کنجد دوشاب (مربای کنجد)
بچه که بودم مادر بزرگم همیشه پودر کنجد تفت داده تو خونه داشت و وقتی خونش می موندم حتما واسه صبحانه کنجد دوشاب درست میکرد. امروز یاد بچگی هام کردم و کنجد دوشاب درست کردم، ولی کنجد دوشابی که مامان بزرگم درست میکرد یه چیز دیگه بود.
کنجد دوشاب یک چیزیه شبیه به مربا و ایده آل برای صبحانه، خواص کنجد در کنار دوشاب یک معجون تمام عیار میشه، البته اگه از چاق شدن میترسید در خوردنش زیاده روی نکنید.
اگه دوشاب در دسترستون نیست، یا طعمش رو دوست ندارید میتونید شیره شکر(همون شربتی که برای تهیه خاگینه ازش استفاده میشه) رو جایگزینش کنید.
مواد لازم:
کنجد
دوشاب انگور یا شیره شکر
طرز تهیه:
کنجد رو پاک کنید، بهتره اول الک کنید تا خرده ریزه هاش جدا بشه.
کنجد رو تفت بدید تا خامیش گرفته بشه، حرارت باید کم باشه و مراقب باشد چون کنجد زود میسوزه، همین که بوی کنجد بلند شد از روی حرارت بردارید.
داخل غذا ساز بریزید و پودر کنید.
مقداری رو که میخواید استفاده کنید کنار بگذارید و بقیه رو داخل شیشه بریزید و بگذارید داخل یخچال.
دوشاب رو روی کنجد بریزید و هم بزنید.
غلظتش باید در این حد باشه.
من مقداری هم با شیره درست کردم، این مدلیش هم خیلی خوشمزه میشه به شرطی که شیره داغ باشه و تا داغه خورده بشه.
برای تهیه شیره، 1 فنجان شکر با 3.4 فنجان آب رو روی حرارت بگذارید و هم بزنید تا شکر حل بشه و بجوش بیاد، وقتی کمی جوشید از روی حرارت بردارید، زیاد نباید غلیظ بشه.
در ظاهر تفاوتی با هم ندارن فقط طعمشون با هم فرق داره.
سعی کنید به هر میزان که میل میکنید کنجد رو با دوشاب مخلوط کنید، و بیشتر از چند روز نگه ندارید چون دیگه طعم اولیه رو نخواهد داشت.
خانم باسلیقه و هنرمند...... یه سوال؟؟؟؟؟؟
فکر کنم هرکس اینو بخوره سنگ کوپ کنه از حد انرژی بالا!
کنجدی که استفاده کردی بهش میگن سیاه دانه درسته؟ آخه کنجد معمولی سفید و بو داده بشه طلایی میشه درسته؟