دویماج به سبک اسراء
دویماج یا دُیمش یک صبحانه یا عصرانه کامل و بسیار خوشمزه است که از دیر باز در آذربایجان و تا جایی که من میدونم قزوین تهیه میشه. در زبان ترکی به کوبیدن، دیماخ با ضمه روی د گفته میشه و در تهیه دویماج نانهای کوبیده و خرد شده استفاده میشه، من ریشه این کلمه رو نمیدونم اما به احتمال زیاد از همون کلمه دیماخ گرفته شده.
گذشتگان ما نان رو برکت خدا میدونستند و حتی خرده ریزهای اون رو هم دور نمیریختن، اما متاسفانه امروزه خیلی راحت این برکت خدا دور ریخته میشه، ما وقتی نون لواش تو خونه زیاد داریم و همش مصرف نمیشه، اونها رو خشک میکنم و باهاش این صبحانه خوشمزه رو درست میکنم. البته اصلش با نان اسکو تهیه میشه اما اگه در دسترستون نبود میتونید با نان لواش هم تهیه کنید.
من مقدار رو ذکر نمیکنم چون همیشه چشمی میریزم، شما هم بسته به ذائقتون مواد رو میتونید کم یا زیاد بریزید.
نان خشک خرد شده ترجیحا نان اسکو
پنیر ترجیحا پنیر لیقوان
کره یا روغن زرد
گردوی خرد شده
سبزی خوردن ریز خرد شده
تخم مرغ
شیر یا دوغ چند قاشق
تورتا (اگه در دسترستون نبود هیچ اشکالی نداره میتونید حذفش کنید)
طرز تهیه:
روی نونهای خرد شده با قاشق کمی شیر یا دوغ بپاشید در حدی که نونها کمی خیس بشه. زیاد نریزید چون نونهاتون خمیر میشه.
کره یا روغن زرد رو داخل تابه آب کنید و تخم مرغ رو داخل کره بریزید.
مدام هم بزنید تا تخم مرغ به این شکل در بیاد.
تخم مرغ رو روی نونها بریزید.
داخل همون تابه تورتا رو بگذارید.
اجازه بدید تا تورتا نرم بشه.
پنیر رو رنده یا خرد کنید و اضافه کنید.
تورتا رو بریزید.
سبزی خرد شده رو اضافه کنید.
گردو رو اضافه کنید.
روش رو بپوشونید و نیم ساعت بگذارید تا نونها نرم بشه. دویماج شما آماده تا نوش جان کنید.
نکات:
در روش سنتی از تخم مرغ استفاده نمیشه. روشهای مختلفی برای تهیه دویماج وجود داره، بعضی ها توش سبزی نمیریزن و بعضی ها گردو، و بیشتر برای خیس کردن نان از آب استفاده میکنن، ولی من این مدلیش رو بیشتر دوست دارم.
یک روش دیگه هم برای تهیه دویماج اینه که بعد از این مراحل از مواد برمیدارن و توی دست به شکل گرد در میارن، اگه به این روش خواستید درست کنید باید نونها رو بیشتر خیس کنید تا توی دست شکل بگیره، اما من دوست ندارم نونها زیاد نرم بشه.
این هم عکس نان اسکو برای عزیزایی که نان اسکو رو ندیده اند.