ماست خانگی
نه بابا به خودم امیدوارم شدم، چهارمین و آخرین پست امشب.
ماست خانگی یه چیز دیگه است نه توش نشاسته داره نه از شیر خشک درست شده و نه مواد نگه دارنده داره، کاری هم نداره درست کردنش ،اگه یکبار تو خونه ماست درست کنید دیگه مطمئنم اگه تنبل نباشید ماست آماده نمی خرید.
دو تا نکته رو برای داشتن یک ماست خوب باید توجه کنید. یکی استفاده از شیر خوب، یعنی شیر پاستوریزه بدرد بخور نیست باید از شیر های لبنیاتی و چرب استفاده کنید.
نکته دوم ماستی که به عنوان مایه استفاده میشه خیلی مهمه، اگه ماست شیرین باشه، ماستتون شیرین میشه و اگه ترش باشه ماست شما ترش خواهد شد، پس بسته اینکه میخواهید ماست روی برای چه موردی استفاده کنید مایه تون رو متناسب با اون انتخاب کنید. اگه مایه ماستتون بی طعم باشه ماست تهیه شده شما هم بی طعم و بی مزه خواهد شد، پس از ماست با کیفیت خوب استفاده کنید.
طرز تهیه:
شیر یک لیتر
ماست دو قاشق اگه ماستتون رقیق بود نصف لیوان بریزید
طرز تهیه:
شیر رو داخل قابلمه بریزید و روی شعله ملایم بگذارید وقتی بجوش اومد یک ربع تا بیست دقیقه بجوشونید تا شیر غلیظ تر بشه. اینکار باعث میشه ماست سفت تری داشته باشید.
اگر ماست سفت نمی خواهید داشته باشید نیازی نیست این مدت رو بجوشونید فقط وقتی بجوش اومد خاموشش کنید.
شیر رو داخل ظرفی که میخواهید ماست رو در اون بگیرید بریزید. بهترین ظرف برای اینکار ظروف سفالیه و البته سفالی بهتره که لعاب نداشته باشه چون آب ماست رو میکشه و ماست شما سفت تر میشه.
اجازه میدیم شیر خنک بشه در حدی که وقتی انگشت کوچیکمون رو داخلش میزنیم و چند ثانیه نگه میداریم باید حرارت شیباعث بشه انگشتمون گزگز کنه، نباید خیلی داغ باشه که انگشتمون رو بسوزونه و نه خنک شده باشه. حدود 40 تا 45 درجه سانتیگراد اگه دماسنج داشته باشید.
اگه ماستتون سفته با یکی دو قاشق شیر رقیق کنید. ولی اگه شله نیازی نیست.
مایه رو داخل شیر بریزید و هم بزنید تا کامل مخلوط بشه.
من با هم زن فنری یکی دو دور میزنم.
بعد روش رو دستمال تمیز بندازید تا بخار شیر داخلش ریخته نشه.
اگه جای گرم دارید مثل کنار رادیات یا بخاری بگذارید اونجا یک شب بمونه اگر هم نه روش رو با پتو یا یه چیز کلفت بپوشونید تاجاش حسابی گرم باشه و بگذارید ماست کامل ببنده.
12 ساعت بعد وقتی ماست بسته شد منقلش کنید داخل یخجال. اگه همون روز قاشق بزنید ماست خیل یاب میندازه و ماست رقیق یخواهید داشت بهتره یک روز داخل یخجال بمونه بعد استفاده کنید.
سلام عزیزم . خدا قوت .
عجب ماست سفتی درست کردی خوااااااهر . به نکته های جالبی اشاره کردی . من بعضی هاشونو نمی دونستم .
چرا ماست من همیشه یه عالمه آب میندازه ؟ چرا ؟؟؟؟؟؟
خوشحال میشم به وبلاگ منم سر بزنی .
http://cheftaranom.blogfa.com