پیراشکی مرغ و قارچ
پیراشکی یک غذای مناسبه واسه شام، مخصوصا اگه بمونه و فرداش ببری سرکار، اونجا بیشتر از خونه می چسبه.اصولا من غذاهای مونده رو اصلا دوست ندارم ولی خوراکهایی که با خمیر درست میشه استثنا هستند، به نظرم وقتی می مونن خوشمزه تر میشه. البته سوء تفاهم نشه منظورم چند روز نیست.
تنها مشکلی که غذاهای خمیری دارند دنگ و فنگ درست کردن خیمره. من که وقتی خمیر درست میکنم انقدر ظرف کثیف میکنم که نگو...اگه مامانم حوصله داشته باشه میشوره ولی وای به روزی که مامانم حس و حال خمیر درست کردن من رو نداره، مجبورم یه نیم ساعت وایسم سر سینک و ظرف بشورم. به همین خاطر و اینکه بنده توظرف شستن تنبل تشریف دارم، معمولا وقتی میخوام پیراشکی و پیتزا درست کنم زیاد خمیر درست میکنم و مابقی خمیر رو فریز میکنم. مثلا واسه پیراشکی خمیر رو باز کرده و قالب میزنم و مثل خمیر پیراشکی های حاضری وسطتشون نایلون میگذارم، آخر سر هم توی یک زیپ کیپ میگذارم و منتقلش میکنم فریزر. هر وقت هوس پیراشکی کردم از فریزر در میارم و وقتی کمی نرم شدند باهاش پیراشکی درست میکنم. به همین سادگی به همین خوشمزگی
مواد لازم:
خمیر پیراشکی یک واحد
مرغ نصف سینه
قارچ 100 گرم
پیاز یک عدد
فلفل دلمه ای یک عدد
سس خردل و سس کچاپ تند از هر کدام 1 قاشق
روغن زیتون 1 قاشق غذاخوری
لیمو ترش یک عدد
نمک و فلفل
طرز تهیه:
دستور خمیر پیراشکی توی این پست قبلا گذاشتم پس با این دستور خمیر رو درست کنید.
خمیر رو بگذارید استراحت کنه و برید سراغ درست کردن محتویات پیراشکی.
مرغ رو خرد کنید. و با سس خردل و روغن زیتون و نمک وفلفل و آب نصف لیمو ترش مارینه کنید، یعنی طعم دار کنید.
قارچ رو خرد کنید، روش آب نصف دیگه لیموترش رو بچلونید تا موقع تفت دادن سیاه نشه. قارچ رو توی تابه با کمی روغن تفت بدید. بعد قارچ رو از تابه خارج کنید.
پیاز رو خرد کنید وبریزید توی تابه و تفت بدید.
فلفل رو خرد کنید و به پیاز اضافه کنید، و کمی تفت بدید.
حالا دیگه حدود نیم ساعت از مارینه کردن مرغ گذشته، پس مرغ رو هم بریزید توی تابه و با باقی مواد تفت بدید تا رنگ مرغ سفید بشه و نیم پز بشه.
قارچ تفت داده رو اضافه کنید.
سس کچاپ رو با مواد مخلوط کنید و مواد رو از روی حرارت بردارید.
وقتی استراحت خمیر تموم شد باید حجمش دو برابر شده باشه، اگه نشده تو کیفیت مایه خمیرتون شک کنید.شاید هم دمای آشپزخونه سرد بوده. به هر حال وقتی خمیر ور اومد دوباره کمی ورز بدید تا حبابهای خمیر گرفته بشه. خمیر رو باز کنید و قالب بزنید. اگه از این قالبها داشتید با قسمت پشتش میتویند خمیر روبرشهای دایره بزنید. بعد بگذارید روی قالب و از مواد روش بگذارید.
و قالب رو ببندید تا کناره های خمیر به هم بچسبه.
اگر هم از این قالبها نداشتید هیچ اشکالی نداره با یک شیء گرد خمیر رو قالب بزنید و از مواد توش بگذارید و با دست یا چنگال کناره های خمیر رو به هم بچسبونید. روی خمیر رو مخلوط زرده تخم مرغ و زعفران بمالید و کنجد بپاشید.
فر رو با حرارت 180 درجه سانتیگراد گرم کنید و پیراشکی ها رو بگذارید توی فر تا روی پیراشکی طلایی بشه حدود نیم ساعت البته این زمان به دمای فر شما بستگی داره پس مراقب پیراشکی ها تون باشید که یه وقت خدای نکرده پیراشکی سوخته از فرتون تحویل نگیرد.
این هم بافت خمیر پیراشکی
بعد از چند شب پست نگذاشتن فکر میکنم دو تا پست واسه امشب کافیه. توی پست بعدی طرز درست کردن گلهای گوجه فرنگی که برای تزیین استفاده شده رو میگذارم.
من از مطالب وبت خیلی لذت بردم چندتایی از غذاها و دسرهایی که آموزش دادی رو هم درست کردم ..از جمله خاگینه ماست. دقیقا مو به مو شبیه دستوری که گفته بودی اما وقتی درست کردم بوی تخم مرغ میداد میشه لطفا بهم بگی که مشکل کارم چی بوده؟ و چیکارکنم دیگه اینطور نشه؟ مرسی گلم