کیک آجیلی
این کیک از کیکهای ساده و بسیار زیبا و مناسب برای شب یلداست، کیک پایه این کیک خوشگل، کیکی هست که من از بچگی درست میکنم، چون کیک راحتی هست و فوت فن های زیادی نداره. البته تو دستور اصلی این کیک من خیلی دست بردم و مقادیرش رو کم و زیاد کردم، در کل کیک خوش عطر و طعمی هست که بدون این تزیین هم کیک خوشمزه ایه.
مواد لازم:
(پیمانه مورد استفاده لیوان معمولی با گنجایش 250 میلی لیتر)
تخم مرغ 2 عدد
آرد 2 لیوان
ماست شیرین2.3 لیوان
پرتقال یک عدد
مخلوط آب پرتقال و آب جوش 2.3 لیوان
روغن مایع یا مخلوط روغن مایع با کره 1.3 لیوان
شکر 1 لیوان
پودر هل 1.2 قاشق مربا خوری
پودر زنجبیل 1.2 قاشق مرباخوری
بکینگ پودر 2.3 قاشق مرباخوری
شربت بار نصف لیوان(روی شربت بار کلیک کنید تا لینک دستورش باز بشه)
آجیل به میزان لازم
طرز تهیه:
همه مواد رو نیم ساعت قبل بگذارید خارج یخچال تا به دمای محیط برسند
فر رو با حرارت 180 درجه سانتیگراد روشن میکنیم تا گرم بشه
قالب 20 سانتی رو چرب میکنیم و بعد آرد پاشی میکنیم
مواد رو دقیق اندازه بگیرید
آرد رو سه بار الک کنید
پوست پرتقال رو رنده کنید، پوست پرتقال رو داخل کیک میریزیم،عطر و طعم خیلی خوبی به کیک میده، من همه پوست پرتقال رو رنده میکنم و توی کیک میریزم ولی اگه شما نمی خواهید عطرش زیاد باشه نصفش رو رنده کنید.
آب پرتقال رو بگیرید.
تخم مرغها رو داخل کاسه میشکنیم
با همزن میزنیم تا از لختگی در بیاد، رنده پوست پرتقال و شکر رو میریزیم.
ماست رو تو این مرحله اضافه میکنیم.یادم رفته عکسش رو بگیرم,چند دور با همزن میزنیم تا ماست با تخم مرغ مخلوط بشه.
آب پرتقال من یک سوم لیوان شد
تو مواد اولیه نوشتم مخلوط آب پرتقال و آب جوش دوسوم لیوان. آب پرتقال رو که گرفتید داخل لیوان بریزید و روش رو آب جوش بریزید تا دو سوم لیوان رو پر کنه. آب جوش باعث میشه که شکر سریعتر حل بشه. داخل تخم مرغ بریزید و هم بزنید.
یک دقیقه هم بزنید
بعد روغن رو اضافه میکنیم. من نصف از کره و نصف از روغن مایع استفاده میکنم، کره رو ذوب میکنم و بعد روغن مایه رو روش میریزم، بگذارید خنک بشه بعد به مایع کیک اضافه کنید.
ادویه ها و بکینگ پودر رو با آرد مخلوط کنید
آرد رو داخل مایه کیک بریزید و با همزن چند دور بزنید، فقط در حدی میزنیم که آرد با مواد مخلوط بشه.
داخل قالب بریزید. از این مرحله نمیدونم چرا عکس نگرفتم. قالب رو چند بار روی کابینت بزنید تا حبابهای داخل کیک خارج بشه. داخل فر به مدت 40 تا45 دقیقه تا پخته بشه. البته به خاطر اینکه دمای فرها با هم فرق میکنه بعد از 40 دقیقه به کیک سربزنید یک خلال دندان داخل کیک فرو کنید اگر تمیز بیرون آمد کیک آماده است ولی اگر از مایع کیک به خلال دندان چسبید 5 تا 10 دقیقه هم زمان بدید تا کیک مغز پخت بشه.
کیک من طلایی خیلی خوشرنگ شده بود اما تو عکسها همیشه تیره تر دیده میشه.
بگذارید کیک روی توری خنک بشه بعد برگردونید داخل ظرف سرو. چون روی کیک من کمی گنبدی شده بود زیر کیک رو تزیین کردم.
داخل شربت بار یک قاشق زعفران دم کرده بریزید.
با قاشق از شربت روی کیک بدید.
آجیلیها رو داخل شربت بریزید و چنددقیقه بگذارید تا آجیلی کمی داخل شربت نرم بشه.
آجیلیها رو به سبک دلخواه روی کیک بچینید.
برای گل وسط کیک از قیسی استفاده کردم
عکس از مراحل درست کردن این گل گرفتم در پست بعدی انشاله آموزش میدم. روشش همونیه که گل گوجه فرنگی درست میکنیم. ورقه های قیسی رو داخل شربت بندازید تا چند دقیقه بمونه و چسبناک بشه تا پیچیدنش راحتتر بشه.
اگه منظورتون از درست کردن این کیک یک کیک تزیینی برای یک مراسم هست به این روش عمل کنید. اما اگه برای خودتون میخواید سرو کنید بهتره آجیل رو نیم کوب کنید بعد با اونها کیک رو تزیین کنید.
اینجوری هم خیلی خوشمزه میشه و سروش هم راحتتره.
برای شب چله برای عروس خانومهای محترم ایده خیلی خوبیه.
کیک پایش که خیلی ساده است.
تزینش هم که بیشتر از چند دقیقه بیشتر طول نمیکشه.
این گیفت خوشگل رو که توی عکسها می بینید کار دوست هنرمندم سرگل عزیزه که برای عروسی خودش درست کرده بود. خیلی دوسش دارم واقعا خوشرنگ و خوشگله.
این برش رو هم برای شما دوستهای عزیزم کنار گذاشتم