ترشی بادمجان شکم پر
دیروز چهلمین روز زلزله آذربایجان بود، میخواستم به نیت درگذشتگان زلزله حلوا درست کنم و دستورش رو هم پست کنم، اما متاسفانه نمی دونم چرا این حلوا درست کردم من طلسم شده اواخر ماه رمضون میخواستم درست کنم که زلزله شد و دیگه تا آخر ماه استرس نگذاشت از این کارها بکنم دیروز هم تصمیم داشتم درست کنم که مهمون اومد و کل برنامه هام رو به هم ریخت، در هر صورت قول دادم حلوا کفگیری رو یاد بدم و سر قولم هم هستم بزودی آموزش میدم، اما ازتون درخواست میکنم فاتحه ای برای عزیزانمون که در این زلزله از دست دادیم بخونید. و اینجا خوبه که تشکر کنم از همه هم میهنای نازنینم که آذربایجان رو در غم از دست دادن عزیزانش تنها نگذاشتند و با کمکهای مادی و معنوی ما رو همراهی کردند.
مواد لازم:
بادمجان قلمی تقریبا کوچک یک کیلو
هویج یک عدد بزرگ
جعفری و کروز به میزان مساوی نیم کیلو (اگه جایی هستید که دسترسی به کروز ندارید میتونید مقدار خیلی کم برگ جوان کرفس و بقیش رو گشنیز بریزید.)
نعنا خشک یک قاشق
سرکه قرمز 1 لیتر
آبغوره یک لیوان
سیر یک بوته
نمک یک قاشق برای پختن بادمجانها
نمک تقریبا نصف قاشق غذاخوری برای داخل ترشی
طرز تهیه:
پارسال چند مدل ترشی براتون گذاشتم، ترشی رو پاییز درست میکنند اما من تابستون و پاییز حالیم نیست، این ترشی رو یک ماهی میشه درست کردیم و نصفش هم خوردیم، برای درست کردن این ترشی خوشمزه به بادمجانهایی احتیاج داریم که نه زیاد درشت و نه زیاد ریز باشن، سعی کنید از بادمجونهایی استفاده کنید که کج و کوله نباشن و در ضمن رنگشون هم هر چقدر تیره تر باشه طعمش بهتر میشه.
بادمجانها رو بشورید و کلاهکشون رو بگیرید.
از وسط یک چاک بدید به صورتی که انتهای بادمجان نرسه، مثل زمانی که نون ساندویج رو برش میزنیم
توی یک قابلمه بادمجانها رو بریزید و روشون آب بریزید و یک قاشق از نمک رو روش بریزید. و بگذارید تا بادمجاها پخته بشه، نگذارید زیاد بپزه چون ترشی خوش فرم نمیشه.
آب رو جدا کنید و بادمجانها رو توی یک صافی بچینید و بگذارید چند ساعتی بمونه و آب بادمجونها کاملا خارج بشه. اینکار واسه اینه که ترشی کپک نزنه، چون مهمترین عامل کپک زدگی ترشی وجود آب هست.
سبزی ها رو ریز خرد کنید و هویچ رو هم رنده کنید و سیر رو هم له کنید. نصف نعنا خشک رو با مواد مخلوط کنید، من یادم رفت داخل مواد نعنا بریزیم، همه نعنا رو توی سرکه ریختم.
مواد رو با هم مخلوط کنید و نمک رو هم اضافه کنید.
از مواد داخل بادمجانها رو پر کنید.
مواد رو فشار بدید و کناره های بادمجون رو بهم بچسبونید تا مواد از داخل بادمجان بیرون نریزه.
بادمجانها رو به صورت افقی داخل شیشه بچینید،شیشه بهتره گشاد باشه تا شکل بادمجانها حفظ بشه.
نصف دیگه نعنا رو روی شیشه بریزید.
سعی کنید همیشه ترشی رو داخل ظرف شیشه ای درست کنید، چون مواد اسیدی ترشی باعث تجزیه شدن مواد پلاستیکی میشه پس بهتره از دبه های پلاستیکی استفاده نکنید.
سرکه و آبغوره رو مخلوط کرده و روی مواد بریزید.
در شیشه رو محکم ببنید و بگذارید ترشی جا بیفته. جا افتادن این ترشی معمولا دو هفته طول میکشه، اما خوب اگه مثل من عجله دارید میتونید زودتر هم استفاده کنید.
من میخوام یه صفحه تو فیس بوک بزنم
برای همه خانومای هنر مند تا از هنر ها اشپزی هاشون همه استفاده کنیم
ایا حاضری
نیاز به هنرمندایی مثل شما دارم