دنیای اسراء

جمعه, ۲۵ تیر ۱۳۹۵، ۱۰:۳۲ ب.ظ

گل قند

سلام دوستان همراه، امروز با یک دستور خیلی خوب اومدم پیشتون، گل محمدی یا به قول ما ترکها قیزیل گول معرف حضورتون که هست، با این گلهای خوشگل و پرخاصیت مربا و شربت میشه تهیه کرد و در غذاهای زیادی به صورت ادویه استفاده میشه. یک معجون خیلی خوب به اسم گلقند تهیه میشه که خواص زیادی داره،گلقند یک فرآورده طب سنتی ایران است تعدادی از خواص این معجون رو در ذیل پست به نقل از باریج اسانس براتون میارم.

اول پست یه توضیحی بدم، کامنتها رو که جواب میدادم تعداد زیادی از دوستان که مربای گل محمدی رو بر پایه دستور سایت تهیه کرده بوده نوشته بودند که مرباشون تلخ شده، و از من شاکی بودند، دوستهای گلم من همیشه تاکید داشتم که دستورات سایت رو به دقت مطالعه کنید تا مشکلی در تهیه رسپی ها پیش نیاد، من در ابتدای پست توضیح داده بودم که برای مربا حتما و اینجا هم تاکید میکنم که حتما از گلهای آذربایجان برای تهیه مربا استفاده کنید، چون گلهای مناطق کویری مثل کاشان تلخ هست و برای تهیه مربا و شربت و امثالهم مناسب نیست و این گلها ایده آل هستند برای تهیه گلاب، اگر بخواهیم تلخی اونها رو بگیریم دیگه عطر و طعمی برای تهیه مربا و شربت نمی مونه، اینجا هم باز میگم گل کاشان برای تهیه این رسپی مناسب نیست.



مواد لازم:
قیزیل گول (گل سرخ محمدی) 200 گرم (گل تازه)
قند مکعبی خرد نشده یا قسمت بالایی قند کله نیم کیلو
گردو ده عدد


طرز تهیه:

گلبرگهای گل رو از کاسبرگ ها جدا کنید.


گردوها رو با چاقو خرد کنید، گردوها باید دندان گیر باشند، میتونید داخل زیپ کیپ یا نایلکس بریزید و با وردنه روی گردوها بکشید تا خرد بشن.


قند رو داخل یک سینی بگذارید.


از گلبرگها یک مشت بردارید.


و با کف دست به روی قند بمالید.


خوب با فشار دست گلبرگها رو بمالید تا پژمرده بشن. به این شکل


همه گلبرگها رو به همین شکل به اطراف قند بمالید، به هر چهار طرف قند بمالید تا قند خیس بشه.


قند رو داخل هاونگ یا هر وسیله دیگه ای بکوبید.


یک لایه گل داخل شیشه بریزید، شیشه های با قطر زیاد برای اینکار مناسب تر هستند.
یک لایه قند کوبیده
یک لایه گردو
تا مواد تموم بشه.
مواد رو با دست فشار بدید تا منسجم بشن، چون با ذوب شدن قندها مواد پایین تر میره.


شیشه رو زیر حرارت مستقیم آفتاب قرار بدید، بسته به دمای هوا و حرارت خورشید بیست تا چهل روز طول میکشه تا گلقند جا بیفته.


نکته: بعضی ها گلها رو بدون پلاسیده کردن به صورت لایه لایه میریزند و شکر می پاشند که مدت زمان زیادی طول میکشه تا جا بیفته.
در دستور سنتی و طبی گلقند گردو استفاده نمیشه، اضافه کردن گردو باعث خوشمزه تر شدن این معجون میشه.
اگه به جای قند یا شکر داخل این معجون از عسل استفاده بشه گل انگبین نامیده میشه که در خواص به گل قند کمی متفاوت هست.
به نقل از باریج اسانس
  منافع:
این ترکیب مقوی مغز و معده و خشک کننده رطوبت های زاید است و مخصوصا مصرف آن بعد از غذا مانع بالا رفتن بخارهای نامناسب از معده به مغز می شود. نوع عسلی برای سردمزاجان، کهنسالان و کسانی که رطوبت مغزشان زیاد است مناسب تر است و برای از بین بردن نفخ و باد و هضم غذا به کار می رود.
نوع شکری بیشتر مناسب جوانان و گرم مزاجان و بیماری هایی چون وسواس است.
از گلقند به عنوان یک ملین بسیار خوب نیر استفاده می شود.

نوع عسلی تا 4 سال و نوع شکری تا 2 سال خواص خود را حفط می کند.

موارد منع ممصرف: بیماران مبتلا به تنگی و انسداد روده، دردهای شکمی ناشناخته، شکم حاد جرّاحی، کودکان زیر دو سال


نوشته شده توسط اسراء افسری
ساخت وبلاگ در بلاگ بیان، رسانه متخصصان و اهل قلم

پیوندها
طبقه بندی موضوعی

گل قند

جمعه, ۲۵ تیر ۱۳۹۵، ۱۰:۳۲ ب.ظ

سلام دوستان همراه، امروز با یک دستور خیلی خوب اومدم پیشتون، گل محمدی یا به قول ما ترکها قیزیل گول معرف حضورتون که هست، با این گلهای خوشگل و پرخاصیت مربا و شربت میشه تهیه کرد و در غذاهای زیادی به صورت ادویه استفاده میشه. یک معجون خیلی خوب به اسم گلقند تهیه میشه که خواص زیادی داره،گلقند یک فرآورده طب سنتی ایران است تعدادی از خواص این معجون رو در ذیل پست به نقل از باریج اسانس براتون میارم.

اول پست یه توضیحی بدم، کامنتها رو که جواب میدادم تعداد زیادی از دوستان که مربای گل محمدی رو بر پایه دستور سایت تهیه کرده بوده نوشته بودند که مرباشون تلخ شده، و از من شاکی بودند، دوستهای گلم من همیشه تاکید داشتم که دستورات سایت رو به دقت مطالعه کنید تا مشکلی در تهیه رسپی ها پیش نیاد، من در ابتدای پست توضیح داده بودم که برای مربا حتما و اینجا هم تاکید میکنم که حتما از گلهای آذربایجان برای تهیه مربا استفاده کنید، چون گلهای مناطق کویری مثل کاشان تلخ هست و برای تهیه مربا و شربت و امثالهم مناسب نیست و این گلها ایده آل هستند برای تهیه گلاب، اگر بخواهیم تلخی اونها رو بگیریم دیگه عطر و طعمی برای تهیه مربا و شربت نمی مونه، اینجا هم باز میگم گل کاشان برای تهیه این رسپی مناسب نیست.



مواد لازم:
قیزیل گول (گل سرخ محمدی) 200 گرم (گل تازه)
قند مکعبی خرد نشده یا قسمت بالایی قند کله نیم کیلو
گردو ده عدد


طرز تهیه:

گلبرگهای گل رو از کاسبرگ ها جدا کنید.


گردوها رو با چاقو خرد کنید، گردوها باید دندان گیر باشند، میتونید داخل زیپ کیپ یا نایلکس بریزید و با وردنه روی گردوها بکشید تا خرد بشن.


قند رو داخل یک سینی بگذارید.


از گلبرگها یک مشت بردارید.


و با کف دست به روی قند بمالید.


خوب با فشار دست گلبرگها رو بمالید تا پژمرده بشن. به این شکل


همه گلبرگها رو به همین شکل به اطراف قند بمالید، به هر چهار طرف قند بمالید تا قند خیس بشه.


قند رو داخل هاونگ یا هر وسیله دیگه ای بکوبید.


یک لایه گل داخل شیشه بریزید، شیشه های با قطر زیاد برای اینکار مناسب تر هستند.
یک لایه قند کوبیده
یک لایه گردو
تا مواد تموم بشه.
مواد رو با دست فشار بدید تا منسجم بشن، چون با ذوب شدن قندها مواد پایین تر میره.


شیشه رو زیر حرارت مستقیم آفتاب قرار بدید، بسته به دمای هوا و حرارت خورشید بیست تا چهل روز طول میکشه تا گلقند جا بیفته.


نکته: بعضی ها گلها رو بدون پلاسیده کردن به صورت لایه لایه میریزند و شکر می پاشند که مدت زمان زیادی طول میکشه تا جا بیفته.
در دستور سنتی و طبی گلقند گردو استفاده نمیشه، اضافه کردن گردو باعث خوشمزه تر شدن این معجون میشه.
اگه به جای قند یا شکر داخل این معجون از عسل استفاده بشه گل انگبین نامیده میشه که در خواص به گل قند کمی متفاوت هست.
به نقل از باریج اسانس
  منافع:
این ترکیب مقوی مغز و معده و خشک کننده رطوبت های زاید است و مخصوصا مصرف آن بعد از غذا مانع بالا رفتن بخارهای نامناسب از معده به مغز می شود. نوع عسلی برای سردمزاجان، کهنسالان و کسانی که رطوبت مغزشان زیاد است مناسب تر است و برای از بین بردن نفخ و باد و هضم غذا به کار می رود.
نوع شکری بیشتر مناسب جوانان و گرم مزاجان و بیماری هایی چون وسواس است.
از گلقند به عنوان یک ملین بسیار خوب نیر استفاده می شود.

نوع عسلی تا 4 سال و نوع شکری تا 2 سال خواص خود را حفط می کند.

موارد منع ممصرف: بیماران مبتلا به تنگی و انسداد روده، دردهای شکمی ناشناخته، شکم حاد جرّاحی، کودکان زیر دو سال

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی