دنیای اسراء

پنجشنبه, ۳ تیر ۱۳۹۵، ۰۷:۳۶ ب.ظ

نان رمضان تبریز

سلام دوستان جان اومدم با یه پست خوشمزه و درخواستی از طرف بیشتر شما، نون مخصوص که تو ماه رمضان در همه قنادی های تبریز پخته میشه و هر چی از عطر و طعمش بگم کم گفتم. من رسپی های زیادی رو برای نان رمضان امتحان کردم ولی هیچکدام اونی نشده که میخوام، از قدیم گفتن کوزه گر که فوت گوزه گریش رو نمیگه، قنادی ها هم فوت آخر کارهاشون رو لو نمیدن. این رسپی که براتون میگذارم نزدیکترین دستوری هست که تا بحال امتحان کردم. این رسپی قبلا از طریق یکی از دوستان بهم فرستاده شده بود و میخواستم سر فرصت امتحان کنم که توی اینستا دیدم دوست خوبم سمیه جان این نون رو با این رسپی پخته و انصافا خیلی خوب در اومده. با دیدن پستش گفتم دیگه باید حتما امتحان کنم ، البته بر اساس تجربه های قبلی تغییراتی در این دستور دادم و انصافا هم از رسپی های قبلی بهتر جواب گرفتم. برای افطار حتما بپزید و در کنار عزیزانتون نوش جان کنید.



مواد لازم:
تخم مرغ 3 عدد و یک عدد زرده برای رومال
آرد شیرینی پزی پنج الی شش لیوان
ماست شیرین یا شیر نصف لیوان
شکر 150 گرم معادل دو سوم لیوان (معادل 9 قاشق غذاخوری)
روغن مایع نصف لیوان
کره 50 گرم
خمیر مایه یک و نیم قاشق غذاخوری
بهبود دهنده نان 1 قاشق چایخوری (بهبود دهنده رو میتونید از لوازم قنادی یا نان فانتزی ها تهیه کنید، اگه در دسترس نداشتید میتونید با همون مقدار بکینگ پودر جایگزین کنید)
نمک یک دوم قاشق چایخوری
شیره انگور یا عسل مقداری برای رومال نان
نکته: همه مواد باید به دمای محیط رسیده باشند.


طرز تهیه:

 
کره رو ذوب می کنیم و داخل کاسه ای که خمیر رو میخواهیم درست کنیم میریزیم.
روغن مایع رو اضافه کنید.
ماست و شکر رو هم اضافه می کنیم.
خمیر مایه رو هم بریزید.



بهبود دهنده یا بکینگ پودر رو بریزید و با چنگال خوب هم بزنید تا یکدست بشه.
نمک رو اضافه کنید.



تخم مرغها رو هم اضافه کنید. اگه تخم مرغ هایی که استفاده میکنید درشت هست میتونید یکی از زرده ها رو نگه دارید برای رومال ولی اگه کوچیک باشند از یک زرده جدا برای رومال استفاده کنید.
باز هم بزنید تا مایع یکدست بشه.
آرد رو اضافه کنید، حدود پنج الی شش لیوان آرد لازمه تا خمیر به دست نچسبه و انسجام لازم رو پیدا کنه.
پنج لیوان از آرد رو بریزید و لیوان ششم رو کنار دستتون بگذارید.



اول با نوک انگشت شروع کنید به مخلوط کردن خمیر
کناره های خمیر رو بگیرید و به وسط بکشید و با کف دستتون باز خمیر رو به بیرون هل بدید.
تا جایی که لازمه آرد اضافه کنید.
ده دقیقه تا یک ربع باید خمیر ورز داده بشه، اگه ورز دادن خمیر براتون سخته میتونید صد بار خمیر رو بردارید و به ظرف بکوبید که همون نتیجه رو میگیرید.
خمیر آماده شده رو گرد کنید و داخل کاسه بگذارید.



روی کاسه رو با نایلکس یا سلفون بپوشونید و در جای گرم استراحت بدید.
در فصل گرما تو محیط آشپزخونه میتونه بمونه ولی در فصل سرما بهتره کنار شوفاز یا بخاری بگذارید و روش رو با پتو بپوشونید، یا اینکه فر رو گرم کنید و بعد خاموش کنید و داخل فر بگذارید.
وقتی حجم خمیر دوبرابر شد آماده است. زمان دقیق نمیشه گفت که در چه مدتی حجم خمیر دو برابر میشه. بستگی به نوع خمیر و دمای محیط یک الی دو ساعت زمان میبره، این خمیر چون داخلش شکر استفاده شده زمان بیشتری لازمه تا حجمش دوبرابر بشه.
وقتی خمیر آماده شد در حد سی ثانیه دوباره ورز بدید تا هواگیری بشه.



نصف خمیر رو داخل سینی فر که چرب شده یا کاغذ روغنی انداختیم به شکل دایره یا مستطیل باز کنید.
نصف دیگه خمیر رو چند قسمت کنید.
هر قسمت رو به شکل نواری باز کنید. یه سر نوار رو بگیرید و با دستتون بالا ببرید تا نوار باریک بشه.
بعد برش بزنید و به شکلی که توی تصویر می بینید روی خمیر بچینید.
اول یک ردیف نوارهای موازی بعد عمود بر اونها تا به شکل ضربدری در بیاد.



باقیمانده خمیر رو باز نواری باز می کنیم. به صورت مارپیچ دور نون شکل میدیم.



این تصویر میتونه گویا باشه. روی خمیر رو با کیسه فریزر بپوشونید و بیست دقیقه استراحت بدید تا دوباره خمیر حجم بگیره.
فر رو با حرارت صد و هشتاد درجه در فرهای گازی و صد و شصت در فرهای برقی روشن کنید تا گرم بشه.



بعد از استراحت دوم روی خمیر رو با مخلوط زرده تخم مرغ و دو قاشق شیره انگور یا عسل رقیق رومال کنید.
روی نون رو کنجد بپاشید.
داخل فر که الان دیگه گرم شده بگذارید و روی بیست دقیقه تنظیم کنید.
در طبقه پایین باید یک سینی فر خالی باشد تا حرارت زیاد باعث سوختن زیر نان نشه، یک کاسه آب جوش در طبقه پایین بگذارید. سینی نان رو در طبقه وسط بگذارید.
بعد از بیست دقیقه پنج دقیقه هم گریل رو روشن کنید تا روی نان طلایی بشه. البته این زمانها در فرهای مختلف ممکنه کمتر یا بیشتر بشه و باید خودتون چک کنید تا زمانی که نان به اندازه دلخواه طلایی شد از فر در بیارید.




بعد از اینکه از فر در آوردید باز روی نان رو شیره انگور یا عسل یا شیره شکر بزنید.



اینم از بافت نان





نوشته شده توسط اسراء افسری
ساخت وبلاگ در بلاگ بیان، رسانه متخصصان و اهل قلم

پیوندها
طبقه بندی موضوعی

نان رمضان تبریز

پنجشنبه, ۳ تیر ۱۳۹۵، ۰۷:۳۶ ب.ظ
سلام دوستان جان اومدم با یه پست خوشمزه و درخواستی از طرف بیشتر شما، نون مخصوص که تو ماه رمضان در همه قنادی های تبریز پخته میشه و هر چی از عطر و طعمش بگم کم گفتم. من رسپی های زیادی رو برای نان رمضان امتحان کردم ولی هیچکدام اونی نشده که میخوام، از قدیم گفتن کوزه گر که فوت گوزه گریش رو نمیگه، قنادی ها هم فوت آخر کارهاشون رو لو نمیدن. این رسپی که براتون میگذارم نزدیکترین دستوری هست که تا بحال امتحان کردم. این رسپی قبلا از طریق یکی از دوستان بهم فرستاده شده بود و میخواستم سر فرصت امتحان کنم که توی اینستا دیدم دوست خوبم سمیه جان این نون رو با این رسپی پخته و انصافا خیلی خوب در اومده. با دیدن پستش گفتم دیگه باید حتما امتحان کنم ، البته بر اساس تجربه های قبلی تغییراتی در این دستور دادم و انصافا هم از رسپی های قبلی بهتر جواب گرفتم. برای افطار حتما بپزید و در کنار عزیزانتون نوش جان کنید.



مواد لازم:
تخم مرغ 3 عدد و یک عدد زرده برای رومال
آرد شیرینی پزی پنج الی شش لیوان
ماست شیرین یا شیر نصف لیوان
شکر 150 گرم معادل دو سوم لیوان (معادل 9 قاشق غذاخوری)
روغن مایع نصف لیوان
کره 50 گرم
خمیر مایه یک و نیم قاشق غذاخوری
بهبود دهنده نان 1 قاشق چایخوری (بهبود دهنده رو میتونید از لوازم قنادی یا نان فانتزی ها تهیه کنید، اگه در دسترس نداشتید میتونید با همون مقدار بکینگ پودر جایگزین کنید)
نمک یک دوم قاشق چایخوری
شیره انگور یا عسل مقداری برای رومال نان
نکته: همه مواد باید به دمای محیط رسیده باشند.


طرز تهیه:

 
کره رو ذوب می کنیم و داخل کاسه ای که خمیر رو میخواهیم درست کنیم میریزیم.
روغن مایع رو اضافه کنید.
ماست و شکر رو هم اضافه می کنیم.
خمیر مایه رو هم بریزید.



بهبود دهنده یا بکینگ پودر رو بریزید و با چنگال خوب هم بزنید تا یکدست بشه.
نمک رو اضافه کنید.



تخم مرغها رو هم اضافه کنید. اگه تخم مرغ هایی که استفاده میکنید درشت هست میتونید یکی از زرده ها رو نگه دارید برای رومال ولی اگه کوچیک باشند از یک زرده جدا برای رومال استفاده کنید.
باز هم بزنید تا مایع یکدست بشه.
آرد رو اضافه کنید، حدود پنج الی شش لیوان آرد لازمه تا خمیر به دست نچسبه و انسجام لازم رو پیدا کنه.
پنج لیوان از آرد رو بریزید و لیوان ششم رو کنار دستتون بگذارید.



اول با نوک انگشت شروع کنید به مخلوط کردن خمیر
کناره های خمیر رو بگیرید و به وسط بکشید و با کف دستتون باز خمیر رو به بیرون هل بدید.
تا جایی که لازمه آرد اضافه کنید.
ده دقیقه تا یک ربع باید خمیر ورز داده بشه، اگه ورز دادن خمیر براتون سخته میتونید صد بار خمیر رو بردارید و به ظرف بکوبید که همون نتیجه رو میگیرید.
خمیر آماده شده رو گرد کنید و داخل کاسه بگذارید.



روی کاسه رو با نایلکس یا سلفون بپوشونید و در جای گرم استراحت بدید.
در فصل گرما تو محیط آشپزخونه میتونه بمونه ولی در فصل سرما بهتره کنار شوفاز یا بخاری بگذارید و روش رو با پتو بپوشونید، یا اینکه فر رو گرم کنید و بعد خاموش کنید و داخل فر بگذارید.
وقتی حجم خمیر دوبرابر شد آماده است. زمان دقیق نمیشه گفت که در چه مدتی حجم خمیر دو برابر میشه. بستگی به نوع خمیر و دمای محیط یک الی دو ساعت زمان میبره، این خمیر چون داخلش شکر استفاده شده زمان بیشتری لازمه تا حجمش دوبرابر بشه.
وقتی خمیر آماده شد در حد سی ثانیه دوباره ورز بدید تا هواگیری بشه.



نصف خمیر رو داخل سینی فر که چرب شده یا کاغذ روغنی انداختیم به شکل دایره یا مستطیل باز کنید.
نصف دیگه خمیر رو چند قسمت کنید.
هر قسمت رو به شکل نواری باز کنید. یه سر نوار رو بگیرید و با دستتون بالا ببرید تا نوار باریک بشه.
بعد برش بزنید و به شکلی که توی تصویر می بینید روی خمیر بچینید.
اول یک ردیف نوارهای موازی بعد عمود بر اونها تا به شکل ضربدری در بیاد.



باقیمانده خمیر رو باز نواری باز می کنیم. به صورت مارپیچ دور نون شکل میدیم.



این تصویر میتونه گویا باشه. روی خمیر رو با کیسه فریزر بپوشونید و بیست دقیقه استراحت بدید تا دوباره خمیر حجم بگیره.
فر رو با حرارت صد و هشتاد درجه در فرهای گازی و صد و شصت در فرهای برقی روشن کنید تا گرم بشه.



بعد از استراحت دوم روی خمیر رو با مخلوط زرده تخم مرغ و دو قاشق شیره انگور یا عسل رقیق رومال کنید.
روی نون رو کنجد بپاشید.
داخل فر که الان دیگه گرم شده بگذارید و روی بیست دقیقه تنظیم کنید.
در طبقه پایین باید یک سینی فر خالی باشد تا حرارت زیاد باعث سوختن زیر نان نشه، یک کاسه آب جوش در طبقه پایین بگذارید. سینی نان رو در طبقه وسط بگذارید.
بعد از بیست دقیقه پنج دقیقه هم گریل رو روشن کنید تا روی نان طلایی بشه. البته این زمانها در فرهای مختلف ممکنه کمتر یا بیشتر بشه و باید خودتون چک کنید تا زمانی که نان به اندازه دلخواه طلایی شد از فر در بیارید.




بعد از اینکه از فر در آوردید باز روی نان رو شیره انگور یا عسل یا شیره شکر بزنید.



اینم از بافت نان



نظرات  (۱۴)

خیلی کدبانو و باسلیقه هستی ...خوشبحال شوهرت
سلام عزیزم عالی بود مرسی

مثل همیشه بینظیریییییی

دنیای اسرا تو ذهن منه همیشه.وقتی جایی گیر میکنم سریع میام اینجا.همه جور دستور غذایی به بهترین شکل ممکن ارائه شده.غیر قابل قیاسسسسسسس

وقتی نیستی دلتنگم

محشری

دوستتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتت دارممممممممممممممممممممم

همیشه باش

همیشه تاریخ پست هاتو نگاه میکنم.امروزم که نان رمضانو دیدم خوشحال شدم

خدا یار و نگهدارت باشه

 

 

و

پاسخ:
مرسی دوست عزیز
حضور شماست که باعث دلگرمیه برای من واسه ادامه کار
موفق و موید باشی
۱۱ تیر ۹۵ ، ۰۱:۵۷ محمد عباسی
من این نون پختم ولی اندازه مواد بجای لیوان فنجان استفاده کردم .عالی میشه
پاسخ:
نوش جان
۱۲ تیر ۹۵ ، ۰۹:۱۱ مریم قلی زاده
سلام خانمی ممنون از دستورای خیلی خوبتون من اکثر اوقات به سایتتون سر می زنم و دستوراتتون رو امتحان میکنم وقتی تاریخ جدید رو دیدم خیلی خوشحال شدم. و زود دست بکار شدم و نان رو پختم من هم در تبریز زندگی می کنم و این نونها رو خیلی دوست دارم. دوست عزیز از فعالیت دوباره سایتتون خوشحالم و امیدوارم همیشه پاینده باشید.
ازتون راهنمای می خواستم خمیر نان من حجمش 2 برابر نمیشه با اینکه 2 ساعت استراحت میدم بهش. بعد از پخت هم بافت نان شما رو پیدا نمی کنه. ممنون میشم اگه راهنماییم کنید.
پاسخ:
سلام عزیزم
پخت نون یک مقدار قلق داره که با چند بار درست کردن به دستتون میاد، دستور رو با دقت اجرا کنید و مواد حتمابه دمای محیط رسیده باشند، و خمیر حتما یکربع ورز داده بشه و در جای گرم استراحت بدید، فکر میکنم اگه اینها رو به دقت انجام بدید نتیجه مطلوب خواهد بود.
سلام میشه طرز تهیه خمیر رو توضیح بدین تو اینستا... خمیری ک بشه همه چی باهاش درست کرد
پاسخ:
ان شاء الله دوستم

خانم افسری خسته نباشین.

من خیلی وقت بود منتظر این نون بودم یه دنیا سپاسگذارم.

ولی وقتی درس کردم خمیرم بد جور شد لایه لایه میشد حین ورز دادن و موقع باز کردن کش میومد و جمع میشد!

به نظرتون اشکالم چی بوده؟

خیلی خورد تو ذوقم



پاسخ:
سلام عزیزم
باید زیاد ورز میدادید تا خمیر منسجم بشه و اینکه همه مواد باید به دمای محیط رسیده باشند
سلام ممنون از پست عالی تون . فقط میشه بفرمائید چرا داخل فر آب جوش گذاشتین؟

پاسخ:
استفاده از آب داخل فر باعث میشه نان خشک نشه
با سلام و خسته نباشید من این رو درست کردم با سه تخم مرغ و یک عدد زرده برای رومال و بهبود دهنده نداشتم بکپودر زدم ولی مال من خمیر شد توش مثل مال شماکه مثل کیک پف کرده بود نشد اشکالم از چی بوده خیلی ممنون میشم جوابم رو بدین زد تو ذوقم
عالی بود ممنون بابت دستور
مینا جان حتما خمیر مایه شما اشکال داشته دلیل دیگه ای نمیتونه داشته باشه گلم
خمیر مایه های فوری برای نون عالی هستن
سلام خسته نباشین ممنون از سایت خوبتون
من این دستور رو استفاده کردم خمیرم اصلا پف نکرد بعد پخت هم داخل نون خمیریه مثل عکس اصلا نشد 
کجای کار ایراد داشت؟
پاسخ:
سلام ممنونم دوست عزیز
برای پخت نان با کیفیت باید تمامی نکات گفته شده در پست رو به دقت رعایت کنید.
خمیر حتما ده تا پانزده دقیقه کامل ورز داده بشه، کامل استراحت کنه و حجمش دوبرابر بشه. استراحت دوم خیلی مهمه
دمای فر باید دقیق باشه
عزیزم خمیرمایه نیازی نیست عمل بیاد؟؟
پاسخ:
خمیر مایه فوری نیازی به عمل اومدن نداره، خمیر مایه فوری خمیر مایه هایی هست که دونه های ریز داره و درشت نیست
سلام خانمی برای پخت این نان باید از چه نوع اردی استفاده کنیم؟
ارد شیرینی پزی 
یا ارد نانوایی یا گندم
پاسخ:
سلام دوست عزیز
آرد قنادی لازم داریم
سلام خسته نباشید
میخواستم بدونم اگه بجای شیره انگور،یاعسل قبل پخت روش شیره شکربزنیم میشه بعدشم ومقدارشکرواب روهم بگیدممنون میشم
پاسخ:
سلام متشکرم دوست عزیز
شیره انگور یا عسل عطر خوبی به نون میده ولی میشه با شیره شکر جایگزین کرد کلا چند قاشق بیشتر شیره لازم نداریم، یک چهار م لیوان شکر با چند قاشق آب تو یه ظرف کوچیک بگذارید روی حرارت ملایم تا شکر ذوب بشه. بعد روی نون بمالید

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی