ترشی هفت بیجار
این ترشی از ترشی های خیلی قدیمی هست و داخلش از سبزی و صیفی جات مختلف استفاده میشه. به همین خاطر عطر و طعم خیلی خوشمزه ای داره. مامان من هیچ وقت اندازه برای ترشی رعایت نمیکنه و وقتی من میخوام دستور ترشی رو برای سایت استفاده کنم ازش میخوام مقدار بگه حرصش در میاد، اندازه ها رو من تقریبی براتون می نویسم میتونید مقادیر رو کمتر یا بیشتر کنید.
بنا به گفته یکی از بازدید کنندگان سایت
این ترشی " هفت بیجار " مخصوص شهر بیجار واقع در استان کردستان می باشد.
لازم نیست همه صیفی جات رو استفاده کنید هر کدام در دسترس نبود حذفش کنید.
مواد لازم:
سبزی شامل جعفری، گشنیز، شوید، کروز یک کیلو به میزان مساوی
ترخون یک مشت
نعنا خشک دو قاشق غذاخوری
سیب ترش یک عدد
به یک عدد
خیار سه عدد
کالک (کمبوزه) دو،سه تا
هویج دو عدد
گل کلم یک کیلو
سیب زمینی ترشی(البته اینجا ما بهش شلغم میگیم) 200 گرم
سیر یک بوته
کوجه فرنگی کال 2 عدد
فلفل قلمی تند 3 عدد
سرکه و نمک آبجوشده خنک شده به میزان لازم
طرز تهیه:
سبزی ها رو پاک کنید و بشورید و خرد کنید و بگذارید آبش کامل بره میتونید روی یک دستمال تمیز پهن کنید تا آبش بره.
صیفی جات بشورید و اونها رو هم بگذارید خشک بشن بعد به اندازه دلخواه خرد کنید. معمولا حبه قندی یا ریزتر از اون خرد میشه.
سبزی ها و صیفی جات رو مخلوط کنید و داخل شیشه پر کنید.
روی هر شیشه رو یک قاشق غذاخوری نمک بریزید،
نصف شیشه رو با آب جوشیده خنک شده و نصف دیگه رو با سرکه پرکنید.
اگه سرکه شما خیلی تنده مقدار آب جوش رو بیشتر و اگه سرکه تند نیست آب جوش رو کمتر کنید.
اگه از سرکه های کارخانه ای استفاده میکنید حتما بیشتر از نصف رو آب جوش بریزید چون اونها خیلی تند هستند و باعث آسیب به معده میشن.
مکافاتی داره عکاسی تو شب هر کاری میکنم عکسها تار میشن، جدیدا از چراغ قوه موبایل موقع عکاسی استفاده میکنم. نورش خوبه ولی باید انقدر اینور اونور بکنم تا سایش به حداقل برسه. تو این عکس هم چون دو تا دست بیشتر ندارم مجبور شدم موبایل رو کنار بگذارم و عکس بگیرم، ولی بعد دیدم مدرک جرمم هم توی عکس جا مونده.
در شیشه رو ببندید و خوب تکون بدید تا نمک حل بشه. بعد درش رو باز کنید و نمکش رو بچشید، باید از اندازه معمول شورتر باشه چون مواد نمک رو بخودشون جذب میکنند، اگه کم بود کمی هم نمک بریزید.
من داخل هر شیشه یک عدد فلفل تند گذاشتم.
این ترشی در هوای سرد بعد از یک ماه کاملا میرسه ولی در هوای گرم در دو هفته قابل مصرفه.
من یکی شیشه رو توی آشپزخونه میگذارم تا سریعتر برسه.
اگه کالک (کمبوزه) و کروز رو نمی دونید چیه روش کلیک کنید
میتونید مقداری از سرکه رو با آبغوره جایگزین کنید.