دنیای اسراء

جمعه, ۱۱ آذر ۱۳۹۰، ۱۱:۱۹ ب.ظ

ترشی لیته (حل ترشی)

ترشی لیته رو بابای من خیلی دوست داره و هر سال این ترشی رو حتما درست می کنیم. امسال هم که میخواستم این ترشی رو درست کنم یاد ترشی مهدیه جون افتادم که توش گل کلم هم ریخته بود. اینبار به روش مهدیه درست کردم که واقعا هم خوشمزه شد.



مواد لازم:

بادمجان 2 کیلو

هویج 1 کیلو

فلفل دلمه ای 750 گرم

گل کلم متوسط یک عدد

سبزی معطر(نعناع، مرزه، گشنیز، تلخون نصف سایر سبزی ها) نیم کیلو

کروز نیم کیلو

سیر 200 گرم

فلفل تند (فلفل سبز) مقداری

گوجه فرنگی نیم کیلو

نعنا خشک 3 قاشق

پودر تخم گشنیز 1 قاشق چایخوری

سرکه و نمک به میزان لازم

 

طرز تهیه:

بادمجانها رو پوست بکنید.



کروز را روی بامجانها بریزید و با کمی آب بگذارید تا بادمجانها بپزه.

اگه کروز در دسترستون نبود میتونید حذفش کنید.



ته گوجه فرنگی را با چاقو یک بعلاوه بزنید.



وقتی بادمجانها پخت گوجه فرنگی ها را روی بادمجان بچینید و بگذارید تا یکی دو جوش بزنه. بعد از پخت بادمجان نباید بیشتر از یک فنجان آب داشته باشه.



با اینکار پوست گوجه فرنگی به راحتی جدا میشه.



گل کلم رو ریز خرد کنید.



سبزیجات رو بشورید و بذارید تا آبشون کشیده بشه.هویج و سیر رو پوست میگیریم.




کروزها رو دور میریزیم و بادمجان و هویج و گوجه فرنگی و سیرو فلفلها رو داخل چرخ گوشت بریزید و چرخ کنید.

 


سبزی های معطر رو ساتوری کنید.نعنا خشک و سبزیجات ،پودر تخم گشنیز و گل کلم رو به بقیه مواد اضافه کنید. 



نمک رو روش بریزید. و بچشید تا نمک اندازه باشه یعنی در حدی که کمی شور باشه. تو این ترشی از سیاه دانه استفاده میشه ولی من نداشتم بریزم



این مواد رو بگذارید تا چند ساعت بمونه. اینکار باعث میشه آب سبزیجات خوب خارج بشه و سرکه کمتری ببره.

بعد سرکه رو داخل مواد میریزم و ترشی رو توی شیشه تمیز و خشک میریزم و در جای خنک میگذاریم تا ترشی برسه.



نکته:

سبزیجات رو بعد از شستن حتما بگذارید تا خشک بشن و آب نداشته باشن تا ترشی کپک نزنه.

این ترشی بعد از دو هفته آماده میشه.

مقدار سرکه رو نمیشه گفت جون میزان ترشی و غلظت سرکه ها متفاوته. اما حدودا برای این مقدار ترشی 2 لیتر سرکه لازمه.

من با حدود یک سوم مواد این ترشی رو درست کردم، دو تا از این شیشه ها شد.

 

 



نوشته شده توسط اسراء افسری
ساخت وبلاگ در بلاگ بیان، رسانه متخصصان و اهل قلم

پیوندها
طبقه بندی موضوعی

ترشی لیته (حل ترشی)

جمعه, ۱۱ آذر ۱۳۹۰، ۱۱:۱۹ ب.ظ

ترشی لیته رو بابای من خیلی دوست داره و هر سال این ترشی رو حتما درست می کنیم. امسال هم که میخواستم این ترشی رو درست کنم یاد ترشی مهدیه جون افتادم که توش گل کلم هم ریخته بود. اینبار به روش مهدیه درست کردم که واقعا هم خوشمزه شد.



مواد لازم:

بادمجان 2 کیلو

هویج 1 کیلو

فلفل دلمه ای 750 گرم

گل کلم متوسط یک عدد

سبزی معطر(نعناع، مرزه، گشنیز، تلخون نصف سایر سبزی ها) نیم کیلو

کروز نیم کیلو

سیر 200 گرم

فلفل تند (فلفل سبز) مقداری

گوجه فرنگی نیم کیلو

نعنا خشک 3 قاشق

پودر تخم گشنیز 1 قاشق چایخوری

سرکه و نمک به میزان لازم

 

طرز تهیه:

بادمجانها رو پوست بکنید.



کروز را روی بامجانها بریزید و با کمی آب بگذارید تا بادمجانها بپزه.

اگه کروز در دسترستون نبود میتونید حذفش کنید.



ته گوجه فرنگی را با چاقو یک بعلاوه بزنید.



وقتی بادمجانها پخت گوجه فرنگی ها را روی بادمجان بچینید و بگذارید تا یکی دو جوش بزنه. بعد از پخت بادمجان نباید بیشتر از یک فنجان آب داشته باشه.



با اینکار پوست گوجه فرنگی به راحتی جدا میشه.



گل کلم رو ریز خرد کنید.



سبزیجات رو بشورید و بذارید تا آبشون کشیده بشه.هویج و سیر رو پوست میگیریم.




کروزها رو دور میریزیم و بادمجان و هویج و گوجه فرنگی و سیرو فلفلها رو داخل چرخ گوشت بریزید و چرخ کنید.

 


سبزی های معطر رو ساتوری کنید.نعنا خشک و سبزیجات ،پودر تخم گشنیز و گل کلم رو به بقیه مواد اضافه کنید. 



نمک رو روش بریزید. و بچشید تا نمک اندازه باشه یعنی در حدی که کمی شور باشه. تو این ترشی از سیاه دانه استفاده میشه ولی من نداشتم بریزم



این مواد رو بگذارید تا چند ساعت بمونه. اینکار باعث میشه آب سبزیجات خوب خارج بشه و سرکه کمتری ببره.

بعد سرکه رو داخل مواد میریزم و ترشی رو توی شیشه تمیز و خشک میریزم و در جای خنک میگذاریم تا ترشی برسه.



نکته:

سبزیجات رو بعد از شستن حتما بگذارید تا خشک بشن و آب نداشته باشن تا ترشی کپک نزنه.

این ترشی بعد از دو هفته آماده میشه.

مقدار سرکه رو نمیشه گفت جون میزان ترشی و غلظت سرکه ها متفاوته. اما حدودا برای این مقدار ترشی 2 لیتر سرکه لازمه.

من با حدود یک سوم مواد این ترشی رو درست کردم، دو تا از این شیشه ها شد.

 

 

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۰/۰۹/۱۱
اسراء افسری

گل کلم

بادمجان

نظرات  (۱۸)

سلام اسرا’ جونی

دست گلت درد نکنه بابت این همه لطف و سلیقه....راستی میشه در دستورهای بعدی شیوه استفاده از تورتا یا اینکه غذاهایی که در دستورش از تورتا میشه کرد آموزش بدی؟؟؟؟
ممنون عزیزم
سلام دوست عزیزم
ممنون از دستور لیته
میتونین مدل لباس بافتنی زنانه هم بذارین؟
متشکرم
بوسش کوووووووو؟؟
۱۳ آذر ۹۰ ، ۲۱:۳۱ سراشپز سپیده
اسرا جون خسته نباشی گل کاشتی
میخوام ببینم به جز نعنا خشک سبزی چی زدی؟ گشنیز و شویده ایا؟اخه هوس کردم درست کنم
سلام اسرا جون
دستت درد نکنه چقدر که ترشیت عالی شده ... راستی من کره حیوانی خریدم تا فردا دست به کار بشم و نتیجه را بیام بگم
دستت درد نکنه اسرا جون...
آخخخخخخخ عاشق این ترشی هستم
پاسخ:
و من هم همچنین.......
سلام و باتشکر از مطالب ارزشمندتون می بخشید که اینجا این سوال رو میکنم و بیربط هست ولی میخواستم طرز پختن مرغ خوشمزه رو بدید چون من هنوز نمیتونم مرغ خوبی بپزم و علاوه بر مزه اون که خوب نمیشه مرغای من خشک هم میشه
ممنون میشم روشی برای طبخ مرغ که خوشمره و نرم بشه بدید با تشکر
۱۶ آذر ۹۰ ، ۱۹:۱۳ سراشپز سپیده
اهان اره راس میگی هزاربار خوندم ولی یادم رفتاسرا جون بیا که اون چیزی رو که میخای واست درستیدم بقیه شم بمونه واسه بعد
دیر نکنیاااااااااااا بدو
پاسخ:
بدو بدو اومدم سپیده جونی.
سلام اسراجان

مرسی از آموزش این ترشی خوشمزه
می خواستم اگه براتون امکان داره ترشی های فانتزی و مجلسی رو که خوش طعم هم باشند،آموزش بدید،مرسی
پاسخ:
متاسفانه تا حالا درست نکردم، فکر کنم منظورت همونهایی هست که سبزیجاتش روقالب میزنن؟
سلام دوست عزیز
جالب بود دستت درد نکنه
پاسخ:
ممنونم خیلی لطف داری خانمی
سلام

کروز چی‌ هست؟ عکس شو بذرید لطفا.

با تشکر شعله
پاسخ:
عکس و توضیحش تو پست ترشی تبریز هست عزیزم
bebakhshid pidash kardam az google ke kroze chi hat,
mamnun
سلام عزیزم
خیلی وقت بود می خواستم ازت تشکر کنم .آخه من از دستوراتت خیلی وقته استفاده می کنم.ولی خوب فرصتش الان پیش آومده به هر حال دستت درد نکنه خیلی عالینننننننننننننننننننننننننننننن
۲۷ شهریور ۹۱ ، ۱۸:۱۸ یک خانوم خانه دار
خیلی ممنون از زحماتتون.لطف میکنید از هر مرحله عکس می گیرید.امروز از شما ترشی لوبیا و کتلت نون باگت و چند چیز دیگه یاد گرفتم.خیلی ممنون.دوستون دارم
اسرا بادمجون رو تو فقط اب بپزیم مزه ش بد نمیشه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
پاسخ:
نه سرکه رو جذب میکنه و خوشمزه میشه
سلام .خوبید.تورو خدا کمممممممممممممممممممممک.من  ترشی لیته درست کردم الان بعد یک هفته که رفتم سراغش دیدم تو کابینت داره قل قل می جوشه و بوش عوض شده الان گذاشتم تو یخچال .حالا چیکار کنم؟
پاسخ:
سلام ممنون عزیزم، جای ترشی داخل کابینت گرم بوده برا همین اینجوری شده دیگه فکر نمیکنم بشه کاریش کرد ولی بذارید داخل یخچال بعد از چند روز بچشید اگه طعمش عوض شده باشه دور بریزید وگرنه استفاده کنید.چون لیته است اگه ترشی های دیگه بود میتونستیدآبش رو جدا کنید و سرکه جدید بریزید.

سلام

شب شما بخیر

 

یک سوال؟؟

چرا ترشی های من ترش نمیشه سرکی زیادی هم میریزم ولی ترش نمیشه

به نظر شما مشکل چیه ؟؟

ممنون میشم جواب بدین!!

پاسخ:

سلام

وقت بخیر

علت اینکه ممکن ترشی ترش نشه کم بودن غلظت سرکه است. از سرکه های غلیظ استفاده کنید. 

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی