دنیای اسراء

سه شنبه, ۱۳ دی ۱۳۹۰، ۱۲:۳۱ ق.ظ

کنجد دوشاب (مربای کنجد)


بچه که بودم مادر بزرگم همیشه پودر کنجد تفت داده تو خونه داشت و وقتی خونش می موندم حتما   واسه صبحانه کنجد دوشاب درست میکرد. امروز یاد بچگی هام کردم و کنجد دوشاب درست کردم، ولی کنجد دوشابی  که مامان بزرگم درست میکرد یه چیز دیگه بود.

کنجد دوشاب یک چیزیه شبیه به مربا و ایده آل برای صبحانه، خواص کنجد در کنار دوشاب یک معجون تمام عیار میشه، البته اگه از چاق شدن میترسید در خوردنش زیاده روی نکنید.  

اگه دوشاب در دسترستون نیست، یا طعمش رو دوست ندارید میتونید شیره شکر(همون شربتی که برای تهیه خاگینه ازش استفاده میشه) رو جایگزینش کنید.






مواد لازم:

کنجد 

دوشاب انگور یا شیره شکر



طرز تهیه:

کنجد رو پاک کنید، بهتره اول الک کنید تا خرده ریزه هاش جدا بشه. 

کنجد رو تفت بدید تا خامیش گرفته بشه، حرارت باید کم باشه و مراقب باشد چون کنجد زود میسوزه، همین که بوی کنجد بلند شد از روی حرارت بردارید.




داخل غذا ساز بریزید و پودر کنید.



مقداری رو که میخواید استفاده کنید کنار بگذارید و بقیه رو داخل شیشه بریزید و بگذارید داخل یخچال.



دوشاب رو روی کنجد بریزید و هم بزنید.



 غلظتش باید در این حد باشه.



من مقداری هم با شیره درست کردم، این مدلیش هم خیلی خوشمزه میشه به شرطی که شیره داغ باشه و تا داغه خورده بشه. 

برای تهیه شیره، 1 فنجان شکر با 3.4 فنجان آب رو روی حرارت بگذارید و هم بزنید تا شکر حل بشه و بجوش بیاد، وقتی کمی جوشید از روی حرارت بردارید، زیاد نباید غلیظ بشه.

در ظاهر تفاوتی با هم ندارن فقط طعمشون با هم فرق داره.



سعی کنید به هر میزان که میل میکنید کنجد رو با دوشاب مخلوط کنید، و بیشتر از چند روز نگه ندارید چون دیگه طعم اولیه رو نخواهد داشت.




نوشته شده توسط اسراء افسری
ساخت وبلاگ در بلاگ بیان، رسانه متخصصان و اهل قلم

پیوندها
آخرین مطالب
طبقه بندی موضوعی

کنجد دوشاب (مربای کنجد)

سه شنبه, ۱۳ دی ۱۳۹۰، ۱۲:۳۱ ق.ظ

بچه که بودم مادر بزرگم همیشه پودر کنجد تفت داده تو خونه داشت و وقتی خونش می موندم حتما   واسه صبحانه کنجد دوشاب درست میکرد. امروز یاد بچگی هام کردم و کنجد دوشاب درست کردم، ولی کنجد دوشابی  که مامان بزرگم درست میکرد یه چیز دیگه بود.

کنجد دوشاب یک چیزیه شبیه به مربا و ایده آل برای صبحانه، خواص کنجد در کنار دوشاب یک معجون تمام عیار میشه، البته اگه از چاق شدن میترسید در خوردنش زیاده روی نکنید.  

اگه دوشاب در دسترستون نیست، یا طعمش رو دوست ندارید میتونید شیره شکر(همون شربتی که برای تهیه خاگینه ازش استفاده میشه) رو جایگزینش کنید.






مواد لازم:

کنجد 

دوشاب انگور یا شیره شکر



طرز تهیه:

کنجد رو پاک کنید، بهتره اول الک کنید تا خرده ریزه هاش جدا بشه. 

کنجد رو تفت بدید تا خامیش گرفته بشه، حرارت باید کم باشه و مراقب باشد چون کنجد زود میسوزه، همین که بوی کنجد بلند شد از روی حرارت بردارید.




داخل غذا ساز بریزید و پودر کنید.



مقداری رو که میخواید استفاده کنید کنار بگذارید و بقیه رو داخل شیشه بریزید و بگذارید داخل یخچال.



دوشاب رو روی کنجد بریزید و هم بزنید.



 غلظتش باید در این حد باشه.



من مقداری هم با شیره درست کردم، این مدلیش هم خیلی خوشمزه میشه به شرطی که شیره داغ باشه و تا داغه خورده بشه. 

برای تهیه شیره، 1 فنجان شکر با 3.4 فنجان آب رو روی حرارت بگذارید و هم بزنید تا شکر حل بشه و بجوش بیاد، وقتی کمی جوشید از روی حرارت بردارید، زیاد نباید غلیظ بشه.

در ظاهر تفاوتی با هم ندارن فقط طعمشون با هم فرق داره.



سعی کنید به هر میزان که میل میکنید کنجد رو با دوشاب مخلوط کنید، و بیشتر از چند روز نگه ندارید چون دیگه طعم اولیه رو نخواهد داشت.


نظرات  (۱۸)

سلام بانو

خانم باسلیقه و هنرمند...... یه سوال؟؟؟؟؟؟
فکر کنم هرکس اینو بخوره سنگ کوپ کنه از حد انرژی بالا!
کنجدی که استفاده کردی بهش میگن سیاه دانه درسته؟ آخه کنجد معمولی سفید و بو داده بشه طلایی میشه درسته؟
۱۳ دی ۹۰ ، ۱۵:۲۲ آرزو یکی از اعضای دهکده جهانی نت
یعنی چرا عکسات دیده نمیشه

؟


چند بار بستم و باز کردم صفحه ات رو ولی بازم باز نشد


.................................


برای تولد شوشو اپم

۱۳ دی ۹۰ ، ۱۷:۰۹ مهناز خواهر دوستت شهناز
سلام
از دستور پختش خوشم اومد امروز حتما درستش می کنم .
پاسخ:
خیلی خوش اومدین...امیدوارم درست کنی و از خوردنش در کنار خانواده لذت ببری.
سلام اسرا جون متاسفانه بعضی از عکس ها را نمی بینم ... از کنجد سیاه استفاده کردی اسرا جون ؟

سلام
معذرت میخوام اسرا جونم، ولی دوشاب چیه؟
خیلی سوال میپرسم نه؟
پاسخ:
نه عزیزم خوشحال میشم بتونم راهنماییت کنم.
۱۳ دی ۹۰ ، ۲۳:۵۷ سفره عقد ارکید
سلام اسرا جان. مثل اینکه لینک وبلاگم رو اشتباه وارد کردید
فکر می کنم دوبار "اچ تی تی پی" رو نوشتید و بینشون هم فاصله گذاشتین.

پاسخ:
سلام عزیزم....اصلاح شد.
به به بوی خونه مادربزرگها میاد
خیلی عالیه...فکر کردم از سیاه دونه استفاده کردی اسراء جونم این کنجد رو از کجا باید تهیه کنم..؟
۱۴ دی ۹۰ ، ۱۰:۵۲ الی گولو
سلام عزیزم من اصلا تا به حال کنجد سیاه ندیدم . چه جالب! من دوست دارم اینو با چای بخورم. من شله زرد - کاچی - سمنو و این چیزای این مدلی را با چای خیلی دوست دارم
پاسخ:
منم چایی رو با مربا دوست دارم ولی چیزهایی رو که گفتی تا حالا من با چایی نخوردم....
۱۴ دی ۹۰ ، ۱۱:۴۱ خاله ریزه
میگم ما الان کلی کنجد سیاه داریم
ولی فعلا درستش نمیکنم آخه الان داریم ارده و شیره میخوریم برای صبحانه!
این تموم بشه حتما اینی که آموزش دادی رو میدرستم
واقعا عالیه دستت درد نکنه
۱۵ دی ۹۰ ، ۱۷:۵۸ آسان نشر
با سلام

هنرمند گرامی

با تشکر از شما بابت قراردادن مطالب خوب تون در وب لاگ،

از شما دعوت می شود تا با کمک تسهیلات آسان نشر، به آسانی افکار، اشعار و دیگر نوشته های خود را به صورت کتاب در آمریکا چاپ نموده و از طریق کتاب فروشی های جهانی و وب سایت های عرضه کتاب مانند آمازون، آن را در سطح بین المللی توزیع نمایید.

منتظر شما جهت چاپ آثار خوب شما به صورت کتاب و عرضه جهانی آن در وب سایت آمازون هستیم.

با احترام

آسان نشر راهی آسان برای جهانی شدن کتاب شما

http://www.asanashr.com
مرسی واقعا مفیده ها
سلام اسرا جون: دستت درد نکنه خیلی خیلی خوشمزه بود و منم کنترلمو از دادم و نا پرهیزی کردم قربونت برم خانمی............
۱۸ دی ۹۰ ، ۲۱:۳۵ سراشپزسپیده
من هرکار کردم نتونستم از این بخورم
چه جالب بود این پست برام :)
اول اینکه همچین خوراکی تا حالا نه دیده نه خورده و نه حتا شنیده بودم و کلی لذت بردم از یاد گرفتنش
دوم اینکه چرا کنجدهای شما سیاهه؟؟
و سوم.. دوشاب شیره انگوره ؟ غلظتش مثل شیره ی خرماست؟ یعنی با شیره ی خرما میشه؟
چقدر سوال داشتما

فکر کنم بذرک هست نه کنجد

اخه کنجد که سیاه نمی شه

پاسخ:

نه بذرک نیست همون کنجد سیاهه، شهرهای دیگه رو نمیدونم ولی توی تبریز فراوان هم هست.

البته با بذرک هم میشه درست کردن مراحلش هم دقیقا همینه

با سلام  کنجد سیاه همان بذرک است خیلی هم خوشمزه است بخورید و حالش را ببرید .

پاسخ:
سلام، نه کنجد سیاه همون بذرک نیست با بذرک هم میشه این رو درست کرد و بقول شما خوشمزه میشه ولی کنجد معرکه ست.
فاخته خانم کنجد دو نوع  هست: کنجد سفید و کنجد سیاه. بری از عطاری بپرسی راهنماییت میکنه و خواص هر کدام را بهت میگه. سنگکوب فقط در مورد مواد مضر برای بدن اتفاق میفته. اگه در حد اعتدال بخوری هیچ اتفاقی برات نمیفته.
پاسخ:
ممنون برای توضیحاتتون دوست عزیز

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی