قُوورما
روزی که قوورما درست میشد همسایه ها هم بی بهره نبودند، آب گوشت که بهش اشکنه میگفتند به همراه چند تکه گوشت قوورما رو واسه فامیل و همسایه ها میفرستادند. اشکنه واقعا طعم فوق العاده ای داره و به همراه نون محلی که توش تریت میشه واقعا خوشمزه است.
این روشها دیگه منصوخ شده ولی چون هدف اصلی من برای نوشتن این وبلاگ یادآوری غذاهای سنتی و قدیمی آذربایجانه قوورما رو نوشتم البته گاهی وقتها بد نیست از این روشها استفاده کنیم.
مواد لازم:
گوشت گوسفندی با استخوان یک کیلو گرم(به همراه دنبه و چربی حیوانی)
نمک یک قاشق مرباخوری
پیاز یک عدد
طرز تهیه:
گوشت و دنبه رو خرد کنید. آب رو داخل قابلمه بریزید. وقتی به نقطه جوش رسید گوشتها رو داخلش بریزید.
کف روش رو بگیرید و در قابلمه رو بگذارید بجوشه و گوشت نیم پز بشه.
این دنبه است عکسش رو گرفتم واسه اونهایی که ندیدند، زمانی که روغن های گیاهی با بازار نیومده بود دنبه رو به تنهایی هم میپختند و روغنش رو میگرفتد و برای پخت غذا استفاده میکردند.
نباید زیاد پخته بشه چون گوشت سرخ هم میشه اگه زیادی بپزه موقع سرخ کردن خرد میشه. وقتی گوشت تقریبا پخته شد آبش رو جدا کنید.
همونطور که گفتم به این آب اشکنه گفته میشه و واقعا خوشمزه است.روزی که قوورما درست کردیم اشکنه به همراه چند تیکه قوورما شام ما شد و واقعا هم چسبید.
قابلمه رو دوباره روی حرارت بگذارید.
دنبه اگه درشته خرد کنید تا سریعتر روغنش خارج بشه.
حرارت باید متوسط باشه تا روغن دنبه خارج بشه و با این روغن گوشتها سرخ بشن. اگه دنبه نداشیتد یا اینکه دوست نداشتید میتونید به جای اون روغن بریزید حدود یک پیمانه.
تیکه های گوشت رو جابجا کنید تا همه جاش یکنواخت سرخ بشه.
وقتی تقریبا گوشتها سرخ شدند یک دونه پیاز رو خرد کنید و روی گوشت بریزید. پیاز هم با گوشت سرخ کنید.
نمک رو اضافه کنید. و هم بزنید. در گذشته برای ماندگاری گوشت نمک زیادی داخل قوورما ریخته میشد ولی چون ما مقدار کمی درست میکنیم و میخواهیم داخل یخچال نگه داریم نمک زیادی نیاز نیست.
وقتی گوشتها حسابی سرخ شدند قوورما حاضره.
مقدار روغن در قورما خیلی بیشتر از اینه ولی من مقدار روغنش رو کم ریختم،چون نمیخواستم زیاد نگه دارم.
تیکه های خرد شده گوشت رو هم که شور اشکنه میگفتند داخل آشها استفاده میکردند.
دستور بعدی یک آش خوشمزه است که توش قوورما داره.
خیلی دوست دارم قرمه یبار بخورم چون معلومه خیلی خوشمزست
دستت درد نکنه یاداور چیزای قدیمی میشی