این غذا یکی از غذاهای سنتی خطه آذربایجانه، قدیمها برنج زیاد در آذربایجان مرسوم نبود و بیشتر غذای مردم رو آرد گندم تشکیل میداد، برای درست کردن رشته آرد با آب و نمک خمیر کرده و بعد با وردنه نازک باز میکنند و بعد همونطور که از اسمش پیداست به صورت رشته ای برش میزنند بعد رشته ها رو روی طناب پهن کرده و خشک میکردند، البته امروزه دیگه همه چیز مکانیزه شده و رشته ها رو با دستگاه مخصوص پهن کرده و برش میزنند. رشته های خشک شده رو کمی تفت میدهند تا رنگش قهوه ای روشن بشه. رشته رو در غذاهای مختلفی استفاده میکنند. از جمله رشته شیله سی، رشته پلو، شوربا و یکی هم این غذایی که امروز پست میکنم. این غذا رو میشه گفت ماکارونی سنتی آذربایجانه. بدون اغراق میتونم بگم از ماکارونی هم خوشمزه تره البته به نظر من. غذای سنگینی نیست و راحت الهضم تر از ماکارونیه.
نکته مهم در این غذا کیفیت رشته هاست، که باید آردش از نوع مرغوب باشه و بدرستی تهیه شده باشه، یعنی خمیرش رو خوب گرفته باشن و به اندازه مناسب تفت داده بشه، یعنی نه خام بمونه و نه زیاد تفت داده بشه که تلخ میشه. ما یه آشنا داریم که رشته های خوبی درست میکنه و همیشه رشته هامون رو از اونها می خریم.برای این غذا رشته های کارخانه ای مناسب نیستند میتونید از رشته های فله ای بازار استفاده کنید ، البته باید از بهداشتی بودنش مطمئن بشید. در ضمن موقع خرید رشته حتما رشته رو امتحان کنید تا طعم و بوی کهنگی نده و سوخته هم نباشه.
پ ن: دوستهای نازم واقعا شرمنده همه شما هستم نظر میگذارید و باید کلی منتظر بمونید تا من بتونم جواب بدم، لطفا من رو درک کنید واقعا بخاطر مشغله زیاد سریع نمی تونم جوابتون رو بدم. بزودی همه کامنت ها رو جواب میدم.