• 6 ورق ژلاتین کوچک معادل 3 قاشق مرباخوری پودر ژلاتین است (12 گرم ) /
ژلاتین در دمای 20 درجه ی سانتی گراد می بندد. پس دقت کنید وقتی پودر ژله ی رقیق شده را داخل کرم یا دسر می ریزید کرم یا ژله ولرم باشد تا ژلاتین گلوله گلوله نشود.
ژله را می توانید با آب میوه و یا پوره میوه تهیه کنید اما ژله ای که با آب میوه تهیه شود صاف تر و شفاف تر می شود. اگر بخواهید داخل ژله میوه بریزید باید میوه ها را ریز خرد کنید. تا زمانی که با قاشق ژله خورده می شود شکل خوبی داشته باشد یعنی ژل و میوه با هم در قاشق بیاید.
تو پست قبلی بهتون قول دادم یک آش بسیار خوشمزه با قوورما آموزش بدم، این آش با مواد کم طعم فوق العاده ای داره، البته اگه قوورما نداشتین هم میشه این آش رو درست کرد ولی با قوورما خیلی خوشمزه تره.
در ضمن به این آش چون رنگش سفیده و سبزی نداره آغ یارما آشی (آش بلغور سفید) هم گفته میشه.
قدیمها که یخچال و فریزر برای نگهداری مواد غذایی وجود نداشت مردم روشهای مختلفی رو برای نگهداری استفاده میکردند مثل خشک کردن سبزیجات. برای نگهداری گوشت هم در آذربایجان از روش قوورما استفاده میکردند. قورماخ در ترکی به معنی سرخ کردنه، و قوورما به گوشتی گفته میشود که در روغن فراروان سرخ شده است. گوشتها وقتی در روغن سرخ شوند تا چندین ماه سالم باقی می مانند چون روغن مانع رسیدن هوا به گوشت شده و از خراب شدن گوشت جلوگیری می کند. علاوه بر روغن یکی از عوامل جلوگیری کننده از فساد گوشت نمک است. وجود روغن و نمک باعث میشد که گوشتها در طول پاییز و زمستان سالم بمانند. نیمه دوم پاییز هر خانواده یکی دو گوسفند رو ذبح میکردند و گوشتش رو قوورما میکردند قوورما رو داخل خمره میریختند و روش رو با روغن پر میکردند و تا اواسط بهار خانواده برای انواع غذاها مثل آشها و شورباها و خورشتها از این گوشت استفاده میکردند.
روزی که قوورما درست میشد همسایه ها هم بی بهره نبودند، آب گوشت که بهش اشکنه میگفتند به همراه چند تکه گوشت قوورما رو واسه فامیل و همسایه ها میفرستادند. اشکنه واقعا طعم فوق العاده ای داره و به همراه نون محلی که توش تریت میشه واقعا خوشمزه است.
این روشها دیگه منصوخ شده ولی چون هدف اصلی من برای نوشتن این وبلاگ یادآوری غذاهای سنتی و قدیمی آذربایجانه قوورما رو نوشتم البته گاهی وقتها بد نیست از این روشها استفاده کنیم.
میلاد با سعادت امام رضا (ع) رو تبریک میگم، خیلی دلم هوای حرم امام رو کرده، با اینکه چند ماه بیشتر نیست از مشهد برگشتم اما خیلی دلم تنگ شده، انشاله بزودی روزی آرزومندهاش بشه.
این کیک رو سه،چهار ماه میشه درست کردم میخواستم تو یه مناسبت پست کنم اما فرصت نمیشد، خوشبختانه قست شد در همچین عیدی بنویسم و تقدیمش کنم به آستان مقدس امام رضا(ع).
عکس این کیک رو تو اینترنت دیده بودم، خیلی به دلم نشست و برام جالب بود. توی یکی از فروم های آشپزی یادم نیست کجا بود و کار کی، خوشحال میشم این هنرمند عزیز به وبلاگم بیاد و کار منم ببینه.
این اردور خوشگل و خوشمزه رو از سایت سفره خونه یاد گرفتم، واسه مهمونی های عصرونه و تولد خیلی عالیه، اگه روز مهمونی وقت درست کردن چیزی رو ندارید میتونید شب قبل درست کنید و روز بعد سرو کنید به نظر من خوشمزه تر هم میشه.