حلوای شیر
آمد رمضان و مقدمش بوسیدم در رهگذرش طبق طبق گل چیدم
من با چه زبان شکر بگویم که به چشم یک بار دگر ماه خدا را دیدم
حلول ماه پرخیر و برکت رمضان را خدمت دوستان عزیزم تبریک عرض میکنم، امیدوارم بتونیم از برکات این ماه پرفیض و برکت حداکثر استفاده رو ببریم، و همدیگه رو هم از دعای خیر بهرمند کنیم، من که بشخصه خیلی زیاد محتاج دعای دوستان خوبم هستم. اگه تونستید از دستورات سایت در ماه مبارک رمضان استفاده کنید، دعای خیرتون در سر سفره های افطار بهترین و باارزش ترین قدرانی برای من محسوب میشه.
برای اولین رسپی ماه رمضان یک حلوای ساده ولی خوشمزه رو در نظر گرفتم، در آرشیو حلواها میتونید رسپی چند نوع حلوای خیلی خیلی خوشمزه رو مشاهده کنید که برای ماه رمضان و سفره های افطار میتونید استفاده کنید.
مواد لازم:
آرد یک لیوان معمولی با گنجایش 250 میلی لیتر
شکر یک فنجان ارکوروک فرانسه (همونی که توی عکس هست)یا دو سوم لیوان معمولی معادل 150 میلی لیتر حداکثر تا یک لیوان
شیر یک لیوان
مخلوط روغن مایع و کره حداکثر نصف لیوان (من 20 گرم کره و مابقی رو روغن مایع استفاده میکنم) من کمتر استفاده میکنم
گلاب نصف فنجان
پودر هل نصف قاشق مرباخوری
زعفران دم کرده غلیظ سه تا چهار قاشق غذاخوی
طرز تهیه:
در اکثر دستوراتی که برای حلوای شیر در سایت های دوستان دیدم مقدار بیشتری روغن و شکر برای حلوا ذکر کردند، ولی چون من حلوای چرب و شیرین رو نمیتونم بخورم، یعنی اگه راستش رو بخواید اگه روی حلوای روغن باشه دیگه دل منو میزنه و نمیتونم حتی یک قاشق هم بخورم برای همین مقدار شکر و روغنش رو تا حد امکان کم کردم، شما میتونید حداکثر موادی رو که گفتم استفاده کنید، فقط مشکلی که کم کردن روغن بوجود میاره اینه که شکل دادن به حلوا سخت میشه،برای اینکار دستتون رو کمی چرب کنید تو دست حلوا رو بشکل توپ در میاریم و بعد توی بشقاب پهن میکنیم و بشکل دلخواه شکل میدیم.شکر رو داخل قابلمه بریزید.
شیر رو اضافه کنید.
هل رو هم اضافه کنید.
گلاب رو بریزید.
روی حرارت ملایم بگذارید و هم بزنید تا شکر حل بشه، لازم نیست زیاد بجوشه فقط شکر حل بشه کافیه.
زعفران رو بریزد و کنار بگذارید.
آرد رو روی شعله بگدارید و تفت بدید تا خامی آرد کامل گرفته بشه، نیم ساعت تا 40 دقیقه باید آرد تفت داده بشه تا وقتی که آرد تو توی دهان میگذارید حالت خمیری پیدا نکنه و به کام نچسبه و بوی خامش گرفته بشه.
روغن رو بریزید و باز کمی تفت بدید.
تا روغن کاملا جذب آرد بشه.
مخلوط شیر و شکر رو بریزید.
سریع هم بزنید تا کامل جذب مواد بشه، از روی حرارت بردارید.
با پشت قاشق حسابی مواد رو هم بزنید تا گلوله آرد داخل حلوا نمونه و کاملا یکنواخت بشه.
داخل بشقابی که میخواید سرو کنید بریزید و به دلخواه تزیین کنید.
این مدل تزیین رو از رو دست ساناز جان دوست اینستاگرامیم درست کردم.