دنیای اسراء

چهارشنبه, ۷ ارديبهشت ۱۳۹۰، ۱۲:۰۲ ق.ظ

آش آبغوره یا بامادور آشی


آش آبغوره (آبقورا آشی) یکی از آشهای سنتی آذربایجان است که بسیار خوشمزه و مفید است. غوره و آب آن، از جمله موادی هستند که علاوه بر مصرف آنها به عنوان چاشنی غذا در آش‌ها، خورش‌ها و خوراک‌ها، خواص بسیاری مانند عطش‌زدایی، صفرابری و کاهش قند و کلسترول خون دارند.حتما بهتون توصیه میکنم این آش را پخته و درکنار خانواده از خوردن اون لذت ببرید.


مواد لازم :
بلغور گندم یک پیمانه
لوبیا چیتی یا چشم بلبلی سه چهارم پیمانه
سبزی شامل تره،جعفری و مقداری گشنیز،نعناع و ترخون یک کیلو
رب دو قاشق غذاخوری
گوجه فرنگی پنج عدد
پیاز 2 عدد متوسط
نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
نصف پیمانه آبغوره
آب گوشت یا قلم دو پیمانه

طرز تهیه:

بلغور و لوبیا را ازقبل خیس جداگانه خیس کنین.لوبیا رو بامقداری نمک بپزین.

- پیاز را خلال کرده با مقدار کمی روغن سرخ کنید. به آن کمی زردچوبه اضافه کنید. سپس بلغور را با مقدار کافی آب و آب گوشت و نمک به آن اضافه کرده، بگذارید بپزد.لوبیا پخته را اضافه کنید.وقتی بلغور کاملا پخته شد سبزی را اضافه کنید.گوجه فرنگی را پوره کنید و با رب و فلفل درمقداری روغن تفت دهید.این مایع را به آش اضافه کنید.و آبغوره را داخل آش بریزید.و بگذارید تا آش جا بیفتد.


نکته:
- معمولا برای درست‌کردن آش‌ها پیش از آغاز مراحل آشپزی، اولین کار شستن و خیساندن حبوبات به مدت چند ساعت و دومین کار پاک‌کردن سبزی آش و همچنین شست‌وشو و خردکردن آن است (توجه داشته باشید سبزی آش نباید ریز خرد شود).
هریک از حبوبات را در ظرف‌ جداگانه خیس کنید، زیرا با توجه به متفاوت‌بودن سرعت پخت آنها، هر کدام را جداگانه و به‌صورت مرحله‌ای به مواد داخل آش اضافه می‌کنیم.
منظور از پیمانه،پیمانه پلوپز است.
میزان آبغوره رو میتونین بنا به ذائقه کم یا زیاد کنین.
 اگر زمانی که سبزی رو به آش اضافه کردین و دیدین آش لعاب نداره و رقیقه میتونین نصف پیمانه یا کمتر برنج نیم دانه رو بشورین و به آش اضافه کنین تا آش غلیظ بشه.
در صورت تمایل میتونین صد گرم گوشت چرخ کرده را با پیاز رنده شده ورز بدین و به صورت کوفته قلقلی در بیارین و توی کمی روغن تفت بدین و زمانی که سبزی را اضافه میکنین داخل آش بریزین.



نوشته شده توسط اسراء افسری
ساخت وبلاگ در بلاگ بیان، رسانه متخصصان و اهل قلم

پیوندها
طبقه بندی موضوعی

آش آبغوره یا بامادور آشی

چهارشنبه, ۷ ارديبهشت ۱۳۹۰، ۱۲:۰۲ ق.ظ


آش آبغوره (آبقورا آشی) یکی از آشهای سنتی آذربایجان است که بسیار خوشمزه و مفید است. غوره و آب آن، از جمله موادی هستند که علاوه بر مصرف آنها به عنوان چاشنی غذا در آش‌ها، خورش‌ها و خوراک‌ها، خواص بسیاری مانند عطش‌زدایی، صفرابری و کاهش قند و کلسترول خون دارند.حتما بهتون توصیه میکنم این آش را پخته و درکنار خانواده از خوردن اون لذت ببرید.


مواد لازم :
بلغور گندم یک پیمانه
لوبیا چیتی یا چشم بلبلی سه چهارم پیمانه
سبزی شامل تره،جعفری و مقداری گشنیز،نعناع و ترخون یک کیلو
رب دو قاشق غذاخوری
گوجه فرنگی پنج عدد
پیاز 2 عدد متوسط
نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
نصف پیمانه آبغوره
آب گوشت یا قلم دو پیمانه

طرز تهیه:

بلغور و لوبیا را ازقبل خیس جداگانه خیس کنین.لوبیا رو بامقداری نمک بپزین.

- پیاز را خلال کرده با مقدار کمی روغن سرخ کنید. به آن کمی زردچوبه اضافه کنید. سپس بلغور را با مقدار کافی آب و آب گوشت و نمک به آن اضافه کرده، بگذارید بپزد.لوبیا پخته را اضافه کنید.وقتی بلغور کاملا پخته شد سبزی را اضافه کنید.گوجه فرنگی را پوره کنید و با رب و فلفل درمقداری روغن تفت دهید.این مایع را به آش اضافه کنید.و آبغوره را داخل آش بریزید.و بگذارید تا آش جا بیفتد.


نکته:
- معمولا برای درست‌کردن آش‌ها پیش از آغاز مراحل آشپزی، اولین کار شستن و خیساندن حبوبات به مدت چند ساعت و دومین کار پاک‌کردن سبزی آش و همچنین شست‌وشو و خردکردن آن است (توجه داشته باشید سبزی آش نباید ریز خرد شود).
هریک از حبوبات را در ظرف‌ جداگانه خیس کنید، زیرا با توجه به متفاوت‌بودن سرعت پخت آنها، هر کدام را جداگانه و به‌صورت مرحله‌ای به مواد داخل آش اضافه می‌کنیم.
منظور از پیمانه،پیمانه پلوپز است.
میزان آبغوره رو میتونین بنا به ذائقه کم یا زیاد کنین.
 اگر زمانی که سبزی رو به آش اضافه کردین و دیدین آش لعاب نداره و رقیقه میتونین نصف پیمانه یا کمتر برنج نیم دانه رو بشورین و به آش اضافه کنین تا آش غلیظ بشه.
در صورت تمایل میتونین صد گرم گوشت چرخ کرده را با پیاز رنده شده ورز بدین و به صورت کوفته قلقلی در بیارین و توی کمی روغن تفت بدین و زمانی که سبزی را اضافه میکنین داخل آش بریزین.

نظرات  (۸)

خیلی ممنون از توضیحی که درباره این آش دادید. از دوستی چند سال پیش پرسیدم. همه رو درست گفته بود جز اینکه بلغور رو یادش رفته بود. برای همین آش غلیظ نشد وقتی پختم. دارم انواع اش ها و سوپ های آذری رو لیست می کنم که اگر زنده باشم برای ماه رمضون بپزم. بازم ممنون.
سلام اسرا جان، طاعاتت قبول باشه ایشالا! میگم مزه این آش خیلی با آش گوجه فرق داره؟
سلام خانمی...خیلی ممنون بابت توضیحات کاملی که درباره تهیه این آش دادین.
اسرا جان این آش رو من درست کردم و بینهایت هم دوسش دارم. راسش من به اسم آش گوجه میشناختم و فک کنم به همین اسم هم توی وبم دستورشو گذاشتم. یه کوچولو با مال شما فرق میکنه. خب ما ترک نیستیم و دستور ارجینالشم نداشتم.
ولی اون آش ابغوره که فرق میکرد دستورش مال بوشهریاس. کلن من که عاشق اشم و میمیرم براش. هرچی که باشه
آفرین به همتت
پاسخ:
قربانت عزیزم
اسرا جون من یه جایی خوندم که آش آبغوره پایه کار دکترای طب سنتی هستش و مصرف 14 روز اون باعث سم زدایی بدن میشه البته به شرط اینکه توش پیاز سرخ شده و آب ئ
گوشت نباشه.
پاسخ:
بله آش آبغوره رو دکتر روازاده و خدادای توصیه میکنه
باسلام عالی بود تشکر می شود
پاسخ:
سلام ، مرسی گلم
ممنون از راهنمایی شما آش آبغوره خیلی خوشمزه ای بود
پاسخ:
نوش جان

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی