ترشی لیته (حل ترشی)
ترشی لیته رو بابای من خیلی دوست داره و هر سال این ترشی رو حتما درست می کنیم. امسال هم که میخواستم این ترشی رو درست کنم یاد ترشی مهدیه جون افتادم که توش گل کلم هم ریخته بود. اینبار به روش مهدیه درست کردم که واقعا هم خوشمزه شد.
مواد لازم:
بادمجان 2 کیلو
هویج 1 کیلو
فلفل دلمه ای 750 گرم
گل کلم متوسط یک عدد
سبزی معطر(نعناع، مرزه، گشنیز، تلخون نصف سایر سبزی ها) نیم کیلو
کروز نیم کیلو
سیر 200 گرم
فلفل تند (فلفل سبز) مقداری
گوجه فرنگی نیم کیلو
نعنا خشک 3 قاشق
پودر تخم گشنیز 1 قاشق چایخوری
سرکه و نمک به میزان لازم
طرز تهیه:
بادمجانها رو پوست بکنید.
کروز را روی بامجانها بریزید و با کمی آب بگذارید تا بادمجانها بپزه.
اگه کروز در دسترستون نبود میتونید حذفش کنید.
ته گوجه فرنگی را با چاقو یک بعلاوه بزنید.
وقتی بادمجانها پخت گوجه فرنگی ها را روی بادمجان بچینید و بگذارید تا یکی دو جوش بزنه. بعد از پخت بادمجان نباید بیشتر از یک فنجان آب داشته باشه.
با اینکار پوست گوجه فرنگی به راحتی جدا میشه.
گل کلم رو ریز خرد کنید.
سبزیجات رو بشورید و بذارید تا آبشون کشیده بشه.هویج و سیر رو پوست میگیریم.
کروزها رو دور میریزیم و بادمجان و هویج و گوجه فرنگی و سیرو فلفلها رو داخل چرخ گوشت بریزید و چرخ کنید.
سبزی های معطر رو ساتوری کنید.نعنا خشک و سبزیجات ،پودر تخم گشنیز و گل کلم رو به بقیه مواد اضافه کنید.
نمک رو روش بریزید. و بچشید تا نمک اندازه باشه یعنی در حدی که کمی شور باشه. تو این ترشی از سیاه دانه استفاده میشه ولی من نداشتم بریزم
این مواد رو بگذارید تا چند ساعت بمونه. اینکار باعث میشه آب سبزیجات خوب خارج بشه و سرکه کمتری ببره.
بعد سرکه رو داخل مواد میریزم و ترشی رو توی شیشه تمیز و خشک میریزم و در جای خنک میگذاریم تا ترشی برسه.
نکته:
سبزیجات رو بعد از شستن حتما بگذارید تا خشک بشن و آب نداشته باشن تا ترشی کپک نزنه.
این ترشی بعد از دو هفته آماده میشه.
مقدار سرکه رو نمیشه گفت جون میزان ترشی و غلظت سرکه ها متفاوته. اما حدودا برای این مقدار ترشی 2 لیتر سرکه لازمه.
من با حدود یک سوم مواد این ترشی رو درست کردم، دو تا از این شیشه ها شد.
دست گلت درد نکنه بابت این همه لطف و سلیقه....راستی میشه در دستورهای بعدی شیوه استفاده از تورتا یا اینکه غذاهایی که در دستورش از تورتا میشه کرد آموزش بدی؟؟؟؟
ممنون عزیزم