مربای پوست بادمجان به شکل گل رز
مواد لازم:
بادمجان بلند و صاف یک عدد (البته فقط پوستش)
شکر 1 لیوان
آب سه چهارم لیوان
جوهر لیمو نوک قاشق
هل سبز سه عدد
نمک یک قاشق مرباخوری
پودر آهک یک قاشق غذاخوری
طرز تهیه:
پوست بادمجانها رو بگیرید، از بادمجانهای بلند و کلفت استفاده کنید.
به عرض یک سانت و طول بادمجان.
روی پوست بادمجانها نمک بپاشید و یک فنجان آب بریزید و بگذارید نیم ساعت بمونه تا هم تلخیش گرفته بشه و هم نرم بشه تا راحت بتونیم بپیچیم.
پوست بادمجانها رو مثل گلهای رزی که با روبان درست میشه می پیچیم، عکس مراحلش رو گرفتم امیدوارم با عکس متوجه بشید.
میتونید داخل هر گل یک خلال دندان فرو کنید، من مثل زمانی که فلفل میخوایم خشک کنیم، گلها رو نخ کردم.
آهک رو توی یک کاسه بریزید و روش یک لیتر آب بریزید. و هم بزنید تا مخلوط بشه.
بگذارید آهک ته نشین بشه و آب شفاف بشه.
آب شفاف روی آهک رو روی گلهای بادمجونی بریزید.
دقت کنید فقط آب رو میریزیم و آهک ها رو دور میریزیم.
یک ساعت بگذارید بمونه. بعد آب آهک رو خالی کنید و آب معمولی بریزید.
بادمجانها باید چهارساعت داخل آب معمولی بمونند در این مدت دو تا سه بار آب رو عوض میکنیم.
داخل قابلمه یک لیتر آب بریزید و گلها رو توش بندازید.
و نیم ساعت بجوشونید تا بادمجانها کاملا پخته بشن.
بادمجانها رو آبکش کنید. توی یک قابلمه که بهتره لعابی باشه، شکر و آب و جوهرلیمو و هل رو میریزیم.
گلها رو داخل شربت میندازیم و 25 تا 30 دقیقه میجوشونیم تا پخته و شربت قوام بیاد.
وقتی میجوشه رنگ شیره بنفش خیلی خوشرنگ میشه.
از روی حرارت برمیدارم و وقتی سرد شد نخ رو خیلی راحت میکشیم. داخل شیشه میریزیم و درش رو محکم میکنیم، بهترین جا برای نگه داری مربا فریزره مخصوصا این مرباها که سریع استفاده نمیشه و زیاد می مونه.
این مربا رو میتونید بدون آهک هم درست کنید، آهک برای اینه که مربا ترد و کرانچی بشه، اگه داخل آب آهک نگذاشتید یکی دو بار بجوشونید و آبش رو عوض کنید و بعد داخل شربت بریزید.
اگر از هل سفید استفاده می کنید، چون عطر هل سفید کمتره از 4،5 دانه استفاده کنید.