرده 300 گرم
پیاز  بزرگ یک عدد
فلفل دلمه رنگی 1.4 از هر رنگ (قابل حذف)
رب 2 قاشق غذاخوری پر
آبلیمو 4 قاشق غذاخوری یا دو عدد لیمو ترش تازه
نمک دو قاشق چایخوری
زردچوبه یک قاشق چایخوری
آویشن نصف قاشق چایخوری(قابل حذف)
ادویه پاستا یک قاشق چایخوری
اگه ادویه شما فلفلی نیست مقداری هم فلفل سیاه یا قرمز



طرز تهیه:
آب رو داخل قابلمه بگذارید بجوشه وقتی بجوش اومد ماکارونی رو بریزید هم میتونید خرد نکنید و یا اینکه چند تکه کنید. داخل آب جوش یک قاشق از نمک و یک قاشق زردچوبه و یک قاشق آبلیمو رو بریزید. اگه کیفیت ماکارونی خوب نباشه و احتمال بدید به هم بچسبه یک قاشق هم روغن مایع اضافه کنید. زردچوبه باعث میشه رنگ ماکارونی خوشرنگ بشه.(اینبار زردچوبه نداشتم بریزم)




تا ماکارونی در حال جوشه پیاز رو ریز خرد کنید و در روغن تفت بدید.



بعد فلفل ها رو خرد کنید و به پیاز اضافه کنید.(من همیشه فلفل دلمه رنگی توی فریزر دارم، چون همیشه توی دسترس نیست.)


بعد گوشت رو اضافه کنید و تفت بدید تا گوشت سبک بشه.


رب و یک قاشق چایخوری نمک و ادویه و آویشن رو اضافه کنید و رب رو هم تفت بدید.


آبلیمو رو اضافه کنید.



یک فنجان آب جوش داخل سس بریزید، میتونید از آب ماکارونی در حال جوش داخلش بریزید.


سس رو بگذارید 5 دقیقه بجوشه و جا بیفته.


ماکارونی رو آبکش کنید. و روش کمی آب ولرم بگیرید تا نشاسته اضافی ماکارونی گرفته بشه و ماکارونی خمیری نشه


ته دیگ میتونید سیب زمینی یا نان لواش بگذارید. اگه ته دیگ سیب زمینی میگذارید داخل روغن کمی هم زردچوبه بپاشید تا هم خوشرنگ و هم خوش طعم بشه.بعد روش نمک بپاشید. و لایه لایه ماکارونی و سس بریزید و مخلوط کنید.


درب قابلمه رو بگذارید وقتی بخار کرد روش دم کنی بگذارید و شعله رو خیلی کم کنید و بگذارید با حرارت ملایم دم بکشه.
با سیر ترشی و سالاد شیرازی در کنار خانواده خوردیم. خیلی هم چسبید.


اگه جعفری تازه داشتید خرد کنید و روی دیس بپاشید که ماکارونی رو خیلی خوش طعم میکنه.


نوشته شده توسط اسراء افسری
ساخت وبلاگ در بلاگ بیان، رسانه متخصصان و اهل قلم

پیوندها
طبقه بندی موضوعی

ماکارونی ایرانی

چهارشنبه, ۲۵ بهمن ۱۳۹۱، ۱۰:۴۱ ب.ظ

توی وبلاگ قصد نداشتم غذاهایی رو که همه بلدند پست کنم و هدف اصلیم ارائه غذاهای قدیمی بود که داشت فراموش میشد. اما بعد دوستهایی که بهم سر میزدند دستور غذاهای ساده رو هم میخواستند. برای همین تصمیم گرفتم غذاهای معمولی که همه بلدند رو هم پست کنم تا افرادی هم که اینجور دستورها رو میخوان هم دست خالی برنگردند.

ماکارونی یه غذای وارداتیه ولی این مدل بعداَ کاملا ایرانیزه شده و به سبک پلوهای خودمون طبخ میشه. 



مواد لازم: برای 4 نفر
ماکارونی 400 گرم( 100 گرم برای هر نفر) ماکارونی های کلفت و توخالی بهتره
گوشت چرخ کرده 300 گرم
پیاز  بزرگ یک عدد
فلفل دلمه رنگی 1.4 از هر رنگ (قابل حذف)
رب 2 قاشق غذاخوری پر
آبلیمو 4 قاشق غذاخوری یا دو عدد لیمو ترش تازه
نمک دو قاشق چایخوری
زردچوبه یک قاشق چایخوری
آویشن نصف قاشق چایخوری(قابل حذف)
ادویه پاستا یک قاشق چایخوری
اگه ادویه شما فلفلی نیست مقداری هم فلفل سیاه یا قرمز



طرز تهیه:
آب رو داخل قابلمه بگذارید بجوشه وقتی بجوش اومد ماکارونی رو بریزید هم میتونید خرد نکنید و یا اینکه چند تکه کنید. داخل آب جوش یک قاشق از نمک و یک قاشق زردچوبه و یک قاشق آبلیمو رو بریزید. اگه کیفیت ماکارونی خوب نباشه و احتمال بدید به هم بچسبه یک قاشق هم روغن مایع اضافه کنید. زردچوبه باعث میشه رنگ ماکارونی خوشرنگ بشه.(اینبار زردچوبه نداشتم بریزم)




تا ماکارونی در حال جوشه پیاز رو ریز خرد کنید و در روغن تفت بدید.



بعد فلفل ها رو خرد کنید و به پیاز اضافه کنید.(من همیشه فلفل دلمه رنگی توی فریزر دارم، چون همیشه توی دسترس نیست.)


بعد گوشت رو اضافه کنید و تفت بدید تا گوشت سبک بشه.


رب و یک قاشق چایخوری نمک و ادویه و آویشن رو اضافه کنید و رب رو هم تفت بدید.


آبلیمو رو اضافه کنید.



یک فنجان آب جوش داخل سس بریزید، میتونید از آب ماکارونی در حال جوش داخلش بریزید.


سس رو بگذارید 5 دقیقه بجوشه و جا بیفته.


ماکارونی رو آبکش کنید. و روش کمی آب ولرم بگیرید تا نشاسته اضافی ماکارونی گرفته بشه و ماکارونی خمیری نشه


ته دیگ میتونید سیب زمینی یا نان لواش بگذارید. اگه ته دیگ سیب زمینی میگذارید داخل روغن کمی هم زردچوبه بپاشید تا هم خوشرنگ و هم خوش طعم بشه.بعد روش نمک بپاشید. و لایه لایه ماکارونی و سس بریزید و مخلوط کنید.


درب قابلمه رو بگذارید وقتی بخار کرد روش دم کنی بگذارید و شعله رو خیلی کم کنید و بگذارید با حرارت ملایم دم بکشه.
با سیر ترشی و سالاد شیرازی در کنار خانواده خوردیم. خیلی هم چسبید.


اگه جعفری تازه داشتید خرد کنید و روی دیس بپاشید که ماکارونی رو خیلی خوش طعم میکنه.

نظرات  (۳۷)

۲۶ بهمن ۹۱ ، ۰۰:۱۲ محبوب خاتون
سلام اسرا جان مبارک باشه.وای که خیلی هوس انگیزه .حتما فردا شب درست میکنم.خیلی هوس کردم.
پاسخ:
سلام عزیزم. ممنون از لطفت.
نوش جونتون
وای دهنم آب افتاد. خوبی اسرا جان؟
موفق باشی عزیز
پاسخ:
مرسی عزیزم دلم
شاد باشی
عجب ماکارونییییییییییی خوشمزه ای شده
با آدم حرف میزنه
دستت درد نکنه عزیزم مثل همیشه با سلیقه و کدبانو...........
پاسخ:
نظر لطفته آرزو جان

خیلی هم عااااااااااااالی! ضمنا تصمیم خیلی خوبی گرفتی گلم که غذاهای روتین هم آموزش بدی! ممنووووووووووون:*
پاسخ:
قربانت عزیزم
عاشق ماکارونی ام با اینکه دیروز خوردم ولی بازم هوس کردم
دستت درد نکنه اسرا جونم
راستی منم اپم
منتظرتم
پاسخ:
کسی هست که عاشق ماکارونی نباشه
مرسی عزیزم
چشم عزیزم
 خیلی هم شیک خیلی هم مجلسی

تصمیم خوبی گرفتی چون من غذاهای ساده رو هم بلد نیستم.
به کمک این سایت تو دارم برا خودم یه پا آشپز میشم
بیشتر از خودم مامانم ذوق میکنه که کسی پیدا شده انگیزه آشپزی منو این همه تقویت کرده.
پاسخ:
مرسی ستاره عزیز
خوشحالم که تونستم بهتون برای سرآشپز شدن کمک کنم.
خدا مامانت رو برات حفظ کنه.
اسرای عزیزم بابت درست کردن سایتت بهت تبریک میگم و عذرخواهی میکنم که اینقده طول کشید لینکت را بذارم تو سایت ، همش یادم میرفت ، اما کلا من لینکدونیم را هنوز درست حسابی بهش نرسیدم و شرمنده خیلی از دوستام شدم .
برات آرزوی موفقیت دارم
پاسخ:
مرسی الی جان، خوش اومدی.
قربانت لطف کردی عزیزم
شما هم موفق باشی
سلام اسرا جون دستت درد نکنه هفته پیش وقتی ماکارونی را که خریده بودم باز کردم کلی تعجب کردم فکر کردم اشتباهی ورمیشل خریدم رفتم سراغ بعدی دیدم همه نازک شدن بعد که بیرون مارکهای دیگه را چک کردم اونا هم همین وضع را داشتن حالا باید بگردم ببینم دیگه اصلا ماکارونی ضخیم پیدا میشه این ماکارونی که درست کردی منو یاد اون قدیمی ها انداخت .
پاسخ:
سلام شاپرکی خودم. آره دیگه اکثر ماکارونی ها نازک شدن، مامان من هم ماکارونی های نازک رو دوست داره و هر وقت میریم خرید میگه از این نازکها بردار.ولی اون ماکارونی های توخالی قدیمی یه چیز دیگه است.
سلام خانومی خسته نباشی و دستت درد نکنه مثل همیشه عالی
پاسخ:
مرسی
سلام کدبانو.
سه ساعته تو سایتتونم و کلی لذت می برم! من فردا عصر مایل به شب مهمون دارم و اصلا قراری مبنی بر اینکه شام بهشون بدیم نذاشتیم! واسه همین میخوام یه یچزی تو مایه های عصرونه بدم.
تصمیم گرفتم ساندویچ همبرگر درست کنم با ساندویچ پین ویل و ژله خرده شیشه و سالاد ماکارونی قبلش هم با گلاسه ی پرتغال پذیرایی کنم.
به نظرتون ترکیبش خوبه؟ افراطیه؟ کمه؟ چطوریه؟
میشه یه ترکیب خوب بهم پیشنهاد بدین؟؟!
خیلی خیلی امیدوارم تا فردا صبح لااقل این پیغامم رو ببینید و جواب بدید!
خیلی منتظرم
ز
پاسخ:
سلام سمیه جان
امیدوارم مهمونی خوبی داشته باشی
من  پیراشکی گل یا پیراشکی مرغ و پروتوفلیو و ناپلئونی پنیر رو هم بهت پیشنهاد میکنم.
البته انتخابهای خودت هم خوبه.
کم که نیست دو مدل غذا و یک مدل دسر کافیه.
شرمنده که دیر شد متاسفانه دیروز به سایت سر نزدم
 یه پیشنهاد واسه دوستان عزیز دارم .ماکارونی رو که آبکش کردید روش آبسرد بگیرید و یه کم اینور و اونور کنید تا لعاب ماکارونیها بره و زنده تر بشن بعد بریزید داخل ماهیتابه روی سسی که قبلا درست کردی و با دو تا قاشق حسابی زیر و روش کنید بعد بذارید ده بکشه . با این روش طعمش وایییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییی
پاسخ:
خوش یاد آوری کردی ملیسا جان روی ماکارونی حتما باید بعد از آبکش کردن آب گرفته بشه، البته من آب ولرم میگیرم چون آب سرد باعث میشه ماکارونی کمی سفت بشه و هم اینکه دماش افت میکنه و دم کشیدنش زیاد طول میکشه.
مرسی بخاطر نکات خوبت
وای خدای من شکل و قیافش که محشر شده حتما طعمش هم عالیه. من هرچی هم رب میریزم ماکارونیام خوشرنگ نمیشه.
پاسخ:
لطف داری سمیر جان، موقع جوشوندن اگه توی آب کمی زردچوبه بریزی ماکارونی هم خوشرنگ و هم خوش طعم میشه.

سلام اسرا جون

واقعا از وبت کیف می کنم.من عاشق آشپزیم.شاید باور کنی اما بیشتر غداهارو حتی واسه یه بارم که شده درست کردم

اما یه مشکل خیلی ساده دارم و اونم اینه که من هر کاری می کنم ژله ام از قالبم در نمیاد تا بتونم ژله های قشنگ تو وبو درست کنم؟یه راه حل آسون نداری؟

واقعا ازت ممنون میشم.

ابزار انلاین تبدیل درجه سانتیگراد به فارنهایت و بلعکس برای سایت شما
http://sma-2010.blogfa.com/post-106.aspx

سلام لینکتون کردم خوشحال میشم  شما هم لینک کنید ممنون
پاسخ:
سلام، خیلی خوش آمدید، لینکتون کردم عزیزم
من نه قدر ائلیرم، بو ماکارونی نی یاخجی چیخاردا بیلیمرم!!!!!!
پاسخ:
عزیزم کیفیت خود ماکارونی هم خیلی مهمه سعی کن از مارکهای خوب استفاده کنی و اینکه همه نکات رو به دقت مراعات کن حتما خوب میشه.
سلام.خسته نباشید.واقعا که خیلی سلیقه دارید.خیلی سایت خوبی هست.من در گرگان زندگی میکنم و تازه ازدواج کردم و سایت شما بهم کمک میکنه تا غذاهای خوبی درس کنم.مرسی
پاسخ:
سلام، خوش آمدید دوست عزیز و خوشحالم از مطالب سایت استفاده میکنید.
یا علی
من شخصا از اینکه پیاز تو غذا دیده بشه اصلا خوشم نمی یاد :دی
ولی چند وقته از عصاره پیاز الیت استفاده می کنم که حرف نداره ;)
پاسخ:
ولی من عاشق پیاز تو غذا هستم، البته کاملا ریز خرد میکنم
واااااااااااااااای.من عاااااااشق ماکارونی ام خعلی زیاد ازاینجا تا آسمونا هه.واقعا روز وشب بهم بدن ماکارونی بخورم سیر نمیشم
پاسخ:
نوش جونت عزیز
وای عالیه فقط ته دیگش کمه;)
پاسخ:
مرسی، یادم رفت ته دیگش رو کنارش بگذارم
مرسی اسرا جان :)
منم گرسنم شد آخه من یکی از طرفدارهای پروپا قرص ماکارونی هستم هرنوعیش باشه دوست دارم چون از خوردنش لذت میبرم.
خیلی خوب و عالی توضیح داده بودی خانم گلم.
این آدرس میل منه v_yasamin@yahoo.com
پاسخ:

لطف داری عزیزم

نوش جونت 

ممنونم از این که روش درست کردن غذا ها رو به ما ها یاد می دی اسرا جان

پاسخ:
مرسی عزیزم

خیلی خوب بودمرسی
پاسخ:
ممنون
سلام ..اولش نگران آشپزی بودم الان که یه ساعتی میشه اینجا رو می گردم..خیالم راحت شد که منم می تونم آشپزی کنم......مرسیییی
پاسخ:
سلام. خوشحالم دوست عزیز
مرسیl
پاسخ:
ممنون
سلام اسرای عزیزم متشکرم از غذاهای خوشمزه ای که یاد می دید اگه براتون امکان داره برامون یکسری از غذاهای کودکان بین یک تا دو ساله را آموزش بدید همین طور صبحانه عصرانه ها و میان وعده های مقوی متناسب این گروه سنی را برامون تو سایت بذارید بیصبرانه منتظریم ممنون از لطف شما عزیز 
پاسخ:
سلام فرشته جان، سعی میکنم در موضوعات سایت بگردید موضوعی با نام غذای مدرسه که برای بچه ها مناسب هست رو گذاشتم
آخ گشنم شد منم می خوام
وای خوش بحال خونوادت .دلم اب شد .مممممممممممممممممممرسی
پاسخ:
لطف داری عزیزم

سلام

ممنون بسیار مفید بود

پاسخ:

سلام

مرسی عزیزم

بسیار بد بود مخصوصا ماکارانی بد مزه بود
پاسخ:
مگه خوردین!
سلام اسرا جان من ماکارونی رو واسه ناهار درست کردم خیلی خوشمزه شد ممنون از دستور پختت
پاسخ:
سلام نوش جان
مرسی مامانم خونه نبود من از راهنمایی شما استفاده کردم بازم ممنونم ازتون
پاسخ:
نوش جان
خیلی ممنونم من 14 سالمه اینو درست کردم مامانم اومد خونه دهنش باز موند دستت درد نکنه!!!!!به وبلاگ منم سر بزن!!!متشکرم
خیلی ممنونم من 14 سالمه اینو درست کردم مامانم اومد خونه دهنش باز موند دستت درد نکنه!!!!!به وبلاگ منم سر بزن!!!متشکرم
پاسخ:
نوش جون شما و مامانتون.  حتما عزیزم
وای من عاشق ماکارونی ام ولی همسرم بدش میاد!دستت درد نکنه اسرا جونم.به نظرم فلفل هم سس ماکارونی رو خوشمزه میکنه.
پاسخ:
بله مسلما فلفل خوشمزه میکنه چون ادویه پاستایی که من استفاده میکنم داخلش فلفل داره دیگه در مواد لازم فلفل رو ننوشته بودم ولی با تذکر شما به پست اضافه کردم، ممنون
۲۶ تیر ۹۳ ، ۱۹:۱۱ یک دختر کرد
سلام من امروز با سایت شما آشنا شدم با اینکه چند ساله سایتها و وبلاگ های مختلف مربوط به آشپزی رو همراهی میکنم اما امروز فهمیدم شما حرف نداری و دیگه به هیچ جا سر نمیزنم. پایدار باشی اسرا خانم ( راستی منم ارشد مشاوره دارم و مطمئنم با لطف شما آشپز خوبی هم میشم). یک دختر کرد
پاسخ:
سلام
خوشحالم از آشنایی شما
ممنونم از لطفتون، منم مطمئنم عزیزم البته نه بخاطر من بلکه بخاطر علاقه خودتون
سلام من همه این کارا را انجام میدم ماکارونی خیلی خورد میشه علتش چیه

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی