تیرامیسو(tiramisù)
تیرامیسو یک دسر محبوب و معروف ایتالیاییه که جدیدا در ایران هم خیلی طرفدار پیدا کرده و اکثر قنادی ها هم به صورت تک نفره آماده فروش دارند البته قیمتش بماند که اصلا تناسبی با مواد مصرفیش نداره، این تیرامیسو رو من فکر کنم یک سالی میشه درست کرده بودم و تو آرشیوم داشتم اما به کل یادم رفته بود تا اینکه چند هفته پیش مهمون یک دوست خوب و نازنین بودم و اتفاقا ایشون در کنار تدارکات خوشمزه دیگه ای هم که دیده بود تیرامیسو هم درست کرده بود اون هم عجب تیرامیسویی، باید اعتراف کنم خیلی خوشمزه تر از تیرامیسویی که من درست میکنم ولی حیف که انقدر خورده بودم که فقط تونستم یه تیکه کوچیک بخورم و این بود که من به یاد آرشیوم و تیرامیسو افتادم، متاسفانه از برش خوردش عکس ندارم، کاش خونه سرگل عزیزم عکس از برش خورده تیرامیسو میگرفتم.
برای تهیه تیرامسیو مواد زیادی لازم ندارید فقط باید کیک اسفنجی یا بیسکوییت لیدی فینگر که اون هم همون کیک اسفنجیه که به اندازه انگشت دست درست میشن داشته باشید ولی من بجای اونها از بیسکوییت پتی پور خودمون استفاده میکنم و از نتیجه کار هم کاملا راضی هستم، هم طعمش خوبه و هم قیمتش بصرفه است، آخه بیسکوییت لیدی فینگر خیلی گرونه واسه هر دونش باید حدود هزار تومان خرج کنید، ولی خوب میشه تو خونه هم تهیه کرد اگه خدا قسمت کنه یکبار درست میکنم و دستورش رو براتون میگذارم، ولی فعلا از همون پتی پورهای خودمون استفاده میکنیم.
ماده دوم پنیر هست که اصالتا از پنیر ماسکارپونه استفاده میشه، پنیر ماسکارپونه پنیری که از خامه تهیه میشه و شوری نداره و طعم بی نظیری به دسرمون میده، جایگزین این پنیر میشه از پنیر خامه ای استفاده کرد ولی باید چند ساعتی داخل آب بندازید تا شوریش بره ولی چون ماسکارپونه طعم خاصی داره و اینکه در دسترس هم هست و شرکت کاله تولید میکنه و قیمتش هم تفاوت چندانی با پنیر خامه ای نداره پس نتیجه میگیریم که پنیر ماسکارپونه رو با پنیر خامه ای جایگزین نکنید.
خوب بریم سراغ دستور
مواد لازم:
بیسکوییت پتی پور به تعداد مورد نیاز (من از دو نوع ساده و کاکائویی استفاده میکنم تا رنگ دسرمون دو رنگ بشه.
پنیر ماسکارپونه یک بسته(200 گرم)
خامه فرم گرفته 400 گرم
قهوه دم کرده یک پیمانه
شکر یک الی دو قاشق
پودر کاکائو و شکلات به میزان نیاز
طرزتهیه:
برای قهوه میتونید از قهوه اسپرسو استفاده کنید که چون میزان تلخی این قهوه زیاد طعم قهوه توی دسر خیلی ملموس خواهد شد میتونید از قهوه فرانسه یا قهوه ترک هم استفاده کنید که تلخی ملایم تری دارند، اگه به هر دلیلی این قهوه ها رو در دسترس نداشتید میتونید از نسکافه استفاده کنید، یک لیوان آب جوش رو داخل ظرف بریزید و یک قاشق سرپر قهوه رو داخل آب جوش حل کنید.
یک قاشق شکر هم داخل قهوه اضافه کنید. با کم و زیاد کردن میزان شکر شیرینش رو خودتون با ذائقه تون تنظیم کنید.
من برای تهیه خامه فرم گرفته از خامه قنادی سروین استفاده میکنم.400 گرمش رو جدا کردم و گذاشتم کمی نرم بشه.
بعد با همزن حدود 8 دقیقه با همزن میزنیم.
تا کاملا سفت بشه و فرم بگیره.
پنیر رو اضافه کنید.
با هم زن بزنید تا یکنواخت بشه.
دو طرف بیسکوییت رو با قلمو قهوه بمالید و ته ظرف سرو رو بیسکوییت می چینیم. میتونید بیسکوییت ها رو داخل قهوه بزنید و سریع خارج کنید برای این کار باید قهوه ولرم باشه چون اگه داغ باشه خیلی زیاد قهوه رو جذب میکنه و دسرتون خیلی شل میشه.
اگه میخواهید دسرتون خوب برش بخوره بیسکوییت ها رو نباید زیاد خیس کنیم،
من از دو نوع بیسکوییت ساده و کاکائویی استفاده کردم با اینکار دسرمون دو رنگ میشه.
مقداری از کرممون رو روی بیسکوییت ها می ریزیم و صافش میکنیم.
باز دو طرف بیسکوییت ها رو قهوه می مالیم و روی لایه اول می چینیم.
و باز از کرم روی بیسکوییت ها میریزیم تا بیسکوییت و کرممون تموم بشه.
روی دسر رو پودر کاکائو الک میکنیم.
روش رو سلفون میکشیم و یک روز داخل یخچال استراحت میدیم تا دسرمون آمده سرو بشه.
زمان سرو روی دسر رو شکلات رنده میکنیم من از دو نوع شکلات سیاه و سفید استفاده کردم.
نکات:
میتونید با مقداری کاکائو کرمتون رو کاکائویی کنید.
بعضی ها داخل دسر از گردو و موز استفاده میکنند که اینجوری دیگه تبدیل به کیک تولد میشه و اصالتون رو از دست میده.
برای این دسر میتونید از کیک اسفنجی، بیسکوییت لیدی فینگر، بیسکوییت پتی پور، شیرینی لطیفه یا از کیک های تی تاپ استفاده کنید.
میتونید روی دسر با گردو یا پودر پسته تزیین کنید.
این دسر رو میتونید به صورت یکنفره هم آماده کنید.