دنیای اسراء

شنبه, ۱ آبان ۱۳۹۵، ۱۱:۳۸ ب.ظ

گراتن گل کلم

گل کلم جزو اون دسته سبزیجاتی هست که در آشپزی کاربرد زیادی نداره، خوب هست که گاهی از این سبزی هم در وعده های غذایی استفاده بشه. گل کلم خام برای افرادی که دچار کم کاری تیرویید هستند مضر هست ولی مصرف پخته شده اون ضرری نداره، گراتن گل کلم گزینه خوبی هست برای گنجاندن این سبزی در وعده های غذایی



مواد لازم:

گل کلم 400 گرم

پنیر موزارلا(پیتزا) 100 گرم

پنیر گودا 50 گرم

آرد 3 قاشق غذاخوری

شیر 2 لیوان

سیر یک تا دو حبه

آرد سوخاری 2 قاشق غذاخوری

کره 25 گرم

نمک به میزان لازم

جوز هندی مقداری

جعفری ساتوری و پول بیبر برای تزیین



طرز تهیه:

گل کلمها را غنچه کنید، به قطعات کوچیک تقسیم کنید.

با مقداری آب و نمک حدود پنج دقیقه بجوشونید تا نرم بشن.

داخل آبکش بریزید تا آب اون خارج بشه.



کره رو داخل قابلمه بریزید و آرد رو بریزید.

یک دقیقه تفت بدید.



سیر له شده رو داخل آرد بریزید. دو دقیقه تفت بدید. رنگ آرد نباید عوض بشه، بایستی شعله کم باشه.



نصف لیوان از شیر رو که بهتر هست ولرم باشه داخل آرد بریزید و سریع باهمزن دستی ویسک کنید.



باقی شیر رو هم بریزید و ویسک کنید تا یکدست بشه.



پنیر گودا رو هم داخل سس رنده کنید و هم بزنید تا ذوب بشه.



مقداری جوز هندی داخل سس رنده کنید، عکس جوز و قسمتی از رنده که با اون جوز رو رنده میکنیم توی عکس میتونید مشاهده کنید. چون عطر جوز خیلی تند هست مقدار کمی از جوز کافی هست.

نمک رو اندازه کنید.



غلظت سس سفید باید در حد فرنی باشه، در این حد که رسید از روی حرارت برمیداریم.



داخل ظرف پیرکس رو با کره چرب کنید.



مقداری آرد سوخاری بپاشید.



گل کلم ها رو داخل ظرفتون بریزید.



روی گل کلم ها رو با سس بپوشونید.



ظرف رو چند بار به ارامی روی زمین بزنید تا سس داخل کلم ها بشه. روی کاشی نزنید بشکنه بعد بگید اسراء گفت، روی فرش یا روی میز بزنید.



پنیر پیتزا رو روی مواد بپاشید.



روی پنیر ها رو با آرد سوخاری بپوشونید. بهتر هست آرد درشت باشه.



فر را یک ربع قبل روی 180 درجه سانتی گراد گرم کنید.

گراتن رو داخل فر به مدت سی دقیقه قرار بدید، اگه فر شما پخت دو طرفه بالا و پایین داره روی اون تنظیم کنید، وگرنه ده دقیقه آخر گریل را روشن کنید تا سطح گراتن طلایی بشه.



روی گراتن رو با جعفری ساتوری و پول بیبر تزیین کردم.

بفرمایید گراتن کلم



نکات مهم:

برای اینکه گل کلم طعم بهتری داشته باشه، میتونید بجای آب از شیر برای پخت کلم استفاده کنید، 5 دقیقه بجوشونید و بعد آبکش کنید و شیر رو دور بریزید.

میتونید از ترکیب کلم بروکلی با گل کلم یا کلم بروکلی این گراتن را تهیه کنید.

استفاده از پنیر گودا سس سفید رو خوشمزه تر میکنه ولی اگه در دسترس نداشتید میتونید حذف کنید.

پول بیبر نوعی فلفل قرمز تند ترک هست که با روغن زیتون پرورده میشه و به صورت درشت آسیاب میشه.





نوشته شده توسط اسراء افسری
ساخت وبلاگ در بلاگ بیان، رسانه متخصصان و اهل قلم

پیوندها
آخرین مطالب
طبقه بندی موضوعی

گراتن گل کلم

شنبه, ۱ آبان ۱۳۹۵، ۱۱:۳۸ ب.ظ

گل کلم جزو اون دسته سبزیجاتی هست که در آشپزی کاربرد زیادی نداره، خوب هست که گاهی از این سبزی هم در وعده های غذایی استفاده بشه. گل کلم خام برای افرادی که دچار کم کاری تیرویید هستند مضر هست ولی مصرف پخته شده اون ضرری نداره، گراتن گل کلم گزینه خوبی هست برای گنجاندن این سبزی در وعده های غذایی



مواد لازم:

گل کلم 400 گرم

پنیر موزارلا(پیتزا) 100 گرم

پنیر گودا 50 گرم

آرد 3 قاشق غذاخوری

شیر 2 لیوان

سیر یک تا دو حبه

آرد سوخاری 2 قاشق غذاخوری

کره 25 گرم

نمک به میزان لازم

جوز هندی مقداری

جعفری ساتوری و پول بیبر برای تزیین



طرز تهیه:

گل کلمها را غنچه کنید، به قطعات کوچیک تقسیم کنید.

با مقداری آب و نمک حدود پنج دقیقه بجوشونید تا نرم بشن.

داخل آبکش بریزید تا آب اون خارج بشه.



کره رو داخل قابلمه بریزید و آرد رو بریزید.

یک دقیقه تفت بدید.



سیر له شده رو داخل آرد بریزید. دو دقیقه تفت بدید. رنگ آرد نباید عوض بشه، بایستی شعله کم باشه.



نصف لیوان از شیر رو که بهتر هست ولرم باشه داخل آرد بریزید و سریع باهمزن دستی ویسک کنید.



باقی شیر رو هم بریزید و ویسک کنید تا یکدست بشه.



پنیر گودا رو هم داخل سس رنده کنید و هم بزنید تا ذوب بشه.



مقداری جوز هندی داخل سس رنده کنید، عکس جوز و قسمتی از رنده که با اون جوز رو رنده میکنیم توی عکس میتونید مشاهده کنید. چون عطر جوز خیلی تند هست مقدار کمی از جوز کافی هست.

نمک رو اندازه کنید.



غلظت سس سفید باید در حد فرنی باشه، در این حد که رسید از روی حرارت برمیداریم.



داخل ظرف پیرکس رو با کره چرب کنید.



مقداری آرد سوخاری بپاشید.



گل کلم ها رو داخل ظرفتون بریزید.



روی گل کلم ها رو با سس بپوشونید.



ظرف رو چند بار به ارامی روی زمین بزنید تا سس داخل کلم ها بشه. روی کاشی نزنید بشکنه بعد بگید اسراء گفت، روی فرش یا روی میز بزنید.



پنیر پیتزا رو روی مواد بپاشید.



روی پنیر ها رو با آرد سوخاری بپوشونید. بهتر هست آرد درشت باشه.



فر را یک ربع قبل روی 180 درجه سانتی گراد گرم کنید.

گراتن رو داخل فر به مدت سی دقیقه قرار بدید، اگه فر شما پخت دو طرفه بالا و پایین داره روی اون تنظیم کنید، وگرنه ده دقیقه آخر گریل را روشن کنید تا سطح گراتن طلایی بشه.



روی گراتن رو با جعفری ساتوری و پول بیبر تزیین کردم.

بفرمایید گراتن کلم



نکات مهم:

برای اینکه گل کلم طعم بهتری داشته باشه، میتونید بجای آب از شیر برای پخت کلم استفاده کنید، 5 دقیقه بجوشونید و بعد آبکش کنید و شیر رو دور بریزید.

میتونید از ترکیب کلم بروکلی با گل کلم یا کلم بروکلی این گراتن را تهیه کنید.

استفاده از پنیر گودا سس سفید رو خوشمزه تر میکنه ولی اگه در دسترس نداشتید میتونید حذف کنید.

پول بیبر نوعی فلفل قرمز تند ترک هست که با روغن زیتون پرورده میشه و به صورت درشت آسیاب میشه.



موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۵/۰۸/۰۱
اسراء افسری

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی