دوزمه
دوزمه یه غذای ترکی هست تو مایه های رتتویی البته با گوشت، دوزماخ به ترکی یعنی چیدن، و دوزمه میشه چیده شده، چون تو این غذا سبزیجات و گوشت کنار هم چیده میشه و پخته میشه.
اگه یتیمچه دوست دارید باید بگم این غذا خیلی خوشمزه تر از اون هست. قدیمها این غذا توی تنور پخته میشده، میشه روی گاز هم پخته بشه.
مواد لازم:
بادمجان دو تا
سیب زمینی دو تا
پیاز دو تا
گوجه فرنگی سه عدد
فلفل قلمی دو عدد
گوشت چرخ کرده دویست گرم
پیاز یک عدد برای رنده کردن داخل گوشت
سیر دو حبه
ادویه و فلفل سیاه، زردچوبه و نمک
روغن دو قاشق غذاخوری
رب دو قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده یک قاشق غذاخوری
طرز تهیه:
پیاز رو رنده کنید، آبش رو بگیرید و بهمراه ادویه و نمک و داخل گوشت بریزید.
سیر رو له کنید و داخل گوشت بریزید.
و گوشت رو خوب ورز بدید.
بادمجانها رو هم میتونید کامل پوست بگیرید و هم راه راه پوست بگیرید و یا اینکه کلا با پوست استفاده کنید.
پیازها رو حلقه حلقه کنید و سیب زمینی و گوجه فرنگی رو هم همچنین
رب و روغن و نمک و ادویه و زعفران رو مخلوط کنید و روش دو لیوان آب بریزید و بگذارید یک دو جوش بزنه.
گوشت ورز داده رو به صورت گرد درست کنید.
روش حلقه پیاز بگذارید.
یک طرف گوشت رو بهتر هست حلقه گوجه فرنگی بگذارید، چون باعث خوشمزه تر شدن گوشت خواهد شد.
سبزیجات و گوشت رو کنار هم بچینید. فلفل قلمی رو هم حلقه کنید و اگر ریز بود درسته روی مواد بگذارید، من فلفل قلمی در دسترس نداشتم به همین خاطر از فلفل دلمه ای استفاده کردم.
سس رو روی سبزیجات بریزید.
ترجیحا روی ظرف رو فویل بکشید و داخل فر که با حرارت دویست درجه گرم شده بگذارید تا زمانی که سس غلیظ بشه و سبزیجات پخته بشن. حدود چهل و پنج تا یک ساعت زمان لازم است تا دوزمه حاضر شود.
برای پخت روی گاز بهتر هست داخل تابه در دار پخته بشه همه مراحل رو انجام بدید فقط آخر سر روی اجاق گاز با حرارت ملایم بگذارید تا پخته بشه.
این هم عکس غذا با فلش