دنیای اسراء

سه شنبه, ۳۱ تیر ۱۳۹۳، ۰۷:۳۵ ب.ظ

بامیه

رسپی های زیادی برای بامیه در نت هست ولی تا جایی که من فهمیدم این رسپی که مال خانم جمشیدیان هست بهتر از بقیه ست، البته باید همه نکاتی رو که در رسپی هست بدقت رعایت کنید تا بامیه خوبی داشته باشین.پس کامتون رو با بامیه های خونگی خوشمزه خودتون پز شیرین کنید.

مواد لازم بامیه:

آرد-قنادی--------------------------------------------------- 1 لیوان

آب----------------------------------------------------- 1 لیوان

تخم مرغ---------------------------------------------- 2 – 3 عدد

روغن جامد یا کره------------------------------------- 1 قاشق سوپخوری

شربت قوام آمده ------------------------------------- 2 قاشق سوپخوری

روغن-------------------------------------------------- برای سرخ کردن

مواد لازم شربت:

شکر 750 گرم
آب یک لیوان
گلاب نصف لیوان
زعفران دم کرده یک قاشق سوپخوری
آبلیمو یک قاشق سوپخوری



طرز تهیه:
اول از همه باید شربت رو آماده کنیم.مهمترین مسئله برای داشتن یه بامیه خوشمزه شربت بامیه است و اینکه شربت مهمترین علت پوک شدن یا برعکس خمیری شدن بامیه میشه.... روش درست کردن شربت خیلی مهمه، تا جاییکه میشه شربت رو حتی روز قبل یا چندین ساعت قبل تهیه کنید و بذارید تو دمای محیط تا خنک بشه.
شکر رو آب و گلاب رو داخل قابلمه بریزید هم بزنید تا شکر داخل آب حل بشه، بعد روی گاز بگذارید دیگه اصلا نباید هم بزنید.

 

اگه اطراف قابلمه شکرک زد با قلموی آغشته به آبلیمو روش میکشیم تا مرطوب بشه.این شربت 7 – 8 دقیقه با حرارت ملایم بجوشد تا قوام بیاد، آبلیمو رو بریزید و اجازه بدید یکی دو جوش بزنه.




من عطر و طعم زعفران رو خیلی دوست دارم برای همین داخل شربت بامیه از یک قاشق زعفران دم کرده استفاده کردم، بعد از اینکه شربت رو از حرارت برداشتم زعفران داخلش ریختم و قاطی کردم.
شربت رو بگذارید کنار تا خنک بشه.



 آب را داخل قابلمه میریزیم و روی شعله میگذاریم 1 قاشق سوپخوری روغن جامد یا کره را به آب اضافه میکنیم.




اگر بخواهیم زولبیا و بامیه رنگ قهوه ای و برشته شده داشته باشند از شربت آماده بامیه 2 قاشق داخل مواد آنها اضافه میکنیم.




آب و روغن و شربت که کاملاً حل شد و به جوش آمد یک مرتبه آرد را اضافه میکنیم.





و با قاشق هم میزنیم.




با پشت قاشق خمیر رو فشار بدین تا خمیر یکنواخت بشه.





بعد از اضافه کردن آرد باید ده الی بیست دقیقه این خمیر را روی شعله بپزیم، تا خمیر پخته شود. بعد از کمی خمیر سفت میشه و هم زدنش سخت میشه ولی حتما این مدت زمان رو باید طی کنه. یک نکته مهم که من حین پخت بهش رسیدم اینه که خمیر رو حتما داخل قابلمه تفلون بپزید چون در غیر اینصورت آردها همونطور که توی عکس می بینید به قابلمه می چسبه.

بعد از این مدت خمیر صدای جلز و ولز میده که نشان دهنده پخت خمیره.





خمیر رو به کاسه همزن منتقل کنید و بگذارید در محیط سرد بشه، داخل یخچال نگذارید.

بعد از خنک شدن خمیر یکی از تخم مرغ ها را اضافه کنید و هم بزنید.





در این مرحله خمیر حالت تکه تکه پیدا میکنه به همزدن ادامه بدید تا یکنواخت بشه.

  
تخم مرغ دوم رو اضافه کنید و باز حسابی هم بزنید تا مواد مخلوط بشه.

شاید هم زدن خمیر مشکل بشه ولی مهم نیست هم بزنید، تخم مرغ سوم رو هم اضافه کنید و هم بزنید، خمیر در این مرحله نباید خیلی سفت و نه شل باید به حدی که وقتی داخل قیف میریزیم خیلی سخت از قیف خارج نشه و اینکه شل هم نباشه که شکلش رو از دست بده. اگه از تخم مرغ متوسط استفاده کنید خمیر سه تا تخم مرغ می بره ولی اگه تخم مرغتون درشت بود آخری رو با چنگال هم بزنید و نصفش رو به خمیر اضافه کنید و خیمر رو هم بزنید اگه غلظت خمیر خوب بود، نصف تخم مرغ رو نریزید ولی اگه خمیر سفت بود نصف دیگه تخم مرغ رو هم بریزید و هم بزنید.




روغن رو داخل قابلمه بریزید در حدی که ارتفاع روغن داخل قابلمه 5 سانت باشه، برای اینکه روغن زیادی استفاده نشه بهتره از قابلمه کوچیک استفاده کنید. فعلا قابلمه رو روی حرارت نگذارید.


از ماسوره شکوفه استفاده میکنیم(ماسوره ای که کناره هاش کنگره دار هست)خمیر رو داخل قیف بریزید. برای اینکه موقع بریدن خمیر به قیچی نچسبه قیچی آشپزخونه رو داخل روغن فرو کنید تا چرب بشه. بامیه ها رو به اندازه دلخواه داخل روغن قیچی کنید.

دقت کنید که یک سوم حجم روی روغن رو بامیه بریزید چون بامیه ها حسابی پف میکنن و اگه جاشون تنگ بشه خمیر می مونن، چون من فکر نمیکردم خمیر انقدر پف کنه مقدار بیشتر بامیه داخل روغن زدم که بعد از پف کردن چون جا کم بود مجبور شدم چن تاش رو بردارم.



 

حالا زیر قابلمه رو روشن کنید.





حرارت رو ملایم کنید تا بامیه ها پف کنه.



با کفگیر بامیه ها رو جابجا کنید تا یکنواخت پف کنه و سرخ بشه.




بگذارید بامیه ها حسابی سرخ بشه، تقریبا رنگ قهوه ای کاراملی بشه. وقتی بامیه ها کاملا سرخ شدند وقتی به هم میخورند صدا میدهند و این نشان میده که بامیه پخته شده. من زیادی سرخ نکردم چون مامانم اینجوری دوست نداره.




بامیه های سرخ شده رو از روغن بکمک کفگیر در بیارید سریع بامیه ها رو توی شربت بریزید، بهتر یه کمک داشته باشین تا سریعا با کمک کفگیر بامیه را داخل شربت فرو ببرن، چون اگه رو مونده باشن وسط بامیه شربت بخودش نمیکشه. خیلی هم نگذارید بامیه ها داخل شربت بمونه چون نرم میشه.




نکته من با خودم گفتم مقدار شربت زیاد و برای همین از نیم کیلو شکر استفاده کردم ولی بعد دچار مشکل شدم چون مقدار شربتم کم بود. شما حتما مقداری که گفتم رو شربت درست کنید. بامیه های واقعا خیلی خوشمزه ای هست، مخصوصا زعفران که ریخته بودم فوق العاده بود.




نوشته شده توسط اسراء افسری
ساخت وبلاگ در بلاگ بیان، رسانه متخصصان و اهل قلم

پیوندها
طبقه بندی موضوعی

بامیه

سه شنبه, ۳۱ تیر ۱۳۹۳، ۰۷:۳۵ ب.ظ
رسپی های زیادی برای بامیه در نت هست ولی تا جایی که من فهمیدم این رسپی که مال خانم جمشیدیان هست بهتر از بقیه ست، البته باید همه نکاتی رو که در رسپی هست بدقت رعایت کنید تا بامیه خوبی داشته باشین.پس کامتون رو با بامیه های خونگی خوشمزه خودتون پز شیرین کنید.

مواد لازم بامیه:

آرد-قنادی--------------------------------------------------- 1 لیوان

آب----------------------------------------------------- 1 لیوان

تخم مرغ---------------------------------------------- 2 – 3 عدد

روغن جامد یا کره------------------------------------- 1 قاشق سوپخوری

شربت قوام آمده ------------------------------------- 2 قاشق سوپخوری

روغن-------------------------------------------------- برای سرخ کردن

مواد لازم شربت:

شکر 750 گرم
آب یک لیوان
گلاب نصف لیوان
زعفران دم کرده یک قاشق سوپخوری
آبلیمو یک قاشق سوپخوری



طرز تهیه:
اول از همه باید شربت رو آماده کنیم.مهمترین مسئله برای داشتن یه بامیه خوشمزه شربت بامیه است و اینکه شربت مهمترین علت پوک شدن یا برعکس خمیری شدن بامیه میشه.... روش درست کردن شربت خیلی مهمه، تا جاییکه میشه شربت رو حتی روز قبل یا چندین ساعت قبل تهیه کنید و بذارید تو دمای محیط تا خنک بشه.
شکر رو آب و گلاب رو داخل قابلمه بریزید هم بزنید تا شکر داخل آب حل بشه، بعد روی گاز بگذارید دیگه اصلا نباید هم بزنید.

 

اگه اطراف قابلمه شکرک زد با قلموی آغشته به آبلیمو روش میکشیم تا مرطوب بشه.این شربت 7 – 8 دقیقه با حرارت ملایم بجوشد تا قوام بیاد، آبلیمو رو بریزید و اجازه بدید یکی دو جوش بزنه.




من عطر و طعم زعفران رو خیلی دوست دارم برای همین داخل شربت بامیه از یک قاشق زعفران دم کرده استفاده کردم، بعد از اینکه شربت رو از حرارت برداشتم زعفران داخلش ریختم و قاطی کردم.
شربت رو بگذارید کنار تا خنک بشه.



 آب را داخل قابلمه میریزیم و روی شعله میگذاریم 1 قاشق سوپخوری روغن جامد یا کره را به آب اضافه میکنیم.




اگر بخواهیم زولبیا و بامیه رنگ قهوه ای و برشته شده داشته باشند از شربت آماده بامیه 2 قاشق داخل مواد آنها اضافه میکنیم.




آب و روغن و شربت که کاملاً حل شد و به جوش آمد یک مرتبه آرد را اضافه میکنیم.





و با قاشق هم میزنیم.




با پشت قاشق خمیر رو فشار بدین تا خمیر یکنواخت بشه.





بعد از اضافه کردن آرد باید ده الی بیست دقیقه این خمیر را روی شعله بپزیم، تا خمیر پخته شود. بعد از کمی خمیر سفت میشه و هم زدنش سخت میشه ولی حتما این مدت زمان رو باید طی کنه. یک نکته مهم که من حین پخت بهش رسیدم اینه که خمیر رو حتما داخل قابلمه تفلون بپزید چون در غیر اینصورت آردها همونطور که توی عکس می بینید به قابلمه می چسبه.

بعد از این مدت خمیر صدای جلز و ولز میده که نشان دهنده پخت خمیره.





خمیر رو به کاسه همزن منتقل کنید و بگذارید در محیط سرد بشه، داخل یخچال نگذارید.

بعد از خنک شدن خمیر یکی از تخم مرغ ها را اضافه کنید و هم بزنید.





در این مرحله خمیر حالت تکه تکه پیدا میکنه به همزدن ادامه بدید تا یکنواخت بشه.

  
تخم مرغ دوم رو اضافه کنید و باز حسابی هم بزنید تا مواد مخلوط بشه.

شاید هم زدن خمیر مشکل بشه ولی مهم نیست هم بزنید، تخم مرغ سوم رو هم اضافه کنید و هم بزنید، خمیر در این مرحله نباید خیلی سفت و نه شل باید به حدی که وقتی داخل قیف میریزیم خیلی سخت از قیف خارج نشه و اینکه شل هم نباشه که شکلش رو از دست بده. اگه از تخم مرغ متوسط استفاده کنید خمیر سه تا تخم مرغ می بره ولی اگه تخم مرغتون درشت بود آخری رو با چنگال هم بزنید و نصفش رو به خمیر اضافه کنید و خیمر رو هم بزنید اگه غلظت خمیر خوب بود، نصف تخم مرغ رو نریزید ولی اگه خمیر سفت بود نصف دیگه تخم مرغ رو هم بریزید و هم بزنید.




روغن رو داخل قابلمه بریزید در حدی که ارتفاع روغن داخل قابلمه 5 سانت باشه، برای اینکه روغن زیادی استفاده نشه بهتره از قابلمه کوچیک استفاده کنید. فعلا قابلمه رو روی حرارت نگذارید.


از ماسوره شکوفه استفاده میکنیم(ماسوره ای که کناره هاش کنگره دار هست)خمیر رو داخل قیف بریزید. برای اینکه موقع بریدن خمیر به قیچی نچسبه قیچی آشپزخونه رو داخل روغن فرو کنید تا چرب بشه. بامیه ها رو به اندازه دلخواه داخل روغن قیچی کنید.

دقت کنید که یک سوم حجم روی روغن رو بامیه بریزید چون بامیه ها حسابی پف میکنن و اگه جاشون تنگ بشه خمیر می مونن، چون من فکر نمیکردم خمیر انقدر پف کنه مقدار بیشتر بامیه داخل روغن زدم که بعد از پف کردن چون جا کم بود مجبور شدم چن تاش رو بردارم.



 

حالا زیر قابلمه رو روشن کنید.





حرارت رو ملایم کنید تا بامیه ها پف کنه.



با کفگیر بامیه ها رو جابجا کنید تا یکنواخت پف کنه و سرخ بشه.




بگذارید بامیه ها حسابی سرخ بشه، تقریبا رنگ قهوه ای کاراملی بشه. وقتی بامیه ها کاملا سرخ شدند وقتی به هم میخورند صدا میدهند و این نشان میده که بامیه پخته شده. من زیادی سرخ نکردم چون مامانم اینجوری دوست نداره.




بامیه های سرخ شده رو از روغن بکمک کفگیر در بیارید سریع بامیه ها رو توی شربت بریزید، بهتر یه کمک داشته باشین تا سریعا با کمک کفگیر بامیه را داخل شربت فرو ببرن، چون اگه رو مونده باشن وسط بامیه شربت بخودش نمیکشه. خیلی هم نگذارید بامیه ها داخل شربت بمونه چون نرم میشه.




نکته من با خودم گفتم مقدار شربت زیاد و برای همین از نیم کیلو شکر استفاده کردم ولی بعد دچار مشکل شدم چون مقدار شربتم کم بود. شما حتما مقداری که گفتم رو شربت درست کنید. بامیه های واقعا خیلی خوشمزه ای هست، مخصوصا زعفران که ریخته بودم فوق العاده بود.


نظرات  (۳)

سلام 
علت نرم شدن بامیه هام بعد یهدمدت کوتاه چیه 
شربتم غلیظه و گلوکز هم میزنم
پاسخ:
سلام
بامیه ها رو زیاد داخل شربت نگه ندارید، بعد از اینکه شربت جذب بامیه شد اونها رو در اورده و داخل صافی بگذارید تا شربت اضافی بره
واقعا دستتون درد نکنه  خیلی عالی بود مرسی
پاسخ:
مچکرم
سلام دوست عزیز ارد برا بامیه همون ارد شیرینی پزی هست یا ارد معمولی نانوایی ها؟ میخپام بامیه هام قهوه ای رنگ بشه نه زرد
پاسخ:
سلام
آرد شیرینی پزی، برای قهوه ای شدن رنگ بامیه باید از شیره داخل مواد بامیه استفاده بشه که توی پست توضیح دادم

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی